*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
liliana wrote:Hej dziewczyny,
przepraszam,że się ostatnio nie odzywam, ale mam masę różnych spraw do załatwienianie nadążam już z czytaniem postów, ale za kilka dni na pewno nadrobię
tak prosto z mostu zapytam Panie, które leczą się endokrynologicznie.
Przed ciążą miałam TSH ponad 3. Na podstawie wywiadu (objawów) lekarz stwierdził subkliniczną niedoczynność. Biorę Euthyrox 50. Miesiąc temu wynik spadł do 0,8 (norma 0,55-4,78). Zapytałam lekarza, czy nie obniżyć dawki z 50 na 37,5. Kazał kontynuować. Dziś - wynik 0,47 (normy jak wyżej)
Przed chwilką rozmawiałam z endo. Powiedziała, że wynik jest jak najbardziej prawidłowy dla kobiety w ciąży - że ma specjalne tabele i wszystko jest oki.
Czy jest może tutaj jakaś specjalistka od tarczycy, która miała podobną sytuację z drastycznym spadkiem TSH w ciąży? Babka zaleca przyjmowanie takiej samej dawki. Nie jestem specjalistą, ale wydaję mi się, że skoro przez 3 miechy spadło do takiego poziomu (i może znów leci w dół), to nie jest to nic dobrego.
Właściwie to w 90% wierzę w lekarzowi,ale zawsze wolę się skonsultować
BTW właśnie wróciłam od fryzjera. Farbowałam swoje blond odrosty. Miałam strasznego stresa przed wyjściem, ale teraz już czuje się szczęśliwa
Wyjątkowo wybrałam salon w którym używają lepszej jakości kosmetyków, więc mam nadzieję, że ingerencja była mniejsza. A jak u Was? Farbujecie, nie farbujecie?
Jakie masz ft4? Z tego co mi endo tłumaczył, to tsh obniża się pod wplywem hcg. no ale to raczej w pierwszych tyg ciąży. Teraz mam mieścić się w granicach 0,9-2,1. W ciąży bada się tsh co 4 tyg. Mam hashimoto. Zaufaj lekarzowiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:33
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb82a698a666.jpg
Agnb6
Tak bardzo chciałabym napisać Ci coś mądrego, coś, co ukoi Twój ból, wyciszy rozpacz w sercu. . .
Nie mogę wyobrazić sobie tego, co czujesz. Strach jest czymś, co nas paraliżuje.
A strach o ukochane i wyczekiwane maleństwo . . . - zabija nas.
Jestem tylko człowiekiem - wiec moje słowa na nic się zdadza.
Każda z nas tu na forum odrzuca najgorsze myśli i powtarza wciąż: moje dziecko jest zdrowe, wszystko jest w porządku, w styczniu je przytulne itd.
Jestem pewna, że każda z nas głęboko Ci współczuje i jeśli jest wierząca, to modlac się o swoje małe szczęście, nie zapomni poprosić Boga o zdrowie Twojej kruszynki.
Ja wierzę, że cuda się zdarzają. Bo się zdarzają!
Trzymaj się Kochana i NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ! NIGDY!
Ewelina88, jonka91, agnb6, Malenq, polaola, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Ale wpisów naskrobałyście, spadam do lektury !
Byłam w Kubusiu i oglądałam wózki. Camarelo Carera wygląda ok, ale dosyć masywnie. Chyba zdecydujemy się na X Landera X city. Lekki, zgrabny.. Pani w sklepie mówiła, że bez porównania jeśli chodzi o X-Landera, a Camarelo czy Bebetto. Ponoć nie było na niego nigdy reklamacji. Cena 3in1 około 2300 zł.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziękuję Wam wszystkim za tyle ciepłych słów! Jesteście kochane!
Tym bardziej, że nie mam komu się wygadać, jeśli nie tutaj...
Tylko najbliższa rodzina wie o ciąży (z powodu 2 wcześniejszych nieudanych) i oczywiście są z nami myślami, wspierają i pocieszają, ale smutek i wielki strach nie odchodzą..Cynamonek30 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
agnb6 wrote:Belldandy – nie wiem, czy już otrząsnęłaś się z wiadomości, że będziesz mieć synka a nie córeczkę, bo nie było mnie na forum od 2 dni i jeszcze nie nadrobiłam.
Mam nadzieję, ze już się przyzwyczaiłaś do tej myśli. A jeśli jeszcze kiedyś zechce Ci się zapłakać z tego powodu – to pomyśl wtedy proszę o kobietach, które każdego dnia wypłakują oczy i modlą się o zdrowie swojego maleństwa, o cud. O kobietach, które nie mogą się cieszyć ciążą, które nie oglądają wózków ani łóżeczek, które nie kupiły jeszcze ani jednych śpioszków, ani jednego ciucha ciążowego. Które rosnący brzuszek starają się ukrywać w obszernych ubraniach, aby sąsiedzi czy pani z kiosku pod domem, czy znajomi nie pytali za kilka miesięcy, co, jak i dlaczego. Bo nie wiadomo, co będzie i jak to się zakończy.
Pomyśl wtedy o mnie...
Nie róbcie, ze mnie "potwora"To był po prostu szok, a jak doszły do tego hormony i emocje, to ta cała mieszanka spowodowała, że reagowałam płaczem. Teraz jest dobrze. Kocham mojego synka i nie oddam go nikomu !
Syniu Mamusi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:11
ania_29 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
agnb6 wrote:Dziękuję Wam wszystkim za tyle ciepłych słów! Jesteście kochane!
Tym bardziej, że nie mam komu się wygadać, jeśli nie tutaj...
Tylko najbliższa rodzina wie o ciąży (z powodu 2 wcześniejszych nieudanych) i oczywiście są z nami myślami, wspierają i pocieszają, ale smutek i wielki strach nie odchodzą..
Musisz wierzyć i się modlić. Będzie dobrze!;* Idź jeszcze do jakiegoś dobrego specjalisty na konsultację!agnb6 lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Hej Mamusie, jako że jestem już Mamusią i po ciąży zostały mi witaminki chciałabym je odsprzedać tabletki Omega med optima, nowe opakowanie 60 tabl(30+30), data ważności 31.12.2014, moze któraś z mam będzie zainteresowana:)
mam tez oeparol femine.
Cena bardzo korzystna proszę pisać na priv:) -
agnb6- kochana cuda sie zdarzają, ja wierze w cud że pomimo moich komplikacji i straty synka w 23 tc.uda mi sie Adusię lub w 20% Adusia donosić.
Modle sie o to codziennie Wasze malenstwo tez dolacze do;-)tych modlitw.
Badz silna dla SYNA LUB CÓRKI NIE POZWOL by bol rozerwal Ci serduszko.
Nie wiemy jacy jestesmy silni.
Paula44, M4DZI4, agnb6, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
To co może cię niepokoić oczywiście niepotrzebnie (odpowiedź)
Liczne fosforany bezpostaciowe w wyniku badania ogólnego moczu
"Odebrałam wynik badania ogólnego moczu. Badanie wykonane w celach profilaktycznych - nie odczuwam żadnych dolegliwości i generalnie czuję się zdrowa. W badaniu ogólnym moczu zaniepokoiły mnie liczne fosforany bezpostaciowe. Wszystkie pozostałe składniki moczu są negatywne tylko w osadzie moczu napisano: liczne fosforany bezpostaciowe. Czy taki wynik badania ogólnego moczu może sugerować jakąś chorobę? Co oznaczają bezpostaciowe fosforany w analizie ogólnej moczu?"
Odpowiedź zespołu eUrologia.pl
"Osad moczu oceniany jest pod mikroskopem po 20 krotnym zagęszczeniu moczu. W warunkach prawidłowych w osadzie moczu mogą być stwierdzone kryształy fosforanu wapnia, szczawianu wapnia i węglanu wapnia. Fosforany bezpostaciowe w osadzie moczu nie mają znaczenia klinicznego. Obecność fosforanów w moczu uzależniona jest od rodzaju diety i pH moczu. Fosforany bezpostaciowe występują z reguły przy zasadowym lub obojętnym pH moczu. Dieta bogata w warzywa sprzyja występowaniu fosforanów w badaniu ogólnym moczu. Polecamy artykuł: Interpretacja badania ogólnego moczu."
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki81 wrote:Dziewczyny, czy te wyniki i wysokie ph powinny mnie niepokoić? Wizytę mam 31 lipca
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf8193897ac.png
Wyniki masz dobre, a sama mam ph8 i lekarz mówił,że ok. Może na to mieć wpływ dieta bezmięsna.
Wiki81 lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
agnb6 dołączam się do tego co pisały kobietki bo już chyba nie ma co więcej dodac
aż serduszko boli że musisz coś takiego przeżywac
Bardzo mocno trzymam kciuki żeby koniec końców maleństwo było zdrowe,życzę Ci dużo siły i nie trac nadzieji!!! Wspieram
agnb6 lubi tę wiadomość
-
Agnb6...bardzo mocno cię przytulam. będę modlić się za Was.
Mojej znajomej w usg wyszły poważne wady(przezierność mocno powyżej normy, brak kości nosowej, brak części twarzy), test pappa to potwierdził, amniopunkcja całkowicie wykluczyła za to wszelkie nieprawidłowości. Maja zdrową śliczną córeczkę. Ale co się najedli stresu to głowa mała. Dla mnie to niesamowici ludzie.
Trzymam za Was mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:24
Paula44, M4DZI4, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzielarka wrote:Agnb6...bardzo mocno cię przytulam. będę modlić się za Was.
Mojej znajomej w usg wyszły poważne wady(przezierność mocno powyżej normy, brak kości nosowej, brak części twarzy), test pappa to potwierdził, amniopunkcja całkowicie wykluczyła za to wszelkie nieprawidłowości. Maja zdrową śliczną córeczkę. Ale co się najedli stresu to głowa mała. Dla mnie to niesamowici ludzie.
Trzymam za Was mocno kciuki!
Znam podobna historię! ! ! Dziecko z badań obarczone licznymi wadami - przychodzi na świat zdrowe! Wiara!agnb6 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? siedzę i czytam sobie forum a moja dziecina w brzuchu skacze i skacze, a ja dziś nie tylko czuję to w środku ale i gdy przyłożę rękę podbrzusze wibruje
a nawet czułam dziś dwa razy mocniejsze szturchnięcia pod rękę
WSPANIAŁE UCZUCIE!!!!
M4DZI4, MonikaDM, Viv78, Sarnaa, jonka91 lubią tę wiadomość