X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super mega! :) Ja byłam tydzień temu w poniedziałek i tez był tylko pęcherzyk :) Mam nadzieje, że jutro zobaczę serduszko <3

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zobaczycie swoje maluchy już z serduszkami :)

Maraska, Ag..., Wiola25 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    ania_29 jesteśmy w tym samym czasie ciążowym ,mam nadzieje że ja jutro tez zobacze serduszko ;)

Czy wy też tak macie jestem normalnie cały czas głodna już od paru dni masakra jakaś roztyje się jak nie wiem , i brzuszek mi już widać tz jest wzdety cały czas i ciasno mi :)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara ja też muszę jeść często, zwłaszcza do pory obiadowej. Zjem kanapkę i po 2 godzinach już mnie ostro ssie w żołądku. ;)
    A dzisiaj jakoś nic nie mogę dla siebie znaleźć w lodówce.

Życzę wspaniałego widoku na jutrzejszej wizycie. Moje szczęście ma aż 2,8mm :D Gigant ;)

201501145565.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mój gin chyba ma słabe usg - to nie jest połoznik, więc mu wybaczam- po prostu poszłam do mojego zufanego na potwierdzenie i widziałam pęcherzyk i zarodek, ale serduszka jeszcze nie :) jestem wg BBF w 6 tyg (5 tyg i 5 d)
    z jednej strony BBF mówi mi, że za tydzień dopiero może być widoczne serduszko, z drugiej widziałam w galerii BBF już zdjęcia usg z tak wczesnej ciąży z ilością uderzeń na minutę... No nic, jeszcze poczekam :)

A i takie pytanie/ watpliwość poddaję pod rozwagę:
    czytałam jakiś artykuł na portalu medycznym odnośnie usg i tam było napisane, żeby przyjąć zasadę "as low as reasonably acceptable" czyli – „tak mało, jak to rozsądnie akceptowalne”
    czy ktoś Wam wspominał kiedyś żeby nie szaleć i nie robić usg w ciąży zbyt często?

pozdrawiam wszystkie Stycznióweczki :)

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, i też mam problem z suwakiem :(

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix jak wejdziesz w "ciąża po tygodniu" to akurat jest tam napisane, że w tym tygodniu serduszko już może być widoczne, ale jeśli tak nie jest to nie ma powodów do zmartwień. Często jest to wina samego sprzętu. Mój lekarz na moje zaskoczenie odpowiedział, że to dzięki nowoczesnej aparaturze możliwe jest ujrzenie serca na tak wczesnym etapie. No i co tu dużo mówić - widać że sprzęt jest dobry. Do tego cały obraz pokazywany jest na wielkim ekranie :)
    Ale nie ma tego złego... Im później zobaczycie swoje maluchy, tym większe już one będą :)

nix czyli jak często powinno się robić USG? Gdybym miała ograniczyć się do 3 w czasie całej ciąży, to bym chyba oszalała ;)
    U mnie kolejna wizyta będzie za 3 tygodnie :)

201501145565.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u ginekologa strasznie jestem zmartwiona powiedzial ze na usg widac pecherzyk , zarodek ale nie wyglada mu to na ten tydzien wiec albo ciaza obumarla albo zaszlam w ciaze pozniej . Uhh jestem zrospaczona sama nie wiem co myslec .Jutro mam powtorzyc bete i w piatek nie wiem jak wytrzymam te kilka dni niepewnosci :(

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz objawy ciąży cookie ?
    Nie martw się, może faktycznie jest jak mówi !

Dziś zrobiłaś betę ?

Cookie lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie uszy do góry. Prawdopodobnie ciąża jest trochę młodsza :*

Cookie lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny tez staram sie pozytywnie myslec zwlaszcza ze nie mialam regularnych miesiaczek . A co do objawowo to mam nudnosci , wdecia , jestem senna naprawde myslalam ze wszystko jest beta ladnie wzrosla ,ostatnio robilam 5 maja wynosila 1853,00 no i lekarz mowi ze wyglada ladnie ale nie na 6 tydzien i dwa dni ...

relgh371f0w1gfqs.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete zrobie jutro i powtrorze w piatek wszystko bedzie wtedy jasne

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie 3mam kciuki i wspieram modlitwą...:-)

Cookie lubi tę wiadomość

• anka8820 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też na styczeń

Malenq lubi tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, przy nieregularnych cyklach do zapłodnienia czy implantacji mogło dojść później, a na tym etapie kilka dni to już ogromna różnica! Jeśli beta przyrasta, jest pęcherzyk i zarodek to wszystko w porządku :) Uszka do góry!!!

Maraska, Cookie, Martaaa lubią tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Ja dzis bylam u ginekologa strasznie jestem zmartwiona powiedzial ze na usg widac pecherzyk , zarodek ale nie wyglada mu to na ten tydzien wiec albo ciaza obumarla albo zaszlam w ciaze pozniej . Uhh jestem zrospaczona sama nie wiem co myslec .Jutro mam powtorzyc bete i w piatek nie wiem jak wytrzymam te kilka dni niepewnosci :(
    Cokie, spróbuj myśleć pozytywnie, wiem że jest ciężko. Słyszałam juz o takich przypadkach, że naprawdę masz jeszcze szanse.
    Tym bardziej, że masz nieregularne cykle, jeśli pomyliłaś się o 2-3 dni to serduszka może jeszcze nie być widać.

Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:06

Cookie lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hej ho :)

Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie. Wszystko jest ok. Widziałam swoją pchełkę i o dziwo jest już serduszko. Niesamowite uczucie usłyszeć bicie serca takiego maluszka :) Z USG wychodzi mi termin na 7.01 :)
    Plamienie może się jeszcze powtórzyć do 3-go miesiąca. Teraz będę do tego podchodzić spokojniej :)
    Ania - wielkie gratulacje. Ale fajna wiadomość. Ja mam jutro na 11.
    Mam nadzieję, że wrócę zadowolona.

Cookie lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nix Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje :)

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:22

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka jak najbardziej normalne :)

Zaliczyłam dzisiaj pierwszą zachciankę - kebaba. Pycha! Ale mi wszedł do brzucha :D Zdecydowanie ciągnie mnie do ostrego i ewentualnie kwaśnego :)

Anutka, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ