X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    No pewnie masz rację, tam samo jak już bezpowrotnie minął dla mnie czas biodrówek.
    dla mnie też ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za opinie!
    Aga heheh :D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag torebka super. :)

Wróciłyśmy z obiadu. Mama oddzielnie przygotowała dla mnie ciastka :) Kochana mamusia :)
    Mój mąż wróci dzisiaj późno, więc muszę sobie sama radzić ze sprzątaniem. Tak więc lecę do ścier ;)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wiekszość na spacerach, u nas dzisiaj zimny, mroźny wiatr mimo że świeci słońce, tak więc mąż pospacerował rano tylko. Mam nadzieję że jutro pogoda dopisze bo planujemy małemu morze pokazac i porobić zdjęcia w otoczeniu innym niż dom.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niestety nie spacerujemy. Co wyjdzie slonce to za chwile deszcz ze sniegiem. zla jesten bo straszna mam ochote na spacer.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś z rana awantura, ale widziałam że pare z nas miało to samo niedawno...

Ale mnie wkurzył, a ja nic nie zrobiłam, do babci jechaliśmy na dwa auta, bo mała zapakowana do mojego, a ten wyszedł z samochodu i polazł do swojego. Następnym razem wrócę do domu, nie będę się z nim użerać...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    my niestety nie spacerujemy. Co wyjdzie slonce to za chwile deszcz ze sniegiem. zla jesten bo straszna mam ochote na spacer.
    u nas tak samo.. Z rana było 2 stopnie, później co chwilę grad na zmianę ze słońcem i zimny porywisty wiatr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:30

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresetowalam tel do ustawien fabrycznych. Moze w koncu przestanie mi sie zawieszac, bo na leb.
    Ja uwielbiam piec, ale nie moge. Mam rozwalony piekarnim, a nowy to chyba za 10 lat kupie. Chyba ze wygram w totka haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag torebka super. :)

Wróciłyśmy z obiadu. Mama oddzielnie przygotowała dla mnie ciastka :) Kochana mamusia :)
    Mój mąż wróci dzisiaj późno, więc muszę sobie sama radzić ze sprzątaniem. Tak więc lecę do ścier ;)
    nie ma jak u Mamy :)

ja dzisiaj sobie odpuściłam spacer. Mąż był z Młodą .Zaraz wpadają znajomi.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:11

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Padło hasło na fb,żeby zrobić gdzieś forum z hasłem,żeby nikt nas nie czytał obcy,bo już mamy sygnały,że mnóstwo osob czyta,a się nie udziela.Ktoś potrafi to zrobić?
    Dla mnie forum jest lepsze ni fb. Porobilo sie tyle tam postow i juz nie wiem co czytalam, a co nie. Na fb jest lepiej ze zdjeciami bo o w katalogach.
    Dobre by było forum zamkniete, gdzie by dodatkowo mozna bybylo robic takie katalogi robić. Oraz zeby byla wyszukiwarka - to takie i moje marzenie.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Dla mnie forum jest lepsze ni fb. Porobilo sie tyle tam postow i juz nie wiem co czytalam, a co nie. Na fb jest lepiej ze zdjeciami bo o w katalogach.
    Dobre by było forum zamkniete, gdzie by dodatkowo mozna bybylo robic takie katalogi robić. Oraz zeby byla wyszukiwarka - to takie i moje marzenie.
    Amen :D
    Zgadzam się z Tobą :)

Co za pogoda. Przed chwilą sypało śniegiem a teraz świeci słońce

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Zrobiłam tak na szybko coś takiego

http://styczniowki2015.phorum.pl

Trzeba to jeszcze przetestować, ustawień tam jest dużo, mogę się pobawić, zobaczcie czy Wam pasuje.
    To tylko przykład jak to może wyglądać.

Hasło podam tylko na maila. Albo się zalogujcie to zobaczę jak poznam to dam znać, albo na [email protected] piszcie
    Ale tam tez sa wątki, co może być niewskazane, nie dodawałam jeszcze zdjęć więc nie wiem jak się wyświetlają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 17:52

jonka91, Docia, Chanela, Anutka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i Milusia podnosi głowę ładnie.:)Trochę złe oświetlenie.:)
    28k7akh.jpg

Rybka1, MonikaDM, Wiki81, magdalenka, isabelle, jonka91, marrtka, ania_29, Maud11, slash, MonikaJ, Malenq, lwuska55592, Becia81, MonisiaK, szpilka, rastafanka, Kawa, Agus89, Docia, renia83, Chanela, polaola, Anutka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:01

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina śliczna jest Twoja córcia

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no włosy ma boskie Twoja córcia ! i te oczy - cała Ty !!

• slash Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia jest cudowna - śliczności.

Witajcie - melduję się jeszcze w dwupaku, ale coś mnie zaczyna pędzic ostatnio do kibelka i małą strasznie szaleje w srodku nie wiem czy to coś oznacza. Skurczy jeszcze nie mam.

Ja znó z pytaniem - jak u Was sprawdziły się przewijaki? Bo ja nie mam a zastanawiam się czy może kupić?

Ewelina88, polaola lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Witajcie - melduję się jeszcze w dwupaku, ale coś mnie zaczyna pędzic ostatnio do kibelka i małą strasznie szaleje w srodku nie wiem czy to coś oznacza. Skurczy jeszcze nie mam.

Ja znó z pytaniem - jak u Was sprawdziły się przewijaki? Bo ja nie mam a zastanawiam się czy może kupić?
    Ja nie zauważyłam zwiększonych ruchów przed porodem, ale słyszałam że mogą być słabsze bo dziecko już jest bardzo nisko i może nie mieć miejsca na szaleństwa - ale to nie jest regułą.

U mnie przewijak spradził się do 2,5 miesiąca bo obecnie już za duży i boję się, że spadnie. Ale wiem że niektóre dziewczyny chyba MartaKD ma szeroki przewijak którego używa do dzisiaj.

slash lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Slash
    Przewijak na łóżeczku to ratunek dla kręgosłupa przy przewijaniu i ubieraniu. Jak dla mnie! :)
    A jeśli chodzi o czyszczenie to normalka :) organizm jest mądry i szykuje się do porodu :) jeżeli mała ewidentnie mocniej się rusza to ja bym to sprawdziła robiąc ktg w szpitalu. Może to nie być nic złego, ale ja dla świętego spokoju podjechałabym i to sprawdziła.
    Niektóre dzieciaczki są bardziej aktywne inne mniej przed porodem. Różnie to bywa.
    U mnie młody mocno się ruszał w okolicy sylwestra, pojechałam na IP wyszły mocne skurcze ale nieregularne, ja ich nie czułam, następnego dnia już poczułam skurcze. Pojechałam do szpitala i zostałam na obserwacji. Na szczęście wszystko było w porządku.. Tzn lekarz, który wykonywał mi usg tak powiedział, a podczas porodu okazało się, że młody jest owinięty dwukrotnie pępowiną wokół szyjki. Prawdopodobnie dlatego tak wierzgał.
    Oczywiście nie chcę Cię straszyć!!! Alee wiesz.. strzeżonego Pan Bóg strzeże! :)
    Buziaki i trzymajcie się ciepło dalej w dwupaku przynajmniej jeszcze z tydzień! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 18:57

slash lubi tę wiadomość

‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ