X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny:) Pisałam wcześniej na innych watkach,bo to moja 3 ciąża,a wcześniej poroniłam, pierwszy raz był pusty pęcherzyk,a póxniej obumarcie w 7/8 tydzień. Teraz jestem w 15tc, więc termin mam około 17 stycznia 2015.Przeszliśmy wiele badań, szczepienia,leki,itp. Strasznie moja ciąża jest przepełniona lekiem. Usg genetyczne i badania krwi w porzadku, ryzyko niskie,a jednak się boję. Ale to chyba normalne po poronieniach,mimo,ze ryzyko największe już minęło. Kupiłam sobie detektor tętna płodu, ma przyjść dziś lub jutro.Nie wiem czy to dobry zakup, czas pokaże.

Cynamonek30, Ewelina88, Wiki81, jonka91, Monifah, szpilka, neharika lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhmmmm to muszę się poważnie zastanowić nad tą poduszką...:) dzięki dziewczyny:)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Witam Dziewczyny:) Pisałam wcześniej na innych watkach,bo to moja 3 ciąża,a wcześniej poroniłam, pierwszy raz był pusty pęcherzyk,a póxniej obumarcie w 7/8 tydzień. Teraz jestem w 15tc, więc termin mam około 17 stycznia 2015.Przeszliśmy wiele badań, szczepienia,leki,itp. Strasznie moja ciąża jest przepełniona lekiem. Usg genetyczne i badania krwi w porzadku, ryzyko niskie,a jednak się boję. Ale to chyba normalne po poronieniach,mimo,ze ryzyko największe już minęło. Kupiłam sobie detektor tętna płodu, ma przyjść dziś lub jutro.Nie wiem czy to dobry zakup, czas pokaże.

Witaj:)
    Ja mam detektor tętna i to bardzo, bardzo przydatna rzecz:) i warto....tylko nie denerwuj się zbytnio jak na samym początku nie będziesz dała rady znaleźć tętna...to to sztuka....szukaj nisko - w dole brzucha....już o tym pisałam, bo tam na razie jest maleństwo:)
    Pozdrawiam i życzę spokojnej i szczęśliwej ciąży:)

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Witaj:)
    Ja mam detektor tętna i to bardzo, bardzo przydatna rzecz:) i warto....tylko nie denerwuj się zbytnio jak na samym początku nie będziesz dała rady znaleźć tętna...to to sztuka....szukaj nisko - w dole brzucha....już o tym pisałam, bo tam na razie jest maleństwo:)
    Pozdrawiam i życzę spokojnej i szczęśliwej ciąży:)

Własnie tego się obawiam.A taki tanszy masz czy z wyższej półki cenowej?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD witaj na styczniówkach :) Obyś została z nami już do końca!
    I dzień dobry tak wogóle.Ja dziś nie śpię od 7 bo taką porę znalezli sobie na koszenie trawy pod blokiem :p
    Miłego dnia! <3

Malenq, MartaKD lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad poduszką też się zastanawiam, poczekam jeszcze chwilkę. Rozumiem,że macie takie w literę C?
    A włosy farbowałam od początku. Powiedzialam mojemu fryzierowi,więc włączał klimę na moje przyjście,żebym nic nie wdychała,ale w sumie te farby już nie śmierdzą jak kiedyś.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Nad poduszką też się zastanawiam, poczekam jeszcze chwilkę. Rozumiem,że macie takie w literę C?
    A włosy farbowałam od początku. Powiedzialam mojemu fryzierowi,więc włączał klimę na moje przyjście,żebym nic nie wdychała,ale w sumie te farby już nie śmierdzą jak kiedyś.

poofi sa w ksztalcie 9, zobacz sobie http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/

sa troche inne niz te z motherhood, pokryte " misiem" i dwustronne: twardsza np do czytania a miekka do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do abonamentu to ja nie przedłużałam, wydaje mi się to bezcelowe, nie dużo więcej jest w tej płatnej wersji, więc lepiej kasę odłożyć dla maluszka :D Ale każdy robi jak uważa...
    Jak na razie to ciągle mi waga leci w dół, a już chyba powinnam przybierać po te 0,5kg tygodniowo? nie wiem sama, może potem nadgoni...Nie żeby mi jakoś szczególnie zależało na tym, żeby przytyć, ale to dla zdrowia maluszka...
    A wracając do badań to w związku z tym, że do gina chodzę prywatnie to badania krwi i moczu też mam płatne...postanowiłam spróbować u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o skierowanie na te badania i się udało, jedno czy dwa są tylko płatne wiec zawsze lepiej niż wszystkie :D Dziewczyny zastanówcie się nad tym bo szkoda pieniędzy...jak coś można mieć za darmo :D
    Ależ ja chyba na sknerę wyjdę ;p ALe cóż...trzeba sobie radzić w życiu :D
    Miłego dnia wszystkim życzę...i w końcu odetchniemy, przynajmniej u nas przyjemny deszczyk i temperatura znacznie bardziej znośna :D
    KONIEC :D bo się rozpisałam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:49

Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Własnie tego się obawiam.A taki tanszy masz czy z wyższej półki cenowej?
    nie masz się czego obawiać, ja już przy 3podejściu znalazłam maleństwo....a teraz jak szukam, to bawimy się "w kotka i myszkę" ale i tak JE znajduję i to jest "muzyka dla duszy"...mój małż to nie może się oderwać...:)
    ja mam taki zwykły, słuchawki, włącznik, żel i tyle....a wszystko działa tak jak trzeba:)

co do poduszki to poczekam na wypłatę i zaryzykuję z tą poofi:)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Co do abonamentu to ja nie przedłużałam, wydaje mi się to bezcelowe, nie dużo więcej jest w tej płatnej wersji, więc lepiej kasę odłożyć dla maluszka :D Ale każdy robi jak uważa...
    Jak na razie to ciągle mi waga leci w dół, a już chyba powinnam przybierać po te 0,5kg tygodniowo? nie wiem sama, może potem nadgoni...Nie żeby mi jakoś szczególnie zależało na tym, żeby przytyć, ale to dla zdrowia maluszka...
    A wracając do badań to w związku z tym, że do gina chodzę prywatnie to badania krwi i moczu też mam płatne...postanowiłam spróbować u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o skierowanie na te badania i się udało, jedno czy dwa są tylko płatne wiec zawsze lepiej niż wszystkie :D Dziewczyny zastanówcie się nad tym bo szkoda pieniędzy...jak coś można mieć za darmo :D
    Ależ ja chyba na sknerę wyjdę ;p ALe cóż...trzeba sobie radzić w życiu :D
    Miłego dnia wszystkim życzę...i w końcu odetchniemy, przynajmniej u nas przyjemny deszczyk i temperatura znacznie bardziej znośna :D
    KONIEC :D bo się rozpisałam ;p

z tymi badaniami juz probowalam, poszlam do gina z luxmedu zeby mi dal skierowanie i zebym mogla zrobic je za darmo. Ile sie musialam naklamac, ze chce zeby moja ciaze prowadzila i wogole, 2 karte mi zakladala. Szkoda zachodu na te pare zl,tymbardziej ze teraz wszytskie te "drozsze" chorobska mamy juz zalatwione a na badanie ogolne moczu wole dac 6zl niz isc po specjlne skierowanie.

co do wagi to ja od ubieglego poniedzialku +0,5 kg.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    nie masz się czego obawiać, ja już przy 3podejściu znalazłam maleństwo....a teraz jak szukam, to bawimy się "w kotka i myszkę" ale i tak JE znajduję i to jest "muzyka dla duszy"...mój małż to nie może się oderwać...:)
    ja mam taki zwykły, słuchawki, włącznik, żel i tyle....a wszystko działa tak jak trzeba:)

co do poduszki to poczekam na wypłatę i zaryzykuję z tą poofi:)

Malenq ja wracam do PL 5 sierpnia i tez kupie ten detektor, tu w szwajcarii strasznie drogie są (cena x3 praktycznie), zaluje ze nie kupilam przed wylotem bo wlasnie chcialabym posluchac:)

co do poduszki to naprawde dobra inwestycja:) ja wlasnie zjadlam sniadanie opatulona w poofi na kanapie;)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie standardowo +0,5kg co tydzień.....tak książkowo to ja nawet owulacji nie miałam hehehehe
    ja również prywatnie chodzę, bo nie chce mi się w kolejkach stać i kombinować, a tak jak Ag... zauważyła to te najdroższe to i tak trzeba na własną kieszeń....więc w pakietach robię....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq ja wracam do PL 5 sierpnia i tez kupie ten detektor, tu w szwajcarii strasznie drogie są (cena x3 praktycznie), zaluje ze nie kupilam przed wylotem bo wlasnie chcialabym posluchac:)

co do poduszki to naprawde dobra inwestycja:) ja wlasnie zjadlam sniadanie opatulona w poofi na kanapie;)

Ag.... mój małż się śmieje, że ja na tą poduszkę jestem "napalona jak królik na marchewkę" heheheh.... więc postanowione, że po wypłacie zamówię...:)

A detektor naprawdę taki zwykły wystarcza......cudna sprawa:)

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag.... mój małż się śmieje, że ja na tą poduszkę jestem "napalona jak królik na marchewkę" heheheh.... więc postanowione, że po wypłacie zamówię...:)

A detektor naprawdę taki zwykły wystarcza......cudna sprawa:)

haha no zobaczysz jeszcze ci ją bedzie podbieral to mu sie przypomnisz z tym tekstem:) co do detektora to wlasnie taki kupie, bodajze angelsounds, tak??

co do badan jesli ktoras robi np w diagnostyce to jak zalozycie karte stalego klienta macie 5% znizki, i wyniki Online.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwuszki mam pytanie od którego tygodnia podsłuchujecie maluszka detektorem i w jakim miejscu bo ja wczoraj szukałam prawie z 10 min i cierpliwość mi się skończyła... bede wdzieczna za wszelkie informacje...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko bez tego abonamentu to nawet kalendarz nie działa. .....

Poofi polecam! Warto!

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziwuszki mam pytanie od którego tygodnia podsłuchujecie maluszka detektorem i w jakim miejscu bo ja wczoraj szukałam prawie z 10 min i cierpliwość mi się skończyła... bede wdzieczna za wszelkie informacje...

KOCHANIe powtórzę, bardzo nisko, nad sklepieniem łonowym, tam musisz się skupić i szukać....będziesz słyszała - coś takiego jak stukot pociągu....reszta to wody płodowe itp...

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Tylko bez tego abonamentu to nawet kalendarz nie działa. .....

Poofi polecam! Warto!

Ja abonament mam od lutego, na rok wtedy kupiłam heheheh

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    KOCHANIe powtórzę, bardzo nisko, nad sklepieniem łonowym, tam musisz się skupić i szukać....będziesz słyszała - coś takiego jak stukot pociągu....reszta to wody płodowe itp...

serdecznie dziekuje Ci za odpowiedz, a czy w 10t 2d jest możliwe ze juz cos usłyszę?

Malenq lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj chyba Ania pisała, że ją boli spojenie łonowe, i kurde mnie zaczęło wczoraj wieczorem,w nocy bolało i teraz też. Naczytałam się o tym trochę w internecie i podobnież 1 na 800 kobiet tak ma, że im się ono rozchodzi. Dodatkowe objawy to promieniowanie bólu na plecy i nogi. I kurde tak mam, podobnież tego nie da się leczyć. W poniedziałek na wizycie ginka przepisała mi Luteinę jak nie przestanie mnie boleć podbrzusze i od dzisiaj biorę. Nie wiem czy jechać na IP bo ona na urlopie czy co zrobić. Podobnież dziecku to nie zagraża ale czy to na pewno to?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ