*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaDM wrote:Lolli a próbujesz na nicku z belly? Bo to dość istotne.
Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.
No próbuje z niku z belly i nie umię się zalogować pisze mi konto nie aktywowane przez administratora. -
nick nieaktualny
-
Slash Maluszkowi dobrze pod serduszkiem u mamy:-)Ja urodziłam dziewięć dni po terminie.Lekarz prowadzący dal skierowanie do szpitala.I co?Jakby Mała sama się nie ruszyła to w szpitalu tylko ktg usg i czekać.Leżała ze mną dziewczyna 42 tydzień.Wiedzieli,ze Mały będzie duży i kazali jej chodzić po korytarzu żeby wywołać skurcze.Chodziła chodziła i skończyło się cesarka.
Nie śpiesz się do szpitala.Dziewczynki lubią jak się na nie czeka:-P Wiem jak te ostatnie dni się ciągną..już blisko!Wyspij się i zbieraj siły:-)Będzie wszystko dobrze,czekają Cie wspaniałe chwile:-)Trzymam kciuki i wspominam jak urodziłam swoją Hanke:-)Chodzisz na ktg?slash lubi tę wiadomość
-
Slash i jak tam? Po 40 tc powinno się isc do szpitala bo wody mogą już zmieniać kokor. Przynajmniej mi tak moja ginka mówiła i lekarze w szpitalu. Ja w dzień terminu dostałam skierowanie. Tak się wystraszyłam wywoływania ze sama urodziłam przy pomocy mojej ginekolig. Zrobiła mi masaż szyjki ktory bolał jak cholera ale skurcze się pojawily i na drugi dzień urodziłam. Ja nie czekałabym tak długu.
-
Witajcie.
Dalej spokój.
Choć wczoraj wieczorem zauwazyłam po raz pierwszy taki ciągnący się bardzo przezroczysty sluz. I potem nic. Dzis rano obudziłam się i znów był taki sam sluz idealnie przezroczysty tworzący taką jedną jakby całosć. Czyzby tak u mnie wyglądał czop?
Chyba tez poczekam na rozwój akcji, jak małą zdecyduje ze chce wyjsc - lezec tyle w szpitalu i czekac - męczące. Póki co jest chyba wszystko dobrze. W poniedziałek mam gina zobaczymy co powie.
Buziaki dla Was i Waszych pociech.
Imię? Hmmm - mamy dwa - jedno przewaza, ale narazie na głos nie mówimy. Chcemy coś zostawić na niespodziankę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:49
-
Slash odejście czopa śluzowego to już dobry znak Mój ginekolog zawsze mówił, że w okolicach terminu jak odchodzi czop to poród zazwyczaj następuje do 24h
Jako, że w poniedziałek mam urodziny to nie obraziłabym się jakby w tym czasie urodziła się kolejna mała istotka ale oczywiście życzę ci abyś nie czekała tak długo i jeszcze dziś poinformowała nas, że mała jest już na świecie.slash lubi tę wiadomość
-
Czop nie zawsze jest zabarwiony. U mnie byl podbarwiony krwia. Niestety czasami po odejsciu czopa czeka sie na porod. U mnie czop zaczal odchodzic pod koniec roku a urodzilam 4-ego. A i tydzien po terminie. Poki nie ma zadnych niepokojacych objawow to nie ma co sie stresowac. Wypij sobie coli i zrob ciepla kapiel w wannie wieczorem
slash lubi tę wiadomość
-
Nie cisnieniujcie Slash, pamiętam jak mnie wkurzaly wszelkie pytania czy to juz.
Ale w pon pogadaj o ktg, ja ciągle ganialam w ostatnich dniach. Zuza urodzona 4 dni po terminie, juz miałam dość i przyspieszalam domowymi sposobami
Teraz sobie myślę ze może mała taka nadaktywna bo matka nie dala siedzieć dziecku ile chciało
Wiem ze teraz to Ci ciężko, ale śpij kobietoslash lubi tę wiadomość
-
Dzięki Viv - w sumie to masz rację, choc pytania i sugestie na forum nie denerwują mnie. Raczej wkurzaja mnie telefony i smsy " i jak tam jest juz cos?" takie tresci - działa to na mnie jak płachta na byka.
Masz racje z drugiej dtrony sobie mysle widac to jeszcze nie moj czas, moze natura wie co robi. Ale o ktg zapytam.
Póki co nie odpisuje na smsy i chyba się wyciszę troszkę. Poczekam spokojnie az maleńka się zdecyduje. Zatem jak urodzę to na pewno napiszę. Buziaki.Malenq, Ag..., Viv78, Chanela, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie.
No i rozpłakałam się.Szyjka zamknieta.
Łzy mi staneły w oczach przy lekarzu.,a potem nie wytrzymałam i się rozryczałam jak poszlismy do samochodu.
Dzis wyszło na usg 4011g - mowi gin ze duza dziewczyna i uparta bo nie chce wyjsc. Poza tym gin twierdzi ze wszystko jest ok i pewnie mała potrzebuje jeszcze byc u mamy.
Jak usłszałam taką wagę - to mowie czy ja dam radę urodzic tak duze dziecko, a przeciez jeszcze urosnie. w ubiegłym tygodniu urosła ponad 130 g a przez ten tydzien pół kilo.
Gin na to ze do 4500 g - mozna rodzic naturalnie.
W piątek na 8.20 mam sie stawic na patologie. Wtedy bedzie decyzja co dalej, kroplowka jesli waga bedzie jeszcze wieksza to cc.
Eh - co ma byc to będzie zeby tylko z maleńką było wszystko dobrze.
Pozdrawiam Was dziewczyny. -
Slash wszystko będzie ok. Twój lekarz pracuje w szpitalu? Pamiętaj, że tam jest więcej lekarzy i na pewno lekarz który Cię będzie badać, będzie Cię konsultował z innymi lekarzami. Zostanie też zmierzona Twoja miednica i na tej podstawie stwierdzą co dalej. Waga o niczym nie świadczy, bo może być chuda i długa. Najważniejsze, żeby dobrze zmierzyli czy się zmieści. Trzymam kciuki.
slash lubi tę wiadomość