X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Migotka skoro chłop nie może oduczyć się palenia papierosów w domu to zostaw te wymiociny i każ mu je sprzątać- może się nauczy!

Kiedyś sama paliłam po ślubie przestałam, ale nigdy w domu ani w samochodzie nie paliłam i nikomu też nie pozwalam.

Zawsze jeżdże przez Andrychów do brata, jak Wam pociechy podrosną to polecam tam wpaść do Parku Miniatur (dużo atrakcji dla dzieci) teraz się jeszcze rozbudował aaa i teraz reklamują w TV ENERGY PARK rozrywki jest w tym samym miejscu(mniej więcej) coś w stylu wesołego miasteczka największego w PL ponoć :)

hahaha o tym nie pomyslalam hahah , choc chyba bym nie wytrzymala patrzac na te moje wybryki natury .. on juz byl swiadkiem jak przyszedl po paleniu -przesmierdniety i lecialam do wc bo tak mnie zemdlilo, nastepnym razem na jego ciuchy to zrobie i bedzie mial nauczke ;))) hihi
    i skojarzyl mi sie tekst z fb "MOGŁABYM BYĆ UPRZEJMA, MIŁA , ALE NIE CZUJE TAKIE POTRZEBY "

Park miniatur w Inwałdzie (dobrze mowie) nigdy tej drogi na wadowice nie umiem rozruznic czy to ZATOR CZY INWALD... ;) -super sprawa :) z Moim siostrzencem bylismy tam jak mial 2latka -ale my wybralismy DINOZATORLAND czy jak to sie pisze , nawet mi sie tam podobalo ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze piszecie o obiadach bo ja jak zwykle nie mam pomyslu - i smakow co zrobic na obiad dzis... jak i codziennie .Zawsze jak z kims rozmawiam pytam -ak glupio co ma dzis na obiad , bo dzieki temu wiem czy mam dzis na to ochote czy nie ;)
    ostatnio kolezanka dala mi pomysl na ogorkowa -mialam takiego "pypcia " ze wyslalam mojego na zakupy i zrobilam zupe -dopoki nie dodalam ryzu byla spoko ale po dodaniu ryzu zrobila sie jak zupa "SZPITALNA" a w dodatku byla tak slona ze nie dalo sie jej zjesc- jakies 2tyg temu to bylo i 3pod rzad obiady byly tak slone ze nikt nie chcial jesc .. haha a mi smakowaly bo dla mnie byly idealne ;) Moh R stwierdzil ze mam naprawde smaki pomieszane i pochowal sol i wegete w domu ...
    Dzis mam takie szczesvcie ze jak wspadne na pomysl obiadu to on ugotuje -bo boi sie moich smakow;p tylko co na ten obiad ????

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parkminiatur.com/1-strona-glowna
    Park Miniatur "Świat Marzeń"
    Inwałd ul. Wadowicka 169
    34-120 Andrychów
    i Energyland http://www.energylandia.pl
    niby Inwałd ale Andrychów :)
    dla chętnych :)

MigoTtTka, aniafk lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało mięso ze spaghetti to mam dziś mielone. Akurat wieczorem (obiad mam ok 19.00) to mogę wszystko jeść oprócz ryby. W żadnej postaci nie mogę jej jeść i nawet pomyśleć o niej nie mogę bo już mi się właśnie robi niedobrze.... :/ Na jutro nie mam żadnego pomysłu ale mój mąż robi pyszny gulasz z mięsa z indyka to może go namówię, żeby zrobił. A w niedziele on jedzie z bratem na grzyby to będę mieć trochę czasu to zrobię prawdziwe kluchy! :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)

oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na ból głowy? :( Boli mnie z przodu i z tyłu, nienawidzę jak mnie łepetyna z tyłu boli. może to ciśnienie. zaraz się wykończę a obiecaliśmy znajomym, że dziś przyjdziemy. nie chce apapu brac :(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Park miniatur w Inwałdzie a park dinozaurów w Zatorze :) Byłam kilka lat temu w tych miejscach - fajne :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie na parze bo mój mąż nie lubi tylko takie do rosołu prawdziwe zamiast makaronu, same mogę jeść, ale nigdy nie mam czasu na to.
    Siedzę sobie teraz w pracy i mi się zachciało takich pysznych babeczek z biała i czekoladową masą, jadłam je jak byłam mała i tylko 1 sklepie można było kupić, niestety sklep ten prawie 100 km ode mnie, oj aż ślinka cieknie.
    marttka któraś z dziewczyn kilka stron wcześniej pisała o soli chyba, że ja rozgrzewa na patelni, wkłada do skarpety i przykłada do głowy i mija. Mnie też często głowa boli z tyłu ale ciśnienie mam w normie. Muszę tą skarpetę spróbować.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka
    Na wszystkie bole najlepszym jest sen , moze idz sie zdrzemnij jak nie chcesz brac tabletek , na dobra sprawe moja polozna tylko pozwala mi brac paracetamol-panadol , ale w sytuacjach gdy juz nie moge wytrzymac . Biedna ;(
    Mnie juz przestala bolec na szczescie ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bo uciekam na wizytę :) mam nadzieje, że będzie pozytywnie owocna :)

Ewelina88, Kawa, Wiki81, kejti91, jonka91, Gwiazdeczka27, bluegirl89, M4DZI4, Agus89, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk
    zdaj relacje jak po wizycie :)
    ja mam dopiero w sierpniu a juz sie nie moge doczekac bo lubie spotkania z moja polozna:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Szkołę rodzenie już wybrałam, prawdopodobnie we wrześniu zacznę chodzić po potem kolejna grupa jest na grudzień więc trochę za późno moim zdaniem no i zimnoooo... U mnie szkoła to konieczność bo chcemy z mężem poród rodzinny a bez tego nie można.
    Gdzie masz zamiar rodzić? I do której szkoły się wybierasz?

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Belldandy jak dobrze pamiętam to jesteś z Krakowa. Gdzie się wybierasz na szkołę rodzenia?

Jeszcze nie wiem czy w moim mieście ( 40 km przed Krakowem) czy w Krakowie ( żeromski), a Ty gdzie zamierzasz rodzić?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) u mne dzis caly czas pada :/ a mnie tak glowa boli ze szok. Martka mnie zawsze sen pomaga. Niestety jakos dzis nie moge zasnac. Moze zrob sobie zimny oklad, zawsze to cos.
    Migotka Witaj <3
    Aniafk powodzenia na wizycie <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj jadę trasę 500 km jako pasażer i jakoś strasznie mnie mdli;) co do porodu to ja bym chciała rodzinny ale nie wiem jak to wygląda w moim szpitalu i nie jestem pewna co do szkoły rodzenia czy jest jakaś przyszpitalna czy może prywatna, szczerze mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze. Tak naprawdę wszystko zależy od mojego nowego łąkarza i od tego jak się sprawa potoczy z tym łożyskiem przodującym. Jestem jak najlepszej myśli dużo się jeszcze może zmienić. Swoja drogą czy któraś z was ma coś podobnego?
    Witam nowe koleżanki;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Kraków;) zawsze jak slysze to miasto to az mam usmieszek na twarzy ja z Pl jestem z Andrychowa-kolo Wadowic. Teskni mi sie za tymi okolicami , no ale coz -bilety na samolot do Pl sa tak okropnie drogie ze za cene+powrot -do Pl mialabym piekne wczasy 3tygodniowe w cieplych krajach , wiec narazie odpuszczam z chlopakiem odwiedzenie rodzinki;)

Widze ze rozpisałyscie sie o slubach , ja z chopakiem jestem 4lata w zwiazku a mieszkamy ze soba od jakis 3lat juz;) i zdecydowalismy oboje ze nie bedziemy brali slubu na hurrraaa -bo tak by rodzina chciala - Mnie tam zdanie innych nie obchodzi bo brac slub na szybko bo dziewczyna jest w ciazy to dla Mnie NAJWIEKSZA GLUPOTA ... My postanowilismy ze jak sobie uzbieramy na slub to albo zrobimy huczne wesele w PL albo poprostu wyjedziemy gdzies wezmiemy cichy slub i bedziemy sie cieszyc tym szczesciem ;) - bo tak powiem Wam szczerze ze jabym np pol rodziny nie zaprosila-od strony mojego "ojca"-jezeli mozna kiedy kolwiek bylo go tak nazwac...nie utrzymuje z nimi kontaktu -a oni potrafia byc sztucznie mili -i jak dzwonia na urodziny moje to az nie ma czlowiek ochoty rozmawiac z ta sztucznoscia ....
    Im czlowiek starszy tym widzi wszystko lepszym okiem - i rozumie pojecie z rodzina tylko dobrze wychodzi sie na zdjeciu ..;)
    Ja utrzymuje kontakt tylko z mama ,ojczymem ,babcia -mamy mamą czasami bratem, siostre mam tu w Szkocji wiec to wielkie wsparcie dla Mnie ...no i z rodzina mojego chlopaka ;)
    Tak ze widzicie dziewczyny tak to wyglada ;)
    Jak bede planowala ślub to Was poinformuje ale najwczesniej to bedzie ..hmmm.. ?

U Was tez tak piekie slonecznie? U Nas w Aberdeen-Szkocji jest dzis pieknie ale wieje wiatr wiec upałów nie ma -szkodda;)

Ja ze swoim jestem ponad 5 lat, a od 4 jesteśmy zaręczeni;) Ślub planowaliśmy już dawno, a za organizację i rezerwację sali zabraliśmy się we wrześniu. Sporo później bo w kwietniu byłam w pierwszej ciąży, która szybko się skończyła... A teraz jestem w obecnej. Także u nas ślub nie będzie brany ze względu na ciąże;) Wszystko było wcześniej zaplanowane i nie chcieliśmy już zmieniać terminów czy przyspieszać tym bardziej, że rezerwacje były opłacone, a większość gości powyjeżdżała na wakacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 16:28

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Trzymajcie kciuki bo uciekam na wizytę :) mam nadzieje, że będzie pozytywnie owocna :)

Trzymamy!:))

[*] 2014 i 2016
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk trzymamy kciuki i czekamy na pozytywną relację z wizyty :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka synek ma 11 lat, idzie do 5 klasy we wrześniu :) Nie wiem jeszcze co to za rola i scena będzie ,czy w ogóle coś będzie mówił hehe czy tylko jako statysta.Nie ważne zresztą, i tak będzie frajda :)
    Ja odebrałam dziś wyniki bad moczu i krwi, siuśki ok a z morfologii krwii mam kilka niedoborów śwaidczących o anemii.Normalka u mnie, nie ma się chyba czym martwic.Lekarz oceni w poniedziałek.
    Aniafk powodzonka na wizycie!!! :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie!! Kto ma dobry przepis na naleśniki bo mi kurcze nigdy nie wychodzą,ciasto niewypał, a bardzo lubię i bym z chęcią zrobiła :) ?

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ