X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh i pytałam o rozszerzanie diety, doktor stwierdziła że "nie ma się co śpieszyć tożto maluszek" i nie sugerować się że na słoiczkach pisze po 4 miesiącu bo to i tak też za wcześnie.

Selene lubi tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:22

201501064565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:48

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Co do rozszerzania diety. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, też mamą wcześniaka - starszego od naszej małej o dwa tygodnie. Ona już podaje małej obiadki z mięskiem, a mleko dziecko pije tylko rano i wieczorem. Reszta to inne posiłki... Co jak co ale wydaje mi się, że to lekkie przegięcie. Podstawą diety dziecka powinno być mleko, a jak mleko jest tylko dwa razy dziennie to jest to nadal podstawa diety?

nieźle...wydaje mi sie ze jednak 2 razy dziennie mleko to jest to uzupelnienie a nie podstawa diety

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem się ludzie dziwią, że dzieci mają problemy z nadwagą, alergie pokarmowe i przeciążone wątroby. O ile jedna czy dwie porcje stałego pokarmu na początek wzbogacą dietę, smak itp. to jedynie mleko jest pełnowartościowym pokarmem i mały organizm musi rozwijać się czerpiąc właśnie z tego źródła a nie z mięska.

Z tego co pamiętam mleko rano i wieczorem to dostają roczne dzieci bo wtedy już mogą jeść całe porcje warzyw, owoców, ryb itp.

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Kurcze, skusiłam się na ten chleb i nie wyszedł :( Piecze się już prawie 50 minut i nadal rzadkie w środku. Nie wyrosło. Mam nadzieję, ze to dlatego, że użyłam mąki żytniej wieloziarnistej a nie dlatego, że jestem totalnym beztalenciem...

Jeszcze nie próbowałam tego przepisu więc nie wiem, ale swego czasu wiele rzeczy mi nie wyrastało, wystarczyło dać blachę o jedno oczko niżej i jak za pstryknięciem palców wszystko szło do góry. Czasem 3cm zaważyło czy coś wyrosło czy nie, albo może trzeba włączyć/wyłączyć termoobieg :)

Zobaczymy jak mi pójdzie ;)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jeszcze nie próbowałam tego przepisu więc nie wiem, ale swego czasu wiele rzeczy mi nie wyrastało, wystarczyło dać blachę o jedno oczko niżej i jak za pstryknięciem palców wszystko szło do góry. Czasem 3cm zaważyło czy coś wyrosło czy nie, albo może trzeba włączyć/wyłączyć termoobieg :)

Zobaczymy jak mi pójdzie ;)

Tak się napaliłam na ten chleb, że nie kupiłam dzisiaj żadnego pieczywa, bo myślę sobie - mąż wróci z pracy, zjemy sobie na kolację pachnący chlebek, a tu doopa. W piekarniku skorupa z płynnym środkiem, jedynie pachnie chlebem.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle myślę że to przez mąkę... Prawie na pewno ;) Pozostały procent to po prostu pech :D

Natka jak sięga po zabawkę to próbuje się na boczek obrócić,ale do obracania się z plecków na brzuszek jeszcze chyba daleko :)

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Ja kupowałam florę niebieską- bez laktozy wiem na pewno że jest w tesco
    I to kupiłam :) Ale wcześniej przeglądnęłam naście smarowideł - w każdym śladowe ilości mleka...

Zjadłam obiad z mleczkiem kokosowym, teraz kawa z mlekiem ryżowym - no nie jest źle :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam chusteczki dada,zobaczymy czy będą ok.id fitti miała czerwoną cipulke.ale pewnie dlatego,że teściowa je kupiła :)

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Rudasek wysłałam ci zaproszenie, napisz mi swój adres to dziś wieczór wyślę (pewnie rano nadadzą), nie chce nic za to, całe opakowanie kosztowało mnie 6zł więc pewnie byłabyś mi winna jakieś 2zł ;P majątek :)

Wystarczy mi, że ci pomogę a mi niepotrzebne :)

Możesz się odwdzięczyć i pokazać nam tutaj zdjęcie swojego synka :D

Kochana dopiero doczytałam informacje, nie należę do WAs ( choć prawie- Stas sie urodził 5 lutego) wiec nie czytam Waszych postów:)Juz Wam pokazuję Stasia :) ma lekko ponad 2 mce, ponad 5 kg i 65 cm :) Mały klocuszek :)

http://wrzucaj.net/images/2015/04/14/DSC0360222.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:51

Selene, Kawa, magdalenka, renia83, jonka91, szpilka, Bogusiar80, slash, Becia81, Rybka1, Ewelina88, Chanela, Anutka, lwuska55592 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD u mnie fitti tez bardzo podrażniają skórę małej, kupiłam w pakiecie 3 paczki ale zużyłam tylko jedną po której pupcia była cała czerwona. Muszę pomysleć fo czego wykorzystać te dwie pozostałe, może do sprzątania.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zostałam wyśmiana przez fanatyczki na kp na facebooku.laska pisze,ze dziecko nie robi kupki przy kp.jak mu pomóc.no to piszę,ze ja jem jabłka,śliwki suszone i jogurty.inna laska zapytała mnie: Uważasz,ze to co jesz ma wpływ na kupki dziecka? Napisałam,ze tak.a ona,że ma wpływ jedynie na moje wypróżnianie i samopoczucie.
    Poczułam sie jak debil.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Właśnie zostałam wyśmiana przez fanatyczki na kp na facebooku.laska pisze,ze dziecko nie robi kupki przy kp.jak mu pomóc.no to piszę,ze ja jem jabłka,śliwki suszone i jogurty.inna laska zapytała mnie: Uważasz,ze to co jesz ma wpływ na kupki dziecka? Napisałam,ze tak.a ona,że ma wpływ jedynie na moje wypróżnianie i samopoczucie.
    Poczułam sie jak debil.

oj Marta nie przejmuj się, a co Panie mądralińskie napisały na ten temat? w sensie jak pomóc dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:04

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kupiłam chusteczki dada,zobaczymy czy będą ok.id fitti miała czerwoną cipulke.ale pewnie dlatego,że teściowa je kupiła :)

U nas podobnie z tymi niebieskimi fitti, ale dadowe lavendy są ok :) teraz zakupiłam dady sensitiv zobaczymy jakie będą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wykorzystaj je do mycia przewijaka i mebli ;)

Selene lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja regularnie sprzatam tymi chusteczkami co mi nie spasowaly:)

MonikaJ lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyzwaly mnie od ciemnogrodu.a dziewczynie nie pomogły.no bo i czopki i termometry zle.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczkami fitti sama sie wycierałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ