X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Migotka skoro chłop nie może oduczyć się palenia papierosów w domu to zostaw te wymiociny i każ mu je sprzątać- może się nauczy!

Kiedyś sama paliłam po ślubie przestałam, ale nigdy w domu ani w samochodzie nie paliłam i nikomu też nie pozwalam.

Zawsze jeżdże przez Andrychów do brata, jak Wam pociechy podrosną to polecam tam wpaść do Parku Miniatur (dużo atrakcji dla dzieci) teraz się jeszcze rozbudował aaa i teraz reklamują w TV ENERGY PARK rozrywki jest w tym samym miejscu(mniej więcej) coś w stylu wesołego miasteczka największego w PL ponoć :)

hahaha o tym nie pomyslalam hahah , choc chyba bym nie wytrzymala patrzac na te moje wybryki natury .. on juz byl swiadkiem jak przyszedl po paleniu -przesmierdniety i lecialam do wc bo tak mnie zemdlilo, nastepnym razem na jego ciuchy to zrobie i bedzie mial nauczke ;))) hihi
    i skojarzyl mi sie tekst z fb "MOGŁABYM BYĆ UPRZEJMA, MIŁA , ALE NIE CZUJE TAKIE POTRZEBY "

Park miniatur w Inwałdzie (dobrze mowie) nigdy tej drogi na wadowice nie umiem rozruznic czy to ZATOR CZY INWALD... ;) -super sprawa :) z Moim siostrzencem bylismy tam jak mial 2latka -ale my wybralismy DINOZATORLAND czy jak to sie pisze , nawet mi sie tam podobalo ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze piszecie o obiadach bo ja jak zwykle nie mam pomyslu - i smakow co zrobic na obiad dzis... jak i codziennie .Zawsze jak z kims rozmawiam pytam -ak glupio co ma dzis na obiad , bo dzieki temu wiem czy mam dzis na to ochote czy nie ;)
    ostatnio kolezanka dala mi pomysl na ogorkowa -mialam takiego "pypcia " ze wyslalam mojego na zakupy i zrobilam zupe -dopoki nie dodalam ryzu byla spoko ale po dodaniu ryzu zrobila sie jak zupa "SZPITALNA" a w dodatku byla tak slona ze nie dalo sie jej zjesc- jakies 2tyg temu to bylo i 3pod rzad obiady byly tak slone ze nikt nie chcial jesc .. haha a mi smakowaly bo dla mnie byly idealne ;) Moh R stwierdzil ze mam naprawde smaki pomieszane i pochowal sol i wegete w domu ...
    Dzis mam takie szczesvcie ze jak wspadne na pomysl obiadu to on ugotuje -bo boi sie moich smakow;p tylko co na ten obiad ????

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parkminiatur.com/1-strona-glowna
    Park Miniatur "Świat Marzeń"
    Inwałd ul. Wadowicka 169
    34-120 Andrychów
    i Energyland http://www.energylandia.pl
    niby Inwałd ale Andrychów :)
    dla chętnych :)

MigoTtTka, aniafk lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało mięso ze spaghetti to mam dziś mielone. Akurat wieczorem (obiad mam ok 19.00) to mogę wszystko jeść oprócz ryby. W żadnej postaci nie mogę jej jeść i nawet pomyśleć o niej nie mogę bo już mi się właśnie robi niedobrze.... :/ Na jutro nie mam żadnego pomysłu ale mój mąż robi pyszny gulasz z mięsa z indyka to może go namówię, żeby zrobił. A w niedziele on jedzie z bratem na grzyby to będę mieć trochę czasu to zrobię prawdziwe kluchy! :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)

oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na ból głowy? :( Boli mnie z przodu i z tyłu, nienawidzę jak mnie łepetyna z tyłu boli. może to ciśnienie. zaraz się wykończę a obiecaliśmy znajomym, że dziś przyjdziemy. nie chce apapu brac :(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Park miniatur w Inwałdzie a park dinozaurów w Zatorze :) Byłam kilka lat temu w tych miejscach - fajne :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie na parze bo mój mąż nie lubi tylko takie do rosołu prawdziwe zamiast makaronu, same mogę jeść, ale nigdy nie mam czasu na to.
    Siedzę sobie teraz w pracy i mi się zachciało takich pysznych babeczek z biała i czekoladową masą, jadłam je jak byłam mała i tylko 1 sklepie można było kupić, niestety sklep ten prawie 100 km ode mnie, oj aż ślinka cieknie.
    marttka któraś z dziewczyn kilka stron wcześniej pisała o soli chyba, że ja rozgrzewa na patelni, wkłada do skarpety i przykłada do głowy i mija. Mnie też często głowa boli z tyłu ale ciśnienie mam w normie. Muszę tą skarpetę spróbować.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka
    Na wszystkie bole najlepszym jest sen , moze idz sie zdrzemnij jak nie chcesz brac tabletek , na dobra sprawe moja polozna tylko pozwala mi brac paracetamol-panadol , ale w sytuacjach gdy juz nie moge wytrzymac . Biedna ;(
    Mnie juz przestala bolec na szczescie ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bo uciekam na wizytę :) mam nadzieje, że będzie pozytywnie owocna :)

Ewelina88, Kawa, Wiki81, kejti91, jonka91, Gwiazdeczka27, bluegirl89, M4DZI4, Agus89, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk
    zdaj relacje jak po wizycie :)
    ja mam dopiero w sierpniu a juz sie nie moge doczekac bo lubie spotkania z moja polozna:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Szkołę rodzenie już wybrałam, prawdopodobnie we wrześniu zacznę chodzić po potem kolejna grupa jest na grudzień więc trochę za późno moim zdaniem no i zimnoooo... U mnie szkoła to konieczność bo chcemy z mężem poród rodzinny a bez tego nie można.
    Gdzie masz zamiar rodzić? I do której szkoły się wybierasz?

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Belldandy jak dobrze pamiętam to jesteś z Krakowa. Gdzie się wybierasz na szkołę rodzenia?

Jeszcze nie wiem czy w moim mieście ( 40 km przed Krakowem) czy w Krakowie ( żeromski), a Ty gdzie zamierzasz rodzić?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) u mne dzis caly czas pada :/ a mnie tak glowa boli ze szok. Martka mnie zawsze sen pomaga. Niestety jakos dzis nie moge zasnac. Moze zrob sobie zimny oklad, zawsze to cos.
    Migotka Witaj <3
    Aniafk powodzenia na wizycie <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj jadę trasę 500 km jako pasażer i jakoś strasznie mnie mdli;) co do porodu to ja bym chciała rodzinny ale nie wiem jak to wygląda w moim szpitalu i nie jestem pewna co do szkoły rodzenia czy jest jakaś przyszpitalna czy może prywatna, szczerze mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze. Tak naprawdę wszystko zależy od mojego nowego łąkarza i od tego jak się sprawa potoczy z tym łożyskiem przodującym. Jestem jak najlepszej myśli dużo się jeszcze może zmienić. Swoja drogą czy któraś z was ma coś podobnego?
    Witam nowe koleżanki;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Kraków;) zawsze jak slysze to miasto to az mam usmieszek na twarzy ja z Pl jestem z Andrychowa-kolo Wadowic. Teskni mi sie za tymi okolicami , no ale coz -bilety na samolot do Pl sa tak okropnie drogie ze za cene+powrot -do Pl mialabym piekne wczasy 3tygodniowe w cieplych krajach , wiec narazie odpuszczam z chlopakiem odwiedzenie rodzinki;)

Widze ze rozpisałyscie sie o slubach , ja z chopakiem jestem 4lata w zwiazku a mieszkamy ze soba od jakis 3lat juz;) i zdecydowalismy oboje ze nie bedziemy brali slubu na hurrraaa -bo tak by rodzina chciala - Mnie tam zdanie innych nie obchodzi bo brac slub na szybko bo dziewczyna jest w ciazy to dla Mnie NAJWIEKSZA GLUPOTA ... My postanowilismy ze jak sobie uzbieramy na slub to albo zrobimy huczne wesele w PL albo poprostu wyjedziemy gdzies wezmiemy cichy slub i bedziemy sie cieszyc tym szczesciem ;) - bo tak powiem Wam szczerze ze jabym np pol rodziny nie zaprosila-od strony mojego "ojca"-jezeli mozna kiedy kolwiek bylo go tak nazwac...nie utrzymuje z nimi kontaktu -a oni potrafia byc sztucznie mili -i jak dzwonia na urodziny moje to az nie ma czlowiek ochoty rozmawiac z ta sztucznoscia ....
    Im czlowiek starszy tym widzi wszystko lepszym okiem - i rozumie pojecie z rodzina tylko dobrze wychodzi sie na zdjeciu ..;)
    Ja utrzymuje kontakt tylko z mama ,ojczymem ,babcia -mamy mamą czasami bratem, siostre mam tu w Szkocji wiec to wielkie wsparcie dla Mnie ...no i z rodzina mojego chlopaka ;)
    Tak ze widzicie dziewczyny tak to wyglada ;)
    Jak bede planowala ślub to Was poinformuje ale najwczesniej to bedzie ..hmmm.. ?

U Was tez tak piekie slonecznie? U Nas w Aberdeen-Szkocji jest dzis pieknie ale wieje wiatr wiec upałów nie ma -szkodda;)

Ja ze swoim jestem ponad 5 lat, a od 4 jesteśmy zaręczeni;) Ślub planowaliśmy już dawno, a za organizację i rezerwację sali zabraliśmy się we wrześniu. Sporo później bo w kwietniu byłam w pierwszej ciąży, która szybko się skończyła... A teraz jestem w obecnej. Także u nas ślub nie będzie brany ze względu na ciąże;) Wszystko było wcześniej zaplanowane i nie chcieliśmy już zmieniać terminów czy przyspieszać tym bardziej, że rezerwacje były opłacone, a większość gości powyjeżdżała na wakacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 16:28

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Trzymajcie kciuki bo uciekam na wizytę :) mam nadzieje, że będzie pozytywnie owocna :)

Trzymamy!:))

[*] 2014 i 2016
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk trzymamy kciuki i czekamy na pozytywną relację z wizyty :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka synek ma 11 lat, idzie do 5 klasy we wrześniu :) Nie wiem jeszcze co to za rola i scena będzie ,czy w ogóle coś będzie mówił hehe czy tylko jako statysta.Nie ważne zresztą, i tak będzie frajda :)
    Ja odebrałam dziś wyniki bad moczu i krwi, siuśki ok a z morfologii krwii mam kilka niedoborów śwaidczących o anemii.Normalka u mnie, nie ma się chyba czym martwic.Lekarz oceni w poniedziałek.
    Aniafk powodzonka na wizycie!!! :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie!! Kto ma dobry przepis na naleśniki bo mi kurcze nigdy nie wychodzą,ciasto niewypał, a bardzo lubię i bym z chęcią zrobiła :) ?

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ