X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SLASH, moja koleżanka w zeszłym tygodniu urodziła 4150 sn bez nacięcia!
    będzie dobrze!

slash lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash no to małza do sypialni jednak zaciągnij:)
    bedzie dobrze- wizualizuj tak to sobie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak juz się nastawiłam na cc, to cos sie zaczeło dziac w temacie.
    O północy pierwszy raz mnie przeczysciło o lekki skurcz.
    Potem 8.00 - kolejne przeczyszczenie
    Potem 13.00 - znów przeczyszczenie
    i 14.30 - znów kibelek - chyba cos się dzieje w temacie, mała się ulitowałą nad płaczącą wczoraj mamą.
    Zobaczymy co dzien przyniesie.

klz98u696p33kjce.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajesz Slash:) i sie na CC nie nastawiaj tylko na mega szybki fajny SN. dawaj nam znac:)

slash lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash - i jak tam?

o matko- ponad 4kg...biedna Twoja pipi! :)

Ale dasz radę!a jak nie , to cc / ja nie narzekam :) ! Najważniejsze, żeby mała bezpieczna.

slash lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.

Monika a u twojego dzieciaczka widać szwy czaszkowe na głowie?
    I ile waży mały?
    Jaki obwód główki i klatki miał przy urodzeniu?
    ;)[/QUOTE]

Lollii ja nawet nie mam pojecia co to są szwy czaszkowe. Pierwsze to od Ciebie słyszę. Ja mu nic nie widzę (ma znaczenie ze on jest urodzony przez cc?) Jak sue urodził wazyl 3540g i miał 50 cm i obwód główki 35 cm. Ostatnio u lekarza wazyl 6580g i mierzyl 63 cm dokladnie bylo to 28.04.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze i z Toba i tym bardziej z mala. A w razie w, cc jak dla mnie jest super. Dasz rade!

slash lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras styczniowka nie chcialaby dla chlopca na lato krotkich spodenek jeansowych h&m albo granatowych f&f rozmiar 68(3-6)? bo mam za duzo i maly w tym nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:25

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash to że nie piszesz to mam nadzieję oznacza, że rodzisz!!!

Teraz to pewnie za późno ale jesteś już tyle po terminie, że ja bym poszła do szpitala i kłóciła się że mają cię przyjąć i na porodówkę! :)

2h przed urodzeniem mojej Hani lekarz powiedział, że szyjka zamknięta i długa jak u żyrafy więc takie stwierdzenia nic nie znaczą, moja szyjka otworzyła się w 10 minut, gdybym nie była w szpitalu to pewnie bym nawet nie zdążyła dojechać.

Trzymam kciuki!!!

slash lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza - wszystko ucichło, ostatnie czyszczenie - wizyta w kibelku o 14.30 i nic się nie dzieje, mała wierci sie tak jak się wierciła czyli raz mocniej raz słabiej.
    Czekam co przyniesie noc.

Selen myslisz ze 5 dni po terminie moge tego żądać?
    Czemu tak się upierają ze do 42 tyg - z tym ze ja do 42 tyg nie chce czekac. Dlatego licze na to ze piątek jak pojde to coś zrobią.
    Moze jutro urodzę, w piątek będzie 8 dzień po terminie - wtedy mam sie zgłosić.
    Sama nie wiem co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 19:28

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen pewnie pisałas juz to ale z tego wszystkiego nie pamietam, ile byłas po terminie?

klz98u696p33kjce.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Selen pewnie pisałas juz to ale z tego wszystkiego nie pamietam, ile byłas po terminie?

Ja kochana urodziłam 2 tygodnie przed terminem :) dla mnie to było właśnie zaskoczenie, że odeszły mi wody i lekarz mnie zbadał, powiedział, że niestety ma złą wiadomość, szyjka całkowicie zamknięta, długa jak u żyrafy, przewidywał, że posiedzę u nich długo, jak nic się nie wydarzy do 12h to wywołają poród na patologii ale on nie sądzi aby to miało nadejść szybko... dostałam delikatny opiernicz, że natury nie przyśpieszę, dziecko nie chce wyjść i tyle...

dostałam skurczy po lewatywie i oksytocynie, nie chcieli wezwać anestezjologa bo miałam za małe rozwarcie, i ten sam werdykt: szyjka zamknięta, długa jak u żyrafy... po tym badaniu po 10 minutach miałam już Hanię w rękach... Szyjka po prostu nagle się otworzyła, rozwarcie na 10 cm i mała po prostu wyskoczyła!

Jak powiesz, że się niepokoisz jesteś po terminie to nie mają prawa odesłać cię do domu, u mnie nie było nic! Dostałam lewatywę i nagle było wszystko... Musisz sama zdecydować ale ja bym się już upierała by cię przyjęli i rozpoczęli procedurę (np. lewatywa) bo mała już była wystarczająco długo w twoim brzuszku :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, z tego co opisujesz to tez dla mnie zaskoczenie, skoro odeszły Ci wody to na co oni czekali. Czasem nie rozumiem tych lekarzy.

Juz sama nie wiem co robic.
    Noc przespie w domu, a jutro moze dzien cos przyniesie.

klz98u696p33kjce.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash szczyp brodawki!

slash lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash zrób sobie wypasiona kąpiel i relaks.Będzie Malenstwo to zostanie szybki prysznic;-)Jak już przyjdzie na Ciebie czas to pamiętaj żeby mąż był przy Tobie.Ciśnijcie lekarzy i niech nie lecą w kulki.
    Słuchaj położnej i będzie wszystko ok.Trzymam kciuki za Was:-)

slash lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash jak tam?

slash lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnyśmy zmienic nazwe : ze styczniowek na slash jak tam?

Powodzenia kochana dasz radę już niedlugo dzidzia bedzie Cie sciskala za cyca :-)

Paula44, slash lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola a Ty czemu na naszym zamkniętym forum się nie udzielasz?

• polaola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi jakos na tablecie nie chce chodzic czasami sie naprodukuje i nie chce dodac komentarza, z avatarem tez sie mecze cholera. Tu bylo szybciej, ale czytam Was :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha - ale sie usmiałam ze zmiany nazwy forum.
    Ale miło ze się o mnie troszczycie.

Bez zmian u mnie.
    Jutro rano stawiam sie w szpitalu, tak zalecił, ze jesli do piatku nie urodze, to w piatek rano mam byc na patologii - i bede spokojniejsza chyba, nawet jesli wekend przeleże i nic sie nie wydarzy badz nic nie zrobią.

Troche tylko sie zastanawiam, bo mąż jutro musi wyjechac do lekarza i wroci około godz 16tej. Wprawdzie porodu rodzinnego nie będzie, ale nie wiem czy nie lepiej zeby został i siedział na korytarzu.
    Nie wiem jak to jest jak zaczne rodzic, a meza nie będzie to czy ktos zrobi zdjecie malenstwu, czy jak bedzie siedział na korytarzu to potem go zawołają zeby maleńką mu pokazac. Nie wiem jak to jest.
    Nie wiem co robic czy odwołac wizyte meza i znow czekac na termin innej wizyty., a z tym ciezko bo wiadomo koniec maja maz znow wyjezdza do pracy i wroci pewnie na poczatku lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:05

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ