X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szklanka mleka, szklanka wody, 250g mąki, jajko (albo 2, nie pamiętam) i łyżka oleju ;) i szczypta soli :)
    Tylko takich naleśników solo się nie je, chyba że się ciasto wcześniej posłodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:02

M4DZI4 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska55 łożyszko przodujące czyli jakie? Mi na prenatalnym powiedział że mam je na przedniej ścianie ale że to nic złego i wszystko jeszcze może się zmienić.

Naleśniki robią z tego samego przepisu co ania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:13

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po wczesnej rzygo-pobudce spałam aż do po 11 i cały dzień nie mogę się ogarnąć i to bardziej niż zwykle, ale udało mi się pojechać po wyniki do labo i morfologia w normie nawet plytki krwi mi wreszcie trochę podskoczyły w moczu bakterie wybite tylko moje zwykle za wysokie TSH spadło do samej granicy normy a niestety do endokrynologa sie nie dodzwoniłam, będę probować w pn a jak nie wyjdzie to we wtorek wizyta u gina drzwi w drzwi z panią endokrynolog

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)

oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo ;)

Migotka...podziel sie przepisem na kopytka...no chodza za mną takie z boczusiem, ale ja nigdy tego ustrojstwa pysznego nie robiłam...i co ja miałam z naleśnikami, latami się uczyłam ciasto robić i zawsze było coś nie tak :) A jakie ciasto byś chciała? Jak coś babkowego to polecam murzynka z powidłami, jak chcesz to mam super przepis, nie jest taki suchy, a jak coś z kremem to moze zwykły biszkopt i do tego jakis krem maslany albo bita śmietana i owocki :) Ja biszkopt robię z tej strony, tylko czasem dodaję proszek do pieczenia: http://kotlet.tv/biszkopt-do-tortow/
    Albo Szarlotka z pomarańczową nutką...pychotka :)

Naleśniki robię mniej więcej tak jak napisała Ania, tylko wode koniecznie daję gazowaną. One są neutralne i nadają sie do smarowania dżemem czy czekolada ale też nadzieniem mięsnym czy warzywnym. ja robię takie roladki (coś jak krokiety), z nadzieniem mięsnym z pieczarkami i czasem papryką, na spód naczynia wylewam ciut sosu beschamelowego, układam warstwę takich ruloników, zalewam sosem, znowu roladki i sos na wierzch i zapiekam tak 20-30minut, mówię wam pychota :) Czasami do sosu beschamel dodaję starty żółty ser.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:40

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne ciasto jakie mi zawsze wychodzi to szarlotka, jak chcesz przepis to ci wrzuce

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki kochane za naleśnikowe podpowiedzi :) <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dokładnie na badaniach jest napisane trofoblast pokrywa ujście wewnętrzne , czyli z tego co czytałam oznacza to że jest przodujące całkowicie. Lekarz powiedział że widzimy się za tydzień, na razie nie ma co się martwić i żeby tylko nie współżyć przypadkiem.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu obiadach i ciastach a ja od kilku godzin w temacie ślubnym próbuję się wypowiedzieć i marnie mi idzie:) my po 8 wspolnych latach powiedzieliśmy sobie tak i ze ślubnych wpadek to najwiekszą była moja piękna suknia, która przy przymiarkach i to z figurami, czyli kręciłam sie ile wlezie wydawała sie ok a niestety przy niektórych tańcach co chwilę zaplatywałam sie lewym obcasem w halki, kilka razy mało nie wyrżnęłam, kilkakrotnie podszywana w trakcie między innymi spowodowała zastój przy torcie czyli my podszywałyśmy suknię, pan młody korzystając z okazji fajczył na dworze a obsługa nas poszukiwała, bo palące się dekoracje zaczynały przygasać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c151f330b3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3a483ab2cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2bc748a87e0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 18:26

jonka91, Kawa, Wiki81, Ag..., Gwiazdeczka27, bluegirl89, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(

Hehe widać, że jesteś w ciąży. Fajnie marudzisz:)

Ag..., MigoTtTka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    http://zapodaj.net/1ebbc5fdf3459.jpg.html
    http://zapodaj.net/2635f39c3208e.jpg.html
    http://zapodaj.net/848485f9dc587.jpg.html
    Ładne zdjęcia.

szpilka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden pozytyw z dzis, zamowilam poduche http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/

okazalo sie, że to firma kolezanki mojej kumpeli z pracy wiec z rabacikiem:) podobno poducha rewelacyjna i ma same dobre opinie:)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!

Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
    Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ładne zdjęcia.
    dzięki starałam się wybrać takie w miarę anonimowe, ale podsumowujące wpis
    ale i tak skaszaniłam, bo nie mogłam znaleźć tego z miniaturami na forum, żeby nie trzeba było klikać i znalazlam jak dodałam, może spróbuje jeszcze edytować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
    Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?
    Chyba zadzwon do gina i jak kaze brac to bierz, skoro jest coraz gorzej to chyba nie ma co czekac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje ubranka dla Bąbla. Trzy pierwsze zdjęcia to ubranka, które dostałam w spadku od szwagierki. Na wypadek gdyby była dziewczynka mam drugie tyle w kolorze różowym :)
    65mm4ya8buev_t.jpg
    92fg2kerfg61_t.jpg
    1rks9h5cdro1_t.jpg
    Tutaj zabawki i buciki, które teściowa upolowała w lumpku! Miś mówiący po angielsku, zwierzaczki z pozytywką (10 zł) i buciki (2 zł)z Mothercare; i skarpetki ze smyka, które kupiłam Mężowi, jak miał się dowiedzieć o dziecku.
    9e36k6slcqkp_t.jpg
    I tutaj smykowe ciuszki kupione na wyprzedaży.. troszkę poszalałam.. no ale..
    8jvcj9qmgt55_t.jpg
    56h485tlpgnb_t.jpg
    1xy835g7g440_t.jpg
    i tak na prawdę to tyle powinno mi starczyć na sam początek :)

Paula44, Kawa, Gwiazdeczka27, kejti91, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko :) pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić :) cobys sie nie denerwowała;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin to juz mi kazał brać 3 dni temu. ..

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko :) pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić :) cobys sie nie denerwowała;)
    Dzięki Tymi
    tsh 0,27 a ft4 19,23 dawkę biorę 50, więc nie bedę nic mieszać do poniedziałku wtorku samodzielnie, jakby wzrosło za bardzo bym sie bardziej zmartwiła niz tym spadkiem, ale lepiej skonsultować z endo, jak tylko mi się to uda :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Gin to juz mi kazał brać 3 dni temu. ..
    to weź zanim ten grzybek narobi za dużo spustoszenia w organiźmie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ