*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolka25 wrote:Ja się wczoraj o tym dowiedziałam, jak, szukając czegoś, weszłam na portal www.poprostupolozna.pl
Tutaj jest baza położnych, które na pewno prowadzą takie spotkania: http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html
Niestety w moim regionie żadna się nie zgłosiła, więc będę musiała sama kogoś znaleźć.
Dziękuję Ci bardzo. Zaraz poszperam po stronie
-
Nuskaw u nas oczywiście nikt z tego programu nie znajduje sie w okolicy, ale chyba mogłabym mieć spotkania z połozną z przychodni mojej, bo jedna z pań pielęgniarek ma napisane połozna przy rozpisce personelu, ale ktg to raczej nie zrobi, bo w mojej maleńkiej przychodni nawet takiego sprzetu nie ma
-
szpilka lubi tę wiadomość
-
jonka91 wrote:
jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Nuskaw u nas oczywiście nikt z tego programu nie znajduje sie w okolicy, ale chyba mogłabym mieć spotkania z połozną z przychodni mojej, bo jedna z pań pielęgniarek ma napisane połozna przy rozpisce personelu, ale ktg to raczej nie zrobi, bo w mojej maleńkiej przychodni nawet takiego sprzetu nie ma
Niestety polska służba zdrowia z pewną dyskryminacją odnosi się do mieszkańców mniejszych miejscowości. Ale może trzeba poszukać pod hasłem położna środowiskowa. Stamtąd skąd pochodzę (a jest to mała miejscowość) są takie własnie położne które samochodem dojeżdżają tu i ówdzie, nawet w głęboki las w górach. -
Nuskaw wrote:Niestety polska służba zdrowia z pewną dyskryminacją odnosi się do mieszkańców mniejszych miejscowości. Ale może trzeba poszukać pod hasłem położna środowiskowa. Stamtąd skąd pochodzę (a jest to mała miejscowość) są takie własnie położne które samochodem dojeżdżają tu i ówdzie, nawet w głęboki las w górach.
-
A ja sie zapytam u siebie w osrodku, moj maz wraca na sobote i niedziele wiec do szkoly rodzenia nie pojdziemy, a w przypadku mojej ciazy zagrozonej napewno madre rady czy rozmowa by mi pomogly.
-
Dziewczyny zauważyłam ostatnio, że moja cera, która była STRASZNAAA od początku ciąży zrobiła sie już ładna. Mam ślady jeszcze po krostach, ale nie mam juz nowych i jak się pomaluję, to już nic nie widać. W końcu!! Mam nadzieję że te co miały ten problem z cerą też czują się juz lepiej. Hm, może to był ten znak na dziewczynkę??
polaola, szpilka, jonka91 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Mnie za to odpuscily mdlosci i moge juz gotowac
nawet.
A ja teraz z innej beki po prenatalnych jestemy juz prawie wszystkie, gdzie macie ulozone łożysko?
Ja na przedniej ścianie, moze dlatego tak grublam szybko, podobno nie czuc tak ruchow, a ja mam wrazenie ze od jakis 2 tygodni czuje dziwne ruchy w brzuszku. -
Polaola też mam łożysko na przedniej ścianie, niestety mdłości i nadważliwość na zapachy mam dalej i wtedy przypominam panów z filmika Kawy sprzed kilku stron
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:39
polaola lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Dziewczyny zauważyłam ostatnio, że moja cera, która była STRASZNAAA od początku ciąży zrobiła sie już ładna. Mam ślady jeszcze po krostach, ale nie mam juz nowych i jak się pomaluję, to już nic nie widać. W końcu!! Mam nadzieję że te co miały ten problem z cerą też czują się juz lepiej. Hm, może to był ten znak na dziewczynkę??
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Dziewczyny zauważyłam ostatnio, że moja cera, która była STRASZNAAA od początku ciąży zrobiła sie już ładna. Mam ślady jeszcze po krostach, ale nie mam juz nowych i jak się pomaluję, to już nic nie widać. W końcu!! Mam nadzieję że te co miały ten problem z cerą też czują się juz lepiej. Hm, może to był ten znak na dziewczynkę??
heh;) mnie też się cera pogorszyła od początku ciaży i w dalszym ciągu taka jest, a będzie chłopczyk;) Nie ma reguły!Wiki81 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
olka25 wrote:A w jaki sposób jest położenie łożyska opisane? Bo ja mam opisane położenie kosmówki na tylnej ścianie, to o to chodzi?
Chyba chodzi o to czy na przedniej czy na tylnej ścianie? Ja mam na tylnij.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:44
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyCześć
Koszmarny dzień. Migrena-bol prawej strony twarzy.
Do tego przesuszenie śluzówki w nosie. Tarczyca wariuje, bo czuje ucisk w gardle. .
Grzybol chyba wraca, bo znowu zaczyna piec i swędzi.
No i znowu rzyganie. . . Czy komuś się to jeszcze zdarza? -
Paula44 wrote:Cześć
Koszmarny dzień. Migrena-bol prawej strony twarzy.
Do tego przesuszenie śluzówki w nosie. Tarczyca wariuje, bo czuje ucisk w gardle. .
Grzybol chyba wraca, bo znowu zaczyna piec i swędzi.
No i znowu rzyganie. . . Czy komuś się to jeszcze zdarza?www.styczniowki2015.phorum.pl