X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w poniedziałek mała wazyła 3580 g.

klz98u696p33kjce.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Lolli a próbujesz na nicku z belly? Bo to dość istotne.

Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.

No próbuje z niku z belly i nie umię się zalogować pisze mi konto nie aktywowane przez administratora.

82do20mmqzciyevf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash to juz dużą i gotowa do wyjścia jest.. 3mam kciuki...
    Looli aż zmierzyłam małą 41cm główka, 43brzuszek...

Ps. Slash a jak na imię malutkiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:14

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem :-). Milego czytania "styczniowki" :-).

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie spiesz sie do szpitala. Moja kolezanka tak bardzo prosila i lezala 2 tygodnie na oddziale. Miala nadzieje ze beda wywolywac a oni ja trzymali i czekali. Urodzila w 42 tyg.

balonik, slash lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash Maluszkowi dobrze pod serduszkiem u mamy:-)Ja urodziłam dziewięć dni po terminie.Lekarz prowadzący dal skierowanie do szpitala.I co?Jakby Mała sama się nie ruszyła to w szpitalu tylko ktg usg i czekać.Leżała ze mną dziewczyna 42 tydzień.Wiedzieli,ze Mały będzie duży i kazali jej chodzić po korytarzu żeby wywołać skurcze.Chodziła chodziła i skończyło się cesarka.
    Nie śpiesz się do szpitala.Dziewczynki lubią jak się na nie czeka:-P Wiem jak te ostatnie dni się ciągną..już blisko!Wyspij się i zbieraj siły:-)Będzie wszystko dobrze,czekają Cie wspaniałe chwile:-)Trzymam kciuki i wspominam jak urodziłam swoją Hanke:-)Chodzisz na ktg?

slash lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was wszystkie Mamy:-)

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash i jak tam? Po 40 tc powinno się isc do szpitala bo wody mogą już zmieniać kokor. Przynajmniej mi tak moja ginka mówiła i lekarze w szpitalu. Ja w dzień terminu dostałam skierowanie. Tak się wystraszyłam wywoływania ze sama urodziłam przy pomocy mojej ginekolig. Zrobiła mi masaż szyjki ktory bolał jak cholera ale skurcze się pojawily i na drugi dzień urodziłam. Ja nie czekałabym tak długu.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dalej spokój.
    Choć wczoraj wieczorem zauwazyłam po raz pierwszy taki ciągnący się bardzo przezroczysty sluz. I potem nic. Dzis rano obudziłam się i znów był taki sam sluz idealnie przezroczysty tworzący taką jedną jakby całosć. Czyzby tak u mnie wyglądał czop?

Chyba tez poczekam na rozwój akcji, jak małą zdecyduje ze chce wyjsc - lezec tyle w szpitalu i czekac - męczące. Póki co jest chyba wszystko dobrze. W poniedziałek mam gina zobaczymy co powie.
    Buziaki dla Was i Waszych pociech.

Imię? Hmmm - mamy dwa - jedno przewaza, ale narazie na głos nie mówimy. Chcemy coś zostawić na niespodziankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:49

klz98u696p33kjce.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash odejście czopa śluzowego to już dobry znak :) Mój ginekolog zawsze mówił, że w okolicach terminu jak odchodzi czop to poród zazwyczaj następuje do 24h :)

Jako, że w poniedziałek mam urodziny to nie obraziłabym się jakby w tym czasie urodziła się kolejna mała istotka :) ale oczywiście życzę ci abyś nie czekała tak długo i jeszcze dziś poinformowała nas, że mała jest już na świecie.

slash lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - myslisz ze u mnie to jest cZop?
    Bo czytałam ze maja jakies zabarwienia?

Juska - na ktg nie chodzę, lekarz nic na ten temat nie mowił. W poniedziałek go znów zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 13:42

klz98u696p33kjce.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop nie zawsze jest zabarwiony. U mnie byl podbarwiony krwia. Niestety czasami po odejsciu czopa czeka sie na porod. U mnie czop zaczal odchodzic pod koniec roku a urodzilam 4-ego. A i tydzien po terminie. Poki nie ma zadnych niepokojacych objawow to nie ma co sie stresowac. Wypij sobie coli i zrob ciepla kapiel w wannie wieczorem :-)

slash lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, dzis lezę w wannie :)

klz98u696p33kjce.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cisnieniujcie Slash, pamiętam jak mnie wkurzaly wszelkie pytania czy to juz.
    Ale w pon pogadaj o ktg, ja ciągle ganialam w ostatnich dniach. Zuza urodzona 4 dni po terminie, juz miałam dość i przyspieszalam domowymi sposobami :)
    Teraz sobie myślę ze może mała taka nadaktywna bo matka nie dala siedzieć dziecku ile chciało :)
    Wiem ze teraz to Ci ciężko, ale śpij kobieto :)

slash lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Viv - w sumie to masz rację, choc pytania i sugestie na forum nie denerwują mnie. Raczej wkurzaja mnie telefony i smsy " i jak tam jest juz cos?" takie tresci - działa to na mnie jak płachta na byka.

Masz racje z drugiej dtrony sobie mysle widac to jeszcze nie moj czas, moze natura wie co robi. Ale o ktg zapytam.

Póki co nie odpisuje na smsy i chyba się wyciszę troszkę. Poczekam spokojnie az maleńka się zdecyduje. Zatem jak urodzę to na pewno napiszę. Buziaki.

Malenq, Ag..., Viv78, Chanela, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash u mnie czop niepodbarwiony odchodził 1,5 dnia przed porodem, w dzień porodu odszedł podbarwiony i za 5 h rozpoczął się poród więc trzymam kciuki! :)

slash lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.[/QUOTE]

Monika a u twojego dzieciaczka widać szwy czaszkowe na głowie?
    I ile waży mały?
    Jaki obwód główki i klatki miał przy urodzeniu?
    ;)

82do20mmqzciyevf.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    No i rozpłakałam się.Szyjka zamknieta.
    Łzy mi staneły w oczach przy lekarzu.,a potem nie wytrzymałam i się rozryczałam jak poszlismy do samochodu.

Dzis wyszło na usg 4011g - mowi gin ze duza dziewczyna i uparta bo nie chce wyjsc. Poza tym gin twierdzi ze wszystko jest ok i pewnie mała potrzebuje jeszcze byc u mamy.

Jak usłszałam taką wagę - to mowie czy ja dam radę urodzic tak duze dziecko, a przeciez jeszcze urosnie. w ubiegłym tygodniu urosła ponad 130 g a przez ten tydzien pół kilo.
    Gin na to ze do 4500 g - mozna rodzic naturalnie.
    W piątek na 8.20 mam sie stawic na patologie. Wtedy bedzie decyzja co dalej, kroplowka jesli waga bedzie jeszcze wieksza to cc.

Eh - co ma byc to będzie zeby tylko z maleńką było wszystko dobrze.

Pozdrawiam Was dziewczyny.

klz98u696p33kjce.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash wszystko będzie ok. Twój lekarz pracuje w szpitalu? Pamiętaj, że tam jest więcej lekarzy i na pewno lekarz który Cię będzie badać, będzie Cię konsultował z innymi lekarzami. Zostanie też zmierzona Twoja miednica i na tej podstawie stwierdzą co dalej. Waga o niczym nie świadczy, bo może być chuda i długa. Najważniejsze, żeby dobrze zmierzyli czy się zmieści. Trzymam kciuki.

slash lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pracuje w szpitalu.
    Dzięki Chanela -za pocieszenie.
    Lekarz wspominał ze wydaje się być długa.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ