X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może wybrać złoty srodek? czyli 9-25?

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzieki za komentarz, właśnie dlatego nie lubie zakupow online, bo nie moge pomacac

te ciuszki od Magdalenki to inny sklep i inaczej wygladaja, ale wasnie porzyczaiłam, ze maja tylko 4 komentarze, wiec chyba zrezygnuje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Też słyszałam że Recaro są dobre i warte swojej ceny.

A teraz patrzę że są foteliki
    9-18
    9-25
    9-36

Myślicie że tak duża rozbieżność 9-36 jest coś warte?? czy najlepiej wziąć 9-18 ? jakie Wy oglądacie?
    któraś z nas ma męża obcykanego w fotelikach, pytanie tylko kto i czy sie jeszcze udziela

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no może wybrać złoty srodek? czyli 9-25?
    Sama nie wiem...bo z kolei 9-36 starczą do końca używania fotelika w samochodzie, a wprzypadku 9-25 być może trzeba bedzie dokupić jeszcze jeden fotelik. Recaro ma dobre opinie nawet te 9-36 bo posiadają dodatkową wkładkę dla mniejszych dzieci.
    Może wypowie się jakaś mama która ma już starsze dziecko?? jak to sie u Was sprawdziło?

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka muszę się jeszcze z mężem zastanwić, bo może faktycznie nie warto wydawać nawet te 45zł...w sumie mogłabym dokupić tylko spodenki bo mam garniturek z którego pasuje koszla, kamizelka i mucha tylko spodnie za duze.

No właśnie kiedys pisała tu któraś dziewczyna o fotelikach, też pamiętam kto to był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:51

• blador Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie Selene?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, sproboj odstawic nabial, nie widac dokladnie, ale u nas podobnie wygladala skaza bialkowa.

Co do fotelikow polecam blog 8 gwiazdek i strone foteliki info. Podobno najbezpieczniejsze sa foteliki montowane tylem do kierunku jazdy. My mamy be safe i jest super.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka jest różnica między tymi pieluszkami Dada premium comfort fit a tymi premium ekstra soft??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ale dziecka któremu już nóżki wystają nie zamontujesz tyłem do kierunku jazdy.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szpilka muszę się jeszcze z mężem zastanwić, bo może faktycznie nie warto wydawać nawet te 45zł...w sumie mogłabym dokupić tylko spodenki bo mam garniturek z którego pasuje koszla, kamizelka i mucha tylko spodnie za duze.

No właśnie kiedys pisała tu któraś dziewczyna o fotelikach, też pamiętam kto to był.
    wpisała w allegro rampers na chrzest i duzo tego jest i ten sam komplet w roznych cenach, ale generalnie sprzedawcy z mala iloscia komentarzy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny jaka jest różnica między tymi pieluszkami Dada premium comfort fit a tymi premium ekstra soft??
    extra soft są grubsze, wydają się być większe i mają dłuższy wkład chłonny na pupie o jakiś 1/1,5cm. Jeżeli chodzi o użytkowanie to z tych extra soft rzadziej mi kupka przecieka.. ale to może te comfort fit nieumiejętnie zapinam :P O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:10

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Dady przy kupce ZAWSZE przeciekają, teraz używam Happy z Belli (nr 3) i to jest to:) tylko na noc nie można ich zakładać - bo przeciekają, jeżeli w nocy nie zmienia się pieluszki.......a tak to jestem zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    extra soft są grubsze, wydają się być większe i mają dłuższy wkład chłonny na pupie o jakiś 1/1,5cm. Jeżeli chodzi o użytkowanie to z tych extra soft rzadziej mi kupka przecieka.. ale to może te comfort fit nieumiejętnie zapinam :P O_o

Mam te comfort fit ale już ich więcej nie kupie, z tyłu kawał papieru, strasznie szerokie te zapięcia i właśnie bokiem dużo wylatuje, nawet siuśki... No chyba że mała jest za mała jeszcze do nich. A miałam na samym początku te z domku (ale r2) i były grubsze i wg mnie lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy właśnie takiego pewniaka w pieluszkach bo 3r zielone pampers po zasiusianiu są strasznie zimne, nie chce jej tyłka przeziębić jakby wiało na dworze więc też je wykończę i się z nimi pożegnam.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapięcia w softach takie same.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mielismy zielone pampki i 2 z domku extra soft i byly juz małe a teraz mamy comfort fit 2 ale nie z domku i wydaja sie wieksze, a kupa wypływala z kazdych, teraz mam po domku 3 comfort fit i extra premium soft i zobaczymy za pare dni jak zaczne zakładac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już dady nie kupię, bo tylko 2 z domku były "fajne i dobre", a te które teraz są już mi nie pasują, małej kupki przeciekają, nr2 są za małe, a nr3 za duże i nijak ich zapiąć nie mogę, mimo że 4-9kg, to chyba będą dobre jak mała będzie miała 7kg, bo teraz dużo za duże....
    jeszcze nr3 z Rossmana muszę zobaczyć....
    a może jeszcze jakieś pieluszki macie do polecenia???
    oby nie pampres zielone bo u nas też się nie sprawdziły...........

• blador Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pampersy 3 zielone sa jakies nieudane, niestety tatus zrobil zapas i mamy 200 szt. Ja to sie zastanawiam czy 4 nie kupic! Bo takie slady na nozkach ma moj klocek, moze ma grube nuny w matke :( a w ogole idzie na rekord 4 godzina spania bez spaceru! Noc tez byla calkiem ok

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ania, sproboj odstawic nabial, nie widac dokladnie, ale u nas podobnie wygladala skaza bialkowa.
    Dzięki Gabrysiu. Chociaż Ty jedna mi odpisałaś :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo pisać.Klara miała podobne.rumień.zasypywałam pudrem.a tez myślałam,że od nabiału.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ