X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He Anielle :) witamy.

Kurde a mnie od wszystkiego odrzuca :( zjadłam kawałek sera żółtego. Ale tak nieśmiało przedziera się ochota na ruskie pierogi..

Jak się lepiej poczuję to będzie mój pierogowy debiut.

Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anielle:-) ja również nie wiem kiedy uwierzę w ten CUD:)

Wiola25 lubi tę wiadomość

• gonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Bylam dzis na usg i widzialam bijace serduszko mojego skarba...choc to moj trzeci skarb to radosc i wzruszenie jak za pierwszym razem...:-)
    Pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

Malenq, Selene, Martaaa, MonikaDM, Ag..., Wiola25, Maraska, Wiki81, Agataa lubią tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonek :) ależ fajnie...ja to się doczekać nie mogę...chociaż to u mnie pierwsze maleństwo będzie to wcale się nie dziwię, że przy kolejnym również jest MEGA wzruszenie:)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek, ale super, ja juz tez sie nei moge doczekac kiedy uslysze serduszko. Chyba dopiero wtedy tak naprawde uwierze w to co sie dzieje ze mna bo czasami mam wrazenie ze ja sobie a ciaze wymyslilam i ze to sie nie dzieje naprawde :)

Malenq lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda mdłości nie mam, ale rzeczywiście muszę pilnować, żebym zawsze miała coś w żołądku. Takie ssanie z głodu jest bardzo nieprzyjemne.

A więc nic, tylko jeść :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek gratuluję! ja tez juz nie mogę się doczekać aż to zobaczę, narazie tez mam wrazenie ze to wszystko jest jakos obok mnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)
    Anielle ja mam tak samo :) Bo niby brzuch tam coś zakłuje, cycki bolą ale tylko przy dotykaniu i jakby nie brak @ to o ciązy w ogóle bym póki co nie pomyślała:)

Kobietki współczuję Wam tych mdłości, i szczerze mówiąc to mam cichą nadzieję, ze mnie to ominie. A co do zachcianki, Martaaa wspominała o pierogach ruskich, a ja miałąm zaplanowane łazanki na koniec tygodnia, ale będą wcześiej bo wczoraj nie mogłąm przestać o nich myśleć - choć uważam, ze to tylko moja psychika a nie typowa zachcianka.

Dziewczyny zapytam Was o...rower? Co myślicie na temat jazdy na rowerze tak wcześnie. Ja jeździłąm wcześniej od czasu do czasu, od tygodnia jeżdżę na kurs rowerem (5 km w jedną stronę), czuję się dobrze i nic mnie nie boli. Dziś jedynie zmarzłam trochę i ciut zmokłąm bo padało, musiałąbym pelerynę kupić! Co Wy o tym myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 20:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś jeszcze tydzień temu powiedziałabym "ej no co TY to tylko km...", dzisiaj...może zacznij chodzić piechotą???? ;-)
    wiem mało to pomocne....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytalam ze rower jest bardzo niewskazany. ale oczywiscie pewnie jak wiekszosc rzeczy, to zalezy...

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    kodeks pracy- http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/kodeks_pracy_2013_2.pdf#page=68
    rozdział III.

tak, tak juz sobie znalazłam i poczytałam co nie co :p ;) ale mnie koleżanki w pracy dzis wkurzaja.. co nie powiem to ktoś inny podważa moje zdanie i gada swoje :/ nie mozna wyrazic swojej opinii.. juz chce im powiedziec o mojej ciąży - moze nie beda mi tak działać na nerwy! wrr

Ag... lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa niektore " kolezanki" z pracy potrafią zaleźć za skóre.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek gratuluje z całego serca tego Twojego serca :) :) !!

Mam cicha nadzieję, że w środę o 18.30 tez usłyszę swoje drugie serduszko ;)

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie rower jest niewskazany przy bardziej zaawansowanej ciąży, bo istnieje ryzyko wywalenia sie i wbicia sobie np. kierownicę w brzuch? No nie wiem.. Ja staram sie unikać potencjalnych zagrożeń, choc jestem pewna, że grubo przesadzam z ta ostrożnością ;)

dopisek.
    Aaa no i ja też nie wierzę, że "coś" we mnie jest.. Na pierwszym usg widziałam jedną, ciemna plame i nic w środku (bo było za wcześnie) i jakos nie uzmysłowiłam sobie, że to zaczątki dzidziusia :p jak zobacze serce to chyba bardziej w tę całą ciąże uwierze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 15:28

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/jazda-na-rowerze-w-ciazy
    http://www.rowerowe-porady.pl/czy-kobiety-w-ciazy-moga-jezdzic-na-rowerze/
    chyba nie ma problemu jednak:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    taa niektore " kolezanki" z pracy potrafią zaleźć za skóre.

A żebys wiedziała.. Ja je bardzo lubie, ale mam takie dni, że mam ochote powiedzieć im wszystkim... no.. :) wiecie co mam na myśli ;)

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    Aaa no i ja też nie wierzę, że "coś" we mnie jest.. Na pierwszym usg widziałam jedną, ciemna plame i nic w środku (bo było za wcześnie) i jakos nie uzmysłowiłam sobie, że to zaczątki dzidziusia :p jak zobacze serce to chyba bardziej w tę całą ciąże uwierze ;)

no dokładnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://parenting.pl/portal/jazda-na-rowerze-w-ciazy
    http://www.rowerowe-porady.pl/czy-kobiety-w-ciazy-moga-jezdzic-na-rowerze/
    chyba nie ma problemu jednak:)

Ag jak zwykle zwięźle i na temat ;) TO LUBIE! ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dalej nie wierze, ze cos we mnie jest, ze urosnie, ze w nowym roku zobacze, przytule. Takie dziwne uczucie, jednak po pierwszej wizycie gdzie zobacze serducho to wtedy napewno bardziej do mnie dotrze :)

Co do roweru to tez mialam ostatnio pytac ale mi umknelo. Ale moze zadam pytanie co do motorow - nie wiem czy ktoras tu jest zmotoryzowana w tej kwestii, osobiscie sama nie jezdze, jeszcze robie za plecaczek (pasazer) i tak sie zastanawiam nad tym, czy moge poki brzuch nie przeszkadza?
    Co roku jezdzilismy na zloty motocyklowe w wakacje a pierwszy zlot juz za miesiac i tak sie zastanawiam czy bedzie mi wolno czy nie.
    W sumie to zapytam ginki o to wszystko ale moze ktoras z Was jezdzi, jezdzila motorem to powie z wlasnego doswiadczenia ;)

O mamo, pierogi ruskie ! Zjadlabym :D Mdlosci przeszly po kawalku suchego chleba i herbacie imbirowej, teraz zglodnialam...

A i najwazniejsze ! Mdlosci zazwyczaj sa gdy mamy pusty zoladek wiec nie mozemy pozwolic by nic nie jesc. Juz to ktoras wyzej napisla, ze najwazniejsze to zeby jesc (z glowa oczywiscie :D)

Gonek, super ze zobaczylas serducho, ja tez i mysle ze nie tylko ja, nie mozemy sie doczekac takiej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 17:06

Martaaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane - farsz na ruskie gotowy. I teraz dumam czy mam chęci i siły na dalsze działania hehe :)

I ja czekam na serduszko moje Kruszynki!!! Aż do piątku niestety... A jutro na badania krwi.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ