X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswariatka- po pierwsze wykrywają one PRAWDOPODOBIEŃSTWO wad genetycznych a nie wady i jesli nie ma wskazan do zrobienia po USG genetycznym to decyzja jest w gestii rodzicow czy chcą. Jesli wszystko jest OK ( co jest super wiadomoscią) to wcale nie jest konieczne robienie badan Pappa ale to juz pewnie omowilas z lekarzem. W PL są one platke jesli ma sie ponizej 35 lat. nie wiem skąd jestes:)

a nie masz polowkowego USG w sierpniu? jakos dłuuugi ten odstęp w czasie pom USG:) ja tez bym nie wytzrymala.

u mnie USG gen wygladalo podobnie, pomierzyl, poopowiadal, posluchalam serduszka, zobaczylam malucha w 4D i dostalam plytke i kartke z opisem calego USG lacznie z obliczonymi ryzykami wystapienia chorob gen, na postawie ktoryccch moglam zadecydowac czy chce dodatkowo robic testy Pappa, ale lekaraz powiedzial ze to moja decyzja bo nie ma wskazan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:48

Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejjjj... też bym chciała takie w 4D i płytke.... No właśnie zapomniałam napisać, że też serduszka słuchałam :)
    i tak faktycznie było że ten test nie był konieczny, ale zrobilam, płaciłam 105 zł.

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.

Opis wizyty wrzuciłam wcześniej - data 18 lipca.

Dlaczego nie dostałaś wyniku badania? To trochę dziwne. Powinnaś otrzymać kartę ze wszystkimi pomiarami.

Czy miałaś skierowanie na test z krwi? Czy lekarz mówił, że zaleca Ci go zrobić, czy po prostu wysłał - chciał zarobić?
    Ja bym tam pojechała po wyniki. Musisz dostać wyniki badania usg, a potem dopiero z krwi.

Ta głowa mnie boli dziś niemiłosiernie....
    Do tego znowu zaczęło się swędzenie i pieczenie na dole. No i nie wiem, co z tym robić. Serkowate upławy znowu są - mało, ale są.
    Smaruję trochę tym multi gyn acti żel. ulga na chwilę. mam jeszcze 4 globulki nystatyny....może zaaplikować? mój gin na urlopie za granicą.

Gilotyna na ten mój łeb! boli cała prawa strona....koszmar.

Czy Wy też macie dni, że jesteście takie całe obolałe - mięśnie rąk i nóg?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Nie.

Opis wizyty wrzuciłam wcześniej - data 18 lipca.

Dlaczego nie dostałaś wyniku badania? To trochę dziwne. Powinnaś otrzymać kartę ze wszystkimi pomiarami.

Czy miałaś skierowanie na test z krwi? Czy lekarz mówił, że zaleca Ci go zrobić, czy po prostu wysłał - chciał zarobić?
    Ja bym tam pojechała po wyniki. Musisz dostać wyniki badania usg, a potem dopiero z krwi.

Ta głowa mnie boli dziś niemiłosiernie....
    Do tego znowu zaczęło się swędzenie i pieczenie na dole. No i nie wiem, co z tym robić. Serkowate upławy znowu są - mało, ale są.
    Smaruję trochę tym multi gyn acti żel. ulga na chwilę. mam jeszcze 4 globulki nystatyny....może zaaplikować? mój gin na urlopie za granicą.

Gilotyna na ten mój łeb! boli cała prawa strona....koszmar.

Czy Wy też macie dni, że jesteście takie całe obolałe - mięśnie rąk i nóg?

Paula to wylącz komp, zasuń rolety okład na łeb i lezeć, to przejdzie! a nie forum czytać! :)juz juz, szybciutko zmykaj stąd:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Dzisiaj to nie jest mój dzień ;) Nerwa mam od samego rana :)
    Jeszcze mnie babka w rejestracji zdenerwowała, bo mój lekarz po urlopie ma 2 tygodnie obłożone i cyt."nie ma szans" mnie zarejestrować. Taa... z pewnością to różnicy nie robi, jak miałam się pojawić po 4 tygodniach a byłabym po 7... Pójdę, będę koczować pod gabinetem i jeszcze babiszon zobaczy, że "się da" ;)

marrtka, Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Witajcie!
    Dzisiaj to nie jest mój dzień ;) Nerwa mam od samego rana :)
    Jeszcze mnie babka w rejestracji zdenerwowała, bo mój lekarz po urlopie ma 2 tygodnie obłożone i cyt."nie ma szans" mnie zarejestrować. Taa... z pewnością to różnicy nie robi, jak miałam się pojawić po 4 tygodniach a byłabym po 7... Pójdę, będę koczować pod gabinetem i jeszcze babiszon zobaczy, że "się da" ;)
    poczekaj az sie malpy w rejestracji zmienią, albo zadzwon i powiedz ze lekarz po konsultacji tel koniecznie kazal ci przyjsc w tym terminie.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:57

Malenq, ania_29, Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula: "Gilotyna na ten mój łeb! boli cała prawa strona....koszmar."

To ja mam dzisiaj tak samo!!!!!!!!!!! łączę się z Tobą w bólu...:(

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy tam jedna małpa siedzi, czy więcej ;) Telefonicznie się umawia. Zdenerwował mnie ton jej wypowiedzi: "nie pani jedna w takiej sytuacji". Niech lekarz sam zdecyduje czy mnie przyjmie czy nie, a nie ona. Wzięłaby chociaż nr telefonu na wypadek zwolnionego miejsca... Postawa typu "bierze pani to co jest a jak nie to wio na drzewo". Mogłabym zadzwonić albo SMSa napisać w poniedziałek do lekarza, ale nie będę mu pupy zawracać. Pójdę pod gabinet we wtorek i się dowiem osobiście :)

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też bym powiedziała, że Lekarz kazał i sobie nie wyobrażasz, żeby mogły Ci odmówić.

A ja dzisiaj robię sernik bez sera a na jogurtach typu greckiego. Jadłam go wczoraj SUPERRR taki delikatny. Tu mam przepis - tylko ostrzegam porcja ogromna!!! http://smaker.pl/przepis-sernik-bez-sera,42391.html

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam się dzisiaj zarejestrowac do endykrymnologa prywatnie tam gdzie chodze do ginekologa i dzwonię, a Pani mówi, że sa terminy na październik...szuka we wrześniu i mówi że może coś tu ... a ja mówię oj szkoda a myślałam, że jak 31 lipce przyjade do mojej dr na badanie to bym dwóch lekarzy załatwiła. A ona tak myśli ....momencik... przyjdzie Pani na dodatkowy numerek 31 lipca na... SUPER są takie Panie. Bardzo jej podziękowałam. To jest fajne że czasami ktoś chce pomóc

jonka91, Malenq, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    dzień dobry, czy może ktoś mierzył tempkę? :) to tak w nawiązaniu do wczorajszego mojego posta.

Tak jak pisałam wczoraj, ostatnio miałam 37,28 a dziś 37,21 więc nadal utrzymuje się wysoko

Viv78 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania też bym powiedziała, że Lekarz kazał i sobie nie wyobrażasz, żeby mogły Ci odmówić.

A ja dzisiaj robię sernik bez sera a na jogurtach typu greckiego. Jadłam go wczoraj SUPERRR taki delikatny. Tu mam przepis - tylko ostrzegam porcja ogromna!!! http://smaker.pl/przepis-sernik-bez-sera,42391.html

sernik bez sera, haha!, wyczaje czy mają tu cos takiego jak jogurty greckie i kto wie moze upiekę:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A chciałam się dzisiaj zarejestrowac do endykrymnologa prywatnie tam gdzie chodze do ginekologa i dzwonię, a Pani mówi, że sa terminy na październik...szuka we wrześniu i mówi że może coś tu ... a ja mówię oj szkoda a myślałam, że jak 31 lipce przyjade do mojej dr na badanie to bym dwóch lekarzy załatwiła. A ona tak myśli ....momencik... przyjdzie Pani na dodatkowy numerek 31 lipca na... SUPER są takie Panie. Bardzo jej podziękowałam. To jest fajne że czasami ktoś chce pomóc
    O widzisz, wystarczy trochę dobrej woli. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    bo tacy ludzie powinni pracowac w rejestracjach a nie ktos kto sprawia wrazenie ze jest tam za karę. Ja mysle, ze prywatne placowki jeszcze podchodzą do tego inaczej bo im zalezy na kliencie( i jak sie zdarzy jędza to dla niej moze sie zle skonczyc) ale NFZ to juz kicha wszystko i naprawde w niektorych przychodniach to jest masakra ( u mnie w rodzinnym miasteczku to są takie malpy ze moi dziadkowie sie boja zadzwonic bo jesli laskawie odbiora tel to potrafia sluchawka rzucic i rejestruja na kilka dni do przodu d internisty a bo tak, nie ma miejsc na dzis i tyle bo trzymaja je dla tych co przyjda osobiscie sie zarejestrowac,no i co maja zrobic, idą o 7 rano zeby sie zapisac a rejestracja od 8.30) a wszystko dlatego ze nikt sie nie poskarzy. Nie generalizuje oczywiscie bo to zalezy od czlowieka ale niestety są takie przypadki i pozniej czlowiek traci nerwy bo jakas pani ma focha zeby wykonac swoj zakichany zakres obowiazkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:35

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Tak jak pisałam wczoraj, ostatnio miałam 37,28 a dziś 37,21 więc nadal utrzymuje się wysoko

dzieki za sprawdzenie, no wlasnie dlatego kupilam chwile temu detektor, moze on mi sie pozwoli odrobine wyluzować,
    ja zawsze mialam b. niskie temp, przed ciaza nawet 35 z kawałkiem, więc mam nadzieje ze jest ok

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... jak nie greckie to bałkańkie jogurty....ale naturalne w Szwajcarii też są gęste...ja we Włoszech kupowałam Szwajcarski jogurt/ albo z pogranicza i nie było na nim napisane, tak jak w PL że super gęsty a jak otworzyliśmy to mieliśmy mega zdziwienie, że w PL grecki to wysiada przy nim....
    a moja sis ze zdziwieniem: "to jakie są jogurty w PL?" - wybaczam jej bo już 20lat w Italii mieszka i zapomniała, że u Nas WODA.....

Viv skarbie nie denerwuj się tak wysokością temp. to maleństwu na pewno nie służy....a teraz wypnij brzuszek, nałóż żel na dole, dole i spokojnie poszukaj odgłosów "ciuchci" Twojego maleństwa...tylko spokojnie, bez nerwów...

Ag..., Viv78 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki co do bezpłatnych badań w LUXMEDZIE, to może być i taka sytuacja w jakiej ja się znalazłam w pierwszej ciąży.
    NFZ ma podpisaną umowę chyba z niektórymi placówkami Luxmedu i mój lekarz państwowy przyjmował również w tym właśnie prywatnym, i że ja miałam bliżej do luxmedu i warunki oczywiście o niebo lepsze niż w państwówce to tam do niego chodziłam i wszystkie badania miałam robione za darmo. Może tu o to chodzi z ta zagadką?
    U mnie nadal w domu dyskoteka gra dzięki sąsiadom na górze... ale damy im popalić jak mąż wróci oj...

Co do temperatury w ciąży, na początku ciąży faktycznie temperatura jest znacznie wyższa oczywiście za sprawą progesteronu jak i zmian hormonalnych, natomiast po jakimś czasie ma prawo wrócić do "normalnej" chociaż każdy organizm jest inny jedne mogą mieć podwyższoną inne nie mowa tutaj PO pierwszych 3 miesiącach ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:01

Viv78 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    kobitki co do bezpłatnych badań w LUXMEDZIE, to może być i taka sytuacja w jakiej ja się znalazłam w pierwszej ciąży.
    NFZ ma podpisaną umowę chyba z niektórymi placówkami Luxmedu i mój lekarz państwowy przyjmował również w tym właśnie prywatnym, i że ja miałam bliżej do luxmedu i warunki oczywiście o niebo lepsze niż w państwówce to tam do niego chodziłam i wszystkie badania miałam robione za darmo. Może tu o to chodzi z ta zagadką?
    U mnie nadal w domu dyskoteka gra dzięki sąsiadom na górze... ale damy im popalić jak mąż wróci oj...

Co do temperatury w ciąży, na początku ciąży faktycznie temperatura jest znacznie wyższa oczywiście za sprawą progesteronu jak i zmian hormonalnych, natomiast po jakimś czasie ma prawo wrócić do "normalnej" chociaż każdy organizm jest inny jedne mogą mieć podwyższoną inne nie mowa tutaj PO pierwszych 3 miesiącach ciąży :)

u mamy mam takich " pod sobą" niestety nie za wiele sie daje zrobic.
    ostatnio w nocy o 2 grali ( disco polo!) moja mama zaczela pukac to sciszyli, ale od rana to samo, powiadomila ich grzecznie ze jak o 20 muzyka nie ucihnie wezmie straz miejska ( z tym ze to gimnazjalne szczyle wiec im pomoglo, rodzicow nie bylo i chcieli poszalec)ale ciagle jest to samo, w godzinach jak rodzice w pracy. czasem nawet wlasnych mysli nie slychac.

wspolczuje Ci, ale mam nadzieje ze jakos to wyjasnicie i bedzie spokoj.

co do lux medu dowiem sie- pakiet z pracy mam dosc szeroki wiec zobaczymy o co kaman:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:09

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam zrobic skoro w badaniach moczu mam baketrie liczne?
    robilam tydzien temu w PL badanie a teraz zobaczylam online wyniki, reszta ok tylko pisze bakterie d.liczne ( dosc liczne?? nie wiem co to za okreslenie)

dzownilam do gina, leukocyty w normie wiec mam kupic urosept i powinno byc ok.
    ewentualnie podejde jutro do kliniki na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ