X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6...nic więcej mądrego nie dodam do tego co dziewczyny już napisały. Wiedz tylko, że będę miała w myslach Twoje maleństwo i jakoś "na odległość" bede się starała dodawać Wam otuchy i siły. Wierzę mocno razem z dziewczynami, ze wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki, zeby już na amniopunkcji wszystko co wyszło do tej pory okazało się nieprawdą. Ogromne przytulasy dla Was. Badź silna!

Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6, popłakałam się nad Twoim postem, łzy mi leciały do obiadu :( Trzeba walczyć i wierzyć, bo kto jak nie matka! <3

Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocki.
    Odmeldowuje się juz dziś. Padam.
    Papatki.

Ag... lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:21

Wiki81, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle a jak poofi? Zadowolona jestes?? ja sie totalnie uzaleznilam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 23:04

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angb6 sciskam mocno i wierze ze będzie wszystko dobrze.nie zazdroszcze ci stresu i przeplakanych nocy i życzę ci dużo dużo sily i wiary. Mnie na zrobienie badan genetycznych nie bylo akurat stać bo mam komplikacje finansowe i muszę zrezygnowac (tak wiec żyje w niewiedzy ale sie tez nie stresuje ) a czy wszystko ok dowiem się na USG polowkowym do tego czasu juz mi się sprawy poukladaja mam nadzieje i wiem bo wierze ze będzie z moja dzidzia ok.

Dziś na wizycie lekarz powiedzial ze dzidzia ma 76,4 mm ,serduszko bije , dzidziuś rośnie wyniki ok a co dalej zobaczymy - będzie co ma być. Dobranoc mamusie i w brzuszkach dzidziusie.

agnb6 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle też myślałam o sofie, ale musze mieć coś do spania więc ewentualnie rozkładana. Myślałam że będę tam czasami spała, albo moja mama jak przyjedzie do dziecka. W salonie mam wielki narożnik, ale nie chciałabym tam się kłaść. A sypialnie zostawiłabym chętnie jako sypialnie z mężem. Pamiętam z pierwszych miesięcy życia jak synek baraszkował i podnosił się na rączkach to na narożniku jeszcze u teściów było bardzo wygodnie tak się bawić. Strasznie lubie porządek i zabawki trzymam w skrzyniach nakładanych jedna na drugą, a książeczki na półce lub regaliku, ale dobry pomysł, żeby na tej ścianie w przejściu drzwi zrobić taki wąski regał na całą ścianę na płyty, książki, maskotki. Dzięki.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:

Dziś na wizycie lekarz powiedzial ze dzidzia ma 76,4 mm ,serduszko bije , dzidziuś rośnie wyniki ok a co dalej zobaczymy - będzie co ma być. Dobranoc mamusie i w brzuszkach dzidziusie.
    Kasiu a jak Ci lekarz mierzył dzidzię dzisiaj, to nie patrzył na kość nosową, przyzierność, czy układ czaszki?

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 - bądź dzielna, trzymam kciuki za badania. :*

Ja dziś ścięłam włosy. Miałam do pasa. Męczyły mnie strasznie. Teraz są do łopatek.

Jutro rano jadę na lotnisko po męża. Nie widzieliśmy się miesiąc i dwa dni. Bardzo się cieszę, że go zobaczę nareszcie. :)

Jak znajdę czas to napiszę jaka była jego reakcja gdy dowie się że będziemy mieć córeczkę. :)

zielarka, Malenq, MonikaDM, Wiki81, Ag..., M4DZI4, Ewelina88, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja też mam jakieś straszne koszmary. Dziś śniło mi się że poroniłam i się topiłam i w ogóle chociaż nigdy nawet o tym nie pomyślałam to miałam taki sen. Od razu kazałam przytulić się lubemu i było lepiej ♥. Swoją drogą ja mam słabe włosy a jeszcze teraz zaczęły wypadać mi straszliwie, koleżanka fryzjerka stwierdziła że w jednym miejscu nie mam włosów jak by to była blizna;) mam nadzieje że po porodzie jakoś to się poprawi.

Dziś ciężki dzień w pracy wszystkim mamuśkom pracującym niech ten dzień w pracy szybko mija! ;-)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle a jak poofi? Zadowolona jestes?? ja sie totalnie uzaleznilam:)

Bardzo. Tylko męża żal...

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Isabelle też myślałam o sofie, ale musze mieć coś do spania więc ewentualnie rozkładana. Myślałam że będę tam czasami spała, albo moja mama jak przyjedzie do dziecka. W salonie mam wielki narożnik, ale nie chciałabym tam się kłaść. A sypialnie zostawiłabym chętnie jako sypialnie z mężem. Pamiętam z pierwszych miesięcy życia jak synek baraszkował i podnosił się na rączkach to na narożniku jeszcze u teściów było bardzo wygodnie tak się bawić. Strasznie lubie porządek i zabawki trzymam w skrzyniach nakładanych jedna na drugą, a książeczki na półce lub regaliku, ale dobry pomysł, żeby na tej ścianie w przejściu drzwi zrobić taki wąski regał na całą ścianę na płyty, książki, maskotki. Dzięki.

To moze do dzieciecego pokoiku wstawisz jednoosobowe lozko z materacem? Nie wiem, jakie pomoeszczenia masz w reszcie domu, ale tak mysle, ze maluszek na poczatku bedzie pewnie spedzal czas z wami w salonie niz u siebie. Na tym etapie to bedzie tylko sypialnia pewnie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze sypialnie z ogromnym łóżkiem, a salon służy do życia codziennego. Także wiem, że w sypialni może z nami na początku być, ale faktycznie przemyślę jeszcze ten narożnik w pokoju dzidziusia. Myślałam jeszcze o ładnej sofie.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Agnb6 - bądź dzielna, trzymam kciuki za badania. :*

Ja dziś ścięłam włosy. Miałam do pasa. Męczyły mnie strasznie. Teraz są do łopatek.

Jutro rano jadę na lotnisko po męża. Nie widzieliśmy się miesiąc i dwa dni. Bardzo się cieszę, że go zobaczę nareszcie. :)

Jak znajdę czas to napiszę jaka była jego reakcja gdy dowie się że będziemy mieć córeczkę. :)

OOO to szykuje się miły wieczór z mężem. A jak ja zawsze ścinam włosy, to mi się stosunki z mężem poprawiają, może coś na zasadzie hehe 'mam nową żone' Śmiesznie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:48

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, kurcze jestem nieprzytomna, nie śpię od 6.00 bo cholera u sąsiadów na górze od tej właśnie godziny puszczana jest na cały regulator muzyka! Mąż niewyspany też do pracy poszedł bidulek.
    Wczoraj zobaczyłam, że na balkonie i parapecie jest jakiś syf, jak by ktoś wytrzepał nad nami jakiś dywan. Mieszkamy w 10 piętrowym bloku na 9 piętrze, więc wiadomo było skąd się to wzięło. Poszliśmy do sąsiadów (nowych zresztą) kulturalnie zwrócić uwagę, i wszystko ok, przeprosili mówiąc, że to robotnicy dokańczają balkon robić i to pewnie dlatego. A dzisiaj proszę bardzo na złość puszczona muzyka na full aż mną telepie od basów. (podejrzewam, że właściciele powiedzieli o tym robotnikom a ci z zemsty postanowili zrobić dyskotekę, bo właściciele w pracy) Gdybyśmy mięli już małe dziecko to chyba bym ich tam powybijała.
    Rozumiem, że cisza jest do 6.00 i nie mówię aby nie słuchali muzyki ale niech to robią z umiarem! Mąż poszedł do nich , żeby już w mniej kulturalny sposób powiedzieć, co nam nie pasuję ale muza jest tak głośno że nic nie słyszą! Zadzwonimy więc do spółdzielni i to zgłosimy!

isabelle tak można to tak nazwać jak adapter do zapinania pasów dla kobiet w ciąży. Wczoraj pytałam męża, ile kosztował ale nie chciał powiedzieć więc i tak sobie sprawdziłam w necie. Są dwa rodzaje , jeden kosztuje 150 zł, ten drugi dwa razy tyle.

ten pierwszy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2ebd2fd1fc7.jpg

(ja mam drugi ,już zdjęcie wklejałam)
    Co mogę powiedzieć/ Bezpieczeństwo dziecka i moje jest najważniejsze, i bezcenne. Wiadomo, że brzuch rośnie i coraz jest niewygodniej zapinać pasy, i niebezpieczne się to robi.
    Mitem jest , że w ciąży nie powinno się zapinać pasów, to totalna bzdura i nawet w przepisach każdy nawet kobieta ciężarna ma obowiązek pasy zapinać.

A, co do tego adaptera ( co teraz wkleiłam zdjęcie) pasy oplatają bardziej miednicę, zaś w tym moim uda. A główny pas oczywiście w obu przypadkach jest na właściwym miejscu i nie dotyka "apartamentu" malucha :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam ostatnie strony:

Agnb6, bardzo mi przykro, że dotknęło Was takie cierpienie :(
    Modlę się za Was. Jestem z Wami! Wierzę z całego serca, że wszystko się ułoży!

Dziewczyny,
    dziękuję za rady. Pójdę jeszcze na wizytę w poniedziałek do endo i "powiercę" Jej trochę w brzuchu :) (jestem upierdliwa!)

Co do farbowania, czuję się świetnie! myślę,że jeśli któraś z przyszłych Mam ma się stale stresować swoim wyglądem (odrosty, wyblakły kolor), to zdecydowanie lepiej zapewnić sobie trochę przyjemności i iść do frycka (poprosić o preparaty najmniej szkodliwe), aniżeli się denerwować.
    Oczywiście, większość zaleca zabiegi na włosy w II trym. Poczekałam, choć znam Mamusie, które farbowały od początku i nie miało to wpływu na maleństwo. Wszystko zależy od naszego podejścia :)

agnb6 lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Witam (y) się w drugim trymestrze!

Dziś spałam z poofi. Zasnęłam o 21 z hakiem. Obudziłam się na chwilę o 6:12. Znowu zasnełam. No i tak do teraz. Co jest w tej poduszce? Szok!

No i wszystko byłoby ok, gdyby nie bol głowy i karku :(

Muszę coś zjeść.

Skończył mi się dziś abonament. Kupiłyście w końcu?

Ag..., M4DZI4, marrtka, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Witam w gronie osób, które obudziły się z ogromnym bólem głowy :(

do tego przed chwilką była "reklamacja" śniadania z natychmiastowym zwrotem hehehe

i oczywiście żeby to nie był koniec, to krew z nosa też była....

zapowiada się ciężki dzień....

Paula a dużo miejsca teraz z tą poduszką "zajmujecie" na łóżku???

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć.
    Witam (y) się w drugim trymestrze!

Dziś spałam z poofi. Zasnęłam o 21 z hakiem. Obudziłam się na chwilę o 6:12. Znowu zasnełam. No i tak do teraz. Co jest w tej poduszce? Szok!

No i wszystko byłoby ok, gdyby nie bol głowy i karku :(

Muszę coś zjeść.

Skończył mi się dziś abonament. Kupiłyście w końcu?

mi sie jutro konczy abonament i kupuje. Haha a widze ze u ciebie dziala tak jak u mnie:) budze sie o 6 a potem kima do 9:) i nie umie wstac, ale jak wstaje to zabieram ja ze soba na kanape:)
    maz sie smieje i mowi" ale agus zostawisz jak jak pojedziesz do PL??:)"

Malenq- my na 140cm lozku obecnie miescimy sie bez problemu, de facto ona badzo mnie ogranicza miejscowo bo ja jak ją uloze tak mam do rana i nie wedruje z nia po lozku, reszta miejsca dla męża:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:27

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie dużo. W sumie tyle ile zawsze. Mąż też wyspany ;)

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ