*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Migotka skoro chłop nie może oduczyć się palenia papierosów w domu to zostaw te wymiociny i każ mu je sprzątać- może się nauczy!
Kiedyś sama paliłam po ślubie przestałam, ale nigdy w domu ani w samochodzie nie paliłam i nikomu też nie pozwalam.
Zawsze jeżdże przez Andrychów do brata, jak Wam pociechy podrosną to polecam tam wpaść do Parku Miniatur (dużo atrakcji dla dzieci) teraz się jeszcze rozbudował aaa i teraz reklamują w TV ENERGY PARK rozrywki jest w tym samym miejscu(mniej więcej) coś w stylu wesołego miasteczka największego w PL ponoć
hahaha o tym nie pomyslalam hahah , choc chyba bym nie wytrzymala patrzac na te moje wybryki natury .. on juz byl swiadkiem jak przyszedl po paleniu -przesmierdniety i lecialam do wc bo tak mnie zemdlilo, nastepnym razem na jego ciuchy to zrobie i bedzie mial nauczke )) hihi
i skojarzyl mi sie tekst z fb "MOGŁABYM BYĆ UPRZEJMA, MIŁA , ALE NIE CZUJE TAKIE POTRZEBY "
Park miniatur w Inwałdzie (dobrze mowie) nigdy tej drogi na wadowice nie umiem rozruznic czy to ZATOR CZY INWALD... -super sprawa z Moim siostrzencem bylismy tam jak mial 2latka -ale my wybralismy DINOZATORLAND czy jak to sie pisze , nawet mi sie tam podobalo -
Fajnie ze piszecie o obiadach bo ja jak zwykle nie mam pomyslu - i smakow co zrobic na obiad dzis... jak i codziennie .Zawsze jak z kims rozmawiam pytam -ak glupio co ma dzis na obiad , bo dzieki temu wiem czy mam dzis na to ochote czy nie
ostatnio kolezanka dala mi pomysl na ogorkowa -mialam takiego "pypcia " ze wyslalam mojego na zakupy i zrobilam zupe -dopoki nie dodalam ryzu byla spoko ale po dodaniu ryzu zrobila sie jak zupa "SZPITALNA" a w dodatku byla tak slona ze nie dalo sie jej zjesc- jakies 2tyg temu to bylo i 3pod rzad obiady byly tak slone ze nikt nie chcial jesc .. haha a mi smakowaly bo dla mnie byly idealne Moh R stwierdzil ze mam naprawde smaki pomieszane i pochowal sol i wegete w domu ...
Dzis mam takie szczesvcie ze jak wspadne na pomysl obiadu to on ugotuje -bo boi sie moich smakow;p tylko co na ten obiad ????
-
nick nieaktualny
-
A mi zostało mięso ze spaghetti to mam dziś mielone. Akurat wieczorem (obiad mam ok 19.00) to mogę wszystko jeść oprócz ryby. W żadnej postaci nie mogę jej jeść i nawet pomyśleć o niej nie mogę bo już mi się właśnie robi niedobrze.... Na jutro nie mam żadnego pomysłu ale mój mąż robi pyszny gulasz z mięsa z indyka to może go namówię, żeby zrobił. A w niedziele on jedzie z bratem na grzyby to będę mieć trochę czasu to zrobię prawdziwe kluchy!
-
Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)
oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo -
Nie takie na parze bo mój mąż nie lubi tylko takie do rosołu prawdziwe zamiast makaronu, same mogę jeść, ale nigdy nie mam czasu na to.
Siedzę sobie teraz w pracy i mi się zachciało takich pysznych babeczek z biała i czekoladową masą, jadłam je jak byłam mała i tylko 1 sklepie można było kupić, niestety sklep ten prawie 100 km ode mnie, oj aż ślinka cieknie.
marttka któraś z dziewczyn kilka stron wcześniej pisała o soli chyba, że ja rozgrzewa na patelni, wkłada do skarpety i przykłada do głowy i mija. Mnie też często głowa boli z tyłu ale ciśnienie mam w normie. Muszę tą skarpetę spróbować. -
marrtka
Na wszystkie bole najlepszym jest sen , moze idz sie zdrzemnij jak nie chcesz brac tabletek , na dobra sprawe moja polozna tylko pozwala mi brac paracetamol-panadol , ale w sytuacjach gdy juz nie moge wytrzymac . Biedna ;(
Mnie juz przestala bolec na szczescie -
Ewelina88 wrote:Szkołę rodzenie już wybrałam, prawdopodobnie we wrześniu zacznę chodzić po potem kolejna grupa jest na grudzień więc trochę za późno moim zdaniem no i zimnoooo... U mnie szkoła to konieczność bo chcemy z mężem poród rodzinny a bez tego nie można.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Gabrysia84 wrote:Belldandy jak dobrze pamiętam to jesteś z Krakowa. Gdzie się wybierasz na szkołę rodzenia?
Jeszcze nie wiem czy w moim mieście ( 40 km przed Krakowem) czy w Krakowie ( żeromski), a Ty gdzie zamierzasz rodzić?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj jadę trasę 500 km jako pasażer i jakoś strasznie mnie mdli;) co do porodu to ja bym chciała rodzinny ale nie wiem jak to wygląda w moim szpitalu i nie jestem pewna co do szkoły rodzenia czy jest jakaś przyszpitalna czy może prywatna, szczerze mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze. Tak naprawdę wszystko zależy od mojego nowego łąkarza i od tego jak się sprawa potoczy z tym łożyskiem przodującym. Jestem jak najlepszej myśli dużo się jeszcze może zmienić. Swoja drogą czy któraś z was ma coś podobnego?
Witam nowe koleżanki;) -
MigoTtTka wrote:Kraków;) zawsze jak slysze to miasto to az mam usmieszek na twarzy ja z Pl jestem z Andrychowa-kolo Wadowic. Teskni mi sie za tymi okolicami , no ale coz -bilety na samolot do Pl sa tak okropnie drogie ze za cene+powrot -do Pl mialabym piekne wczasy 3tygodniowe w cieplych krajach , wiec narazie odpuszczam z chlopakiem odwiedzenie rodzinki;)
Widze ze rozpisałyscie sie o slubach , ja z chopakiem jestem 4lata w zwiazku a mieszkamy ze soba od jakis 3lat juz;) i zdecydowalismy oboje ze nie bedziemy brali slubu na hurrraaa -bo tak by rodzina chciala - Mnie tam zdanie innych nie obchodzi bo brac slub na szybko bo dziewczyna jest w ciazy to dla Mnie NAJWIEKSZA GLUPOTA ... My postanowilismy ze jak sobie uzbieramy na slub to albo zrobimy huczne wesele w PL albo poprostu wyjedziemy gdzies wezmiemy cichy slub i bedziemy sie cieszyc tym szczesciem - bo tak powiem Wam szczerze ze jabym np pol rodziny nie zaprosila-od strony mojego "ojca"-jezeli mozna kiedy kolwiek bylo go tak nazwac...nie utrzymuje z nimi kontaktu -a oni potrafia byc sztucznie mili -i jak dzwonia na urodziny moje to az nie ma czlowiek ochoty rozmawiac z ta sztucznoscia ....
Im czlowiek starszy tym widzi wszystko lepszym okiem - i rozumie pojecie z rodzina tylko dobrze wychodzi sie na zdjeciu ..
Ja utrzymuje kontakt tylko z mama ,ojczymem ,babcia -mamy mamą czasami bratem, siostre mam tu w Szkocji wiec to wielkie wsparcie dla Mnie ...no i z rodzina mojego chlopaka
Tak ze widzicie dziewczyny tak to wyglada
Jak bede planowala ślub to Was poinformuje ale najwczesniej to bedzie ..hmmm.. ?
U Was tez tak piekie slonecznie? U Nas w Aberdeen-Szkocji jest dzis pieknie ale wieje wiatr wiec upałów nie ma -szkodda;)
Ja ze swoim jestem ponad 5 lat, a od 4 jesteśmy zaręczeni;) Ślub planowaliśmy już dawno, a za organizację i rezerwację sali zabraliśmy się we wrześniu. Sporo później bo w kwietniu byłam w pierwszej ciąży, która szybko się skończyła... A teraz jestem w obecnej. Także u nas ślub nie będzie brany ze względu na ciąże;) Wszystko było wcześniej zaplanowane i nie chcieliśmy już zmieniać terminów czy przyspieszać tym bardziej, że rezerwacje były opłacone, a większość gości powyjeżdżała na wakacje !Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 16:28
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
aniafk wrote:Trzymajcie kciuki bo uciekam na wizytę mam nadzieje, że będzie pozytywnie owocna
Trzymamy!)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Migotka synek ma 11 lat, idzie do 5 klasy we wrześniu Nie wiem jeszcze co to za rola i scena będzie ,czy w ogóle coś będzie mówił hehe czy tylko jako statysta.Nie ważne zresztą, i tak będzie frajda
Ja odebrałam dziś wyniki bad moczu i krwi, siuśki ok a z morfologii krwii mam kilka niedoborów śwaidczących o anemii.Normalka u mnie, nie ma się chyba czym martwic.Lekarz oceni w poniedziałek.
Aniafk powodzonka na wizycie!!!