X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmarła teściowa...
    Na ceremonii pogrzebowej zięć klęczy i tuli się do policzka teściowej...
    Żałobnicy znając napięte relacje zięcia z teściową podchodzą i pytają...
    - Widzę, że pogodziłeś się z teściową przed jej odejściem...
    - Nie, nie oto chodzi... jak się dowiedziałem wczoraj, że umarła to piłem ze szczęścia z kumplami całą noc, a teraz mnie tak głowa napierdala a ONA taka zimniuteńka...

Biegnie facet za kobietą i bije ja deska po plecach
    Zaniepokojony przechodzień krzyczy! Co pan robi tej biednej kobiecie?
    - to nie kobieta, to moja teściowa.
    To kantem ją pan walnij, kantem!

szpilka, Ewelina88, M4DZI4, Cynamonek30, agnesik, jonka91, Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha... Niezłe te kawały. :) Może teściowej na imieninach opowiedzieć?:P

szpilka, Paula44, M4DZI4, Cynamonek30, Gwiazdeczka27, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest....hmmmm....złośliwą babą, która pięknie się uśmiecha. Spokój między nami się skończył wraz z urodzeniem pierwszej córci. Ona wie lepiej, poprawia, wtrąca się, niestety agresywnie... bardzo się różnimy, jeśli nie jestem taka jak ona to jestem złą matką, żoną. Dwukrotnie była ostra awantura, mąż mocno stanął po mojej stronie, ale usłyszałam tak ochydne, obraźliwe, kłamliwe słowa, że straciłam do niej resztki serca. Utrzymujemy kurtuazyjne, sparadyczne kontakty i jakoś się plecie.
    Ogólnie teściowa to maniaczka kontroli, poczuła, że ją traci nad swoim 40 letnim synem i to ja jedtem tego powodem. Stałam się wrogiem. Ona nadal się pięknie uśmiecha ale ja wiem, z kim mam doczynienia i nigdy nie mogę stracić czujności.

Ewelina88, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie przekonałyście. Muszę jednak kupić detektor. Przeglądałam na allegro i może polecicie mi konkretny model?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki twarda bądź. Ja się nie daję i czekam cierpliwie na pierwsze ruchy ;)

Wiki81, olka25, M4DZI4, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki twarda bądź. Ja się nie daję i czekam cierpliwie na pierwsze ruchy ;)

No też miałam nie kupować, ale myślę że w mojej sytuacji jak będę się w każdym tygodniu ciąży do kończ martwiła się czy jest ok, to będę spokojniejsza.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No i mnie przekonałyście. Muszę jednak kupić detektor. Przeglądałam na allegro i może polecicie mi konkretny model?
    Wiki ja kupilam angelsounds- mam nadzieje ze w pon dostanę wiec narazie nie mam jak polecic:)
    dziewczyny wczesniej polecaly Sonoline B- ale on drogi jest. ale takie same opinie byly o tych tanszych, z tym ze nie pokazuja tetna.

A co do wczesniejszego postu ( pewnie to nie to samo i moze nie mam prawa sie wypowiadac) ale jak odprowadzalam zawsze z mama siostre na kolonie to babka z biura zawsze mowila " drodzy rodzice, pamietajcie dziecko ma wakacje od was, wy od dziecka- nie dzwoncie co chwile" takze napewno synka masz w dobrych rękach i tydzien spokoju:) bedzie dobrze mamuśko:)nie stresuj sie.

ja wlasnie jade z mezem do Zurychu poogladac wozki bo jest tu sklep emmaljungi. Pada, jest chłodno wiec fajnie:)
    a jak wroce to robie racuchy:)

milego dnia kobietki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 12:57

szpilka, Ewelina88, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój detektor przyjdzie za parę dni. Pytałam o to gina i powiedział, że warto kupić, kosztuje niedrogo a daje spokój między wizytami.
    Ja już czuję ruchy, parę razy dziennie, nawet teraz :D ale serducho to inny rodzaj więzi :)

Ewelina88, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No też miałam nie kupować, ale myślę że w mojej sytuacji jak będę się w każdym tygodniu ciąży do kończ martwiła się czy jest ok, to będę spokojniejsza.

Ja też sama nie kupiłabym, ale mąż ma dosyć mojego marudzenia, że boli mnie brzuch, chyba coś się dzieje, cycki nie bolą, chyba coś się dzieje, rano nie rzygałam, chyba coś się dzieje itp itd. Boję się, że się uzależnię od tego. A z drugiej strony tyle pokoleń przed nami już rodziło, nie miało dostępu do takich rzeczy, żyły w przekonaniu, że co się może stać w ciąży, wszystko będzie ok i rodziły zdrowe dzieci. :)
    A tak z innej beczki, któraś z nas była w szpitalu, czy ktoś coś słyszał? Ktoś coś wie?

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam w planach kupić detektor, bo ostatnią wizytę miałam 7 lipca, a następną dopiero 18 sierpnia ponieważ mój ginekolog na urlop wyjechał, potem my wyjeżdżamy i tak się minęliśmy ale od 4 dni nasz maluszek daje mi kopniaki, oczywiście jak się położę i rękę przyłożę no i nie da się tego już pomylić z czymś innym :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zastępuje mi matkę ;) spoko kobieta!

Co do detektorów ja się twardo trzymam, nie kupuję ;)

Czas opalić tyłek na tarasie :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, tylko żeby Ci się dwa czarne ziarenka nie zrobiły!

Kawa lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam używany detektor za 60 zł, stan idealny. Przestanie być potrzebny to go sprzedam dalej :)

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niektóre z nas kupiły juz adapter do pasów wczesniej był do wyboru właściwie tylko be safe zapinany między nogai i clippasafe zapinany z boku teraz jest ich więcej i ostatnio widziałam, że jest tez CLIPASAFE ADVANCED ze wzgledu na problem z zapinaniem w sukienkach między nogami a szykuje mi się wyjatkowo wiecej sukienkowych wyjsć niz normalnie chciałam zapytać czy któraś ma może właśnie ten podobno ma lepsze zapiecia niż poprzednia wersja

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Byłam dzisiaj z mężem w dwóch sklepach z wózkami dla dzieci i oto moja relacja oraz moje zdanie na temat wózków , które widziałam i sprawdzałam.

Najładniejszy ze wszystkich był wózek ( w którym na prawdę można się zakochać) to CAMARELO carmela

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8011072d7dfb.jpg

Na prawdę bardzo duża gondola, bardzo śliczny design, zwrotny
    A-L-E :
    (JAK DLA MNIE ) Zbyt potężny, na prawdę bardzo duży i wysoki, torba która jest pod gondolą fakt jest zamykana i szczelna ale ciężko się do niej dostać, no i problematyczne dla mnie jest w wózku obicie te takie skórzane , gdy ma się (duży) samochód z (dużym) bagażnikiem to i tak bała bym się, że przy wkładaniu złożonego wózka i gondoli gdzieś tylko by się zarysowało tą skórkę i po ptokach jak to się mówi...
    Ale z wyglądu jest przepiękny ( ze względu na mój wzrost, niestety ale nie dla mnie taki wózek) :( Za potężny i mimo, że mało waży to i tak w porównaniu z wózkiem który ostatecznie wybraliśmy , dla mnie trochę za ciężko się prowadziło- ale ja mam mało siły pewnie dlatego :)

TAKO LARET ( ale i inne modele oprócz tako city move bo nie było)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/afc338114430.jpg

Byłam w szoku wielkim, bo wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach, mała gondola, i jakość materiału nam się nie podobał, tak jak by niechlujnie wykonany ( w porównaniu z innymi wózkami)

JEDO FYN MEMO ( potwierdziliśmy tylko, że ten właśnie wózek chcemy kupić)

Wygląda na mniejszy, bardziej taki zgrabniutki, ale gondola duża , bardzo ale to bardzo wygodny w prowadzeniu, mimo że cięższy trochę od Camarelo to jednak i tak jak by lżej się prowadzi ( może dlatego , że nie jest taki masywny jak Camarelo)? Jeżeli chodzi o kolorystykę to w naszym odczuciu ładniej się prezentują wózki w ciemniejszej kolorystyce jednakże my zdecydowaliśmy się na jasny szary . Torba na zakupy jest- akurat jaka być powinna i łatwo dostępna.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47f19f9edf4a.jpg

Oczywiście to są nasze odczucia i rozglądaliśmy się za wybranymi przez nas modelami. Myślę, też że dobrym rozwiązaniem jest zakup wózka polskiego producenta bo przynajmniej na miejscu ma się jakieś części w razie gdyby (odpukać) coś zaczęło szwankować.

Detektora też nie kupuję, bo i tak niebawem kopać dziecko zacznie i to będzie najważniejszy dowód na to, że wszystko z maluszkiem jest ok. :)

to ja mam taki ala króciutki kawal o teściowej

Po co zabierać ze sobą teściową nad morzę?
    Odpowiedź: Aby mogła powoli przyzwyczajać się do piachu 369015d8lwo7sfac.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:13

jonka91, Ewelina88, Paula44, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Kochane niektóre z nas kupiły juz adapter do pasów wczesniej był do wyboru właściwie tylko be safe zapinany między nogai i clippasafe zapinany z boku teraz jest ich więcej i ostatnio widziałam, że jest tez CLIPASAFE ADVANCED ze wzgledu na problem z zapinaniem w sukienkach między nogami a szykuje mi się wyjatkowo wiecej sukienkowych wyjsć niz normalnie chciałam zapytać czy któraś ma może właśnie ten podobno ma lepsze zapiecia niż poprzednia wersja

ja mam taki TUMMY SHIELD

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e8a3d5996d7.jpg

i jest REWELACYJNY!!!! Na prawdę bardzo polecam, bardzo wygodnie się siedzi i nie czujesz , że masz na sobie pasy, nic nie uciska w dole brzucha, zresztą pasy nie mają z brzuchem już styczności więc dziecko jest bezpieczne. (nie musisz siedzieć rozkraczona na tej poduszce tak jak widać to na zdjęciu) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4763f1e839f3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:24

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Zmarła teściowa...
    Na ceremonii pogrzebowej zięć klęczy i tuli się do policzka teściowej...
    Żałobnicy znając napięte relacje zięcia z teściową podchodzą i pytają...
    - Widzę, że pogodziłeś się z teściową przed jej odejściem...
    - Nie, nie oto chodzi... jak się dowiedziałem wczoraj, że umarła to piłem ze szczęścia z kumplami całą noc, a teraz mnie tak głowa napierdala a ONA taka zimniuteńka...

Biegnie facet za kobietą i bije ja deska po plecach
    Zaniepokojony przechodzień krzyczy! Co pan robi tej biednej kobiecie?
    - to nie kobieta, to moja teściowa.
    To kantem ją pan walnij, kantem!

Uśmiałam się. Zastanawia mnie tylko, czemu zawsze kawały o teściowych są z perspektywy faceta. W sensie, że zawsze teściowa od faceta jest przedstawiona jako ta zła, a w prawdziwym życiu mam wrażenie, że to kobieta ma zawsze bardziej przesrane ze swoją teściową :P

szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:13

jonka91, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dzisiaj powtórzyłam usg I trymestru i jestem mega szczęśliwa, z dzidziolem wszystko ok, udało się go zmierzyć, nagrać i sfotografować ;)lekarz zmierzył też długość szyjki. Mamy 2 płytki no i... na 75% dziewczynka. Małż oszalał :D Ale nadal wstrzymuję się z zakupami. Może coś się zmieni? ;)

szpilka, jonka91, Gwiazdeczka27, Wiki81, zielarka, Paula44, M4DZI4, Maud11, nix, agnb6 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja mam taki TUMMY SHIELD

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e8a3d5996d7.jpg

i jest REWELACYJNY!!!! Na prawdę bardzo polecam, bardzo wygodnie się siedzi i nie czujesz , że masz na sobie pasy, nic nie uciska w dole brzucha, zresztą pasy nie mają z brzuchem już styczności więc dziecko jest bezpieczne. (nie musisz siedzieć rozkraczona na tej poduszce tak jak widać to na zdjęciu) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4763f1e839f3.jpg
    wygląda na super, ale w zwiazku z ogromnymi dzidziusiowymi wydatkami jakie nas czekają na razie pozostaje mi zdecydować między besafe a clipasafe advanced cena o połowę nizsza

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ