X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez czasem moj J wkurza ;D czasem jest jakis powod a czasem tak po prostu.. potem jest mi glupio ze sie do niego nie odzywam no ale co zrobisz...
    moja mamuska dzwoni do mnie na skype ;D wiec czasem mozna sklamac ze laptop sie zapodzial albo cos ;PP

MigoTtTka lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam duzo czasu wolnego.. czasami to nawet za duzo..heh

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki dzisiejszego badania :) Jestem zawiedziona że toksoplazmozy nie przechodziłam... :/ Za to ASPAT i AIAT piękne! super :)

Ag..., Wiki81, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, super że dobrze:)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest osoba chętna, która oceni mój pomysł? Mam w domu jeden wolny pokój, który czekał na urządzenie. Projektując dom nie myślałam wówczas o nim i teraz przyszedł czas. pomyślałam, że spróbuję sama go urządzić. Na zdjęciu podane sa wymiary i moje przykładowe urządzenie. Na przejściu pomiędzy drzwiami wejściowymi i na taras nie chcę stawiać łóżeczka, bo może być przeciąg. Tak samo na ścianie zewnętrznej gdzie jest wyjście na taras, też może być to chłodniejsza ściana, więc tam też łóżeczka nie chce stawiać.
    W pokoju jest deska bambusowa na podłodze i dwa kinkiety w ścianie (raczej same kable jeszcze) i w suficie kabel na żyrandol i tyle.
    Tak jak pisałam mam stolarza, który robi meble na wymiar więc moge sobie dokładnie wymierzyć i zaprojektować meble. Myślałam o komodzie głębokość ok 40cm, może być długa na ubranka, taka podręczna szafka np z przewijakiem i może regalik wąski a wysoki z półkami. Co o tym myślicie. To moja pierwsza koncepcja - jeszcze nawet do końca nie przemyślana.

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77c5360d46ec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:52

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Czy jest osoba chętna, która oceni mój pomysł? Mam w domu jeden wolny pokój, który czekał na urządzenie. Projektując dom nie myślałam wówczas o nim i teraz przyszedł czas. pomyślałam, że spróbuję sama go urządzić. Na zdjęciu podane sa wymiary i moje przykładowe urządzenie. Na przejściu pomiędzy drzwiami wejściowymi i na taras nie chcę stawiać łóżeczka, bo może być przeciąg. Tak samo na ścianie zewnętrznej gdzie jest wyjście na taras, też może być to chłodniejsza ściana, więc tam też łóżeczka nie chce stawiać.
    W pokoju jest deska bambusowa na podłodze i dwa kinkiety w ścianie (raczej same kable jeszcze) i w suficie kabel na żyrandol i tyle.
    Tak jak pisałam mam stolarza, który robi meble na wymiar więc moge sobie dokładnie wymierzyć i zaprojektować meble. Myślałam o komodzie głębokość ok 40cm, może być długa na ubranka, taka podręczna szafka np z przewijakiem i może regalik wąski a wysoki z półkami. Co o tym myślicie. To moja pierwsza koncepcja - jeszcze nawet do końca nie przemyślana.

bardzo chetnie tylko nie widze zdjecia

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    bardzo chetnie tylko nie widze zdjecia
    Racja, nie zapisałam:/:/

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    nie tylko Ciebie, ogólnie dziś cała macica w koło mnie boli. Wyraźnie czuję w którym miejscu jest. Trochę mnie to martwi.
    Do tego wszystkiego chyba źle zamknęłam samochód i ukradli nam radio, które trochę kosztowało. Mąż miał tam też dokumenty różne i między innymi kartę kredytową i o dziwo jej nie zauważyli ale brakuje mojego zdjęcia. ;p Tomasz twierdzi, że pewnie wcześniej zgubił ale wydaje mi się, że ja widziałam niedawno.;p
    Dobrze, że nie zaglądali do bagażnika bo tam wzmacniacz za ponad 1 tys.
    nam tez kiedys radio rabneli jak poszlismy na koncert a auto stało pod marketem, jeszcze jak wysiadalismy to widziałam ze jakies łebki się na nas gapili i dokładnie zamknelam drzwi od swojej strony a jak wrocilismy to jeszcze do auta nie doszlismy a mialam juz złe przeczucie a radio żaden szał jedno z najtanszych ale nerw imo to nieziemski
    kiedy indziej na wakacjach nam wypruli uszczelke od szyby auto stalo pod samym blokiem przy ulicy wtedy nic buchneli, bo w aucie nic nie bylo, ale uszczelka do wymiany

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje trzymajcie kciuki wlasnie Moj dzwonil ze zalatwia sobie w najblizszym czasie urlop i zebym popatrzyla na bilety do Pl -tak ze jeszcze jest malutka nadzieja na odpczynek w ciepelku :) i odwiedzenie przyjaciol i rodziny <3 ochh...ale by bylo pieknie;) tylko musze u poloznej sie wypytac kiedy mam spotkanie zebym moc leciec na 2tyg :)

Malenq, Ewelina88, Sarnaa, Sarnaa, Sarnaa lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek? Ja niby jeszcze nie rozglądam się na poważnie za wyposażeniem bo czekam do magicznego usg połówkowego, ale już teraz mój szef polecił mi firme i'coo
    http://www.amko.com.pl/peak-air-spacerowkagondola-bossa-nova-i-coo/4824/
    JEmu urodził się duży syn bo ok 4,5 kg i powiedział że szukał czegoś mocnego i w miarę do spakowania do auta - w tym modelu podobno bardzo łatwo kółka się oczepiają.
    Ten model po przecenie kosztuje 2500 i nie wiem czy to dużo czy mało.
    Co o tym myślicie?

dqpri09k9d4fedco.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Racja, nie zapisałam:/:/
    nawet mam pokoj o podobnych wymiarach i moge sobie to lepiej zwizualizować
    jedyną rzecz którą bym chyba zmieniła to dałabym sobie szafkę do przewijania blizej łóżeczka, ale z drugiej strony Ty juz masz doświadczenie i pewnie Ci bez różnicy ta odległośc i super pomysł z kanapa koło łóżeczka zawsze można sobie wygodnie usiąść do karmienia

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina kwestia kto i ile może wydać na wózek....
    ja mam zarezerwowane 1500 i więcej nie uda mi się wycisnąć hehehehe

Migotka 3mam mocno:) niech po Waszej myśli pójdzie załatwianie:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77c5360d46ec.jpg

Układ bardzo mi się podoba, ale nie wiem czemu wydaje mi się, że jakoś pusto będzie w tym pokoju bo np komoda 120 to dosyć mała jest, a nie wiem jak z resztą wymiarów jeżeli np chodzi o szafkę i regał. Ale ogólnie pomysł rozstawienie wszystkiego podoba mi się.

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina oj kochana, zobacz że ten wózek waży aż prawie 21 kg! Toż to czołg! Facetowi łatwo się mówi, ale to nie on a kobietka więcej czasu spędza na spacerowaniu z wózkiem i dzieciaczkiem w środku :)
    Ja osobiście na wózek chcę przeznaczyć max 1800 zł i nie więcej.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki myślę że pomysł jest dobry bo na komodzie pewnie będzie stał tv, więc w sam raz. A przewijak masz na łóżeczku czy na tym regale po prawej str? bo jeśli na regale to lepiej by stał bliżej (tak na moje oko ;) )

Kochana powiedz mi w jakim programie to projektowałaś i czy trzeba go ściągać z neta czy można korzystać online?

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki myślę że pomysł jest dobry bo na komodzie pewnie będzie stał tv, więc w sam raz. A przewijak masz na łóżeczku czy na tym regale po prawej str? bo jeśli na regale to lepiej by stał bliżej (tak na moje oko ;) )

Kochana powiedz mi w jakim programie to projektowałaś i czy trzeba go ściągać z neta czy można korzystać online?

Przewijaka jeszcze nie planowałam, może być na łózeczku, albo na tej komodzie. Co do TV to mam kabek w ścianie (na TV wiszący) na ścianie obok drzwi na taras, dlatego sofę chcę postawić na przeciwko.

A projekt zrobiłam PrtScr (tzw. zrzut ekranu) z pdf z mojego projektu domu i w Paincie ustawiałam i kolorowałam meble

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Układ bardzo mi się podoba, ale nie wiem czemu wydaje mi się, że jakoś pusto będzie w tym pokoju bo np komoda 120 to dosyć mała jest, a nie wiem jak z resztą wymiarów jeżeli np chodzi o szafkę i regał. Ale ogólnie pomysł rozstawienie wszystkiego podoba mi się.
    Pusto to chyba nie będzie bo może źle meble zwymiarowałam. Pokój ma tylko 3 m szerokości i jak po obu stronach ustawię meble to nie będzie aż tyle miejsca. No i boję się że jak wstawię naroznik to mi zajmie 1/3 pokoju. A chcę miec tam miejsce do spania.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze że pokój nie jest zagracony :) Dojdą z czasem zabawki.... ;)

Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcesz miec miejsce do spania no to naroznik idealnie, jakby mialo byc stricte do pokoju dzidziusia ( bez lozka dla ciebie) to moze jakis szezlong albo fotel bujany.
    ja nie wiem czy nie dalabym lozeczka w miejsce komody, obok komoda z przewijakiem albo przewijak stojacy a komoda w miejsce lozeczka wtedy masz wszystko kolo siebie w sensie regal, szafka i komoda.hmmm ale w sumie kinkiety dobrze miec nad lozeczkiem wiec twoj pomysl jest chyba lepszy.
    wydaje mi sie pusta ta sciana ze stoi na niej tylko komoda ale moze jak dorzucisz dywanik na srodek, obok jakis koszyk wiklinowy ( do ktorego powrzuca sie pozniej pewnie zabawki jak napisala ania) czy cos i juz bedzie przytulnie.
    pozatym pewnie bedziesz miala jakies fajne zaslony czy cos i takie samo ustawienie 3 mebli naprawde niewiele mowi o pokoju.

btw sprobuj programu sweet home 3d mozesz robic wizualizacje wszystkego prawie i pozniej zrenderowac na 3d ze chodzisz sobie po pokoju i daje to fajny w miare rzeczywisty oglad ile tego miejsca naprawde jest.
    jest za darmo do sciagniecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:39

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Pusto to chyba nie będzie bo może źle meble zwymiarowałam. Pokój ma tylko 3 m szerokości i jak po obu stronach ustawię meble to nie będzie aż tyle miejsca. No i boję się że jak wstawię naroznik to mi zajmie 1/3 pokoju. A chcę miec tam miejsce do spania.
    łóżeczko dziecięce na pewno jest za malutkie narysowane ;)

201501145565.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ