X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    dziewczyny a co u Was z urlopami z brzuszkami??

hmmm..my z Moim R nie mamy planow , choc z tego co mnie doszly sluchy Moj chce zabrac urlop i odpoczac od pracy - bede go namawiac na wyjazd do Pl , bo dostal wczoraj walizke od tesciowej hihi ktorej baaaaardzo nie lubi -mojej mamy....
    i teraz nie ma pretekstu ze nie ma sie spakowac do czego... a dodam ze bilety na wrzesnien sa tansze ;p bo usg moglibysmy jechac...ale to narazie tylko MOJE MARZENIA:( -bo on to jest typowy domownik -jak ma wolne lubi odpoczywac na fotelu z piwem zimnym i do tego ulubiony film ;/ choc czasami o dziwo -jak ja nie mam ochoty na nic on nagle proponuje spacer ;))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, piekne! dobrze ze poczekał do urlopu :PP

ja pewnie jeszcze kiedys tez tam wyladuje bo baardzo mi sie spodobalo ;)
    tyle ze po tym urlopie mam dosyc pizzy i makaronu na jakis najblizszy czas ;PP

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego cieeezko "wyprowadzic" na spacer.. ;p ale w sumie nie dziwie sie.. pracuje od rana do wieczora teraz jeszcze wiecorami remontuje nasze gniazdko takze ja rozumiem.. na urlopie sie naspacerowalismy ;)

uuu po takiej dosadnej sugestii od tesciowej nie bedzie mógł odmowic ;p

my teraz to chyba dopiero pod koniec pazdziernika do Polski sie wybierzemy..

MigoTtTka lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole Twoj nick -sarna kojarzy mi sie z Kuzynem od Mojego R -bo od malego zawsze go tak nazywali( a czemu to nie wiem ..od taaak ) -a ma na imie hmm... jejku zapomnialam ...-
    Moj mozg naprawde szwankuje ostatnio ... hahah

Juz wiem SŁAWEK .. - To nie Twoj narzeczony czasem ?? hihi

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ;) nie nie, nie bedziemy rodzinka ;P

ja jestem sarna boo... w sredniej chyba kolega cos rysowal i zamiast Sandra jakims cudem wyszło Sarna ;d i tak zostało ;d teraz wszyscy tak do mnie mowia ;p znajomi, rodzina, rodzina mojego J ;D

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... coś mnie boli spojenie łonowe...

201501145565.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    haha ;) nie nie, nie bedziemy rodzinka ;P

ja jestem sarna boo... w sredniej chyba kolega cos rysowal i zamiast Sandra jakims cudem wyszło Sarna ;d i tak zostało ;d teraz wszyscy tak do mnie mowia ;p znajomi, rodzina, rodzina mojego J ;D

ahyyym :) ale i tak jakos patrzac na ten nick Twoj bede miala iusmieszek na buzince:) hihi

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie polecam swoj nick na gorszy dzien ;P

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ale masz kłucie, czy ucisk?
    To inf z internetu. Pamietam to z I ciązy, ale z późniejszego okresu.
    Podczas ciąży, wskutek działania estrogenów, dochodzi do rozluźnienia chrząstkozrostów, którymi w obrębie miednicy mniejszej są spojenie łonowe oraz stawy krzyżowo-biodrowe. Zwiększenie elastyczności aparatu więzadłowego miednicy jest naturalną rzeczą w trakcie ciąży, bowiem w ten sposób miednica „przygotowuje się” do porodu i ułatwienia przejścia dziecka przez kanał rodny. Nieznaczny ból w obrębie dolnego odcinka miednicy może się wówczas pojawiać pod koniec ciąży, kiedy główka zaczyna się obniżać i wstawiać do miednicy kostnej.
    Ciężarna może mieć wówczas kłopoty ze sprawnym chodzeniem, odczuwać ból przy wstawaniu z łóżka po dłuższym odpoczynku lub nadmiernym wysiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:03

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

KOCHANA polz sie i odpoczywa , mi to zawsze pomaga na dolegliwosci a dodam ze mam czesto jak nie jakis dziwny bol-chwilowy to ukucia , a czasami wieczorne mdlosci -moj R stwierdzil ze to wszytsko przez to ze jem za duzo ..a powinnam jesc malo a czesciej -ale jemu to mozna mowic i mowic a i tak nie slucha -nie ma go calymi dniami w domu wiec nie wie jak ja sie odzywiam ;p

tak samo wkurza Mnie tekstem -"bo Ty nic nie robisz ...tylko bys lezala i lezala"- no oprocz siostry nie mam tu nikogo -bo kolezanki jak dowiedzialy sie ze jestem w ciazy teraz nie maja czasu i nawet nie odzywaja sie ... a prace mam tylko na week , tak ze wiekszosc czasu jestem w domu , ewentualnie na zakupach -gdzie kupuje to co oczy widza ;p hahah... niedlugo chyba sama zrobie sobie limit na karte moja ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ale masz kłucie, czy ucisk?
    Raczej kłucie. Takie "bodzenie" ;) Chyba zelżało :) Pewnie się rozrastam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:05

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka to super że masz dużo czasu na odpoczynek w czasie tygodnia. Powinien Twój R być zadowolony, że masz taka możliwość. A z zakupami cóż... jak każda kobieta:)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    w takim razie polecam swoj nick na gorszy dzien ;P

gorszy dzien mam jak Moj R mnie wkurza , badz moja mama co dzwoni do Mnie po 3razy dziennie -pyta o to samo , i wkreca mi ze nic jej nie mowilam -i dopisuje historyjki -a [potem sie mnie pyta co taka bez humoru jestem -to jej mowie ze dzwoni 3raz i pyta znow o to samo ...hahaha - bo moja mama wykupila sobie do Uk rozmowy i dzwoni jak oszalala -zebym zdala jej relacje co u Mnie , siostry i wnuczka ..bo ja jestem u nich czesto ...

a dzis humorek jak narazie mam ok;)) hihi
    dodam ze zajadam sie jogurcikiem co smakuje jak monte -taki z lidla ale mistrzostwo swiata:))
    i szukam jakis fajnych rzeczy dla maluszka i wspisuje w moj folder DZIECKO :)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka widzę że masz smaki jak ja :D Wczoraj się Monte zajadałam :D

a jednak nie przestało... No nic, i tak leżę, z parszywego lenistwa :D

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, słuchajcie znalazłam taką stonkę z ubrankami dla dzieci, w sumie jak tak patrzę to można znaleźć coś nawet po atrakcyjnej cenie. Może którejś się przyda? wklejam link

http://wszystkodlamaluszka.com.pl/Body-dla-dzieci-56

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:14

Ewelina88 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    nie tylko Ciebie, ogólnie dziś cała macica w koło mnie boli. Wyraźnie czuję w którym miejscu jest. Trochę mnie to martwi.
    Do tego wszystkiego chyba źle zamknęłam samochód i ukradli nam radio, które trochę kosztowało. Mąż miał tam też dokumenty różne i między innymi kartę kredytową i o dziwo jej nie zauważyli ale brakuje mojego zdjęcia. ;p Tomasz twierdzi, że pewnie wcześniej zgubił ale wydaje mi się, że ja widziałam niedawno.;p
    Dobrze, że nie zaglądali do bagażnika bo tam wzmacniacz za ponad 1 tys.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    MigoTtTka to super że masz dużo czasu na odpoczynek w czasie tygodnia. Powinien Twój R być zadowolony, że masz taka możliwość. A z zakupami cóż... jak każda kobieta:)

no ja juz sobie zrobilam "kare " na ebay bo tak mnie wciagnelo ze czasami moja wyplata szla na pierdulki ;p hihi
    wczoraj mi przyszly naklejki na sciane pochwale sie wam ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc07644d87e7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18bd70944e4c.jpg

dodam ze do tych ramek mozna dac swoje zdjecia :) jeszcze nie mam pomyslu na to gdzie nakleic ale jest jeden plus ze mozna na tapete dac i nic sie nie stanie-balam sie bo my wynajmujemy mieszkanie a tu nic nie mozna zmieniac bez zgody ...

Gwiazdeczka27, Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Ewelina, współczuję :/

Migotka słodkie sówki, uwielbiam je ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:16

MigoTtTka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    MigoTtTka widzę że masz smaki jak ja :D Wczoraj się Monte zajadałam :D

dodam ze korci mnie zjesc do tego parowke ale boje sie efektu PAWIA...
    dlatego nie testuje;p ...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Ewelina współczuję, mogłaś nawet dobrze zamknąć samochód.. tej hołoty jest teraz mnóstwo i tylko czyha, żeby coś ukraść... Szwagierce już 2 razy pod marketem majstrowali przy zamku.. na szczęście ktoś ich spłoszył, a byłoby po aucie..

Ewelina88 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ