X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chcę :)doskonale Cię rozumiem. A wstepnie mowil lekarz ze moge jutro przyjsc a ja glupia na ptk sie zapisalam zeby juz nie bylo wątpliwości:/ mam za swoje teraz

Maraska lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny..
    dzisiaj mam okropny dzień, w czwartek mam wizytę u lekarza i tak się boję że serduszko nie będzie bić, że nie mogę przestać o tym myśleć...
    już drugi raz nie dam rady tego przeżyć ;(

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie będzie, Patrycja :)czwartek już pojutrze ;)
    Trzymamy kciuki za Ciebie, a Ty później za nas na piątek i wszyscy się cieszymy ;)
    Umowa?

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że wszystkie będziemy szczęśliwe
    Strasznie mi się ciągną dni, a tu jeszcze tyle trzeba czekać

Trzymam kciuki za Was i za siebie od początku
    Idę do łóżka, może obudzę się w czwartek na wizytę ;)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mam wnerwa ( delikatnie mowiac)
    chyba zaluje ze powiedzialam rodzicom bo dzwoni do mnie mama( znowu)i mowi " mam dla ciebie truskaweczki na smaki" i widocznie ją bawią głupie telefony:/
    a wie ze nie znoszę truskawek ani nic truskawkowego, a ona swoje, ale na smaczki.
    Jeszcze jeden podobny telefon i mam ochote zmienic nr tel i nikomu nie dawać...
    wrrrr normalnie zaraz eksploduje tak mnie wszystko drazni i irytuje dzis.
    i do tego spac mi sie chce:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... nie denerwuj sie, Kobietko! Bo tylko szkodzisz dziecku.. Mama pewnie myśli, że jak w ciąży mozna nie lubieć tych potraw, które lubiło sie przed ciążą, to zapewne jest i odwrotnie i może w ciąży polubisz to, czego wcześniej nie lubiałaś ;) Moja mama tez dziennie pisze sms/ dzwoni jak tam ciężarówka.. :D i a teściowa nie próżnuje, bo wydzwania co 2 dni zapytac jak sie czuje :D
    Każda potencjalna babcia szaleje :D a jeszcze jak pierwsze wnuczątko to juz całkiem.. :D moja mama wczoraj mnie pyta kiedy będzie można powiedziec o ciąży, bo ja język swędzi i najchętniej wypaplałaby każdemu, kto stanie na jej drodze.. A ja conajmniej 3 razy mowiłam jej, że w połowie czerwca dopiero (czyli jeszcze cały miesiąc) :p No i stwierdziłam wczoraj, że następnym razem dowie sie o mojej ciąży przy porodzie :D

Aaaaa spaaaać...! troche mi mdło i słabiutko. Jutro biore wolne ;)

jonka91, Ag... lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))) Pewnie chce dobrze no i się cieszy ;))))
    nacieszy się i jej minie ;)))

A Ty też sobą nie jesteś do końca ;) Przemawiają przez nas hormony w jakiś nieziemsko wielkich ilościach ;DDDD Trzeba na siebie też brać poprawkę ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że nie jestem sobą. czasem ciezko mi ze soba wytrzymać:)
    a znając ja juz wszystkim wypapała wiec juz nawet nie pytam.
    ja najchetniej bym im powiedziala gdzies w okolicach grudnia:/ nast razem tak zrobie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu przykro, dzwoniła teściowa, która wie że jestem z pytaniem o coś tam kolejny raz i ani razu nie spytała jak sie czuję. Moja mama dzwoni czasami, ale nie nadgorliwie

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie wiadomo w którą strone lepiej, w którą gorzej:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie teściowie wiedzą a rodzice nie.. Z tego właśnie powodu, że moja mama aktualnie jest bezrobotna i za dużo nie ma na głowie, więc raz na godzinę miałabym telefon(albo i częściej), z pytaniami wszelakimi. Teściową mam super, od czasu do czasu zapyta jak się czuję, podpyta na co mam ochotę, nie jest nadgorliwa ale troskliwa ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam taką sytuację wieczorem, że na papierze znalazłam kroplę różowej rozwodnionej krwi. Oczywiście spanikowałam, ale mój M mnie uspokoił kazał iść spać. Dziś rano pojechaliśmy do przychodni, pytam o lekarza - o 16. No więc myślę sobie głodna jestem niech mi tą krew pobierze do badań a potem pomyślę. A babeczka od pobierania to położna i mówię jej, że było tak i tak, brak bólu ale różowa krew itd. A ona, że naczynko pękło, to się zdarza często i nie jest niebezpieczne. Śmiała się, że wydzielina jak arbuz jest ok :)

To tak Wam piszę, jak byście tak miały, żeby się nie zdenerwować.

Maraska, Wiola25 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mama spytała od kiedy wie może ze 2-3 razy, wie że jak coś to sama powiem :) a Teściowa pyta M i czasem jak jesteśmy w sklepie to mówi, że są ładne winogrona i czy nie mam chęci :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki z tm czekaniem do 3 miesiaca to nieprawda. Jeżeli ginek da Ci L4 wcześniej to mozesz spokojnie isć bez obawy, ze ktoś cię zwoli, no i w ogóle jest się chronionym odkąd jest sie w ciąży. pewnie, ze lepiej wziąć potwierdzenie od ginka. Mało tego, jeżeli pracodawca, którąś zwoli i np. na drugi dzień okaże się ze jest się w ciąży - czyli było sie już w ciąży jak sie dostało wypowiedzenie to pracodawca musi taką dziewczynę przywrócić do pracy. Dziewczyny jesteście chronione przed zwolnieniem od samego początku ciąży, dlatego myślę, ze warto pracodawcom mówić od razu, a w razie czego jakby nie wierzli można poprosić ginka o zaświadczenie. Z tm czekaniem do 3 miesiaca to moze i było w zamierzchłych czasach ale długo tego już nie ma. Tak, ze nie bójcie się :)

Ja dziś po rowerku czuje się jeszcze lepiej iż np. wczoraj. Jeżdżę wolno, po drodze nie mam żadnych krawężników a tym ścieżki rowerowe (no moze łącznie 50 m jadę po chodniku bez specjalnej ścieżki :)). A dziś na kursie tak mi się spać chciało, ze masakara...normalnie patrzyłam na wykładowcę i oczy mi się zamykały; no i moje drugie śniadanie (jabłko) zjadłam zaraz po przyjściu ze szkoły i na przerwie musiałąm lecieć po bułkę bo byłam głodna jak wilk - jakbym miałą dwie to wszamałabym dwie :)

Wiem, ze serów pleśnioweych nie wolno...ser feta - mam nadzieję, ze można, musze poczytać, bo własnie on taki słoniutki jest, pychota.

Laski robię dziś pizzę z serem zapiekanym w brzegach i domowym sosem, nie chcę sie chwalić ale jest superaśna :) Pisze się któraś...aha i wczoraj ugotowałąm cały gar pomidorowej dla lubego :)

Aha...a moja mama też chce każdemu paplać :) poprosiłam ją żeby chociaż do pierwszego usg poczekała. Ale mój mąż tez chce wszystkim paplać, ja na razie nie czuje takiej potrzeby choć dziś przypadkiem wypaplałam koleżance na kursie, a właściwie to ona sie pokapowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:40

Maraska lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)

Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie. Wszystko jest ok. Widziałam swoją pchełkę i o dziwo jest już serduszko. Niesamowite uczucie usłyszeć bicie serca takiego maluszka :) Z USG wychodzi mi termin na 7.01 :)
    Plamienie może się jeszcze powtórzyć do 3-go miesiąca. Teraz będę do tego podchodzić spokojniej :)

Wiola25, Ag..., Maraska, gonek, Wiki81, MonikaDM, Selene, A.loth, GabiKOR lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja wczoraj robilam pizze, zawsze jadlam 2 kawalki a wczoraj ledwo co. W ogole nie chce mi sie jesc przez ten zoladek ktory lekko mdli. Dzis tez nie wiem co zjesc, po prostu nic mi sie nie chce. Zawsze pilam duzo wody na dzien a teraz mi sie wody nie chce. Wszystko mi smierdzi i nie pasuje...

Dalej nic mi sie nie chce, nie mam na nic sil, szybko sie mecze i boje sie ze tak bedzie przez cala ciaze. Niby slyszalam ze w II trymestrze jest lepiej i mam ogromna nadzieje, ze tak bedzie.

Co do rodzicow to moi sa po rozwodzie, z ojcem praktycznie kontaktu nie mam. Mamie powiem, ojcu wysle sms-a. A Moj R. kontaktu ze swoimi rodzicami nie ma, wiec w sumie nasze malenstwo bedzie mialo tylko jedna babcie, moja mame ;)
    Tak wiec nadgorliwosci nie bedzie zadnej, no jedynie jeszcze moja babcia pewnie bedzie chciala mnie podtuczyc jak przyjade ale sie nie dam :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super, gratulacje ! :) To w sumie dosc wczesnie, zazwyczaj mowi sie ze od 6 tygodnia widac, wiec nie wiem czemu dziewczyny na innym forum pisaly mi ze bedac w 7 tygodniu i 5 dniu na wizycie serducha nie zobacze. Teraz jestem raczej pewna, ze na bank zobacze :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to dobrze określić wiek ciąży. Ja się miesiączką nie sugerowałam ;) Też byłam zaskoczona że to już, myślałam że o tydzień za wcześnie :)
    Taka malutka fasolka w pęcherzyku ciążowym sobie pływa a w niej miga kropeczka - serduszko :)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super. gratulacje:)
    ja w 5 tyg widzialam tylko sam pęcherzyk wiec faktycznie szybko u Ciebie widać:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super!!! I ja w 5 tygodniu widziałam sam pęcherzyk. Czekam do piątku :) może też zobaczę serduszko

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ