X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w instrukcji detektora jest napisane,że od 12 tygodnia,ale myślę,że chyba 14-16tc mozna słuchać.jak myślicie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie bardzo rozumiem.....
    ja słucham od jakiś 2tygodni, bo wtedy dostałam detektor.....
    a moja sis używała od 10tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina spokojnie, dziecku to nie zagraża, a niestety jesteś "tą szczęściarą" co boli...jak nie ma przy tym krwawienia itp., to spokojnie....
    mnie tak mocno nie boli, ale od czasu do czasu to z tyłu - krzyż i pachwiny czasem....
    ja jestem tą, która dostała wraz z ciążą - bóle głowy -migreny.....

no nic trzeba to przetrwać...

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    z tymi badaniami juz probowalam, poszlam do gina z luxmedu zeby mi dal skierowanie i zebym mogla zrobic je za darmo. Ile sie musialam naklamac, ze chce zeby moja ciaze prowadzila i wogole, 2 karte mi zakladala. Szkoda zachodu na te pare zl,tymbardziej ze teraz wszytskie te "drozsze" chorobska mamy juz zalatwione a na badanie ogolne moczu wole dac 6zl niz isc po specjlne skierowanie.

co do wagi to ja od ubieglego poniedzialku +0,5 kg.

Ag, a nie dostałaś do tej karty w LuxMedzie takiej karty opieki przedporodowej??

Ja prowadzę ciążę prywatnie w Krakowie, a w Luxmedzie mam abonament z pracy. Zgłosiłam u lekarza w Luxmedzie że jestem w ciąży, powiedziałam że prowadzę ją poza Luxmedem i dostałam taką kartę i wszystkie badania na niej wymienione robię bez skierowania. Po prostu przychodzę do Luxmedu, zgłaszam w rejestracji i idę na kłucie :) lub zanieść siuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:50

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marta nie bardzo rozumiem.....
    ja słucham od jakiś 2tygodni, bo wtedy dostałam detektor.....
    a moja sis używała od 10tyg.

To super,czyli można już dość wcześnie używać:)

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ewelina spokojnie, dziecku to nie zagraża, a niestety jesteś "tą szczęściarą" co boli...jak nie ma przy tym krwawienia itp., to spokojnie....
    mnie tak mocno nie boli, ale od czasu do czasu to z tyłu - krzyż i pachwiny czasem....
    ja jestem tą, która dostała wraz z ciążą - bóle głowy -migreny.....

no nic trzeba to przetrwać...
    Dzięki, ale i tak postanowiłam, że jak do poniedziałku się nasili to podjadę na IP bo może to od tego, że w pracy prawie 8 h siedzę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ag, a nie dostałaś do tej karty w LuxMedzie takiej karty opieki przedporodowej??

Ja prowadzę ciążę prywatnie w Krakowie, a w Luxmedzie mam abonament z pracy. Zgłosiłam u lekarza w Luxmedzie że jestem w ciąży, powiedziałam że prowadzę ją poza Luxmedem i dostałam taką kartę i wszystkie badania na niej wymienione robię bez skierowania. Po prostu przychodzę do Luxmedu, zgłaszam w rejestracji i idę na kłucie :) lub zanieść siuśki :)

Maud serio? ja się szczerze nie orientowalam w tym temacie myslalam ze tak sie nie da. Dzięki za informacje, napewno po powrocie do PL cos takiego sprobuje zalatwic:)

btw sprawdzilam jeszcze jeden sklep w CH i sa detektory tetna angelsounds po 50 CHF czyli lekko ponad 150 zl, zamowilam:)

wyslalam mężowi w linku tez Bola Balls- ciekawe czy wpadnie na to zeby mi sprezentowac:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:00

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, czy może ktoś mierzył tempkę? :) to tak w nawiązaniu do wczorajszego mojego posta. dzisiaj jest juz wyzsza, ale pojechalam zrobic morfologie, bo moze tu jest przyczyna. zobaczymy.
    nie mogę Was za dużo czytać bo juz chcę i poofi i detektor :)
    a odnośnie abonamentu - to wytrzymałam dzień bez - jak zajrzałam do kalendarza w którym nic absolutnie nie było - to szybko zrobilam przelew :)

M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wyslalam mężowi w linku tez Bola Balls- ciekawe czy wpadnie na to zeby mi sprezentowac:D

ja się nie rozstaję, chyba że na noc zdejmuję...cudna sprawa, fajny zwyczaj:)
    we Włoszech "dzwonki aniołów" i tam dostałam na prezent...
    ale nie wiem, czy o tym co piszesz to też w tej kuleczce jest taki delikatny dzwoneczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ja nie mierzę temp....więc nie pomogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud serio? ja się szczerze nie orientowalam w tym temacie myslalam ze tak sie nie da. Dzięki za informacje, napewno po powrocie do PL cos takiego sprobuje zalatwic:)

Idź Ag, myślę że tego nawet nie trzeba załatwiać - jeżeli tylko masz w abonamencie "prowadzenie ciąży" to po prostu masz pewien pakiet badań do wykorzystania, bez względu gdzie prowadzisz ciążę.
    I ta karta z "planem opieki" jest tylko informacyjna, żeby ciężarna wiedziała co kiedy robić (w sensie oni nic na niej nie piszą). Oni mają wszystko w systemie. Mam ją akurat w domu, ale mogę zrobić skan jutro w pracy i Ci przesłać.

Ja np. 2 tygodnie temu byłam i w rejestracji powiedziałam że chciałam zrobić morfologię i mocz, które "przysługują" pomiędzy 15 a 20 tyg. ciąży. Pani sobie w systemie odznaczyła i tyle.

Jeżeli tylko masz założoną kartę ciąży w Luxmedzie to te badania Ci się należą :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv nie wzielam do swiss termomentra owulacyjnego wiec tez ci nie powiem.
    Malenq w opisie jest ze jest jakis dzwoneczek.

http://www.babyjoe.ch/Umstandsmode/Accessoires/Bola-Kugeln/BOLA-Beruhigungskugel-Doppelherz-weiss.html?listtype=search&searchparam=bola

o tym mowimy, tak??

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Idź Ag, myślę że tego nawet nie trzeba załatwiać - jeżeli tylko masz w abonamencie "prowadzenie ciąży" to po prostu masz pewien pakiet badań do wykorzystania, bez względu gdzie prowadzisz ciążę.
    I ta karta z "planem opieki" jest tylko informacyjna, żeby ciężarna wiedziała co kiedy robić (w sensie oni nic na niej nie piszą). Oni mają wszystko w systemie. Mam ją akurat w domu, ale mogę zrobić skan jutro w pracy i Ci przesłać.

Ja np. 2 tygodnie temu byłam i w rejestracji powiedziałam że chciałam zrobić morfologię i mocz, które "przysługują" pomiędzy 15 a 20 tyg. ciąży. Pani sobie w systemie odznaczyła i tyle.

Jeżeli tylko masz założoną kartę ciąży w Luxmedzie to te badania Ci się należą :)

super, jeszcze raz dzięki za informacje:) wracam 5 sierpnia do PL napewno sie tym zajme.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Viv nie wzielam do swiss termomentra owulacyjnego wiec tez ci nie powiem.
    Malenq w opisie jest ze jest jakis dzwoneczek.

http://www.babyjoe.ch/Umstandsmode/Accessoires/Bola-Kugeln/BOLA-Beruhigungskugel-Doppelherz-weiss.html?listtype=search&searchparam=bola

o tym mowimy, tak??
    tak ja mam cały srebrny....i tak jak pisałam, nie rozstaję się z nim...:)

Ag... lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie że taki bedzie ok? bo jakiś dziwnie tani

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4449437819.html

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

w Szwajcarii maja takie same:) wiec pewnie bedzie OK:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    myślicie że taki bedzie ok? bo jakiś dziwnie tani

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4449437819.html

Ja mam podobny:) jak pisałam, słuchawki, włącznik, żel - i jest cudnie, NIC droższego nie potrzebujesz i tak taki detektor nie jest USG...więc po co przepłacać???

Viv78, Ag... lubią tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bolu spojenia lonowego, to moja znajoma miala w pierwszej ciazy. Nie wiem jak jest w Polsce ale ona mieszka w Niemczech i tutaj polozna poradzila jej by pogadala z ginekologiem na ten temat by wypisal jej recepte na jakis specjalny pas. Mowila ze ten pas pomagal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:34

Ewelina88 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ostatnio mnie tu nie było, bo kompletnie nie miałam czasu usiąść przy komputerze, dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić, więc przepraszam, że tak egoistycznie, napiszę o sobie:

Wczoraj miałam wizytę i badanie genetyczne. W sumie wyglądało to tak, że lekarz zrobił USG przez brzuch, widziałam tylko, że coś mierzy, to że Fasolka się ruszała, to nie przeszkadzało, bo mógł tak jakby zatrzymać obraz i wtedy mierzył. Z tego co pamiętam to NT jest 1,1. Sprawdzał 3 razy, więc chyba się nie pomylił. Płci nie było widać, Fasolka ma 74 mm. I potem skierował mnie na badanie krwi test PAPPA i Beta HCG i mówił, że to są takie markery, które wykrywają te wady genetyczne. Więcej pomiarów Fasolki było zapisane na tej skierowaniu na badanie krwi i zapomniałam je spisać, a kartki już nie mam :( Potem mnie zważył i zapytał jak się czuję. Dostałam jedno zdjęcie i jestem przeszczęśliwa, że wszystko jest ok. Następna wizyta dopiero 10.09, ale chyba pójdę wcześniej, bo nie wytrzymam. Dzięki Bogu mdłości i wymioty mi już minęły od poniedziałku, bo chyba bym nie wyrobiła... Dziewczyny, czy Wasze badanie genetyczne też tak wyglądało?

Malenq, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ