X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z kupą namaczam w loveli płynie od dnia okupkania do uzbierania pralki zgranej kolorystycznie w dzien prania lovela odplamiacz na 10 min przed i pocieranie (tylko jeden bodziak sie nie doprał)po czym do pralki lovela plyn do prania i lovela plyn do plukania

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla nam tez juz kazala marchewke albo jabluszko ale ja jeszcze chyba zaczekam chwile, jakies 3 tyg napewno

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku. Milenka dała koncert jak wracalysmy... Niewiem co to było ale obudziła się ze strasznym płaczem. W parku dałam jej cyca,ale tylko pocmokala chwilę i przysnela. Jak ja dałam do wózka to ryk. Po chwili sama zasnela. Może i u nas skok...
    Pogoda bajka. Piegi mi powyskakiwaly na buzi :-)

Ja zasrane ubranka namaczam w loveli albo dzidziusiu. Później dodatkowo zapieram szarym jeleniej i do pralki.

Paula44 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Mamy karmiace mm ile i co ile jedza wasze maluchy?

W ciągu dnia je 120ml co 3h, a po kąpieli przed spaniem 150. W nocy śpi bez przerwy 7h i jak się obudzi to też je 150ml, a w ciągu dnia wystarcza mu 120

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 16:05

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:45

Ag..., jonka91, blador, MonikaJ, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paskudny dzień, koszmarny wręcz, mimo wiosennej pogody :(

201501145565.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    No to założyłam w końcu tutaj konto.
    Żeby było wiadomo kim jestem - to ta fb, która wprosiła się do Was ;)

Miałam trochę napisać o sobie.
    Nazywam się Dorota, mam 26 lat, mieszkam w Gdańsku. Mam męża (małżeństwem jesteśmy od 4 lat) oraz synka Wiktora, którego urodziłam 9 grudnia w 33tc.

Była to moja druga ciąża. Pierwsze dziecko straciłam w 38tc, była to dziewczynka, udusiła się pępowiną. Było to trochę niedopilnowanie lekarzy, ponieważ dwa tygodnie leżałam w szpitalu, bo dziecko miało hipotrofie, ordynator powiedział, że już do rozwiązania zostanę na obserwacji, ale on poszedł na urlop, a jego zastępca zdecydował, że skoro wszystko jest w porządku to nie ma sensu mnie trzymać i mogę poczekać na rozwiązanie w domu. Po wypisaniu ze szpitala, ma drugi dzień wróciłam ze skurczami porodowymi, niestety dziecko już nie żyło, musiałam rodzić naturalnie.

Druga ciąża była pod baczną obserwacją, częste kontrole, przeróżne badania, ale wszystko przebiegało w porządku, później jedynie znów powtórzyła się historia i dziecko spowalniało w przybieraniu na wadze, czyli znów hipotrofia, z tego też powodu wzięto mnie do szpitala na "podtuczenie" dziecka, ale już na drugi dzień zdecydowano o wykonaniu cesarki z powodu wahań tętna. Wszystko przebiegało błyskawicznie, lekarze bali się, że znów stanie się coś nieoczekiwanego i po podjęciu decyzji o cesarce miałam pół godziny na zebranie swoich rzeczy. Synek urodził się z wagą 1900g (48cm). Był większy niż wskazywały pomiary usg, bo czterem lekarzom wychodziło coś około 1500g.
    W szpitalu spędził 3 tygodnie, z czego 1,5 tygodnia na OIOMie.

Obecnie wszystko jest w porządku i powoli wychodzimy z wszystkich zaburzeń związanych ze wcześniactwem.

Ag..., Ewelina88, Rybka1, blador, jonka91, Malenq, Chanela, Viv78, renia83, kasia86 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf8v59xss2.png

*06.03.2011 - Aniołek Laura (38 tc)
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docia- polubilam za dołączenie do nas. WIele przeszlas, teraz juz oby do przodu;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z was mysli o tej metodzie BLW w rozszerzaniu diety? czytam i czytam i nie jestem pewna.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ktoras z was mysli o tej metodzie BLW w rozszerzaniu diety? czytam i czytam i nie jestem pewna.
    mysle ale jeszcze nic nie czytam, no ale mam caly miesiac wiecej do namysłu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docia witamy na belly

współczuje tego co przeszłaś

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:45

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałyście tutaj o rozszerzaniu diety u maluszków.
    Mój synek dzisiaj kończy równe 4 miesiące, ale już 2 tygodnie temu rozpoczęliśmy rozszerzania diety.
    Wiktorek miał dosyć silną anemię i właśnie dlatego pediatra zalecił nam wprowadzenie nowych pokarmów.
    Jadł już marchewkę, ziemiaczka, dynię i jabłko. Dodatkowo daję mu kaszkę lub kleik, czasami łyżeczką a czasami dodaję do porcji mleka, którą dostaje przed spaniem, taką ilość żeby przeleciało przez smoczek z większą dziurką.
    Wszystko ładnie jest przez niego tolerowanie, chętnie otwiera buźkę, no i dzięki wzbogacaniu kaszką lub kleikiem mleka przed snem dłużej śpi.
    Kupki też ładne robi, a przede wszystkim wyniki krwi poprawiły mu się i to bardzo, gdzie już prawie groziło mu przetaczanie krwi.

Aha... co do mleczka to karmię do pół na pół: połowę dziennej porcji dostaje mojego odciągniętego mleczka, a połowę mm, czasami jak ma duży apetyt przeważa mm, bo nie wyrabiam z produkcją i ściąganiem mojego.

Wiele osób mówi, że to szybko na wprowadzenie nowych smaków, szczególnie u wcześniaka, ale ta decyzja została skonsultowana z naprawdę dobrymi lekarzami, którzy właśnie tak zalecili, natomiast pediatra do której chodzimy w przychodni mówiła, że lepiej od 5 miesiąca, ale ja mam innych dwóch sprawdzonych lekarzy, którzy nam bardzo pomogli od samego początku już na neonantologii i ufam ich wiedzy,

mhsvqtkf8v59xss2.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leniwe popołudnie. :)
    Leżymy w trójkę na łóżku. Ala je, mąż śpi a ja czytam forum. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Docia witaj we wcześniakowym klubie. Rodziłaś może na Klinicznej?

Nie, rodziłam w szpitalu wojewódzkim, bo tam miałam mojego lekarza prowadzącego.
    Na Kliniczną wiele osób mnie namawiało, ale ja miałam zaufanie do mojego lekarza i chciałam mieć po prostu kogoś kto dobrze mną pokieruje. Z resztą ten lekarz sam mówił, że jak będzie taka potrzeba to niezwłocznie wyślą mnie na Kliniczną.

Gosiak lubi tę wiadomość

mhsvqtkf8v59xss2.png

• wania Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Mamy karmiace mm ile i co ile jedza wasze maluchy?
    Mój je co 3h 120 ml,wczesniej jadł w nocy tylko raz o 4 później o 8 rano,a od tygodnia o 20,1,6 więc coś się poprzestawiało:)

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle mam takie pytanko, bo Ty chyba chodzisz ze swoją córeczką do OWI w Gdyni, tak??

Chodzicie też tam na rehabilitacje? Bo chciałam się dowiedzieć jak często macie zajęcia?

mhsvqtkf8v59xss2.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    docia ale ze sloiczkow dajesz? ile zjada? jezu zielona jestem i nie wiem jak to zaczac wogole.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:46

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:46

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ