X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szklanka mleka, szklanka wody, 250g mąki, jajko (albo 2, nie pamiętam) i łyżka oleju ;) i szczypta soli :)
    Tylko takich naleśników solo się nie je, chyba że się ciasto wcześniej posłodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:02

M4DZI4 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:06

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska55 łożyszko przodujące czyli jakie? Mi na prenatalnym powiedział że mam je na przedniej ścianie ale że to nic złego i wszystko jeszcze może się zmienić.

Naleśniki robią z tego samego przepisu co ania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:13

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po wczesnej rzygo-pobudce spałam aż do po 11 i cały dzień nie mogę się ogarnąć i to bardziej niż zwykle, ale udało mi się pojechać po wyniki do labo i morfologia w normie nawet plytki krwi mi wreszcie trochę podskoczyły w moczu bakterie wybite tylko moje zwykle za wysokie TSH spadło do samej granicy normy a niestety do endokrynologa sie nie dodzwoniłam, będę probować w pn a jak nie wyjdzie to we wtorek wizyta u gina drzwi w drzwi z panią endokrynolog

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)

oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo ;)

Migotka...podziel sie przepisem na kopytka...no chodza za mną takie z boczusiem, ale ja nigdy tego ustrojstwa pysznego nie robiłam...i co ja miałam z naleśnikami, latami się uczyłam ciasto robić i zawsze było coś nie tak :) A jakie ciasto byś chciała? Jak coś babkowego to polecam murzynka z powidłami, jak chcesz to mam super przepis, nie jest taki suchy, a jak coś z kremem to moze zwykły biszkopt i do tego jakis krem maslany albo bita śmietana i owocki :) Ja biszkopt robię z tej strony, tylko czasem dodaję proszek do pieczenia: http://kotlet.tv/biszkopt-do-tortow/
    Albo Szarlotka z pomarańczową nutką...pychotka :)

Naleśniki robię mniej więcej tak jak napisała Ania, tylko wode koniecznie daję gazowaną. One są neutralne i nadają sie do smarowania dżemem czy czekolada ale też nadzieniem mięsnym czy warzywnym. ja robię takie roladki (coś jak krokiety), z nadzieniem mięsnym z pieczarkami i czasem papryką, na spód naczynia wylewam ciut sosu beschamelowego, układam warstwę takich ruloników, zalewam sosem, znowu roladki i sos na wierzch i zapiekam tak 20-30minut, mówię wam pychota :) Czasami do sosu beschamel dodaję starty żółty ser.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:40

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne ciasto jakie mi zawsze wychodzi to szarlotka, jak chcesz przepis to ci wrzuce

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki kochane za naleśnikowe podpowiedzi :) <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dokładnie na badaniach jest napisane trofoblast pokrywa ujście wewnętrzne , czyli z tego co czytałam oznacza to że jest przodujące całkowicie. Lekarz powiedział że widzimy się za tydzień, na razie nie ma co się martwić i żeby tylko nie współżyć przypadkiem.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu obiadach i ciastach a ja od kilku godzin w temacie ślubnym próbuję się wypowiedzieć i marnie mi idzie:) my po 8 wspolnych latach powiedzieliśmy sobie tak i ze ślubnych wpadek to najwiekszą była moja piękna suknia, która przy przymiarkach i to z figurami, czyli kręciłam sie ile wlezie wydawała sie ok a niestety przy niektórych tańcach co chwilę zaplatywałam sie lewym obcasem w halki, kilka razy mało nie wyrżnęłam, kilkakrotnie podszywana w trakcie między innymi spowodowała zastój przy torcie czyli my podszywałyśmy suknię, pan młody korzystając z okazji fajczył na dworze a obsługa nas poszukiwała, bo palące się dekoracje zaczynały przygasać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c151f330b3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3a483ab2cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2bc748a87e0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 18:26

jonka91, Kawa, Wiki81, Ag..., Gwiazdeczka27, bluegirl89, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(

Hehe widać, że jesteś w ciąży. Fajnie marudzisz:)

Ag..., MigoTtTka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    http://zapodaj.net/1ebbc5fdf3459.jpg.html
    http://zapodaj.net/2635f39c3208e.jpg.html
    http://zapodaj.net/848485f9dc587.jpg.html
    Ładne zdjęcia.

szpilka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden pozytyw z dzis, zamowilam poduche http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/

okazalo sie, że to firma kolezanki mojej kumpeli z pracy wiec z rabacikiem:) podobno poducha rewelacyjna i ma same dobre opinie:)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!

Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
    Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ładne zdjęcia.
    dzięki starałam się wybrać takie w miarę anonimowe, ale podsumowujące wpis
    ale i tak skaszaniłam, bo nie mogłam znaleźć tego z miniaturami na forum, żeby nie trzeba było klikać i znalazlam jak dodałam, może spróbuje jeszcze edytować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
    Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?
    Chyba zadzwon do gina i jak kaze brac to bierz, skoro jest coraz gorzej to chyba nie ma co czekac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje ubranka dla Bąbla. Trzy pierwsze zdjęcia to ubranka, które dostałam w spadku od szwagierki. Na wypadek gdyby była dziewczynka mam drugie tyle w kolorze różowym :)
    65mm4ya8buev_t.jpg
    92fg2kerfg61_t.jpg
    1rks9h5cdro1_t.jpg
    Tutaj zabawki i buciki, które teściowa upolowała w lumpku! Miś mówiący po angielsku, zwierzaczki z pozytywką (10 zł) i buciki (2 zł)z Mothercare; i skarpetki ze smyka, które kupiłam Mężowi, jak miał się dowiedzieć o dziecku.
    9e36k6slcqkp_t.jpg
    I tutaj smykowe ciuszki kupione na wyprzedaży.. troszkę poszalałam.. no ale..
    8jvcj9qmgt55_t.jpg
    56h485tlpgnb_t.jpg
    1xy835g7g440_t.jpg
    i tak na prawdę to tyle powinno mi starczyć na sam początek :)

Paula44, Kawa, Gwiazdeczka27, kejti91, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko :) pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić :) cobys sie nie denerwowała;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin to juz mi kazał brać 3 dni temu. ..

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko :) pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić :) cobys sie nie denerwowała;)
    Dzięki Tymi
    tsh 0,27 a ft4 19,23 dawkę biorę 50, więc nie bedę nic mieszać do poniedziałku wtorku samodzielnie, jakby wzrosło za bardzo bym sie bardziej zmartwiła niz tym spadkiem, ale lepiej skonsultować z endo, jak tylko mi się to uda :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Gin to juz mi kazał brać 3 dni temu. ..
    to weź zanim ten grzybek narobi za dużo spustoszenia w organiźmie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ