*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina spokojnie, dziecku to nie zagraża, a niestety jesteś "tą szczęściarą" co boli...jak nie ma przy tym krwawienia itp., to spokojnie....
mnie tak mocno nie boli, ale od czasu do czasu to z tyłu - krzyż i pachwiny czasem....
ja jestem tą, która dostała wraz z ciążą - bóle głowy -migreny.....
no nic trzeba to przetrwać...Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:z tymi badaniami juz probowalam, poszlam do gina z luxmedu zeby mi dal skierowanie i zebym mogla zrobic je za darmo. Ile sie musialam naklamac, ze chce zeby moja ciaze prowadzila i wogole, 2 karte mi zakladala. Szkoda zachodu na te pare zl,tymbardziej ze teraz wszytskie te "drozsze" chorobska mamy juz zalatwione a na badanie ogolne moczu wole dac 6zl niz isc po specjlne skierowanie.
co do wagi to ja od ubieglego poniedzialku +0,5 kg.
Ag, a nie dostałaś do tej karty w LuxMedzie takiej karty opieki przedporodowej??
Ja prowadzę ciążę prywatnie w Krakowie, a w Luxmedzie mam abonament z pracy. Zgłosiłam u lekarza w Luxmedzie że jestem w ciąży, powiedziałam że prowadzę ją poza Luxmedem i dostałam taką kartę i wszystkie badania na niej wymienione robię bez skierowania. Po prostu przychodzę do Luxmedu, zgłaszam w rejestracji i idę na kłucielub zanieść siuśki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:50
-
Malenq wrote:Ewelina spokojnie, dziecku to nie zagraża, a niestety jesteś "tą szczęściarą" co boli...jak nie ma przy tym krwawienia itp., to spokojnie....
mnie tak mocno nie boli, ale od czasu do czasu to z tyłu - krzyż i pachwiny czasem....
ja jestem tą, która dostała wraz z ciążą - bóle głowy -migreny.....
no nic trzeba to przetrwać... -
Maud11 wrote:Ag, a nie dostałaś do tej karty w LuxMedzie takiej karty opieki przedporodowej??
Ja prowadzę ciążę prywatnie w Krakowie, a w Luxmedzie mam abonament z pracy. Zgłosiłam u lekarza w Luxmedzie że jestem w ciąży, powiedziałam że prowadzę ją poza Luxmedem i dostałam taką kartę i wszystkie badania na niej wymienione robię bez skierowania. Po prostu przychodzę do Luxmedu, zgłaszam w rejestracji i idę na kłucielub zanieść siuśki
Maud serio? ja się szczerze nie orientowalam w tym temacie myslalam ze tak sie nie da. Dzięki za informacje, napewno po powrocie do PL cos takiego sprobuje zalatwic:)
btw sprawdzilam jeszcze jeden sklep w CH i sa detektory tetna angelsounds po 50 CHF czyli lekko ponad 150 zl, zamowilam:)
wyslalam mężowi w linku tez Bola Balls- ciekawe czy wpadnie na to zeby mi sprezentowac:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:00
Malenq lubi tę wiadomość
-
dzień dobry, czy może ktoś mierzył tempkę?
to tak w nawiązaniu do wczorajszego mojego posta. dzisiaj jest juz wyzsza, ale pojechalam zrobic morfologie, bo moze tu jest przyczyna. zobaczymy.
nie mogę Was za dużo czytać bo juz chcę i poofi i detektor
a odnośnie abonamentu - to wytrzymałam dzień bez - jak zajrzałam do kalendarza w którym nic absolutnie nie było - to szybko zrobilam przelewM4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:wyslalam mężowi w linku tez Bola Balls- ciekawe czy wpadnie na to zeby mi sprezentowac:D
ja się nie rozstaję, chyba że na noc zdejmuję...cudna sprawa, fajny zwyczaj:)
we Włoszech "dzwonki aniołów" i tam dostałam na prezent...
ale nie wiem, czy o tym co piszesz to też w tej kuleczce jest taki delikatny dzwoneczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Maud serio? ja się szczerze nie orientowalam w tym temacie myslalam ze tak sie nie da. Dzięki za informacje, napewno po powrocie do PL cos takiego sprobuje zalatwic:)
Idź Ag, myślę że tego nawet nie trzeba załatwiać - jeżeli tylko masz w abonamencie "prowadzenie ciąży" to po prostu masz pewien pakiet badań do wykorzystania, bez względu gdzie prowadzisz ciążę.
I ta karta z "planem opieki" jest tylko informacyjna, żeby ciężarna wiedziała co kiedy robić (w sensie oni nic na niej nie piszą). Oni mają wszystko w systemie. Mam ją akurat w domu, ale mogę zrobić skan jutro w pracy i Ci przesłać.
Ja np. 2 tygodnie temu byłam i w rejestracji powiedziałam że chciałam zrobić morfologię i mocz, które "przysługują" pomiędzy 15 a 20 tyg. ciąży. Pani sobie w systemie odznaczyła i tyle.
Jeżeli tylko masz założoną kartę ciąży w Luxmedzie to te badania Ci się należąAg... lubi tę wiadomość
-
Viv nie wzielam do swiss termomentra owulacyjnego wiec tez ci nie powiem.
Malenq w opisie jest ze jest jakis dzwoneczek.
http://www.babyjoe.ch/Umstandsmode/Accessoires/Bola-Kugeln/BOLA-Beruhigungskugel-Doppelherz-weiss.html?listtype=search&searchparam=bola
o tym mowimy, tak??Malenq lubi tę wiadomość
-
Maud11 wrote:Idź Ag, myślę że tego nawet nie trzeba załatwiać - jeżeli tylko masz w abonamencie "prowadzenie ciąży" to po prostu masz pewien pakiet badań do wykorzystania, bez względu gdzie prowadzisz ciążę.
I ta karta z "planem opieki" jest tylko informacyjna, żeby ciężarna wiedziała co kiedy robić (w sensie oni nic na niej nie piszą). Oni mają wszystko w systemie. Mam ją akurat w domu, ale mogę zrobić skan jutro w pracy i Ci przesłać.
Ja np. 2 tygodnie temu byłam i w rejestracji powiedziałam że chciałam zrobić morfologię i mocz, które "przysługują" pomiędzy 15 a 20 tyg. ciąży. Pani sobie w systemie odznaczyła i tyle.
Jeżeli tylko masz założoną kartę ciąży w Luxmedzie to te badania Ci się należą
super, jeszcze raz dzięki za informacje:) wracam 5 sierpnia do PL napewno sie tym zajme. -
nick nieaktualnyAg... wrote:Viv nie wzielam do swiss termomentra owulacyjnego wiec tez ci nie powiem.
Malenq w opisie jest ze jest jakis dzwoneczek.
http://www.babyjoe.ch/Umstandsmode/Accessoires/Bola-Kugeln/BOLA-Beruhigungskugel-Doppelherz-weiss.html?listtype=search&searchparam=bola
o tym mowimy, tak??
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViv78 wrote:myślicie że taki bedzie ok? bo jakiś dziwnie tani
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4449437819.html
Ja mam podobny:) jak pisałam, słuchawki, włącznik, żel - i jest cudnie, NIC droższego nie potrzebujesz i tak taki detektor nie jest USG...więc po co przepłacać???Viv78, Ag... lubią tę wiadomość
-
Co do bolu spojenia lonowego, to moja znajoma miala w pierwszej ciazy. Nie wiem jak jest w Polsce ale ona mieszka w Niemczech i tutaj polozna poradzila jej by pogadala z ginekologiem na ten temat by wypisal jej recepte na jakis specjalny pas. Mowila ze ten pas pomagal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:34
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ostatnio mnie tu nie było, bo kompletnie nie miałam czasu usiąść przy komputerze, dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić, więc przepraszam, że tak egoistycznie, napiszę o sobie:
Wczoraj miałam wizytę i badanie genetyczne. W sumie wyglądało to tak, że lekarz zrobił USG przez brzuch, widziałam tylko, że coś mierzy, to że Fasolka się ruszała, to nie przeszkadzało, bo mógł tak jakby zatrzymać obraz i wtedy mierzył. Z tego co pamiętam to NT jest 1,1. Sprawdzał 3 razy, więc chyba się nie pomylił. Płci nie było widać, Fasolka ma 74 mm. I potem skierował mnie na badanie krwi test PAPPA i Beta HCG i mówił, że to są takie markery, które wykrywają te wady genetyczne. Więcej pomiarów Fasolki było zapisane na tej skierowaniu na badanie krwi i zapomniałam je spisać, a kartki już nie mamPotem mnie zważył i zapytał jak się czuję. Dostałam jedno zdjęcie i jestem przeszczęśliwa, że wszystko jest ok. Następna wizyta dopiero 10.09, ale chyba pójdę wcześniej, bo nie wytrzymam. Dzięki Bogu mdłości i wymioty mi już minęły od poniedziałku, bo chyba bym nie wyrobiła... Dziewczyny, czy Wasze badanie genetyczne też tak wyglądało?
Malenq, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość