*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:Co do rozszerzania diety. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, też mamą wcześniaka - starszego od naszej małej o dwa tygodnie. Ona już podaje małej obiadki z mięskiem, a mleko dziecko pije tylko rano i wieczorem. Reszta to inne posiłki... Co jak co ale wydaje mi się, że to lekkie przegięcie. Podstawą diety dziecka powinno być mleko, a jak mleko jest tylko dwa razy dziennie to jest to nadal podstawa diety?
nieźle...wydaje mi sie ze jednak 2 razy dziennie mleko to jest to uzupelnienie a nie podstawa diety -
A potem się ludzie dziwią, że dzieci mają problemy z nadwagą, alergie pokarmowe i przeciążone wątroby. O ile jedna czy dwie porcje stałego pokarmu na początek wzbogacą dietę, smak itp. to jedynie mleko jest pełnowartościowym pokarmem i mały organizm musi rozwijać się czerpiąc właśnie z tego źródła a nie z mięska.
Z tego co pamiętam mleko rano i wieczorem to dostają roczne dzieci bo wtedy już mogą jeść całe porcje warzyw, owoców, ryb itp.renia83 lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Kurcze, skusiłam się na ten chleb i nie wyszedł Piecze się już prawie 50 minut i nadal rzadkie w środku. Nie wyrosło. Mam nadzieję, ze to dlatego, że użyłam mąki żytniej wieloziarnistej a nie dlatego, że jestem totalnym beztalenciem...
Jeszcze nie próbowałam tego przepisu więc nie wiem, ale swego czasu wiele rzeczy mi nie wyrastało, wystarczyło dać blachę o jedno oczko niżej i jak za pstryknięciem palców wszystko szło do góry. Czasem 3cm zaważyło czy coś wyrosło czy nie, albo może trzeba włączyć/wyłączyć termoobieg
Zobaczymy jak mi pójdzie -
Selene wrote:Jeszcze nie próbowałam tego przepisu więc nie wiem, ale swego czasu wiele rzeczy mi nie wyrastało, wystarczyło dać blachę o jedno oczko niżej i jak za pstryknięciem palców wszystko szło do góry. Czasem 3cm zaważyło czy coś wyrosło czy nie, albo może trzeba włączyć/wyłączyć termoobieg
Zobaczymy jak mi pójdzie
Tak się napaliłam na ten chleb, że nie kupiłam dzisiaj żadnego pieczywa, bo myślę sobie - mąż wróci z pracy, zjemy sobie na kolację pachnący chlebek, a tu doopa. W piekarniku skorupa z płynnym środkiem, jedynie pachnie chlebem.
-
MonikaJ wrote:Ja kupowałam florę niebieską- bez laktozy wiem na pewno że jest w tesco
Zjadłam obiad z mleczkiem kokosowym, teraz kawa z mlekiem ryżowym - no nie jest źle -
Selene wrote:Rudasek wysłałam ci zaproszenie, napisz mi swój adres to dziś wieczór wyślę (pewnie rano nadadzą), nie chce nic za to, całe opakowanie kosztowało mnie 6zł więc pewnie byłabyś mi winna jakieś 2zł ;P majątek
Wystarczy mi, że ci pomogę a mi niepotrzebne
Możesz się odwdzięczyć i pokazać nam tutaj zdjęcie swojego synka
Kochana dopiero doczytałam informacje, nie należę do WAs ( choć prawie- Stas sie urodził 5 lutego) wiec nie czytam Waszych postów:)Juz Wam pokazuję Stasia ma lekko ponad 2 mce, ponad 5 kg i 65 cm Mały klocuszek
http://wrzucaj.net/images/2015/04/14/DSC0360222.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:51
Selene, Kawa, magdalenka, renia83, jonka91, szpilka, Bogusiar80, slash, Becia81, Rybka1, Ewelina88, Chanela, Anutka, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Właśnie zostałam wyśmiana przez fanatyczki na kp na facebooku.laska pisze,ze dziecko nie robi kupki przy kp.jak mu pomóc.no to piszę,ze ja jem jabłka,śliwki suszone i jogurty.inna laska zapytała mnie: Uważasz,ze to co jesz ma wpływ na kupki dziecka? Napisałam,ze tak.a ona,że ma wpływ jedynie na moje wypróżnianie i samopoczucie.
Poczułam sie jak debil. -
MartaKD wrote:Właśnie zostałam wyśmiana przez fanatyczki na kp na facebooku.laska pisze,ze dziecko nie robi kupki przy kp.jak mu pomóc.no to piszę,ze ja jem jabłka,śliwki suszone i jogurty.inna laska zapytała mnie: Uważasz,ze to co jesz ma wpływ na kupki dziecka? Napisałam,ze tak.a ona,że ma wpływ jedynie na moje wypróżnianie i samopoczucie.
Poczułam sie jak debil.
oj Marta nie przejmuj się, a co Panie mądralińskie napisały na ten temat? w sensie jak pomóc dziecku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:04
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Kupiłam chusteczki dada,zobaczymy czy będą ok.id fitti miała czerwoną cipulke.ale pewnie dlatego,że teściowa je kupiła
U nas podobnie z tymi niebieskimi fitti, ale dadowe lavendy są ok teraz zakupiłam dady sensitiv zobaczymy jakie będą -
nick nieaktualny