X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ależ męczący dzień..
    Śpijcie dobrze! :)
    Ja też miałam męczacy dzien,a jutro pewnie jeszcze bardziej.wlasnie skonczylam sprzatac,jutro wysprzatam reszte.teraz idę walnąć jakaś maseczkę czy coś na twarz.trzeba być zadbanym na chrzciny:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale produkujecie... :D
    Już nie pamiętam co miałam napisać hehe.

Dzisiaj mieliśmy zabiegany dzień. Byliśmy na zakupach. Zaliczyliśmy dwa markety, 2 lumpki, Rossmana i Pepco. Ala grzecznie spała.

Pogoda dzisiaj super. Niestety nie udalo nam się zaliczyć dłuższego spaceru, bo ledwo wróciliśmy z zakupów zjedliśmy szybki obiad i pojechaliśmy do kościoła. Alicja pierwszy raz była całą mszę w kościele. Śpiewała razem z chórem a jak była cisza to chciała prowadzić dyskusję. :)

W kościele pierwszy raz dałam Ali mm. Miałam normalnie wyrzuty sumienia że nie karmię jej piersią. :D Zawsze wychodzę do auta ją nakarmić a dzisiaj nie mogłam bo stałam w kolejce do spowiedzi.

Potem poszliśmy na spacer po starówce i zjedliśmy lody. :D Nareszcie oficjalny koniec zimy. :D

Lecę spać, bo Ala znowu pewnie obudzi mnie o 3. :)
    Dobranoc. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W końcu nadrobiłam.

Kawcia wszystkie najlepszego! Niech się spełnia wszystkie Twoje marzenia.

Mamusie czy Ktoras z was zauważyła że dziecko zaczyna ząbkować? Wczoraj Milusia była bardzo nie spokojna, ciągle się silnila i tylko na rękach w pozycji pionowej była w miarę spokojna. Myślałam że to może skok. Dziś znowu to samo, mało je, dużo płacze, wkłada gryzaki i grzechotki do buzi. Śliny pełno, temperatura 37.7. Zaglądam do buzi a dziasełka spuchniete. Zadzwoniłam do mamy i moją siostra też miała 3 miesiące jak zaczęły pojawiać się żeby. I ja też dosyć wcześnie. Ile takie ząbkowanie może trwać? Kręgosłup mi wysiądzie od noszenia, do tego jeszcze muszę śpiewać. Teraz śpi ale co chwile słyszę jak się Wierci. Dałam jej trochę pedicytamolu. Jutro kupię masć.

Ag moją ładnie sama łapie zabawki itp ale nie przekreca się a głowę sztywno trzyma ale nisko. Na wszystko przyjdzie czas w odpowiednim momencie.

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś babcia byla z Szymusiem. Ja latanie za sukienka na Chrzest. Kupiłam! Dwie! W C&A! Przecena z 179 na 59. Bordowa i kobaltowa ;)

Nie nadrobie.... buuuu....
    Dobranoc.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pepco są fajne staniku sportowe.kupiłam żarówiasto różowy :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniu już pół godz wisi na cycku a w nocy zazwyczaj jest to ok 10minut. I ciągle ssie i to tego samego. Aż ja zapałki w oczy żeby nie usnac

zplX18SyZp.gif
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    mam problem :(

jest godzina 5:40,a Zosia praktycznie cala noc nie spi :(
    po kapieli, tj. miedzy godzina 19:30-20:30 zasypia i spi do godziny 00:00 (karmienie), a pozniej figluje…

wczesniej przez ok. 2-3 tyg. Jej rytm dnia byl w miare wyregulowany. Bardzo malo spala w dzien (2-3 drzemki ok.40 minutowe),ale noc pieknie przesypiala.

W ciagu dnia bardzo duzo spi, a w nocy wierci sie, jest bardzo niespokojna, co chwile sie budzi…

Tak jest od wtorku…:(

czy mialyscie podobnie? czy ulegnie to zmianie?

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana ja mam tak od paru dni....znowu mała w nocy budziła się co 1,5h i znowu 40min to było gadanie, puszczenie itp. Znowu jestem padnieta po nocy....
    Spaaaćccccccccccccc,.....

Paula pokaż sukienki:-D

• blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam cudowna noc, poszlam spac o 22 wstalam o 5;) ale to tylko ja bo moje dziecko w nocy chcialo wykonczyc meza, z nocy na noc spi co raz gorzej, jestem zalamana :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Mialam cudowna noc, poszlam spac o 22 wstalam o 5;) ale to tylko ja bo moje dziecko w nocy chcialo wykonczyc meza, z nocy na noc spi co raz gorzej, jestem zalamana :(
    Może to faktycznie skok rozwojowy u naszych dzieci, ze im sie cos przestawia...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumień na brzuszku faktycznie przygasa. Dziękuję dziewczyny. W domu szaleństwo. Hania śpi od 22. Karmienie na śpiąco o 4 i 6 ale mąż i syn wstali o 5. Ja tam leze. Ba 8 jadę na paznokcie. Ale z pól godziny jeszcze poleżę

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:18

201501064565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki,a co Twój synek robi od 5?:)
    U nas noc jak zawsze 21 spać,o 3 cyc i po 6 pobudka.ale jeszcze leżymy razem w łóżku,może pośpimy.
    Ja sobie paznokcie sama robię.Raz na ślub miałam sztuczne,źle się z nimi czułam.
    Tort dzis musimy zawieźć do restauracji i upominki dla gości,żeby kelnerka rozstawiła przy talerzykach.Kwiatki musze odebrać,w domu dokończyć sprzątanie.Pomimo tego,ze rodzice męża i siostra nie przyjeżdżają to skrzyknęła się ta lepsza część rodziny i przyjeżdża tyle osób ile miało być :) I to chrzestnych męża będziemy zapraszać na uroczystości Klary,a nie rodziców i siostrę.Mąż ma też brata,ale on nie byl nawet na naszym weselu,więc jego żona nam przekazała za pośrednictwem facebooka,żebyśmy nie wysyłali nawet zaproszenia.o taka rodzina...

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja na nockę nie narzekam, bo jest taka jak zwykle, czyli kilka pobudek z karmieniem. Jestem już do tego przyzwyczajona ;)

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Alicja też strasznie wpycha rączki do buzi. Czasami szoruje piąstkami dziąsełka, ale nie wiem czy to ząbki..

U nas też od paru dni jest przestawiony tryb dnia. Produkcja pokarmu też się dostosowała do częstszego karmienia w nocy.

Marta współczuję rodziny, ale najważniejsze że masz kochającego męża i cudowną córkę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 07:23

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Julia już ze 2 tyg wkłada tak rączki do buzi że ma odruch wymiotny, głodna nie jest, bo jeść nie chce więc zostają ząbki. Czasami podaję jej gryzaczka i gryzie. Moja mama mi mówiła że ja pierwszego ząbka miałam ok 4 miesiąca. Gdzieś jeszcze słyszałam że masuje się dziecku dziąsełka palcem, ale sama jeszcze nie próbowałam
    Wiem. :) w aptece kupiłam taka specjalną szczoteczke ale Milusia nie pozwoli sobie dotknąc tylko sama wkłada do buzi wszystko co twarde.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pediatra mówiła ze to niekoniecznie zęby... Tylko produkcja śliny, dojrzewanie slinianek powodują ze dzieci pchaja raczki do buźki. Zafascynowanego swoja śliną i to ze odkryły ze maja ręce......

Bogusiar80, MonikaJ, Viv78 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterowanie rączkami nie jest łatwe :)
    https://www.youtube.com/watch?v=wq7RAE83KlQ&feature=youtu.be

MartaKD, MonikaJ, isabelle lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A mnie pediatra mówiła ze to niekoniecznie zęby... Tylko produkcja śliny, dojrzewanie slinianek powodują ze dzieci pchaja raczki do buźki. Zafascynowanego swoja śliną i to ze odkryły ze maja ręce......
    Wydaje sie to być rozsądnym wytłumaczeniem :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wydaje sie to być rozsądnym wytłumaczeniem :)
    Moja namiętnie pcha wszystko do buzi, ale ja nic nie wyczulam po palcem, zapytalam wiec pediatry i taka odpowiedź otrzymałam...

‹‹ 2501 2502 2503 2504 2505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ