X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Piszczusie do kąpieli? My takich dostaliśmy sporo :) jak Klara będzie wieksza i jej to wszystko wrzucę do wanny to się nie odnajdzie:)

O! Tego nigdy dość!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślę, że książeczki na prezent będą fajne, albo płyta z piosenkami dla dzieci.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która gospodyni przygotowuje święta?
    Ja będę w domu w drugi dzień. Mięsko piekę, ciasta trochę mam, a nad sałatką jeszcze myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 14:44

Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nadrabialam od wczoraj na raty

Ag snilo mi sie ze rozmawialysmy o dzieciach i okazalo sie ze moj synus jest chory. Jak sie obudzilam to znow mialam mega scisniety zoladek wiec dzis w aptece dostalam jakies cudo pod jezyk dla karmiacych na nerwy. mialam taki scisk, ze przez ponad 2 h moglam zapomniec a wzieciu dziecka i nakarmieniu i jeszcze po 5 godzinach od ostatniego karmienia tylko 60 ml udalo sie sciagnac, dobrze, ze mialam mleko zamrozone. DOdam ze po 2,5 godzinie jak mlody sie obudzil to cycki jak kamienie i jak szlam do niego to normalnie tryskalo po wykladzinach

mialam sie odniesc do roznych rzeczy i nic nie pamietam, ale spanie tylko 3,5 h tak sie konczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tez mam takie okna od podłogi do sufitu i już się martwie ich myciem !! a sa na całą ścianę praktycznie...
    Ślicznie Hania wygląda w płaszczyku jest cudowna..

Kawa, a Delicja jaką ma śmieszną czuprynkę na czubku głowy.

isabelle kiedyś juz pisałas o tej piosence o gruszce i faktycznie jest super ! wpada w ucho. A włącz sobie "Idziemy do zoo" my teraz z mężem przy kapieli śpiewamy małemu.

Słuchajeci jaki miałam sen !!

Sniło mi się że ania_29 miała problem bo jej Natalka obracała główkę tylko w jedną stronę i poradziła się blador co ma robić. No więc Blador dała rady tu na forum, jak ćwiczyć z dzieckiem ale ania_29 nie umiała ich zastosować więc oddała na jakiś czas swoje dziecko Blador żeby z nim poćwiczyła. No i po jakims czasie Blador oddała Natalkę już wyćwiczoną Ani...

Kolejny sen śniła mi się SZPILKA, że pytała się o radę na forum. Miała mieć niedługo wesele a pierwszy taniec miał sie odbyć przy piosence Stachurskiego "Jedwab" ( "Ofiaruje mojej dziewczynie z kwiatów Holandii utkany..") i pytała czy lepiej jak zatańczą na środku sali czy po kryjomu w kąciku...

Co to forum robi z człowiekiem...

My dzisiaj po spacerze, ale zimno jak nie wiem, wiatr mroźny mimo że 10 stopni na termometrze.

szlafrok w którym utonie

szpilka, ania_29, Becia81, blador, MartaKD, Kawa, jonka91, Wiki81, Ewelina88, Maud11, Anutka, renia83 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki my jak co roku na sepa do mamy i tesciowej

Isabelle ja kupowalam takie kubeczki co sie z nich wierze buduje albo wklada jeden w drugi, corka kolezanki sie tym chetnie bawila

isabelle, Wiki81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na gotowe, tylko sernik z rosą zrobię :)

Rybka1 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na sępa, niedziela u teściów, poniedziałek u rodziców.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostanio jadłam sałatkę z surimi i makaronem ryżowym. Mniam...
    W tym roku mamy gości już w sobotę, w niedzielę jedziemy do rodziców, a w poniedziałek jestesmy we własnym 4 osobowym gronie:)

ps. Magdalenka super sny, Jedwab spiewały chyba Róże Europy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 15:04

marrtka, Wiki81 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha :D magdalenko :D

201501145565.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka hahaha Natka Ani budzi sie o tych samych porach co Oli wiec spoko tylko z kp bylby problem no i nie wiem co na to Ania ;)

My tez swieta na sepa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 15:07

ania_29, Anutka lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Wiki tez mam takie okna od podłogi do sufitu i już się martwie ich myciem !! a sa na całą ścianę praktycznie...
    Ślicznie Hania wygląda w płaszczyku jest cudowna..

Kawa, a Delicja jaką ma śmieszną czuprynkę na czubku głowy.

isabelle kiedyś juz pisałas o tej piosence o gruszce i faktycznie jest super ! wpada w ucho. A włącz sobie "Idziemy do zoo" my teraz z mężem przy kapieli śpiewamy małemu.

Słuchajeci jaki miałam sen !!

Sniło mi się że ania_29 miała problem bo jej Natalka obracała główkę tylko w jedną stronę i poradziła się blador co ma robić. No więc Blador dała rady tu na forum, jak ćwiczyć z dzieckiem ale ania_29 nie umiała ich zastosować więc oddała na jakiś czas swoje dziecko Blador żeby z nim poćwiczyła. No i po jakims czasie Blador oddała Natalkę już wyćwiczoną Ani...

Kolejny sen śniła mi się SZPILKA, że pytała się o radę na forum. Miała mieć niedługo wesele a pierwszy taniec miał sie odbyć przy piosence Stachurskiego "Jedwab" ( "Ofiaruje mojej dziewczynie z kwiatów Holandii utkany..") i pytała czy lepiej jak zatańczą na środku sali czy po kryjomu w kąciku...

Co to forum robi z człowiekiem...

My dzisiaj po spacerze, ale zimno jak nie wiem, wiatr mroźny mimo że 10 stopni na termometrze.

szlafrok w którym utonie
    hahaha, po kryjomu w kąciku.ahhahahaha

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kiedyś kobiety nie miały oporów by oddawać innym matkom dzieci do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:21

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Tak, w salonie i jadalni.

Powiedz mi jak spisuje się takie rozwiązanie. Bo zastanawiam się jak z ogrzewaniem w zimę, czy jest jakaś różnica? bo szyby oddają ciepło
    i jak w lato? nie grzeje za bardzo do środka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka haha ona ma wysmarowaną głowe olejem migdałowym dlateg tak śmiesznie wygląda! bo miała suchą skórkę i widzę że ciemienuszka jej się robi :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My całe święta w domku.Moja mama wszystko przygotowuje, ja się w takich momentach usuwam z kuchni,bo nie dorastam jej do pięt.a ona najlepiej jak ma w kuchni spokoj i samotnosc:) ja się dorzucam finansowo,że tak powiem:) nie jedziemy nigdzie w tym roku,moja siostra przyjdzie,mój brat przyjedzie z Torunia w poniedziałek.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas na święta zaprosili teściowie, pójdziemy pewnie na chwilę tylko bo nie przepadam za jej córką i rodzinką, więc szybko będzie trzeba się ewakuować :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Podobno kiedyś kobiety nie miały oporów by oddawać innym matkom dzieci do karmienia. Moja mama mi opowiadała, że na położnictwie jak się leżało po porodzie to taka praktyka była bardzo częsta. Nikt tam nie podawał mm gdy mama rozkręcała laktację albo miała mało mleka ale dawało się sąsiadce, która miała więcej mleka dziecko. Mama opowiadała mi o tym jakby to było coś normalnego i naturalnego. W dzisiejszych czasach wzbudza sensację, nie wiem czy bym tak zrobiła :D
    w książce jeannette kalyta o tym pisze.że ściągali mleko od mam i karmili dzieci.i że łozyska zbierali do lodówek i sprzedawali na kremy na przykład.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam powtórkę K.Wojewodzkiego z Anna Dymną.patrzę,a tam moja uczennica jest wodzianką!!! no fakt, wystepowała już w teledyskach brata Pudziana i u Tede.sie wyrobiła jak gacie w kroku:)

Anutka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja idę na gotowe, tylko sernik z rosą zrobię :)
    to tak jak ja :D identyko

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ