*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrówka dla Oliwki
My mieliśmy święcenie o 13-30, a mąż dopiero po 13-ej mi wszystko przywiózł. Gdybym ja nie zadzwoniła o11-30 że ma wstać to by nie zdążył. Teściowa chciała go budzić o 12-ej. Czekam na starszego brata zapowiedział się na dziś.OliOla lubi tę wiadomość
-
http://konkursypl.com/2015/konkurs-mamo-ja-dada/ tu jest odnosnik.
Kupilam mlodemu na allegro misia z H&M bo z tego co mam wyrosl a jest idealny na spacery wiec znalazlam większą uzywke i dalej bede miala niedzwiadka:) ( a myslalam ze to bym zakup tylko zeby zdjecia porobic)
Kawa- nie fucz, jutro pojdziecie na spacer. Spokoju na te swieta, wazne ze M zaczyna sie angazowac, bledy sie zdarzają.
Dziewczyny, wszystkiego dobrego na te swieta, to dla nas 1 swieta z maluchami ( noo poza gwiazdką u niektrych) wiece celebrujcie je w gronie rodzinnym;)
my jutro sniadanie u mojej mamy a pozniej jedziemy do Zawoji;) pewnie bede w poniedzialek, ale gdzies tam podczytam przy karmieniu.
wesołych świąt:DMalenq, Rybka1, szpilka, MartaKD, jonka91, Viv78, renia83, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Wiki jesteś super zorganizowana podziwiam
Oli strasznie mi przykro zdróweczka dla Oliwci i dla Ciebie.Trzymajcie się ciepło
dziewczynki.
Ja życzę Wam Wesołego Alleluja,smacznego jajeczka i mokrego dyngusa.OliOla, Wiki81, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Mamy przełom! Milusia bez nerwów zjadła w dzień z cycka a potem się do niego śmiała i gadala! Dumna jestem! Idę dalej gotować.
Ag..., ania_29, Rybka1, OliOla, jonka91, Chanela, Viv78, Agus89, Malenq, szpilka, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Chanela wrote:Ja dzisiaj wstałam, i po tych pięknych uśmiechach które zamieściłam, zabrałam się i pojechałam odebrać tort i ciasta. Zawiozłam do lokalu, potem do kościoła poświęcić koszyczek i mój brat zadzwonił że im się auto po drodze zepsuło i żebym mu pieniądze wysłała bo naprawa sporo będzie kosztować. No więc szybko wróciłam do domu, zrobiłam przelew, nakarmiłam dziecko i znowu zapakowałyśmy się do auta i pojechałyśmy na zakupy - bo okazało się że mąż który miał kupić prezent dla swojego chrześniaka, zapomniał o tym. Byłam m.in. w tesco (ile ludzi) i wyobraźcie sobie że babka kilka razy przez mikrofon w sklepie powiadamiała że dziecko czeka na mamę w punkcie obsługi. Zgubili dziecko i nawet się nie zorientowali!! Ja rozumiem że raz powiedzieć, ale ona powtarzała 3 razy!! Widziałam tego chłopca, stał taki biedny przestraszony, buzia w podkówkę.
żeby nie było żart
-
Malenq wrote:
Moja mała postanowiła ze mnie wykończy, nie wiem o co chodzi, ale cały dzień na rękach, a jak mię to jest histeria i wielkie łzy....do tego jadlaby najchętniej co godzinę...... Boszzzzzzzz na dziś mam dosyć ...... Najchętniej ucieklabym na jakąś bezludna wyspę.....
Może to skok rozwojowy, bo u nas podobnie. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 18:04
-
Ja też mam dzis dobry dzień wczoraj zrobiłam część przygotowań do świąt, porządki i żurek na zakwasie, zaprosiłam do nas rodzinę dziś rano święcenie koszyczka, pierwszy raz byłam z dwiema córeczkami w kociele
Potem porzadków ciąg dalszy, gotowanie, piekłyśmy z córcią babke piaskową z lukrem i ciasto marchewkowe, na wszystkie potrawy świąteczne poszło 50 jajek, ustoiłyśmy pięknie cały stół świąteczną zastawą a na żyrandolu zawiesiłyśmy ozdoby z bukszpanu, mąż napalił w kominku....jest pięknie.
Jutro przyjdzie 8 osób, też będzie zapiernicz ale jestem taaaaakak szczęśliwa, że jesteśy w czwórkę, że chcę tę radość pokazać wszystkim!
Zoja ma chyba skok rozwojowy, dużo śpi a gdy wstaje jest bardziej rozgadana, roześmiana, bardziej się wierci wspaniała sprawaMartaKD, ania_29, jonka91, Chanela, Agus89, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość
-
U nas dzień się zdecydowanie unormował.Wstajemy 7-8 karmienie, później ja jem,Klara po moim sniadaniu drzemie,ja w tym czasie biorę prysznic, szykuje sie,ubieram,itp.Po kazdej pobudce karmienie, 1,5-2 godziny zabawy,karmienie i znów drzemka.Około południa idziemy na spacer. Kapiel około 20,poźniej już spanko na noc.Staramy się kąpać na glodniaka i w miarę już zmęczoną,żeby po kapieli szła już spac.Kapiemy co drugi dzień.Pobudka ok.2.30-3 i później o 6.po 6 jeszcze ciut drzemki.No wiadomo,czasem się zdarzy jakiś inny porzadek dnia,typu wyjście do koscioła czy na zakupy wyjazd,ale staram się nie szalec,bo widze,że jak jest tak jak codziennie,to Klarcia spokojna, uśmiechnieta.
-
Musze sobie chyba kupić milk bands, taka bransoletka na której się zaznacza z ktorego cycka karmiłaś i o ktorej godzinie.mam taką aplikację w fonie,ale nie zawsze telefon mam ze sobą jak karmię w róznych pomieszczeniach w domu.
http://allegro.pl/new-bransoletka-dla-karmiacej-mamy-milk-bands-i5058375712.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 19:05
-
Zazdroszczę Wam że dzieciaki śpią w dzień, mój dziś spał łącznie godzinę, ciągle się kręci czasami zastanawiam się czy nie ma ADHD bo nie widziałam żeby leżał spokojnie. Mam nadzieje że pogoda się poprawi wtedy przynajmniej śpi.
Ja tez byłam poświecić koszyczek na szczęście mieszkamy 3 minuty od kościoła więc ciężko by było się nie wyrobić.
Wesołych świąt!Bogusiar80, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Przeżywam od jakiegoś czasu szoka giganta, bo Zoja codziennie ma swój CZAS SPANIA to ok 3,5-4,5 godziny spania zwykle od ok godz 11. Gdy nie przegapię czasu spaceru to udaje się to za każdym razem. Oprócz tego jest jeszcze jedna ok godzinna drzemka i jedna krotka ok 19. Jestem w szoku bo starsza córa była całkowicie nieśpiąca, od urodzenia nie spała jednorazowo dlużej niż 45 min a ok roku przestała spać choćby raz po południu. Jednak każde dziecko jest inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 20:37
-
Fajnie czytać takie pozytywne posty.
Ag używasz jeszcze kombinezonu granatowego z H&M? Ja nam taki bialy i dzisiaj odkryłam, ze jak rozepnę dół do fotelika samochodowego to te nóżki można spiąć oddzielnie. A zawsze woziłam takie rozpięte. Brunetką jestem ale chyba tylko z koloru włosów, bo zachowałam sie jak blondynka, bo juz koniec zimy. Sorry Blondierenia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
To ja zazdroszczę takich stałych rytmów bo u nas tylko kąpiel i położenie spać się ustabilizowały, choć akurat dzisiaj mamy wyjątek. Właśnie staram się ją ukołysać, bo ze spaceru obudziła się dopiero o 19
Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin. Dużo ciepła, miłości, spokoju i mnóstwo uśmiechu Waszych pociechEwelina88, Bogusiar80, MonikaJ, szpilka lubią tę wiadomość