X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Milunia jest cudowna - śliczności.

Witajcie - melduję się jeszcze w dwupaku, ale coś mnie zaczyna pędzic ostatnio do kibelka i małą strasznie szaleje w srodku nie wiem czy to coś oznacza. Skurczy jeszcze nie mam.

Ja znó z pytaniem - jak u Was sprawdziły się przewijaki? Bo ja nie mam a zastanawiam się czy może kupić?
    Magdalenka,ale masz pamięć :)
    Ja mam pólkoprzewijak.dosc spory.ale bardzo wygodny,wysoki,dwie duże półki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 19:12

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina,ona wygląda jakby już z 8 miesięcy miała:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki,tak myślałam że się tym zajmiesz:) jak będę na komputerze to wejdę :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:01

slash lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Milunia jest cudowna - śliczności.

Witajcie - melduję się jeszcze w dwupaku, ale coś mnie zaczyna pędzic ostatnio do kibelka i małą strasznie szaleje w srodku nie wiem czy to coś oznacza. Skurczy jeszcze nie mam.

Ja znó z pytaniem - jak u Was sprawdziły się przewijaki? Bo ja nie mam a zastanawiam się czy może kupić?

Slash,bez przewijaka sobie nie wyobrazam . moja miała 53 cm i na poczatku przewijalam ja kładąc w poprzek (przewijak z IKEA) a teraz (3 miesiące) juz stuka pietkami o kant przewijaka leżąc oczywiście juz normalnie,wiec zaraz będę musiała cos pokombinowac.drugi raz kupilabym juz zdecydowanie inny "sprzet" bo ten starcza na krótko.
    Szczęśliwego porodu!

slash lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wyslalam zaproszenie do przyjaciolek, bo jestem na telefonie. I ciezko sie obsuguje i poczte i forum itp podaj mi odzew :)
    Pierwsza ciaza zakonczyla sie odejsciem wod po 12 godz urodzilam, druga zaczela sie skurczami. Na dwa dnie przed porodem byly juz bolesne. Ja mam caly czas przewijak, bez niego moj kregoslup nie dal by rady haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam przewijak na łóżeczko i moje plecy są mi wdzięczne, że go kupiłam..polecam

slash lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z nauk i spowiedzi. Ksiadz rewelacyjny, smieszny opowiadal anegdotki. Mowil ze ostatnio nawet mu sie dziecko pozygało na chrzcie takze nie przejmowac sie placzem.
    Jest tak masakrycznie zimno ze mlodego chyba wezmiemy w kombinezon do kosciola bo sama dzis zmarzlam a miala bluzke, swetr i plaszcz z szalikiem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. my mieliśmy wózek w kościele, poza momentem przy oltarzu mała była cały czas w wózku przykryta.

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD no jakoś tak mi utkwiło w pamięci hehe

Ja przewijam małego na kanapie już ale ja w pozycji siedzącej bo schylając sie nie dałabym rady.
    U nas dzisiaj pierwsze przekręcenie z boku na brzuch - nowa umiejętność, i mocno już trenuje z brzucha na plecy kilka dni i ogarnie temat hehe

Ag...powodzenia na jutrzejszym chrzcie, żeby wszystko poszło po Waszej myśli. I nie przejmuj się płaczek - przecież to dziecko.

Mój mały od dwóch dni ewidentnie na noc domaga się butelki. Po kąpieli jest ryk dosłownie i nic nie pomaga tylko butla, jak podaje cyca to się pręży i wygina. Pewnie w końcu by usnął bez butelki (z płaczu) albo załapał cyca po godzinie płaczu. Ale stwierdziłam że nie mam co siebie i jego męczyć jak chce butlę to na noc ją będzie dostawał. Tylko smoczek już muszę wymienić bo mam ten sam od urodzenia małego.

Ag..., MartaKD, slash lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez na łóżku przewijam bo zawsze leży z gołą dupą i się bawi ale bez przewijaka sobie nie wyobrazam.
    Slash trzymamy za ciebie kciuki i daj znacvjak urodzisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 20:39

slash lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wyobrażam sobie bez przewijaka i już zaczynam się martwić, co będzie jak z niego wyrośnie. Za każdym razem rozkładać podkład na łóżku? Przynosić wszystko? Przewijak to duża wygoda, zwłaszcza w połączeniu z tymi białymi pojemnikami z Ikea, wszystko jest pod ręką.

Ag..., slash lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja też nie wyobrażam sobie bez przewijaka i już zaczynam się martwić, co będzie jak z niego wyrośnie. Za każdym razem rozkładać podkład na łóżku? Przynosić wszystko? Przewijak to duża wygoda, zwłaszcza w połączeniu z tymi białymi pojemnikami z Ikea, wszystko jest pod ręką.
    Ja rozkładam pieluchę flanelową, a jak chce żeby się wietrzył na golasa to zwijam starego pampersa i pod body podkładam pieluche tetrową.

Ale oczywiście tez nie wyobrażam sobie okresu noworodkowego bez przewijaka. Dopiero od jakiś 3 tygodni przewijam na kanapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 20:45

slash lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Mój mały od dwóch dni ewidentnie na noc domaga się butelki. Po kąpieli jest ryk dosłownie i nic nie pomaga tylko butla, jak podaje cyca to się pręży i wygina. Pewnie w końcu by usnął bez butelki (z płaczu) albo załapał cyca po godzinie płaczu. Ale stwierdziłam że nie mam co siebie i jego męczyć jak chce butlę to na noc ją będzie dostawał. Tylko smoczek już muszę wymienić bo mam ten sam od urodzenia małego.

Moja też na wieczór dostaje moje mleczko w butelce, bo potrafiła właśnie tak jak Ty piszesz godzinę płakać, wypychać cycka, awantura mimo, że mleczko było. Nie chciałam stresować jej i siebie i jak usypia to ściągam jej na następny wieczór, a tak to cały dzień i w nocy je prosto ze źródła :D

Mój Jaśnie książe wybył na piwko, mała śpi, spokój mam. Na poprawę nastroju kupiłam Karmi Tiramisu (chyba najbardziej mi smakuje) i flipsy czekoladowe, a co sobie będę żałować :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szafce nocnej chusteczki i krem, przed przewijaniem biorę pieluche i przewijam na łóżku. Nawet nie rozkładami podkładu

Maz poszedł po buty do piwnicy, i wrócił zapominajac butów: D skleroza na maksa.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak rzecz święta :D Mam na pralce w łazience :)

Dzisiejszej szarlotki już prawie nie ma :D Tak więc mamy na diecie - POLECAM! Banalnie prosta i szybka w przyrządzeniu a zaspokaja pragnienie słodkiego :) Tylko cukru za drugim razem dam trochę mniej :)

slash lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijam na łóżku-kanapie w salonie tam najczęściej urzędujemy, podkład zawsze leży pod ręką, u mnie się nie sprawdził przewijak głównie dlatego, że pokoik jest dość niewielki, koła naszego łóżka stoi łóżeczko małej i żeby ją do łóżka włożyć musiałbym co chwila go zdejmować i zakładać... A teraz dodatkowo Blanka jak się obudzi to się gimnastykuje :D Macha nogami, robi "świece", wygina się ;)

Przewijam ją na siedząco i już się jakoś przyzwyczaiłam...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle biale pojemniki z IKEA to najlepsza rzecz z wyprawki;) nie wiem jakbym bez nich sobie poradzila:)

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komode kąpielową z przewijakiem. Przewijak z tych większych. Tylko na nim przewijam.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Ag.. my mieliśmy wózek w kościele, poza momentem przy oltarzu mała była cały czas w wózku przykryta.
    U nas to samo.wyjęłam ją na początku gdy ksiądz i my po kolei robimy dziecku znak krzyża i później gdy szliśmy do chrzcielnicy.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ