X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka w takiej sytuacji warto zadbac o to zeby kropka nie bylo ;)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. Takiej marudy to ja jeszcze nie miałam. Byliśmy w sklepie. Trzeba było na rękach nosić. Teraz po kąpieli nadal nie chce spać, choć oczy maleńkie i same by się zamknęły gdyby nie silna wola Ali. Jest twarda i stanowcza. Postanowiła nas wykończyć.

renia83, szpilka, MonisiaK lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Jak to co? Bobo :)

Ania trzymam kciuki za mloda :)

taki mam plan;)

blador lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dziewczyny ja rozumiem ze dzicko to skarb i w sumie to chcialabym tego malucha :-) dwoje i juz :-) prawie za jednym bolem, ale teraaz nie moge... Jestem 3,5 tyg po wycieciu woreczka zolciowego, chirurg zaznaczyl wyraznie ze nie jest wskazana ciaza w najblizszym roku, chociaz 10 mcy, na drogach zolciowych mam zalozone dwie klamry i one beda teraz wrastac w tkanki, ciaza nie jest wskazana bo narzady beda sie podnosic robiac miejsce dla dziecka a klamry moga puscic jak sie dobrze nie wrosna. Nie chcialabym zeby zolc lala mi sie do brzucha. Dlatego boje sie ze faktycznie nosze kropka pod sercem a nie wiem czy on sie utrzyma i czy pozwola mi ciaze donosic. Boje sie i chyba nie chce juz sprawdzac czy jestem w ciazy czy nie. Nie bede testowac, poczekam 2-3 tyg i pomysle co dalej a okres na pewno pojawi sie w miedzy czasie :-) dziekuje za wsparcie :-)

2-3 tyg?? ja bym juz jutro byla na becie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój marud niby padł i śpi.. Niby bo co niecały kwadrans jest płacz przez sen, już 3 razy go uspokajałam w ciągu godziny.. Teraz spał mi na brzuchu ze 20 minut, przełożyłam go do łóżeczka i mam wielką nadzieję, że do tej 2 pośpi!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga łap quiz :)
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/13,129662,5118.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
    i reszta brygady, która ogląda Grę o Tron :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Padam na twarz. Takiej marudy to ja jeszcze nie miałam. Byliśmy w sklepie. Trzeba było na rękach nosić. Teraz po kąpieli nadal nie chce spać, choć oczy maleńkie i same by się zamknęły gdyby nie silna wola Ali. Jest twarda i stanowcza. Postanowiła nas wykończyć.

Melula ja kłade w takiej sytuacji na boku (zapieram ją kołderką, żeby się nie ruszała) i daje smoczek i szumisia. 30 sek wytrzymuje i zasypia

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co z tymi dzieciakami, zmowily sie czy co? Moj sie kreci i wierci wlaczylam mu bicie serca w karuzeli

relgh3718o9n8rtv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, Ag dobrze radzi, sprawdź betą - będziesz spokojniejsza, a gdyby okazało się, że jednak powiększacie rodzinę, może warto byłoby się wybrać do lekarza, który Cię leczy na woreczek żółciowy i być pod czujniejszą obserwacją?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka idz na bete...nie czekaj.

Szymi ciagle się wierci...może ta pogoda....ma przyjść wiosna podobno..a może jest pełnia ...rany...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bezchmurne niebo i gwiazdy właśnie sobie pooglądałam :)

ach jak romantycznie.. szkoda tylko, że ten mój już śpi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:02

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    2-3 tyg?? ja bym juz jutro byla na becie.
    Nie, poczekam, dostane okres i juz ;)

renia83 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Anutka, Ag dobrze radzi, sprawdź betą - będziesz spokojniejsza, a gdyby okazało się, że jednak powiększacie rodzinę, może warto byłoby się wybrać do lekarza, który Cię leczy na woreczek żółciowy i być pod czujniejszą obserwacją?
    Nie, nie ma dziecka, nie ma opcji, nie ma....

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora ściskam mocno:)

Anutka skoro tak się sprawy mają to mam nadzieje że ,,nic z tego nie będzie,,

U mnie dziecko kaszle/ krztusi się bo tak głęboko paluchy wpycha do buzi ale to chyba nie specjalnie.

Ostatnio jakoś nie miałam czasu i zaniedbałam troszkę belly nie wiem jak to nadrobię i dlatego nie odniosę się do większości postów, ciężko to ogarnąć .

Mi powoli też siadają plecy ;/ cycki wielkie i dziecko swoje waży.

Dziś mieliśmy szczepienie zniósł wszystko dzielnie i waży już 7050 i ma 67 cm ale nie jest grubiutki tylko po prostu duży cieszę się że cycki dają rade i mam nadzieję że tak zostanie miałam szczęście że udało mi się karmić wiem że nie każdej z nas było to dane dlatego tak to doceniam.

Mam nadzieje że to dzisiejsze szczepienie nie przyniesienie żadnych sensacji:)

mi też zostało sporo zbędnych kg, nie wiem gdzie nawet i jakiego kroju sukienki szukać na chrzciny bo wygląda to tak że góra to xxl a tyłek s..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek zostawiam Szymiego mamie i muszę jechać coś sobie kupić. kużwa...chyba worek po paszy... :/

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj tez niedobra,chociaż w sumie dla nas to norma,wieczorne usypianie to masakra jakas, tyle ze zawsze robi to mój M. (Tj on lula i uspokaja a ja potem wkraczam z cycem) A teraz zostalam nad morzem sama.no w sumie to odjechała do mnie mama i marzylam ze sobie wtedy odpoczne a mama będzie lulala,,przewijają itp,ja w końcu przeczytam jakąś książkę, wyspie się i obejrzeć jakiś serial, i co? Mi ręce odpadają od 2 godzinnego bujania a mama juz chrapie, a i oddalam jej moja książkę bo i tak nie mam czasu po nią sięgnąć...
    A najgorsze nie jest to ze ona nie chce mi pomoc,tylko ze ja nie wyobrazam sobie oddać jej Mała pod opiekę, chore,nie?
    No , ale zobaczyła ze nie jest łatwo,,i może juz nie będę słyszała ciągle przez telefon pytania "a dlaczego ona płacze?", bo zadaje jej to pytanie teraz parę razy dziennie a ona tez nie wie :)

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, nieźle :) nie stresuj się,co ma być to będzie.

Passiflora, biedaku,trzymaj się.to jakiś horror.brak slow.
    w sumie to ja mam tez podejrzenie ze cos zostało...ale chyba w końcu ok będzie, bo nagle po 11 tyg przestalam plamic.oby.bo nie wyobrażam sobie powrotu do szpitala.

• OliOla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:04

l22nzbmh1lqdktpj.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja w piątek zostawiam Szymiego mamie i muszę jechać coś sobie kupić. kużwa...chyba worek po paszy... :/

Paula, jak znajdziesz jakieś w dobrej cenie to daj znać...

Paula44 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:04

renia83, Paula44, jonka91, Wiki81, MonikaJ, Ewelina88, Bogusiar80, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

‹‹ 2477 2478 2479 2480 2481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ