X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

nasza też pcha łapki do buziaka i dodatkowo baardzo się ślini :) także podobnie jak Wasze Dzieciaczki. Dzisiaj mam gości. Pogoda ma być fest :) Miłego dnia Babeczki. Wpadnę póżniej

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly usnal kolo 20-30, obudzil sie i mruczal o 3-30. Poszlam siusiu wracam a on dalej w kimono, zeby wstac o 5-20 :)
    Ide zjesc sniadanko i spadam w podroz do Gniezna

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto popytać rodziców kiedy miałyście pierwsze ząbki bo to bardzo często "dziedziczne" :)
    Chociaż moi rodzice nie pamiętają :/ Mój mąż miał w 4 miesiącu :)

• blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam cztery miesiace ;( a mlody ma to samo co wasze dzieciaki, a jak mu dotkne dziasel to jest taki ryk, ze szok

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która pierwsza wstawi zdjęcie wyrżniętego ząbala :)
    U Natki jeszcze nie ma żadnych oznak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:22

201501145565.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Może to faktycznie skok rozwojowy u naszych dzieci, ze im sie cos przestawia...

Boze a ja myslalam ze dopiero wyszedl z jednego...

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zajebiście rozpoczęłam dzień! Wstałam rano żeby jechać na glukozę, wsiadam do samochodu, próbuje odpalić, nie da rady, próbuje jeszcze raz, uruchomił się alarm, godz. 7 rano, całe osiedle chyba na nogi postawione a ja nie wiem jak to wyłączyć, do tego awaryjne, no masakra, wysiadłam i uciekłam do domu, na szczęście jak zamykałam to alarm się wyłączył. W domu mówię mężowi że się popsuło, że dupa, więc on poszedł sprawdzić. Idę zobaczyć do Tomka, a on uśmiechnięty w kupie leży, wylało się z pampersa i wsiąka w bujaczek! Przebrałam go ekspresem i poleciałam ratować bujaczek. Wraca mąż i mówi że auto działa normalnie! Nosz k**wa....
    Zapytałam się go czy specjalnie jakoś ten alarm uruchomił żebym wróciła powalczyć z tym kupskiem i praniem bujaczka....

Jakoś dojechałam na tą glukozę, teraz siedzę i walczę żeby się nie pożygać, jest jeszcze gorzej niż w ciąży :/ I mam nadzieję że samochód odpali i wrócę do domu...

• blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud a czemu na glukoze znowu?

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud- trzymaj sie i trzymam kciuki za dobry wynik. U mnie glukoza nawet smakowala;)

Maud ty mialas cukrzyce ze znowu robisz? bo nie pamietam

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maud aż mi się przypomniała sytuacja z samochodem moich rodziców. Zostawili nam auto pod naszą weselną, w której tylko my spaliśmy. Mąż popił (no bo jak gościom odmówić napicia się z nimi), więc wstał na sporym kacu. Zaczęliśmy się zbierać, żeby wrócić do domu. Popakowaliśmy resztki żarcia, prezenty, wsiadamy do auta a tu nagle alarm na całe osiedle, w głowach trzeszczy a za cholerę nie szło tego alarmu wyłączyć. Dzwoniliśmy po mojego tatę żeby przyjechał nas (i sąsiadów) ratować. Nawet nie wiem ile minut ten alarm wył na pół miasta :D

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Styczniówki
    Maud , Ania 29 złosliwość rzeczy martwych, tez nie raz moje autecza zrobiły jakiś myk znienacka ale oszczedzę Wam tych mrożących krew w żyłach historii typu Szpilka jedzie na maturę albo Szpilka ma nowe auto, które gasnie na krzyżówkach albo Szpilce po dziurach wypadł jakiś kabelek z silnika, o albo Szpilka zapala samochod na kabelki, bo stacyjka zepsuła się dokumentnie (dodam tylko, że Szpilka ma w domu technika mechanika i dlatego jak szewc bez butów to ona wiecznie jakims zlomkiem, bo pan i władca wiecznie brak czasu)dlatego po stłuczce mimo, że dostaliśmy kase z ubezpieczenie nie zmieniam mojego ostatniego auta, bo mnie na razie nie doprowadza do furii

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam do domu! :)
    Tak, ja miałam cukrzycę w ciąży i teraz się w końcu zebrałam żeby zrobić kontrolnie. Zobaczymy jak po glukozie, ale kurde na czczo z palca miałam 80, niby w normie, ale w ciąży miałam niższe pomiary... Może dlatego że wczoraj wpierdzieliłam wielkiego eklera z Sowy...
    Która to tak zachwalała tą cukiernię???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:08

Ag... lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:06

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchanie rączek do buzi i ślinienie nie jest oznaką, ale jak dochodzi podwyższona temperatura, napuchnięte dziąsła, marudzenie i brak apetytu to raczej to ząbki. Tym bardziej ze u mnie w rodzinie szybko wychodziły. Próbuje jej masować ale drze się przy tym. Czytałam właśnie ze mogą zacząć wychodzić, przestać na jakiś czas a potem od nowa to samo. Masakra.

Maud11 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie wiem jak ta glukoza może smakować, to taki chemiczny obrzydliwy słodki smak... Aż mnie skręca na samo wspomnienie... :|
    Ale jak ktoś uwielbia chodzić do dentysty to wszystko jest możliwe :)

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:18

OliOla lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag nie wiem jak ta glukoza może smakować, to taki chemiczny obrzydliwy słodki smak... Aż mnie skręca na samo wspomnienie... :|

haha- noo ja kocham dentyste:D a w pon mialam miec wizyte a mi odwolali bo nie ma mojego dentysty:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dojechałam do domu! :)
    Tak, ja miałam cukrzycę w ciąży i teraz się w końcu zebrałam żeby zrobić kontrolnie. Zobaczymy jak po glukozie, ale kurde na czczo z palca miałam 80, niby w normie, ale w ciąży miałam niższe pomiary... Może dlatego że wczoraj wpierdzieliłam wielkiego eklera z Sowy...
    Która to tak zachwalała tą cukiernię???

80 to jest wynik idealny

Cukrzyca to nie jest tylko większy wynik niż norma, cukrzyca to rownież niższy wynik niż norma lub na granicy. Mój mąż jest cukrzykiem insulinozaleznym i np. jak ma rano na czczo 70 to jest to za mało i musi szybko zjeść coś słodkiego. Nie wiem czemu chcesz niższego wyniku. Masz 80, wystarczyło by 10 mniej a byłabyś na granicy w zagrożeniu cukrzycowym typu II.

:)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:19

201501064565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Hahaha.. Ja to wypiłam jednym tchem bo tak mi się pić i jeść chciało. Myślałam ze będzie baaardzo słodkie i zaspokoję głód a dla mnie było mało słodkie. Moze dlatego, ze ja dużo słodyczy jadłam w ciąży. Kurde... ja ogólnie dużo żarłam.:P

ania_29, szpilka, jonka91, renia83, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ