*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Gratulacje! To duża ulga jak już w pracy wszyscy wiedzą i nie trzeba ukrywać brzuszka. Chcesz pracować do końca?
Isabelle planuję być w biurze do końca listopada. W grudniu jak będę w stanie zrobię sobie homeoffice. Chociaż mąż już by mnie w domu uziemił od listopada żeby niczym nie zarazić się w sezonie grypowym.
A teraz mam pracę trochę "terenową" więc jak tylko mogę to słoneczko w zbożach łapię -
Powróciłam z wizyty
Jest dobrze! Przeziernośc w porządku( NT 1,5) ,dzidziol ma 6,5cm
Pan doktor musiał mi pomajtac brzuszkiem żeby fasolek się odwrócił i jak zaczął się ruszac to ja zaczełam się śmiac jak dziecko,taki super widok! Mówię do gina przepraszam za ten śmiech ale nie mogłam sie powstrzymac hehe
Tym razem ciśnienie w porządku, tylko morfologia do pupy więc dostałam leki na poprawę.Po wizycie poszłam ze skierowaniem od razu na krew ( test Pappa) i wyniki za ok 2 tyg. Ale ja wiem że wszystko będzie ok!!! Jestem szczęśliwa,następna wizyta za miesiąc standardowo :pEwelina88, isabelle, jonka91, Kawa, szpilka, Paula44, ania_29, Gwiazdeczka27, kejti91, MonikaDM, Izabelka88, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybluegirl89 wrote:A ja śledziki w różnych sosach jak najbardziej, kiszone ogórki oi ka[pusta też chętnie
Za to zrobiłam wczoraj gołąbki cały gar i sama nie wiem coś mi śmierdzą, mięso kupione w sob, potem lodówka i w niedzielę robione. Odgrzeję dziś na patelni i zobaczę czy nadal to czuję, bo chyba niemożliwe żeby się zepsuło przez jeden dzień w lodówce? Już sama nie wiem czy powinna to jeść, ale z drugiej strony świeżutkie gołąbeczki...
Bluegirl, myślę że to po prostu ciążaMi ostatnio sok pomarańczowy smakował płynem do naczyń, dałam Mężowi, żeby sprawdził, ale on mówi że sok jak sok...
Też tak mam kurde, że mam na coś wielką ochotę, zrobię, zjem 2 kęsy i koniec. Już mi nie smakuje -
lwuska55592 wrote:Ja śledziki jak najbardziej
A powiedzcie mi czy któraś płaciła za badania typu PTA, HBS HCV, TOKSAPLOZMOZA IgM/ IgG, Róźyczka IgM/ IgG, TSH FT4 HIV AFP, Dostałam takie zalecenia badań na skierowaniu od prywatnego ginekologa, bo mój na NFZ prawie nic mi nie zlecił. Może orientujecie się jakie mogą być koszta tych badań?
Pozdrawiam;) -
M4DZI4 wrote:Powróciłam z wizyty
Jest dobrze! Przeziernośc w porządku( NT 1,5) ,dzidziol ma 6,5cm
Pan doktor musiał mi pomajtac brzuszkiem żeby fasolek się odwrócił i jak zaczął się ruszac to ja zaczełam się śmiac jak dziecko,taki super widok! Mówię do gina przepraszam za ten śmiech ale nie mogłam sie powstrzymac hehe
Tym razem ciśnienie w porządku, tylko morfologia do pupy więc dostałam leki na poprawę.Po wizycie poszłam ze skierowaniem od razu na krew ( test Pappa) i wyniki za ok 2 tyg. Ale ja wiem że wszystko będzie ok!!! Jestem szczęśliwa,następna wizyta za miesiąc standardowo :p
Gratulacje! Ja też strasznie się śmiałam na USG jak moje dziecko spało ze skrzyżowanymi nóżkami
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsabelle z chęcią wzięłabym asta z fundacji najbliższą mam w Bielsku już się orientowałam z wolontariatem z tamtąd,ale to są psy należące do agresywnych, psy z fundacji zwykle "swoje" przeszły (najczęściej nie akceptują dzieci, są zazdrosne lub wykazują agresję miskową) odradzili mi w sytuacji kiedy spodziewamy się dziecka, a nie chcę by zaatakował mi kiedyś malca, jeśli szczeniak od małego wychowa się z dzieckiem to będzie miał całkowicie inne podejście. (tak mi tłumaczyli) wiadomo oni też nie chcą na siłe pozbyć się psiaków,by później do nich wrócił z powodu jakiś ekscesów, nie daj boże pogryzienia..
-
Izabelka88 wrote:Cześć Dziewczyny, ja właśnie wyruszam z domu m.in. na badania. Wprawdzie mam dopiero na 17, ale jeszcze kilka innych spraw do załatwienia (kupno zlewozmywaka i piekarnika do nowego mieszkania, bo wprowadzamy się w przyszłym tygodniu). Dziś postanowiłam powrócić do zdrowego trybu żywieniowego i zacząć dzień od świeżo wyciskanego soku z marchewki, jabłka i jarmużu. Kiedyś to była codzienność. A dziś... usiadłam sobie na tarasie, słoneczko świeciło, wypiłam nawet ze smakiem pół szklanki, po czym poczułam coś dziwnego w brzuchu i nagle!! jak nie wyleciałam w stronę toalety!! Żeby była jasność - zjawisko to miało coś wspólnego ze zwierzęciem o nazwie paw. Z kilkoma takimi zwierzątkami. Bardzo ubolewam, że mogę jeść tylko niezdrowe bądź mało zdrowe rzeczy, przed ciążą odżywiałam się znacznie lepiej. No ale, co się stało potem - mianowicie zjadłam śledzia z cebulką i chlebek ryżowy z dżemem - kilka "kromek". Taki początek dnia. I jak tu trzymac linię i formę? Stresuję się co powie lekarz, bo przybrałam kilka kg:/ a to dla mnie mega stres jest i wstyd. Wiem, to może dziwnie brzmi, ale mam fioła na tym punkcie. Anorektyczką nie jestem i nigdy raczej nie będę, ale jak moja waga przekracza 65 kg to nie jest dobrze. Mam 168 cm wzrostu. 3majcie kciuki za wizytę, ja trzymam za Wasze. Miłego dnia!!
)
Izablko biedactwo swietnie Cię rozumiem za każym razem jak zjem coś zdrowszego dla dzidziusia to cierpię, pawie albo ból brzucha, w sobotę po mleku, przeszło jak poczułam że mężuś frytki smaży i kilka zjadłam a wczoraj po soku warzywnym i weź sie dobrze odżywiaj -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja byłam na badaniu w piątek. Ogólnie wszystko ok.
Z pomiaru długości niby wyszło że Dzidek ma 13+5 dni, a dokładnie 14 dni wcześniej z pomiaru miał 13+2. Więc najpierw stres, że w 2 tygodnie "urósł" tylko 3 dni, ale doktor od razu mówi, że ten pomiar jest nie adekwatny do stanu faktycznego bo widzi że dziecko się teraz skuliło.
I rzeczywiście jak przeanalizowałam obydwa zdjęcia to jest duża różnica w ułożeniu.
Jak będziecie chciały to wstawię zdjęcia dla porównania, bo teraz już wiem na swoim przykładzie że nie ma się co kompletnie sugerować pomiarami...
Ewelina88, ania_29, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Martaaa też się zastanawiam nad roztoczem
ale to dopiero gdzieś w sierpniu, na góra 3 dni
Witajcie poniedziałkowoJa jak zwykle po lumpeksowych łowach
Dorwałam dla siebie 2 pary wysokich szpilek
A dla malucha 3 pary spodni. Mam już w sumie 4, w tym 3 do 3. msca życia
Ciekawe czy je wszystkie zdążę choć raz ubrać...
Miłego dnia!M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:My również mamy nieco rozbieżności między Om, a usg. Poza tym z długości ciałka wychodzi aż tydzień młodszy, a z obwodu główki tylko 3 dni młodszy. Staram się śmiać z tego, że dzidziuch ma śmiesznie długie nogi i krótki tułów (trochę jak jego tatuś
Póki wszystko mieści się w normach, nie ma czym się stresować.
Isabelle, mi z obwodu główki wyszedł 2 tygodnie starszy niż właśnie z tego wymiaru...
Mam nadzieję że po prostu mądry będziea nie że to jakaś wada...
Ok. miesiąc temu to bym się stresowała, ale teraz wiem że co ma być to będzie, nie przeskoczę tego i będę kochać co by nie było -
isabelle my się mamy wybrać na pojezierze drawsko-pomorskie, tam są piękne jeziora polodowcowe i bardzo świeże powietrze. Kochana nie martw się wyjazdem w góry, tylko nie wchodź może NA góry bo tam jest zmiana ciśnienia
Ale ja myślę, że takie wczasy w górach to też tylko i wyłącznie na zdrowie dla Ciebie i dzidzi
ja idę robić pranie i powoli szykować obiad dla męża. Z domu nie wychodzę bo jest tak gorąco , że to dla mnie katorga. miłego dnia dziewczynkiisabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Wiki wogole patrze na twoj podpis i widze ze miedzy twoim synkiem i coreczką ( jak pisalas) bedzie 10 lat roznicy. Mam tak samo 10 lat mlodsza siostre... i 21 lat mlodszego przyrodniego brata:Pwww.styczniowki2015.phorum.pl
-
o jej czego to ludzie nie wymyślą aby zarobić na ciężarnych...
Nigdy nie miałam akupresury, i nie wiem czy działa. Gdybyś sobie Paula kupiła opaskę to oczywiście z chęcią wysłucham Twojej opinii. może zamiast kupować taka opaskę i wydawać pieniążki po prostu sama sobie pouciskaj te punkty?
Ja bym nie kupowała czegoś takiego, ale oczywiście jak się Tym interesujesz, wierzysz w takie działanie to oczywiste, że to Twój wybór kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 13:37
-
Ewelina88 wrote:A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki! Trzymam kciuki za wizyty!
\
Ja próbuję się dodzwonić do nowej ginekolog umówić się na wizytę bo mnie ostatnio brzuch jakoś bardziej boli, a poza tym chcę żeby ona prowadziła moją ciąże bo wcześniejszy lekarz bardzo fajny ale strasznie nie poważny. Na każde pytanie odpowiada żartem a ja chcę konkretów, poza tym dosyć drogi i nie pracuje w szpitalu w którym mam rodzić.
Wczoraj po południu dostałam zawału prawie. Od czasu do czasu sprawdzam sobie szyjkę macicy a wczoraj nic nie wyczułam tylko coś miękkiego i się przestraszyłam, że się skróciła, na szczęście wieczorem pod prysznicem już ją wyczułam, nie wiem czemu tak się stało, muszę też z tym iść do lekarza.
A z takich dobrych rzeczy to po tym jak się zdenerwowałam zjadłam kilka czekoladek i leżałam na łóżku masując brzuch i przeżywając czy wszystko jest ok a tu nagle czuję takie puk puk w brzuch, i za chwilę znowu. Jestem pewna, że to moja dzidzia. Pierwszy raz poczułam takie coś parę dni temu ale nie byłam pewna, ale teraz jestem. Ty bardziej, że to czuć w tych okolicach gdzie gin sprawdzał jak serducho bije. Mój mały bąbelek już daje znać o sobie. Czytałam gdzieś, że bardzo ruchliwe dzieci po urodzeniu też takie są.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Mnie martwi ten brzuch a nie mogę się do ginki dodzwonić. Dziś tak jakby lepiej.
Paula ja na początku ciąży pytałam znajomą farmaceutkę i nie polecała mi ich. Mówiła, że nie działają, ale może akurat Tobie pomogą. -
nick nieaktualnyNie chce kupować. Boje się takich rzeczy. Chciałam tylko znać Wasza opinie. Bo może akurat ktoś ma i pomaga albo ktoś ze znajomych miał i pomóglo a nie zaszkodziło. Wiecie ze ja straszek jestem wielki
A nowości to dopiero napawaja mnie lękiem.
Brzuch mam znowu jakby mniejszy, ale linia,o której piszecie jest widoczna. Za to spokój z cycami! Nawet pod prysznicem przy dotyku nie bolą hmmmm....