*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
szklanka mleka, szklanka wody, 250g mąki, jajko (albo 2, nie pamiętam) i łyżka oleju i szczypta soli
Tylko takich naleśników solo się nie je, chyba że się ciasto wcześniej posłodziWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:02
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:06
-
nick nieaktualnyIwuska55 łożyszko przodujące czyli jakie? Mi na prenatalnym powiedział że mam je na przedniej ścianie ale że to nic złego i wszystko jeszcze może się zmienić.
Naleśniki robią z tego samego przepisu co aniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:13
-
Witajcie po wczesnej rzygo-pobudce spałam aż do po 11 i cały dzień nie mogę się ogarnąć i to bardziej niż zwykle, ale udało mi się pojechać po wyniki do labo i morfologia w normie nawet plytki krwi mi wreszcie trochę podskoczyły w moczu bakterie wybite tylko moje zwykle za wysokie TSH spadło do samej granicy normy a niestety do endokrynologa sie nie dodzwoniłam, będę probować w pn a jak nie wyjdzie to we wtorek wizyta u gina drzwi w drzwi z panią endokrynolog
-
nick nieaktualnyMigoTtTka wrote:Ewelina ooo kluchy takie na parze ? ja kiedys sobie powiedzialam ze mojemu zrobie takie jak jego mama zrobi i juz od 3lat sobie to obiecuje;) hihi ... z mącznych rzeczy umiem super kopytka i pierogi.. a i nalesniki;)
oo apropos mącznych rzeczy moze dacie mi jakis sprawdzony przepis na fajne ciasto-bo chce przetestowac nowy piekarnik a planuje zrobic karpatke tylko szkoda mi na pierwszy odsztrzal zrobic tak pysznego ciasta -nie daj boze ktore by nie wyszlo
Migotka...podziel sie przepisem na kopytka...no chodza za mną takie z boczusiem, ale ja nigdy tego ustrojstwa pysznego nie robiłam...i co ja miałam z naleśnikami, latami się uczyłam ciasto robić i zawsze było coś nie tak A jakie ciasto byś chciała? Jak coś babkowego to polecam murzynka z powidłami, jak chcesz to mam super przepis, nie jest taki suchy, a jak coś z kremem to moze zwykły biszkopt i do tego jakis krem maslany albo bita śmietana i owocki Ja biszkopt robię z tej strony, tylko czasem dodaję proszek do pieczenia: http://kotlet.tv/biszkopt-do-tortow/
Albo Szarlotka z pomarańczową nutką...pychotka
Naleśniki robię mniej więcej tak jak napisała Ania, tylko wode koniecznie daję gazowaną. One są neutralne i nadają sie do smarowania dżemem czy czekolada ale też nadzieniem mięsnym czy warzywnym. ja robię takie roladki (coś jak krokiety), z nadzieniem mięsnym z pieczarkami i czasem papryką, na spód naczynia wylewam ciut sosu beschamelowego, układam warstwę takich ruloników, zalewam sosem, znowu roladki i sos na wierzch i zapiekam tak 20-30minut, mówię wam pychota Czasami do sosu beschamel dodaję starty żółty ser.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:40
-
Kawa dokładnie na badaniach jest napisane trofoblast pokrywa ujście wewnętrzne , czyli z tego co czytałam oznacza to że jest przodujące całkowicie. Lekarz powiedział że widzimy się za tydzień, na razie nie ma co się martwić i żeby tylko nie współżyć przypadkiem.
-
Wy tu obiadach i ciastach a ja od kilku godzin w temacie ślubnym próbuję się wypowiedzieć i marnie mi idzie:) my po 8 wspolnych latach powiedzieliśmy sobie tak i ze ślubnych wpadek to najwiekszą była moja piękna suknia, która przy przymiarkach i to z figurami, czyli kręciłam sie ile wlezie wydawała sie ok a niestety przy niektórych tańcach co chwilę zaplatywałam sie lewym obcasem w halki, kilka razy mało nie wyrżnęłam, kilkakrotnie podszywana w trakcie między innymi spowodowała zastój przy torcie czyli my podszywałyśmy suknię, pan młody korzystając z okazji fajczył na dworze a obsługa nas poszukiwała, bo palące się dekoracje zaczynały przygasać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c151f330b3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3a483ab2cd.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2bc748a87e0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 18:26
jonka91, Kawa, Wiki81, Ag..., Gwiazdeczka27, bluegirl89, Chanela lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Wrocilam wlasnie z galerii i musze wam powiedziec ze sie zawiodłam. Bylam w smyku, h&m i innych dzieciecych sklepikach i nic tylko rozowe albo niebieskie, nic neutralnego. nawet jak kremowe bodziaki albo cokolwiek to z rozowym/niebieskim nadrukiem. W H&M na ciazowym zero wyprzedazy ale mierzylam jeansy i wiecie co? jak uroczo w nich brzuszek wygląda:) w normalnych jeansach to po mnie nie widac jeszcze bo brzuch jakos sciskaja a tamte tak uroczo podkreslaja, no ale nie bylo rozmiaru wiec tez lipa:/ kupilam lemoniade, ktorą wylalam bo byla tak niedobra ze nie dalo sie jej wypic...no jakas istna porazka z dzisiejszego dnia:(
Hehe widać, że jesteś w ciąży. Fajnie marudzisz:)Ag..., MigoTtTka lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Jeden pozytyw z dzis, zamowilam poduche http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/
okazalo sie, że to firma kolezanki mojej kumpeli z pracy wiec z rabacikiem:) podobno poducha rewelacyjna i ma same dobre opinie:)MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny pomocy!
Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?
-
Wiki81 wrote:Ładne zdjęcia.
ale i tak skaszaniłam, bo nie mogłam znaleźć tego z miniaturami na forum, żeby nie trzeba było klikać i znalazlam jak dodałam, może spróbuje jeszcze edytować -
Paula44 wrote:Dziewczyny pomocy!
Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły? -
A oto i moje ubranka dla Bąbla. Trzy pierwsze zdjęcia to ubranka, które dostałam w spadku od szwagierki. Na wypadek gdyby była dziewczynka mam drugie tyle w kolorze różowym
Tutaj zabawki i buciki, które teściowa upolowała w lumpku! Miś mówiący po angielsku, zwierzaczki z pozytywką (10 zł) i buciki (2 zł)z Mothercare; i skarpetki ze smyka, które kupiłam Mężowi, jak miał się dowiedzieć o dziecku.
I tutaj smykowe ciuszki kupione na wyprzedaży.. troszkę poszalałam.. no ale..
i tak na prawdę to tyle powinno mi starczyć na sam początek
Paula44, Kawa, Gwiazdeczka27, kejti91, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić cobys sie nie denerwowała;)
-
nick nieaktualny
-
Tymi wrote:Szpilka a jaki wynik TSH? Ja ostatnio byłam u mojego endo i powiedział ze u kobiet w ciazy tsh powinno byc na prawdę na granicy a nawet mozna miec lekka nadczynnosc , powiedział mi rownież ze jest to hormon który "skacze" nawet w ciagu dnia i ważniejsze sa normy ft4 i ft3 , to bardzo dobry specjalista , jaka dawkę bierzesz ??? Nie martw sie bo to na plus oczywiście jak jest nisko pytaj jak co bo jesli o to chodzi i o te wszystkie wyniki moge doradzić cobys sie nie denerwowała;)
tsh 0,27 a ft4 19,23 dawkę biorę 50, więc nie bedę nic mieszać do poniedziałku wtorku samodzielnie, jakby wzrosło za bardzo bym sie bardziej zmartwiła niz tym spadkiem, ale lepiej skonsultować z endo, jak tylko mi się to uda