X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny co mam zrobic skoro w badaniach moczu mam baketrie liczne?
    robilam tydzien temu w PL badanie a teraz zobaczylam online wyniki, reszta ok tylko pisze bakterie liczne

dzownilam do gina, leukocyty w normie wiec mam kupic urosept i powinno byc ok.
    ewentualnie podejde jutro do kliniki na badania.
    Czyli już wiesz co robić. U mnie za pierwszym razem były nieliczne a teraz pojedyncze.. :)

201501145565.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w moczu bakterie dość liczne i jak poszłam do gina to po porównaniu z innymi wynikami z krwi stwierdził, że czasami tak się zdarza, ale jak reszta jest ok to zostawiamy to tak bez żadnych leków. Dodał, że ponoć bardzo ciężko jest pobrać mocz idealnie, powinno się najpierw podmyć, wytrzeć papierem ręcznikowym i rozchylając wargi uważać, żeby śluz nie skapnął i wtedy ze środkowego strumienia mocz do kubeczka. Też się początkowo zdziwiłam, że nic nie robimy z tym bo kuzynka jak była w ciąży to dostała z tego powodu antybiotyk, ale ufam mojemu lekarzowi, w końcu to ordynator :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic kupie te tebletki ( jakies podobne bynajmniej, wydrukowalam sklad po lacinie wiec cos mi pewnie w aptece dadzą)i zobaczymy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny co mam zrobic skoro w badaniach moczu mam baketrie liczne?
    robilam tydzien temu w PL badanie a teraz zobaczylam online wyniki, reszta ok tylko pisze bakterie d.liczne ( dosc liczne?? nie wiem co to za okreslenie)

dzownilam do gina, leukocyty w normie wiec mam kupic urosept i powinno byc ok.
    ewentualnie podejde jutro do kliniki na badania.
    Witajcie Dziewczęta
    Ag... możesz sobie kupić żurawinę suszoną do jedzenia lub soczek do picia podobno zurawina jest bardzo dobra przy zakażeniach dróg moczowych bo powoduje wypłukiwanie bakterii
    tez mialam liczne bakterie, ale bez białek czy leukocytów, dostałam urosept i żurawit i przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:24

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie:)
    Dzis tak piekny dzien ze az zal byloby go spedzic w domu -wiec ide sie szykowac bo z Moim bierzemy koc , jedzenie , picie -bo ja wiecznie glodna i wyruszamy nad morze dotlenic sie:))

Mam nadzieje ze nie zamarzne -bo w sukience chcialabym pojsc ;))

Milego dnia Mamusie :))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tak piekny dzien ze az zal byloby go spedzic w domu -wiec ide sie szykowac bo z Moim bierzemy koc , jedzenie , picie -bo ja wiecznie glodna i wyruszamy nad morze dotlenic sie:))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:

To miłego spaceru

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka ale Ci zazdrasczam! :)
    u nas znow burza przyszla... nie zebym cos miala do burzy ale wole jak wszyscy sa w domu a tak to same z Fasolinka jestesmy.. brrr na szczescie juz przecodzi pomalu...

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, postanowiłam pójść jeszcze raz na usg I trymestru, ale do innej kliniki, z lepszym sprzętem. Szarpnę się na 3d/4d, a co ;) Tak jak wcześniej pisałam, badanie było niepełne, bo maluch tak się ułożył, ale na dzisiejszej wizycie gin stwierdził, że to, czego nie udało się ocenić (pępowina) jest nieistotne.
    Najpierw zaproponowano mi termin na październik (!), ale w końcu udało się i idę w sobotę. Małż się ucieszył, pozna dzidziola w końcu :) Tym razem chyba nażrę się czekolady przed wejściem, niech młode hula i podnosi nóżki :D

Ag..., Maud11, Ewelina88, lwuska55592, bluegirl89, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczęta, postanowiłam pójść jeszcze raz na usg I trymestru, ale do innej kliniki, z lepszym sprzętem. Szarpnę się na 3d/4d, a co ;) Tak jak wcześniej pisałam, badanie było niepełne, bo maluch tak się ułożył, ale na dzisiejszej wizycie gin stwierdził, że to, czego nie udało się ocenić (pępowina) jest nieistotne.
    Najpierw zaproponowano mi termin na październik (!), ale w końcu udało się i idę w sobotę. Małż się ucieszył, pozna dzidziola w końcu :) Tym razem chyba nażrę się czekolady przed wejściem, niech młode hula i podnosi nóżki :D
    Marrtka ja też byłam na dodatkowym badaniu i w ogóle nie żałuję. Było lepsze nić to pierwsze i tam lekarz powiedział mi płeć. mi też lekarz kazał zjeść coś czekoladowego i dzidziuś wszystko pokazał.

Na pewno będziesz spokojniejsza.

marrtka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój natomiast, jak zjem coś słodkiego to strasznie główką kręci. Ostatnio bąbelek leżał na brzuszku ( po mamusi chyba tak lubi ) i tylko kręcił główką i jedną łapką machał. Nogi zaciśnięte i nic nie widać. Chyba nie lubi słodyczy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZisiaj mam dość pozytywny dzień, wreszcie udało nam się z G zakończyć wszystkie formalność odnośnie wybicia okien w naszym pustym pokoju, poprzedni właściciele mieli tam spiżarnię, bo pokój długi na prawie 10 m a szeroki na niewiele ponad 2 metry z jednym malutkim oknem na krótszej scianie ciemny masakrycznie, no ale na długiej scianie były dwie wnęki wygladające jak okienne w innych pomieszczeniach, no i dzis odebralismy dziennik budowy oraz złozylismy zawiadoienie o rozpoczęciu robót budowlanych, czyli na poczatku sierpnia okienka witajcie :)

M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.onet.pl/prasa/juz-tylko-placz/3d70r dla zainteresowanych, rozmowa z ojcem dzieciątka (sprawa DR Chazana).

• polaola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny nie czytajcie tego. Straszne.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie może jakieś linki do w miarę tanich ubranek dla niemowląt?

szpilka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziwczyny nie czytajcie tego. Straszne.
    Napiszę to troszkę inaczej jeżeli chcecie czytajcie, ale można się bardzo spłakać nad tym, osobiście cieszę się, że przeczytałam, ale ryczałam czytając, więc jeśli ktos nie czuje się na siłach na mocne emocje, to lepiej nie, a jeśli ktos chce to z pelną świadomością, że może skończyć się płaczem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko zajrzyj do Pepco albo Textil Market(duży wybór od 4-16zł), jakiś dużych marketów, lepiej widzieć na żywo i dotknąć jaki materiał ;)
    Nie opłaca się zamawiać bo w takich samych cenach znajdziesz to w sklepie i nie musisz płacić ze przesyłkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 16:59

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że straszne, bo odeszło malutkie dziecko. . .

[*]

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, może byśmy jednak nie wprowadzały tak bardzo przygnębiającej atmosfery tutaj na naszym forum, Jak ktoś jest zainteresowany to z pewnością sam będzie szukał takich artykułów. To bardzo tragiczny, smutny temat :(
    Ja już osobiście przeszłam przez podobne piekło, i nie życzę tego nawet największemu wrogowi. Jak tylko widzę na jakiejś stronie nazwisko Chazan oj to od razu krew mnie zalewa, tutaj chociaż może byśmy uniknęły tego tematu?
    Powinnyśmy się wspierać, jesteśmy wszystkie w ciąży, tak samo jak wspieramy z całego serca naszą koleżankę, ale rozmawiajmy tez o tych dobrych stronach.. To tylko taka moja skromna propozycja, dlatego tez właśnie chciałam zmienić ukradkiem temat i zapytałam o te ciuszki... 369167new03mb0ow.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:03

Ewelina88, M4DZI4, polaola, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie odwodniłam:) puscilam sobie film About time- czas na milosc po polsku. Ale sie nieziemsko uryczałam, co dziwne bo nie placze na filmach:/

chyba hormony ale jak nie widzialyscie to polecam. matko wyglądam jakbym miala pilki zamiast oczu:D

Gwiazdeczka27, Sarnaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ