X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie doświadczyliśmy dnia bez kupy :D
    Był tydzień że było ich mniej a teraz min 5-6 :)

Ja tez chciałabym drugiego bobaska najchętniej żeby ur się w 2016 mimo że mój mały jest taki absorbujący czuje że ,,żyje,, ale to tylko takie nadzieje na razie nas nie stać na drugie maleństwo i nawet to nie wchodzi w gre ale pomarzyć zawsze można :)

Miała z Was któraś nadżerkę przed ciążą? Po porodzie jak mnie położna szyła prowadziłyśmy pogawędkę o mojej nadżerce prosiła żebym absolutnie tego nie zaniedbała i wiecie co widzę że jej nie ma zniknęła
    :D

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to z innej beczki, jakie macie rozmiary śpiworków tych na noc?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0-6 ze smyka i z pinokio jeden ale on chyba nie ma rozmiaru

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Moja dzisiaj tez niedobra,chociaż w sumie dla nas to norma,wieczorne usypianie to masakra jakas, tyle ze zawsze robi to mój M. (Tj on lula i uspokaja a ja potem wkraczam z cycem) A teraz zostalam nad morzem sama.no w sumie to odjechała do mnie mama i marzylam ze sobie wtedy odpoczne a mama będzie lulala,,przewijają itp,ja w końcu przeczytam jakąś książkę, wyspie się i obejrzeć jakiś serial, i co? Mi ręce odpadają od 2 godzinnego bujania a mama juz chrapie, a i oddalam jej moja książkę bo i tak nie mam czasu po nią sięgnąć...
    A najgorsze nie jest to ze ona nie chce mi pomoc,tylko ze ja nie wyobrazam sobie oddać jej Mała pod opiekę, chore,nie?
    No , ale zobaczyła ze nie jest łatwo,,i może juz nie będę słyszała ciągle przez telefon pytania "a dlaczego ona płacze?", bo zadaje jej to pytanie teraz parę razy dziennie a ona tez nie wie :)

Melula wrote:
    Padam na twarz. Takiej marudy to ja jeszcze nie miałam. Byliśmy w sklepie. Trzeba było na rękach nosić. Teraz po kąpieli nadal nie chce spać, choć oczy maleńkie i same by się zamknęły gdyby nie silna wola Ali. Jest twarda i stanowcza. Postanowiła nas wykończyć.

Dziewczyny u mnie to samo, dramat z usypianiem, oczy jak szpileczki, ale twardo smoka wypluwa, awantura i na prawdę nie wiem o co jej chodzi...

Macie jakieś sposoby na to??
    Nie chce, żeby jej spanie wieczorne kojarzyło się z awanturą :( W kąpieli jest grzeczna lubi, płacz zaczyna się przy ubieraniu i tak potrafi godzine marudzić, najedzona...Praktycznie usypia przy mnie, lub na poduszce do karmienia, nie chce usnąć sama w łóżeczku. W dzień usypia bez problemu...

Śmiejemy się z moim W. że nie chce nas opuszczać i nie widzieć tak długo, ale sytuacja nie jest śmieszna...

Chce też WW. nakłonić, żeby to on usypiał, bo i tak wieczorem dostaje moje mleczko z butelki... Ale jak ja widze, że on to robi inaczej niż ja, to zaraz wkraczam, pewnie nie potrzebnie... :/

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia pewnie niepotrzebnie- daj chłopu swobody. twoj sposob niekoniecznie musi byc lepszy, a nawet jesli jest niech maja chwile dla siebie tylko. poloz sie do wanny w tym czasie jak ja usypia. ja tak robie;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ty kojarzysz Anko:) z ovu? jest w ciazy:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq ty kojarzysz Anko:) z ovu? jest w ciazy:)
    znaczy się udało:) huraaaaaaaaaaaaa no pewnie że kojarzę...
    u niej to chyba było IVF???
    jaaaaaaaaaaaaaaaaaa cieszą mnie takie wiadomości przychodzące z OVU:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    znaczy się udało:) huraaaaaaaaaaaaa no pewnie że kojarzę...
    u niej to chyba było IVF???
    jaaaaaaaaaaaaaaaaaa cieszą mnie takie wiadomości przychodzące z OVU:)

tak, dzis robila 2 bete po IVF. mocno jej kibicuje.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, wylam jak bobr, az sie boje na mysl ze za 6 tyg znowu 3 wklucia ;( bardziej plakala Lena niz ostatnio ;( az mnie brzuch boli ;(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Nie wiem czy to przez szczepienie, czy nie.. ale u nas była już tylko jedna kupka dziennie bardziej zwarta, a teraz od 3 dni jest po 3/4 na dzień takie bardziej wodniste, które też sieją spustoszenie wśród ubranek.. :P

A jak dopieracie te brudy po kupce? Moja też taką po pachy zrobiła i nie mogę doprać bodziaka :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Monisia pewnie niepotrzebnie- daj chłopu swobody. twoj sposob niekoniecznie musi byc lepszy, a nawet jesli jest niech maja chwile dla siebie tylko. poloz sie do wanny w tym czasie jak ja usypia. ja tak robie;)

Ag... No chyba musze... Bo najpierw mu gadam, żeby chociaż wieczorem mnie przy usypianiu odciążył, a potem i tak lece jak słysze, że płacze "bardziej"... on potrafi stać nad łóżkiem i tego smoczka jej trzymać a ona wypycha i płacze...

Serce boli...
    Chociaż generalnie czego nie zrobie/zrobimy wieczorem to marudzi... Tylko przy ludziu na rączkach się uspokaja, a potem też musi usnąć przy ciele, nie sama w łóżku...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    A jak dopieracie te brudy po kupce? Moja też taką po pachy zrobiła i nie mogę doprać bodziaka :(

Ja najpierw namaczam wszystko w ciepłej wodzie z Lovelą, a później zapieram z mydełkiem bambino i tre do skutku. I piorę jak zwykle. do tej pory tylko jeden kaftanik mam niedoprany..

Wiem, że dziewczyny mają jakieś mydełko do zapierania z rossmana i biedronki.

Teraz i tak podobno jest lajtowo odprać, gorzej będzie, jak do jadłospisu wkroczą owocki i warzywka.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:10

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno zapachowo tez nie bedzie juz tak lajtowo przy posilkach stalych;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:16

201501064565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    I my dziś po szczepieniu. Julcia co prawda zapłakała przy każdym wkłuciu, ale szybko się uspokajała, ogólnie było w porządku. Cieszę się że mamy spokój na jakiś czas, teraz tylko obserwować. Dziewczyny powiedzcie teoretycznie przez jaki czas mogą wystąpić poszczepienne skutki uboczne?

na ulotce pisze ze 48h. mam nadzieje ze wlasnie tyle

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    I my dziś po szczepieniu. Julcia co prawda zapłakała przy każdym wkłuciu, ale szybko się uspokajała, ogólnie było w porządku. Cieszę się że mamy spokój na jakiś czas, teraz tylko obserwować. Dziewczyny powiedzcie teoretycznie przez jaki czas mogą wystąpić poszczepienne skutki uboczne?
    Slyszalam o 3 dobach, u nas poki co 37,5

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej to do 3dób, ale i po 7 czasem 14dniach może wystąpić NOP....i tak bywa.....
    Anutka to jakby co to paracetamol daj...
    Mnie lekarka mówia ze najwięcej dzieci goraczkuje przy 3szczepieniu....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarka mowila ze pierwsza szczepionka przewaznie bezobjawowo- czesciej temp po 2 lub 3, ale tez nie zawsze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W końcu was nadrobiłam. U nas jest ciężko ostatnio. Alicja pochłania całą moją energię.
    Po szczepieniu marudzi strasznie.. Do tego nie przesypia już całej nocy. Zasypia o 24 i budzi się o 3. :/
    W dzień żeby załagodzić marudzenie chodzę co chwilę na spacery.
    Alicja coraz bardziej lubi leżeć na brzuszku:
    8yyw5h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:54

Maud11, Malenq, Chanela, Selene, isabelle, Ewelina88, MonikaJ, Wiki81, slash, magdalenka, lwuska55592, Bogusiar80, Paula44, ania_29, Becia81, renia83, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się nie udało ani doprać piorąc od razu, ani w pralce... :/

Malenq lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ