X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w poniedziałek mała wazyła 3580 g.

klz98u696p33kjce.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Lolli a próbujesz na nicku z belly? Bo to dość istotne.

Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.

No próbuje z niku z belly i nie umię się zalogować pisze mi konto nie aktywowane przez administratora.

82do20mmqzciyevf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash to juz dużą i gotowa do wyjścia jest.. 3mam kciuki...
    Looli aż zmierzyłam małą 41cm główka, 43brzuszek...

Ps. Slash a jak na imię malutkiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:14

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem :-). Milego czytania "styczniowki" :-).

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie spiesz sie do szpitala. Moja kolezanka tak bardzo prosila i lezala 2 tygodnie na oddziale. Miala nadzieje ze beda wywolywac a oni ja trzymali i czekali. Urodzila w 42 tyg.

balonik, slash lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash Maluszkowi dobrze pod serduszkiem u mamy:-)Ja urodziłam dziewięć dni po terminie.Lekarz prowadzący dal skierowanie do szpitala.I co?Jakby Mała sama się nie ruszyła to w szpitalu tylko ktg usg i czekać.Leżała ze mną dziewczyna 42 tydzień.Wiedzieli,ze Mały będzie duży i kazali jej chodzić po korytarzu żeby wywołać skurcze.Chodziła chodziła i skończyło się cesarka.
    Nie śpiesz się do szpitala.Dziewczynki lubią jak się na nie czeka:-P Wiem jak te ostatnie dni się ciągną..już blisko!Wyspij się i zbieraj siły:-)Będzie wszystko dobrze,czekają Cie wspaniałe chwile:-)Trzymam kciuki i wspominam jak urodziłam swoją Hanke:-)Chodzisz na ktg?

slash lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was wszystkie Mamy:-)

relgh371oag5i13h.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash i jak tam? Po 40 tc powinno się isc do szpitala bo wody mogą już zmieniać kokor. Przynajmniej mi tak moja ginka mówiła i lekarze w szpitalu. Ja w dzień terminu dostałam skierowanie. Tak się wystraszyłam wywoływania ze sama urodziłam przy pomocy mojej ginekolig. Zrobiła mi masaż szyjki ktory bolał jak cholera ale skurcze się pojawily i na drugi dzień urodziłam. Ja nie czekałabym tak długu.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dalej spokój.
    Choć wczoraj wieczorem zauwazyłam po raz pierwszy taki ciągnący się bardzo przezroczysty sluz. I potem nic. Dzis rano obudziłam się i znów był taki sam sluz idealnie przezroczysty tworzący taką jedną jakby całosć. Czyzby tak u mnie wyglądał czop?

Chyba tez poczekam na rozwój akcji, jak małą zdecyduje ze chce wyjsc - lezec tyle w szpitalu i czekac - męczące. Póki co jest chyba wszystko dobrze. W poniedziałek mam gina zobaczymy co powie.
    Buziaki dla Was i Waszych pociech.

Imię? Hmmm - mamy dwa - jedno przewaza, ale narazie na głos nie mówimy. Chcemy coś zostawić na niespodziankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:49

klz98u696p33kjce.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash odejście czopa śluzowego to już dobry znak :) Mój ginekolog zawsze mówił, że w okolicach terminu jak odchodzi czop to poród zazwyczaj następuje do 24h :)

Jako, że w poniedziałek mam urodziny to nie obraziłabym się jakby w tym czasie urodziła się kolejna mała istotka :) ale oczywiście życzę ci abyś nie czekała tak długo i jeszcze dziś poinformowała nas, że mała jest już na świecie.

slash lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - myslisz ze u mnie to jest cZop?
    Bo czytałam ze maja jakies zabarwienia?

Juska - na ktg nie chodzę, lekarz nic na ten temat nie mowił. W poniedziałek go znów zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 13:42

klz98u696p33kjce.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop nie zawsze jest zabarwiony. U mnie byl podbarwiony krwia. Niestety czasami po odejsciu czopa czeka sie na porod. U mnie czop zaczal odchodzic pod koniec roku a urodzilam 4-ego. A i tydzien po terminie. Poki nie ma zadnych niepokojacych objawow to nie ma co sie stresowac. Wypij sobie coli i zrob ciepla kapiel w wannie wieczorem :-)

slash lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, dzis lezę w wannie :)

klz98u696p33kjce.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cisnieniujcie Slash, pamiętam jak mnie wkurzaly wszelkie pytania czy to juz.
    Ale w pon pogadaj o ktg, ja ciągle ganialam w ostatnich dniach. Zuza urodzona 4 dni po terminie, juz miałam dość i przyspieszalam domowymi sposobami :)
    Teraz sobie myślę ze może mała taka nadaktywna bo matka nie dala siedzieć dziecku ile chciało :)
    Wiem ze teraz to Ci ciężko, ale śpij kobieto :)

slash lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Viv - w sumie to masz rację, choc pytania i sugestie na forum nie denerwują mnie. Raczej wkurzaja mnie telefony i smsy " i jak tam jest juz cos?" takie tresci - działa to na mnie jak płachta na byka.

Masz racje z drugiej dtrony sobie mysle widac to jeszcze nie moj czas, moze natura wie co robi. Ale o ktg zapytam.

Póki co nie odpisuje na smsy i chyba się wyciszę troszkę. Poczekam spokojnie az maleńka się zdecyduje. Zatem jak urodzę to na pewno napiszę. Buziaki.

Malenq, Ag..., Viv78, Chanela, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash u mnie czop niepodbarwiony odchodził 1,5 dnia przed porodem, w dzień porodu odszedł podbarwiony i za 5 h rozpoczął się poród więc trzymam kciuki! :)

slash lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zmierzyłam teraz małego to wychodzi ze ma 41 cm obwód główki i 44 w klacie.[/QUOTE]

Monika a u twojego dzieciaczka widać szwy czaszkowe na głowie?
    I ile waży mały?
    Jaki obwód główki i klatki miał przy urodzeniu?
    ;)

82do20mmqzciyevf.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    No i rozpłakałam się.Szyjka zamknieta.
    Łzy mi staneły w oczach przy lekarzu.,a potem nie wytrzymałam i się rozryczałam jak poszlismy do samochodu.

Dzis wyszło na usg 4011g - mowi gin ze duza dziewczyna i uparta bo nie chce wyjsc. Poza tym gin twierdzi ze wszystko jest ok i pewnie mała potrzebuje jeszcze byc u mamy.

Jak usłszałam taką wagę - to mowie czy ja dam radę urodzic tak duze dziecko, a przeciez jeszcze urosnie. w ubiegłym tygodniu urosła ponad 130 g a przez ten tydzien pół kilo.
    Gin na to ze do 4500 g - mozna rodzic naturalnie.
    W piątek na 8.20 mam sie stawic na patologie. Wtedy bedzie decyzja co dalej, kroplowka jesli waga bedzie jeszcze wieksza to cc.

Eh - co ma byc to będzie zeby tylko z maleńką było wszystko dobrze.

Pozdrawiam Was dziewczyny.

klz98u696p33kjce.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash wszystko będzie ok. Twój lekarz pracuje w szpitalu? Pamiętaj, że tam jest więcej lekarzy i na pewno lekarz który Cię będzie badać, będzie Cię konsultował z innymi lekarzami. Zostanie też zmierzona Twoja miednica i na tej podstawie stwierdzą co dalej. Waga o niczym nie świadczy, bo może być chuda i długa. Najważniejsze, żeby dobrze zmierzyli czy się zmieści. Trzymam kciuki.

slash lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pracuje w szpitalu.
    Dzięki Chanela -za pocieszenie.
    Lekarz wspominał ze wydaje się być długa.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ