X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    witajcie, ja wróciłam z zakupów kupiłam sobie przy okazji dwa staniki bo już w tych co mam cycochy się wylewały. Matko jaki skwar ja nie wiem jak te stare babcie mogą tak siedzieć na tym słońcu na ławkach.. że się nie boją? Jak patrze na suwaczki niektórych z Was to na pewno lada dzień będziecie się chwalić płcią waszych dzieci, pewnie już coraz częściej będziemy słyszeć o pierwszych kopniaczkach :) Idę wziąć chłodny prysznic bo już nie daje rady. Miłego dnia dziewczyny.
    A... kurcze byłam już w dwóch aptekach i nie mają tego kremu na rozstępy MAMAMIL :( zamówiłam w jednej i mają się skontaktować jak będzie w hurtowni...

Ja Mamamil kupiłam na allegro http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=mamamil&bmatch=seng-v6-p-lic-moda-0710

myślę, że i z przesyłką opłaca się kupic na all... :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    A tak odchodząc od tematyki wózków rozglądałyście się za łóżeczkami
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/roba-heartbreaker-kolyska-dostawka-4-w-1-z-posciel-i3816057374.html
    te mi się podoba, choć znając życie wybiorę takie zwykłe z funkcją dostawki. Wszystko zależy od tego jakie mieszkanie sobie kupimy i jakiej wielkości będzie pokoik dla malucha i oczywiście od środków finansowych. Łóżeczka turystyczne jakoś mnie nie przekonują.
    Mamy które mają maluchy jak wasze odczucia w temacie łóżeczek?

Ja kupię zwykłe białe łóżeczko w ikei. Dzidziuś będzie z nami w sypialni, która jest bardzo malutka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam ucisk i pełność brzucha jak siedze i pochylę się np do przodu, coraz częściej tez mam zawroty głowy przy wstawaniu...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Ja mam kłucia, uczucie ciągnięcia bardzoo często. Pytałam już gin 2 razy - mówi że to normalne. Moje są czasami bardzo bolesne (np. jak szybko wstanę to muszę na chwilę usiąść bo tak zaboli).

Ja też odczuwam takie bóle, raz słabsze, innym razem tak silne, że nie mogę się wyprostować. Lekarz mówi, że nie należy się tym niepokoić.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po łóżeczko i komodę pojadę do Kalwari Zebrzydowskiej/Sułkowic tam jest zakład meblowy na zakładzie ceny bardzo niskie bo duża konkurencja udało mi się znaleźć łóżeczko z wyprawką i komodą za 850zł ;))

MigoTtTka, jonka91, Ag... lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Bellandy, śliczny sweterek :)
    Ty jesteś z okolic Krakowa. Czy to w Krakowie ci się udało kupić??
    Też bym chciała czegoś gdzieś poszukać, ale nie mam pojęcia gdzie w Krk są takie sklepy...

Niestety nie w Krakowie;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko po pierwszym dziecku, teraz tylko dokupię mebelki do tego.
    Mam z tej serii
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca382c062b5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:35

Kawa, Maud11, Ewelina88, cath, MigoTtTka, M4DZI4, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk powiedz mi czy w tym łożeczku można ściągnąć cały bok? bo one są w fajnej cenie, ale zależy mi na takim które moge dostawić do mojego łoża i mieć dzidziola na wyciągnięcie ręki ;)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa powiem Ci szczerze, że nie pamiętam. Na pewno można 2 albo 3 szczebelki wyjąć. Musiałabym męża zapytać bo on niema sklerozy :)

Ale myślę, że można. Po prostu odkręcić. Albo nie przykręcać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:44

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli któraś chce poczytać, co sądzą inne kobitki starające się i ciężarne na temat prof. Chazana to jest temat założony
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/prof-b-chazan-klauzula-sumienia,3541,1.html

wrzucam tylko link i proszę o niekomentowanie :)

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Po łóżeczko i komodę pojadę do Kalwari Zebrzydowskiej/Sułkowic tam jest zakład meblowy na zakładzie ceny bardzo niskie bo duża konkurencja udało mi się znaleźć łóżeczko z wyprawką i komodą za 850zł ;))

Kawa, zdradzisz, co to za zakład? ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka ja znalazłam to gdzieś na allegro nazywa się Artuś albo Aruś, moja bratowa mówiła że wie gdzie ten sklep się znajduje bo mieszka w tamtych stonach. W przyszłym miesiącu chcemy tam zajrzeć i jak rzeczywiscie będzie to fajne i porządne to bierzemy od razu;)

Te powyższe co wkleiła aniafk, też są tam w ofercie :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4423648607&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92 tu są jego oferty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:10

olka25, marrtka lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wpisz w google mebelki safari, albo na allegro. Ja zdaje się tam kupiłam. Nie pamiętam, żebym miała jakieś zastrzeżenie do tego łóżeczka a wygląda prawie jak nowe więc nie opłaca mi się zmieniać . Zresztą strasznie mi się podoba jako komplet.

olka25 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa te Twoje są trochę inne. Nie wiem jak z mebelkami do tych łóżeczek. Te moje to zestaw safari ale ogólnie to chyba Klupś.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tych łóżeczek można dobrać komode z resztą mebelek nie wiem jak jest, ale ja chcę tylko Ł+K bo w sypialni postawię je :) jak wyrośnie nieco to kupię całkiem inny duży zestaw który posłuży na dłużej ;)
    zresztą pełną oferte zobaczę na "żywo" może uda mi się jakiś rabacik dostać jeśli znajdę jeszcze jakieś ciekawe/przydatne rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na wizyte! :)

szpilka, zielarka, M4DZI4, jonka91, MonikaDM, nix lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i trzymamy kciuki. Daj znać jakie postępy :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i trzymamy kciuki. Daj znać jakie postępy :D

nix lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Lecę na wizyte! :)
    Trzymam kciuki, nawet nogami :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten pochmurny-deszczowy szkocki dzien ;)
    od godziny próbowalam wszystkie zalegle posty poczytac , sporo sie uzbieralo od wczoraj ;)

Tak patrze na te wasze pokoiki i łozeczka powiem Wam szczerze ze marzylabym o takim pokoiku -gdybym miala wieksze mieszkanie ;)
    niesety my bedziemy mieli malenkie łozeczko rtakie chyba do 3miesiaca a potem z Moim bedziemy sie zastanawiac czy kupowac turystyczne ktore jest tez fajne jako potem "kojec"-dziwne slowo... czy kupowac łozeczko ktore potem jest normalnie łozkiem ;)-choc z tego co wiem to jest okropnie wieeeelkie....

Ja dzis leniuchuje caly dzien bo Moj w pracy do 21;/ a do siostry nie wybieram sie -bo nie chce jej robic zamieszania bo wrocila ze szpitala wczoraj a u nich w mieszkaniu 2bedroom i tak juz jest 5doroslych i 3dzieci wiec gdzie ja jeszcze tam ;))

Dzis dowiedzialam sie ze Moja mam zrobila mi prezent na urodziny-i wyslala 2wielkie paczki - czesc to jakies lekarstwa pewnie , jakies ciuszki -dla Malutkiego siostrzenca co sie urodzil a reszta podobno dla Mnie az jestem ciekawa co ona tam wymyslila ;)) -bo zawsze robi dziwne paczki ;))

a jak WY spedzacie dzis czas ??

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ