*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
ania_29 jesteśmy w tym samym czasie ciążowym ,mam nadzieje że ja jutro tez zobacze serduszko
Czy wy też tak macie jestem normalnie cały czas głodna już od paru dni masakra jakaś roztyje się jak nie wiem , i brzuszek mi już widać tz jest wzdety cały czas i ciasno mi -
klara ja też muszę jeść często, zwłaszcza do pory obiadowej. Zjem kanapkę i po 2 godzinach już mnie ostro ssie w żołądku.
A dzisiaj jakoś nic nie mogę dla siebie znaleźć w lodówce.
Życzę wspaniałego widoku na jutrzejszej wizycie. Moje szczęście ma aż 2,8mm Gigant -
Kurczę, mój gin chyba ma słabe usg - to nie jest połoznik, więc mu wybaczam- po prostu poszłam do mojego zufanego na potwierdzenie i widziałam pęcherzyk i zarodek, ale serduszka jeszcze nie jestem wg BBF w 6 tyg (5 tyg i 5 d)
z jednej strony BBF mówi mi, że za tydzień dopiero może być widoczne serduszko, z drugiej widziałam w galerii BBF już zdjęcia usg z tak wczesnej ciąży z ilością uderzeń na minutę... No nic, jeszcze poczekam
A i takie pytanie/ watpliwość poddaję pod rozwagę:
czytałam jakiś artykuł na portalu medycznym odnośnie usg i tam było napisane, żeby przyjąć zasadę "as low as reasonably acceptable" czyli – „tak mało, jak to rozsądnie akceptowalne”
czy ktoś Wam wspominał kiedyś żeby nie szaleć i nie robić usg w ciąży zbyt często?
pozdrawiam wszystkie Stycznióweczki -
nix jak wejdziesz w "ciąża po tygodniu" to akurat jest tam napisane, że w tym tygodniu serduszko już może być widoczne, ale jeśli tak nie jest to nie ma powodów do zmartwień. Często jest to wina samego sprzętu. Mój lekarz na moje zaskoczenie odpowiedział, że to dzięki nowoczesnej aparaturze możliwe jest ujrzenie serca na tak wczesnym etapie. No i co tu dużo mówić - widać że sprzęt jest dobry. Do tego cały obraz pokazywany jest na wielkim ekranie
Ale nie ma tego złego... Im później zobaczycie swoje maluchy, tym większe już one będą
nix czyli jak często powinno się robić USG? Gdybym miała ograniczyć się do 3 w czasie całej ciąży, to bym chyba oszalała
U mnie kolejna wizyta będzie za 3 tygodnie -
Ja dzis bylam u ginekologa strasznie jestem zmartwiona powiedzial ze na usg widac pecherzyk , zarodek ale nie wyglada mu to na ten tydzien wiec albo ciaza obumarla albo zaszlam w ciaze pozniej . Uhh jestem zrospaczona sama nie wiem co myslec .Jutro mam powtorzyc bete i w piatek nie wiem jak wytrzymam te kilka dni niepewnosci
Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczyny tez staram sie pozytywnie myslec zwlaszcza ze nie mialam regularnych miesiaczek . A co do objawowo to mam nudnosci , wdecia , jestem senna naprawde myslalam ze wszystko jest beta ladnie wzrosla ,ostatnio robilam 5 maja wynosila 1853,00 no i lekarz mowi ze wyglada ladnie ale nie na 6 tydzien i dwa dni ...
-
nick nieaktualny
-
Cookie, przy nieregularnych cyklach do zapłodnienia czy implantacji mogło dojść później, a na tym etapie kilka dni to już ogromna różnica! Jeśli beta przyrasta, jest pęcherzyk i zarodek to wszystko w porządku Uszka do góry!!!
Maraska, Cookie, Martaaa lubią tę wiadomość
-
Cookie wrote:Ja dzis bylam u ginekologa strasznie jestem zmartwiona powiedzial ze na usg widac pecherzyk , zarodek ale nie wyglada mu to na ten tydzien wiec albo ciaza obumarla albo zaszlam w ciaze pozniej . Uhh jestem zrospaczona sama nie wiem co myslec .Jutro mam powtorzyc bete i w piatek nie wiem jak wytrzymam te kilka dni niepewnosci
Tym bardziej, że masz nieregularne cykle, jeśli pomyliłaś się o 2-3 dni to serduszka może jeszcze nie być widać.
Trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:06
Cookie lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
ania_29 wrote:Hej ho
Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie. Wszystko jest ok. Widziałam swoją pchełkę i o dziwo jest już serduszko. Niesamowite uczucie usłyszeć bicie serca takiego maluszka Z USG wychodzi mi termin na 7.01
Plamienie może się jeszcze powtórzyć do 3-go miesiąca. Teraz będę do tego podchodzić spokojniej
Mam nadzieję, że wrócę zadowolona.Cookie lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl