*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie tez czasem moj J wkurza
czasem jest jakis powod a czasem tak po prostu.. potem jest mi glupio ze sie do niego nie odzywam no ale co zrobisz...
moja mamuska dzwoni do mnie na skypewiec czasem mozna sklamac ze laptop sie zapodzial albo cos ;PP
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Czy jest osoba chętna, która oceni mój pomysł? Mam w domu jeden wolny pokój, który czekał na urządzenie. Projektując dom nie myślałam wówczas o nim i teraz przyszedł czas. pomyślałam, że spróbuję sama go urządzić. Na zdjęciu podane sa wymiary i moje przykładowe urządzenie. Na przejściu pomiędzy drzwiami wejściowymi i na taras nie chcę stawiać łóżeczka, bo może być przeciąg. Tak samo na ścianie zewnętrznej gdzie jest wyjście na taras, też może być to chłodniejsza ściana, więc tam też łóżeczka nie chce stawiać.
W pokoju jest deska bambusowa na podłodze i dwa kinkiety w ścianie (raczej same kable jeszcze) i w suficie kabel na żyrandol i tyle.
Tak jak pisałam mam stolarza, który robi meble na wymiar więc moge sobie dokładnie wymierzyć i zaprojektować meble. Myślałam o komodzie głębokość ok 40cm, może być długa na ubranka, taka podręczna szafka np z przewijakiem i może regalik wąski a wysoki z półkami. Co o tym myślicie. To moja pierwsza koncepcja - jeszcze nawet do końca nie przemyślana.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77c5360d46ec.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:52
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Czy jest osoba chętna, która oceni mój pomysł? Mam w domu jeden wolny pokój, który czekał na urządzenie. Projektując dom nie myślałam wówczas o nim i teraz przyszedł czas. pomyślałam, że spróbuję sama go urządzić. Na zdjęciu podane sa wymiary i moje przykładowe urządzenie. Na przejściu pomiędzy drzwiami wejściowymi i na taras nie chcę stawiać łóżeczka, bo może być przeciąg. Tak samo na ścianie zewnętrznej gdzie jest wyjście na taras, też może być to chłodniejsza ściana, więc tam też łóżeczka nie chce stawiać.
W pokoju jest deska bambusowa na podłodze i dwa kinkiety w ścianie (raczej same kable jeszcze) i w suficie kabel na żyrandol i tyle.
Tak jak pisałam mam stolarza, który robi meble na wymiar więc moge sobie dokładnie wymierzyć i zaprojektować meble. Myślałam o komodzie głębokość ok 40cm, może być długa na ubranka, taka podręczna szafka np z przewijakiem i może regalik wąski a wysoki z półkami. Co o tym myślicie. To moja pierwsza koncepcja - jeszcze nawet do końca nie przemyślana.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:nie tylko Ciebie, ogólnie dziś cała macica w koło mnie boli. Wyraźnie czuję w którym miejscu jest. Trochę mnie to martwi.
Do tego wszystkiego chyba źle zamknęłam samochód i ukradli nam radio, które trochę kosztowało. Mąż miał tam też dokumenty różne i między innymi kartę kredytową i o dziwo jej nie zauważyli ale brakuje mojego zdjęcia. ;p Tomasz twierdzi, że pewnie wcześniej zgubił ale wydaje mi się, że ja widziałam niedawno.;p
Dobrze, że nie zaglądali do bagażnika bo tam wzmacniacz za ponad 1 tys.
kiedy indziej na wakacjach nam wypruli uszczelke od szyby auto stalo pod samym blokiem przy ulicy wtedy nic buchneli, bo w aucie nic nie bylo, ale uszczelka do wymiany -
Kochane Moje trzymajcie kciuki wlasnie Moj dzwonil ze zalatwia sobie w najblizszym czasie urlop i zebym popatrzyla na bilety do Pl -tak ze jeszcze jest malutka nadzieja na odpczynek w ciepelku
i odwiedzenie przyjaciol i rodziny
ochh...ale by bylo pieknie;) tylko musze u poloznej sie wypytac kiedy mam spotkanie zebym moc leciec na 2tyg
Malenq, Ewelina88, Sarnaa, Sarnaa, Sarnaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ile planujecie wydać na wózek? Ja niby jeszcze nie rozglądam się na poważnie za wyposażeniem bo czekam do magicznego usg połówkowego, ale już teraz mój szef polecił mi firme i'coo
http://www.amko.com.pl/peak-air-spacerowkagondola-bossa-nova-i-coo/4824/
JEmu urodził się duży syn bo ok 4,5 kg i powiedział że szukał czegoś mocnego i w miarę do spakowania do auta - w tym modelu podobno bardzo łatwo kółka się oczepiają.
Ten model po przecenie kosztuje 2500 i nie wiem czy to dużo czy mało.
Co o tym myślicie? -
Wiki81 wrote:Racja, nie zapisałam:/
jedyną rzecz którą bym chyba zmieniła to dałabym sobie szafkę do przewijania blizej łóżeczka, ale z drugiej strony Ty juz masz doświadczenie i pewnie Ci bez różnicy ta odległośc i super pomysł z kanapa koło łóżeczka zawsze można sobie wygodnie usiąść do karmieniaWiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki81 wrote:Czy jest osoba chętna, która oceni mój pomysł? Mam w domu jeden wolny pokój, który czekał na urządzenie. Projektując dom nie myślałam wówczas o nim i teraz przyszedł czas. pomyślałam, że spróbuję sama go urządzić. Na zdjęciu podane sa wymiary i moje przykładowe urządzenie. Na przejściu pomiędzy drzwiami wejściowymi i na taras nie chcę stawiać łóżeczka, bo może być przeciąg. Tak samo na ścianie zewnętrznej gdzie jest wyjście na taras, też może być to chłodniejsza ściana, więc tam też łóżeczka nie chce stawiać.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77c5360d46ec.jpg
Układ bardzo mi się podoba, ale nie wiem czemu wydaje mi się, że jakoś pusto będzie w tym pokoju bo np komoda 120 to dosyć mała jest, a nie wiem jak z resztą wymiarów jeżeli np chodzi o szafkę i regał. Ale ogólnie pomysł rozstawienie wszystkiego podoba mi się.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Welina oj kochana, zobacz że ten wózek waży aż prawie 21 kg! Toż to czołg! Facetowi łatwo się mówi, ale to nie on a kobietka więcej czasu spędza na spacerowaniu z wózkiem i dzieciaczkiem w środku
Ja osobiście na wózek chcę przeznaczyć max 1800 zł i nie więcej. -
nick nieaktualnyWiki myślę że pomysł jest dobry bo na komodzie pewnie będzie stał tv, więc w sam raz. A przewijak masz na łóżeczku czy na tym regale po prawej str? bo jeśli na regale to lepiej by stał bliżej (tak na moje oko
)
Kochana powiedz mi w jakim programie to projektowałaś i czy trzeba go ściągać z neta czy można korzystać online?Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Wiki myślę że pomysł jest dobry bo na komodzie pewnie będzie stał tv, więc w sam raz. A przewijak masz na łóżeczku czy na tym regale po prawej str? bo jeśli na regale to lepiej by stał bliżej (tak na moje oko
)
Kochana powiedz mi w jakim programie to projektowałaś i czy trzeba go ściągać z neta czy można korzystać online?
Przewijaka jeszcze nie planowałam, może być na łózeczku, albo na tej komodzie. Co do TV to mam kabek w ścianie (na TV wiszący) na ścianie obok drzwi na taras, dlatego sofę chcę postawić na przeciwko.
A projekt zrobiłam PrtScr (tzw. zrzut ekranu) z pdf z mojego projektu domu i w Paincie ustawiałam i kolorowałam meblewww.styczniowki2015.phorum.pl -
Ewelina88 wrote:Układ bardzo mi się podoba, ale nie wiem czemu wydaje mi się, że jakoś pusto będzie w tym pokoju bo np komoda 120 to dosyć mała jest, a nie wiem jak z resztą wymiarów jeżeli np chodzi o szafkę i regał. Ale ogólnie pomysł rozstawienie wszystkiego podoba mi się.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
jak chcesz miec miejsce do spania no to naroznik idealnie, jakby mialo byc stricte do pokoju dzidziusia ( bez lozka dla ciebie) to moze jakis szezlong albo fotel bujany.
ja nie wiem czy nie dalabym lozeczka w miejsce komody, obok komoda z przewijakiem albo przewijak stojacy a komoda w miejsce lozeczka wtedy masz wszystko kolo siebie w sensie regal, szafka i komoda.hmmm ale w sumie kinkiety dobrze miec nad lozeczkiem wiec twoj pomysl jest chyba lepszy.
wydaje mi sie pusta ta sciana ze stoi na niej tylko komoda ale moze jak dorzucisz dywanik na srodek, obok jakis koszyk wiklinowy ( do ktorego powrzuca sie pozniej pewnie zabawki jak napisala ania) czy cos i juz bedzie przytulnie.
pozatym pewnie bedziesz miala jakies fajne zaslony czy cos i takie samo ustawienie 3 mebli naprawde niewiele mowi o pokoju.
btw sprobuj programu sweet home 3d mozesz robic wizualizacje wszystkego prawie i pozniej zrenderowac na 3d ze chodzisz sobie po pokoju i daje to fajny w miare rzeczywisty oglad ile tego miejsca naprawde jest.
jest za darmo do sciagnieciaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:39
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Pusto to chyba nie będzie bo może źle meble zwymiarowałam. Pokój ma tylko 3 m szerokości i jak po obu stronach ustawię meble to nie będzie aż tyle miejsca. No i boję się że jak wstawię naroznik to mi zajmie 1/3 pokoju. A chcę miec tam miejsce do spania.