X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mojemu sie pojawiają na szyi i w okolicy ucha jak sobie uleje np w nocy i sie nie zauwazy lub jak ma ulane na pieluszke i ma do tego buzie przytuloną, tez jak mu sie w nocy zdarzy, bo w dzien matka widzi jak ulewa i dziecko w tym nie lezy

Monika czytajac Twoj post mialam dejavu (czzy jak to sie tam z fracuskiego pisze) jakbym juz ten post widziała, niestety nie pomoge, jak z tym mlekiem krowim jest nie wiem, jedna dziewczyna u nas od poczatku dziecko tylko krowim karmiła tzn odkad przestała piersia ale to tez jakos pol roczku chyba bylo) i dziecko zdrowe, no ale teoretycznie dzieci zle znosza krowie mleko

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale co w końcu? Samo zniknęło?

Kupiłam buciorki do łażenia. Mam nadzieję że dobrą inwestycję zrobiłam :)

O kurde, ale wichura się zrobiła. Dobrze że mi Natalki nie zdmuchnęło, bo ją zostawiłam przed domem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:02

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy spacer i mamusiowe szalenstwa ze szczotką

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42ee7db4be5a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87c7c3c79d40.jpg

Rybka1, Becia81, Agus89, Bogusiar80, Kawa, rastafanka, Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Marta ale co w końcu? Samo zniknęło?

Kupiłam buciorki do łażenia. Mam nadzieję że dobrą inwestycję zrobiłam :)

O kurde, ale wichura się zrobiła. Dobrze że mi Natalki nie zdmuchnęło, bo ją zostawiłam przed domem ;)
    pochwal sie jakie buciki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mialam przygde na spacerze. w momencie zerwala sie taka wichura ze az mi wozek z reki wyrywalo. sypalo piachem w kazda strone, dobrze ze byla kolezanka ze mna to ona prowadzila wozek a ja mlodego zaslanialam kocem, doszlimy do domu i tak byl caly z piasku:/ masakra, a teraz znow zero wiatru.

dostalam moje szpileczki do sukienki na chrziny no i nie wiem...jakies srednie są, musze pomyslec czy zostawic czy oddac:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam pieluszek z rossmanna, są większe niż pampersa, takie mam odczucie. Tylko trzeba pamiętać, że rozm. 3 są trzy rodzaje, takie cienkie extra coś tam, inne cienkie i fun&fit. Teraz używam pampersa sleep&play, dla mnie są fajne, mają szerokie zapięcie, dzięki czemu nie przeciekają bokiem. Brzydko nie pachną, są chłonne i w miarę tanio wyszły, 27.99zl za 58 sztuk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:37

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lubie dady premium comfort fit- nam pasują lepiej niz zielone pampki

renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka jaka fryzura u małego hehe takie długi juz włoski ma, super a jakie oczy brązowe.

U mnie też wieje, dlatego wystawiłam małego na podwórko a sama w domu siedzę tylko zerkam na niego.

Ag...ania_29 pochwalcie się butami.

Hmm ja chyba jestem jakaś dziwna bo mi pampersy zielone 3 odpowiadają najbardziej, nie mam wrażenie że są zimne, a w dodatku dla mnie super pachną guma balonową. A jesli chodzi o Dada to wolę te "grubsze" czyli comfort fit. Są grubsze i większe jak pisała jonka.

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma uczulenie na Dadę. Nie próbowałam jeszcze lidlowych, belli i innych marketowych. Kupiłam sleep&play w dobrej, moim zdaniem, cenie, więc może później będę eksperymentować

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam wam pytanie i proszę o szczerą odpowiedź bez urażania sie itp :)

Dlaczego tak szybko chcecie rozszerzać dietę dziecka skoro WHO z ich setkami badań cały czas alarmuje by nie przeciążać niedojrzałego układu pokarmowego dziecka i rozszerzać dietę najwcześniej po 6 miesiącu ( to sie tyczy dzieci na mleku matki i mm)

Jeśli chodzi o anemię to jest ona częsta u dziecka i wystarczy brać suplement z żelazem lub podać bezpośrednio dziecku. Warzywka, słoiczki są zdrowe ale mają nieporównywalnie mniej witamin i związków mineralnych niż mleko matki czy mm. Cały czas trąbi się, że dziecko by przyjmować pokarmy stałe musi być na to fizycznie przygotowane np. siadać samodzielnie z mocnym podparciem, nie mieć odruchu wypychania języka, który to odruch nie został stworzony tak sobie ale właśnie ma chronić organizm dziecka przed potknięciem czegoś na co jeszcze nie jest gotowe.

Ostatnio rozmawiałam z doradcą laktacyjnym, który przytoczył badanie WHO, ze gdyby jakaś mama sie zapomniała i karmiła swoje dziecko cały pierwszy rok to i tak mleko dostarcza najcenniejsze składniki, które pozwalają sie mu zdrowo rozwijać. I dodał, że argumenty 'bo za mało / za dużo waży, bo juz otwiera buzie, bo patrzy na jedziecie, bo jest dojrzalszy jak na swój wiek absolutnie nie są powodem by rozszerzać wcześniej dietę. To są argumenty istotne PO 6 miesiącu życia.

Wybaczcie jeżeli tego nie rozumiem, wytłumaczcie mi ale widzę tutaj jakiś dziwny problem, ze coraz cześciej szybkie rozszerzanie diety jest jakimś powodem do dumy... (Bo moje dziecko ma 2 miesiące i juz je kaszkę, zobaczcie, ma 3 miesiące i juz wcina marcheweczke) co dla mnie jest jakimś paradoksem i tak naprawdę żadnym powodem do dumy.

Żadna z nas świadomie nie szła wywoływać porodu np w 34 tygodniu a tymczasem chcemy jak najszybciej bombardować dziecko za ciężkim jak na jego żołądek pokarmem i nie widzimy w tym nic złego.

I a propo lekarzy którzy zalecają marchewę juz wcześniej - często absolutnie nie mają informacji na temat aktualizacji WHO i wielu z nich co dziś proponuje mi rozszerzenie diety uważa ze po 6 miesiącu matka produkuje wodę a nie mleko.

PEACE jak któraś poczuje sie urażona to nie miałam tego w planie, jak któraś poczuje sie zaatakowana to opuszczę forum bo nie chce siać afery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:49

magdalenka, Gabrysia84, Ewelina88, Gwiazdeczka27, A.loth lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/buty/obuwie-na-obcasie/lakierowane-cz%C3%B3%C5%82enka-na-%C5%9Brednim-obcasie-c358018p2367999.html

takie zamowilam- ale nie jestem przekonana i musze pomyslec nad nimi

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem dumna z tego, że moje dziecko spróbowało czegoś poza moim mlekiem. Poinformowałam tylko, jak jest/było, bo uważam was za osoby, z którymi taką info mogę się podzielić, bo rozmawiamy tu o wszystkim. Ale z drugiej strony, nie dałam jej tego tyle, żebym miała mieć wyrzuty sumienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:56

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula napisałam ze moim zamiarem nie jest tutaj wskazywać palcem bo Styczniowki są bardzo mądrymi mamami co nie raz juz udowodniły, napisałam tylko moje niepokoje

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene a to chyba kolejny temat z cyklu ja robie tak, inna robi inaczej i nie wiem czy jest sens sie zaglębiac w ta dyskusje.
    niech kazda robi jak uwaza.

magdalenka, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Tak ale jak staram sie dostosować do tego co mówią lekarze i WHO a wokół widzę ze 90% robi inaczej to zastanawiam sie czy to może ze mną jest coś nie tak i chętnie poznam argumenty w drugą stronę bo może to ja postępuje staroświecko

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miala do wyboru podac dziecku lek na biegunke/zatwardzenie a babciny sposob jablko/marchew a zjadane przeze mnie owoce/warzywa czy podana dziecku woda by nie pomogly to jak Melula rozwazyłabym podanie owocu/warzywa w malutkiej ilości, ale tak to nie planuje na razie rozszerzania, co do wytycznych to one co jakis czas sie zmieniaja o 180 stopni w wielu sprawach, wiec czasami nasz zdrowy rozsadek jest lepszym wyznacznikiem (nie twierdze, że akurat te wytyczne sa złe, bo sama nie planuje rozszerzania diety poki co)

SUPER na NASZYM forum jest to, ze umiemy pogodzić różne punkty widzenia
    więc PEACE

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam właśnie z koleżanką pogodynka i mówi ze do czwartku pogoda ok, a w niedziele w lubelskim śnieg, deszcz i kilka stopni znowu. Podobno w okolicach Wrocławia najcieplej. Ale pogoda lubi płatać figle.
    To dla tych co planują chrzest.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja bylam u 2 lekarzy.
    u swojej pediatry ktorej ufam i z ktora sporo rozmawialam i ona podala argument z anemią.
    pozniej bylam po skierowanie w przychodni i tez zapytalam o diete- uslyszalalam doslownie" kiedys bylo po 4 cu teraz jest po 6, no to nie wiem czekac do 6 bo takie wytyczne teraz są ale ja bym juz pomalu zaczynala ok 5 po marcheweczce."

to tak jak z cukrzyca, pare lat temu bym nie iala, teraz mialam. a ciaze takie same.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki my mamy w niedziele chrzest

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh polubiłam post zarówno Ag.. jak i Selene bo obie mają rację. Ja chcę rozszerzać dietę właśnie zgodnie z wytycznymi WHO, ale uważam jak Ag, że każda mama robi to co uważa za słuszne.
    Wydaje mi się, że Selene chce jedynie zrozumieć mamy wczęsniej rozszerzające dietę, bez atakowania.

Ag...ładne te czólenka, takie bezpieczne bo do wszystkiego pasują. Nie wiem jak z wygodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:10

‹‹ 2515 2516 2517 2518 2519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ