*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny:) Pisałam wcześniej na innych watkach,bo to moja 3 ciąża,a wcześniej poroniłam, pierwszy raz był pusty pęcherzyk,a póxniej obumarcie w 7/8 tydzień. Teraz jestem w 15tc, więc termin mam około 17 stycznia 2015.Przeszliśmy wiele badań, szczepienia,leki,itp. Strasznie moja ciąża jest przepełniona lekiem. Usg genetyczne i badania krwi w porzadku, ryzyko niskie,a jednak się boję. Ale to chyba normalne po poronieniach,mimo,ze ryzyko największe już minęło. Kupiłam sobie detektor tętna płodu, ma przyjść dziś lub jutro.Nie wiem czy to dobry zakup, czas pokaże.
Cynamonek30, Ewelina88, Wiki81, jonka91, Monifah, szpilka, neharika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Witam Dziewczyny:) Pisałam wcześniej na innych watkach,bo to moja 3 ciąża,a wcześniej poroniłam, pierwszy raz był pusty pęcherzyk,a póxniej obumarcie w 7/8 tydzień. Teraz jestem w 15tc, więc termin mam około 17 stycznia 2015.Przeszliśmy wiele badań, szczepienia,leki,itp. Strasznie moja ciąża jest przepełniona lekiem. Usg genetyczne i badania krwi w porzadku, ryzyko niskie,a jednak się boję. Ale to chyba normalne po poronieniach,mimo,ze ryzyko największe już minęło. Kupiłam sobie detektor tętna płodu, ma przyjść dziś lub jutro.Nie wiem czy to dobry zakup, czas pokaże.
Witaj:)
Ja mam detektor tętna i to bardzo, bardzo przydatna rzecz:) i warto....tylko nie denerwuj się zbytnio jak na samym początku nie będziesz dała rady znaleźć tętna...to to sztuka....szukaj nisko - w dole brzucha....już o tym pisałam, bo tam na razie jest maleństwo:)
Pozdrawiam i życzę spokojnej i szczęśliwej ciąży:)
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Witaj:)
Ja mam detektor tętna i to bardzo, bardzo przydatna rzecz:) i warto....tylko nie denerwuj się zbytnio jak na samym początku nie będziesz dała rady znaleźć tętna...to to sztuka....szukaj nisko - w dole brzucha....już o tym pisałam, bo tam na razie jest maleństwo:)
Pozdrawiam i życzę spokojnej i szczęśliwej ciąży:)
Własnie tego się obawiam.A taki tanszy masz czy z wyższej półki cenowej? -
Nad poduszką też się zastanawiam, poczekam jeszcze chwilkę. Rozumiem,że macie takie w literę C?
A włosy farbowałam od początku. Powiedzialam mojemu fryzierowi,więc włączał klimę na moje przyjście,żebym nic nie wdychała,ale w sumie te farby już nie śmierdzą jak kiedyś. -
MartaKD wrote:Nad poduszką też się zastanawiam, poczekam jeszcze chwilkę. Rozumiem,że macie takie w literę C?
A włosy farbowałam od początku. Powiedzialam mojemu fryzierowi,więc włączał klimę na moje przyjście,żebym nic nie wdychała,ale w sumie te farby już nie śmierdzą jak kiedyś.
poofi sa w ksztalcie 9, zobacz sobie http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/
sa troche inne niz te z motherhood, pokryte " misiem" i dwustronne: twardsza np do czytania a miekka do spania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:46
-
Co do abonamentu to ja nie przedłużałam, wydaje mi się to bezcelowe, nie dużo więcej jest w tej płatnej wersji, więc lepiej kasę odłożyć dla maluszka
Ale każdy robi jak uważa...
Jak na razie to ciągle mi waga leci w dół, a już chyba powinnam przybierać po te 0,5kg tygodniowo? nie wiem sama, może potem nadgoni...Nie żeby mi jakoś szczególnie zależało na tym, żeby przytyć, ale to dla zdrowia maluszka...
A wracając do badań to w związku z tym, że do gina chodzę prywatnie to badania krwi i moczu też mam płatne...postanowiłam spróbować u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o skierowanie na te badania i się udało, jedno czy dwa są tylko płatne wiec zawsze lepiej niż wszystkieDziewczyny zastanówcie się nad tym bo szkoda pieniędzy...jak coś można mieć za darmo
Ależ ja chyba na sknerę wyjdę ;p ALe cóż...trzeba sobie radzić w życiu
Miłego dnia wszystkim życzę...i w końcu odetchniemy, przynajmniej u nas przyjemny deszczyk i temperatura znacznie bardziej znośna
KONIECbo się rozpisałam ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:49
Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Własnie tego się obawiam.A taki tanszy masz czy z wyższej półki cenowej?
ja mam taki zwykły, słuchawki, włącznik, żel i tyle....a wszystko działa tak jak trzeba:)
co do poduszki to poczekam na wypłatę i zaryzykuję z tą poofi:)Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
bluegirl89 wrote:Co do abonamentu to ja nie przedłużałam, wydaje mi się to bezcelowe, nie dużo więcej jest w tej płatnej wersji, więc lepiej kasę odłożyć dla maluszka
Ale każdy robi jak uważa...
Jak na razie to ciągle mi waga leci w dół, a już chyba powinnam przybierać po te 0,5kg tygodniowo? nie wiem sama, może potem nadgoni...Nie żeby mi jakoś szczególnie zależało na tym, żeby przytyć, ale to dla zdrowia maluszka...
A wracając do badań to w związku z tym, że do gina chodzę prywatnie to badania krwi i moczu też mam płatne...postanowiłam spróbować u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o skierowanie na te badania i się udało, jedno czy dwa są tylko płatne wiec zawsze lepiej niż wszystkieDziewczyny zastanówcie się nad tym bo szkoda pieniędzy...jak coś można mieć za darmo
Ależ ja chyba na sknerę wyjdę ;p ALe cóż...trzeba sobie radzić w życiu
Miłego dnia wszystkim życzę...i w końcu odetchniemy, przynajmniej u nas przyjemny deszczyk i temperatura znacznie bardziej znośna
KONIECbo się rozpisałam ;p
z tymi badaniami juz probowalam, poszlam do gina z luxmedu zeby mi dal skierowanie i zebym mogla zrobic je za darmo. Ile sie musialam naklamac, ze chce zeby moja ciaze prowadzila i wogole, 2 karte mi zakladala. Szkoda zachodu na te pare zl,tymbardziej ze teraz wszytskie te "drozsze" chorobska mamy juz zalatwione a na badanie ogolne moczu wole dac 6zl niz isc po specjlne skierowanie.
co do wagi to ja od ubieglego poniedzialku +0,5 kg. -
Malenq wrote:nie masz się czego obawiać, ja już przy 3podejściu znalazłam maleństwo....a teraz jak szukam, to bawimy się "w kotka i myszkę" ale i tak JE znajduję i to jest "muzyka dla duszy"...mój małż to nie może się oderwać...
ja mam taki zwykły, słuchawki, włącznik, żel i tyle....a wszystko działa tak jak trzeba:)
co do poduszki to poczekam na wypłatę i zaryzykuję z tą poofi:)
Malenq ja wracam do PL 5 sierpnia i tez kupie ten detektor, tu w szwajcarii strasznie drogie są (cena x3 praktycznie), zaluje ze nie kupilam przed wylotem bo wlasnie chcialabym posluchac:)
co do poduszki to naprawde dobra inwestycja:) ja wlasnie zjadlam sniadanie opatulona w poofi na kanapie;)Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie standardowo +0,5kg co tydzień.....tak książkowo to ja nawet owulacji nie miałam hehehehe
ja również prywatnie chodzę, bo nie chce mi się w kolejkach stać i kombinować, a tak jak Ag... zauważyła to te najdroższe to i tak trzeba na własną kieszeń....więc w pakietach robię.... -
nick nieaktualnyAg... wrote:Malenq ja wracam do PL 5 sierpnia i tez kupie ten detektor, tu w szwajcarii strasznie drogie są (cena x3 praktycznie), zaluje ze nie kupilam przed wylotem bo wlasnie chcialabym posluchac:)
co do poduszki to naprawde dobra inwestycja:) ja wlasnie zjadlam sniadanie opatulona w poofi na kanapie;)
Ag.... mój małż się śmieje, że ja na tą poduszkę jestem "napalona jak królik na marchewkę" heheheh.... więc postanowione, że po wypłacie zamówię...
A detektor naprawdę taki zwykły wystarcza......cudna sprawa:)
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Ag.... mój małż się śmieje, że ja na tą poduszkę jestem "napalona jak królik na marchewkę" heheheh.... więc postanowione, że po wypłacie zamówię...
A detektor naprawdę taki zwykły wystarcza......cudna sprawa:)
haha no zobaczysz jeszcze ci ją bedzie podbieral to mu sie przypomnisz z tym tekstem:) co do detektora to wlasnie taki kupie, bodajze angelsounds, tak??
co do badan jesli ktoras robi np w diagnostyce to jak zalozycie karte stalego klienta macie 5% znizki, i wyniki Online. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dziwuszki mam pytanie od którego tygodnia podsłuchujecie maluszka detektorem i w jakim miejscu bo ja wczoraj szukałam prawie z 10 min i cierpliwość mi się skończyła... bede wdzieczna za wszelkie informacje...
KOCHANIe powtórzę, bardzo nisko, nad sklepieniem łonowym, tam musisz się skupić i szukać....będziesz słyszała - coś takiego jak stukot pociągu....reszta to wody płodowe itp...
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:KOCHANIe powtórzę, bardzo nisko, nad sklepieniem łonowym, tam musisz się skupić i szukać....będziesz słyszała - coś takiego jak stukot pociągu....reszta to wody płodowe itp...
serdecznie dziekuje Ci za odpowiedz, a czy w 10t 2d jest możliwe ze juz cos usłyszę?Malenq lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Wczoraj chyba Ania pisała, że ją boli spojenie łonowe, i kurde mnie zaczęło wczoraj wieczorem,w nocy bolało i teraz też. Naczytałam się o tym trochę w internecie i podobnież 1 na 800 kobiet tak ma, że im się ono rozchodzi. Dodatkowe objawy to promieniowanie bólu na plecy i nogi. I kurde tak mam, podobnież tego nie da się leczyć. W poniedziałek na wizycie ginka przepisała mi Luteinę jak nie przestanie mnie boleć podbrzusze i od dzisiaj biorę. Nie wiem czy jechać na IP bo ona na urlopie czy co zrobić. Podobnież dziecku to nie zagraża ale czy to na pewno to?