X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też myślałam o Nix....

Gosiaczek zmień fotę!!!!!!!!! :)

Idę spać. zapewne na 1,5 h. Szymi non stop sie kręci. Niania się uruchamia co chwilę.

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula hahaha Oki Oki zmienię ale jutro jak kompa odpale bo teraz telefon przeważnie okupuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 23:57

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z nad dojary ;)

Paula44, MartaKD lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymi w nocy prawie nie spal. Ciągle się kręcił. Zero płaczu. .nie wiem, co mu jest. Skok?
    O 2 zasnal mocniej - ja też. Ale obudziłam się o 4 i patrze a on leży w poprzek kołyski a nogi ma do góry oparte o krawędź. Zdebiałam. Do tego był zalany. Wszystko mokre i się nie obudził. Wzięłam go do przebrania. Na spiocha. Jak juz go Ubrałam to tenoczy jakby środek dnia i " aaaabbuuull" i mega uśmiech. Jak Denis Rozrabiaka. Mleko i do łóżka. Eh. Te dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 05:16

renia83 lubi tę wiadomość

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora, wspolczuje. Nie odpuszczaj, ja w pierwszej ciazy odpuscilam pomylone wyniki toxo i traz zaluje, a to pzeciez nieporownywalna skala.

Zazdroszcze dziewczyna planujacym kolejne dziecko. mnie serce mowi, ze juz bym chciala trzecie ale rozum i maz mowia nie. Niestety niema tez warunkow finansowych i lokalowych, wiec na dwojce raczej sie skonczy.

Ag ja mialam taki sam plan - z macierzynskiego na l4, ale wtedy byly jeszcze pol roczne. W ciaze nie zaszlam, bo kp blokowalo owu. Dopiero jak maly mial rok dostalam okres, jak mial rok i 4 miesiace zaszlam w ciaze zakonczona poronieniem a 4 miesiace pozniej w ta szczesliwa. Po macietzynskim poszlam na wychowawczy i z wychowawczego przeszlam na l4

Ja nie mam nawet o czym pisac, bo albo przy 2 dziecku czlowiek sie nie przejmuje, albo mam egzemplarz bezproblemowy. W dzien malo spi, ale nie marudzi a wieczorem spi o 7, kolo 23 jedzenie, potem kolo 4 i budzi sie kolo 7 czasem troche pozniej. Moj brak czasu na cokolwiek jeat spowodowany starszym, no i tym, ze przy nim nie moge olac obiadu czy innych obowiazkow, ktore jak bylo jedno dziecko olewalam. Ale starszy od wrzesnia idzie do przedszkola to bedzie wiecej czasu. Jak czasem zostaje z samym Mareczkiem to mam wrazenie, ze nie mam dziecka w domu, taki bezproblemowy.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko zmienilo tryb dnia- nie wstaje o 9.30 ale o 8.
    cieszyc sie ze dluzszy dzien mam czy plakac ze krocej spie;) ??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    A tak w ogóle witamy się w 4 miesiącu :)

Dzisiaj byłyśmy na badaniach (morfologia, tsh, żelazo)

Hemoglobina wyszła nam 13!!!!
    Pozostałe parametry w normie. Jedynie lekko podwyższone płytki.

Dodatkowo dzisiaj byłyśmy na mszy w intencji Oli :) Moja córcia dzielnie całą msze przeleżała w wózku :)
    Do tego pod noskiem co chwilkę coś mówiła. Najfajniej wychodziło jak była cisza w kościele a ta "a guuuu" :P

Cieszę się, że u Was już w normie. Ja też od urodzenia między innymi podaje żelazo, a morfologia dalej taka sobie. Hemoglobina 10,6 ostatnio była :(

201412271856.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie może dlatego myślę już o drugim dziecku, mam w domu aniołka i jakby go nie było. Pewnie inaczej bym myślała gdyby bylo kolkowe albo domagało się cały czas noszenia :P

cath udziela się na lutowych i z tego co pisała w pamiętniku poród to trauma, bo skończyła się cc.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile mialyscie "kwarantanny poszczepiennej"? zastanawiam sie czy nie odpuscic dzis spaceru, zeby odczekac przynajmniej 48h.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:45

Ag..., Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle no to w sumie podobnie mi mowila- i zeby do tyg czasu uwazac na galerie i duze zbiorowiska ludzi gdzie ktos moze na niego nakaszlac( no ale to w sumie zawsze)

a w ten weekend targi dizajnu dla dzieci:(( chyba odpuszcze

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki- zmienilas juz Hani smoki na wieksze?
    wczoraj dalam mu lovi 3-6 i ciagnie normalnie, nie wiem czy juz sie przestawic na ten rozmiar.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:45

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panikara jestem;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Kostek po szczepieniu?

relgh3718o9n8rtv.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-) ja w sumie też odrazu na spacer poszlam po szczepionce. Nam lekarka powiedziała to samo co Isabelle. Obserwowac miejsce po wkluciu, mierzyć temp

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim no w końcu ładna pogoda u mnie.Będzie spacerek oj będzie

• M... Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spacerowaliśmy po szczepieniu, a na ewentualny obrzęk pielęgniarka poleciła przyłożyć gazik namoczony w wodzie z sodą

201412271856.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    A jak Kostek po szczepieniu?

Zdrowy? Je? :D

Ag..., Malenq, Ewelina88, szpilka, Chanela, MartaKD, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauwazylam zadnych zmian w zachowaniu. Mam nadzieje ze skoro minelo juz 24h to tak juz zostanie- wiec zdrowy, je:)- teraz drzemka a mamusia sniadanie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ