X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    wiem wiem że ma dopiero 9 lat ale z drugiej strony tak szybko to zleciało że łezka w oku się kręci :) pewnie kolejne 10 też tak szybko zleci :(

Skoro tak myślisz to całe szczęście, że niedługo będziesz miała drugie :)
    znasz już płeć?

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Dziewczyny, czy bierzecie poza witaminami kwasy DHA? Dopiero niedawno wyczytałam, że mają duży wpływ na korę mózgową, tak jak Omega3, a moja gin. nic mi o nich nie mowila :/ Czytam skład swoich witamin (Prenatal Classic) i niestety nie ma DHA.. przy okazji zobaczyłam, że jodu też jakoś mało (15,6mg). Co o tym myślicie?
    kochanie ja nie biorę, bo jak brałam - jakiś tydzień - to strasznie mocno mi sie obijało tym olejem (kwas DHA) i to nieprzyjemne uczucie było dzień po dniu....rozmawiałam z ginem i ON powiedział, że nie muszę ich koniecznie brać....

• renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :) :) tak będzie chłopiec :)
    w tym roku wzięło mnie na takie przemyślenia w dzień Komunii, przypomniało mi się jak ja sama miałam Komunię i tak się jakoś zamyśliłam :) dodam że byłam już w ciąży i pewnie to przez te hormonki ;)

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę obecnie witaminy Prenatal Classic i Prenatal DHA- paczka DUO (czyli w jedenj były wit w tabletkach i DHA w kapsułkach) po 30tab w listku, zapłaciłam 38zł.

wcześniej piłam olej lniany z biedronki-fuj, później próbowałam tran mollers smakowy (ten dla dzieci) ale odbijało mi się po nim cały dzień i wymiotowałam.. bleee!

malenq też tak miałam z tym odbijaniem! Dlatego polecam w kapsułkach ;)

ah i Jod biorę osobno Walmark-kelp ok 11zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 19:09

• renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam tych kwasów w witaminach ale tak wybrałam w aptece bo stwierdziłam że skoro 10 lat temu były tylko zwykłe prenatal do kupienia z podstawowymi witaminami i urodziłam zdrowe dziecko to nie będę szaleć, przecież w końcu odżywiamy się też dobrze i nie mam ochoty dodatkowo nabijać kabzy firmom farmaceutycznym, przecież 30 lat temu nie dawali żadnych witamin i też urodziłam się zdrowa :) ale to tylko moje zdanie :)
    a i biorę witaminer prenatal zwykły + kwas foliowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 19:14

Malenq lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    ja też nie mam tych kwasów w witaminach ale tak wybrałam w aptece bo stwierdziłam że skoro 10 lat temu były tylko zwykłe prenatal do kupienia z podstawowymi witaminami i urodziłam zdrowe dziecko to nie będę szaleć, przecież w końcu odżywiamy się też dobrze i nie mam ochoty dodatkowo nabijać kabzy firmom farmaceutycznym, przecież 30 lat temu nie dawali żadnych witamin i też urodziłam się zdrowa :) ale to tylko moje zdanie :)
    a i biorę witaminer prenatal zwykły + kwas foliowy

renia, no i tu jest pies pogrzebany.. z jednej strony mam takie podejście jak Ty (pztm podobno witaminami nabija się dziecku wagę), a z drugiej nie chcę później żałować jakby coś ODPUKAĆ było nie tak. Tym bardziej, że nie jem prawie wcale ryb ;/ Nic, dopytam na następnej wizycie chociaż lekarz i tak za mnie decyzji nie podejmie..a szkoda w sumie ;p gratuluję synka! to będziesz miała parkę- ale Ci się udało :D

p.s. ja kwas foliowy brałam przez cały pierwszy trymestr, teraz już nie biorę dodatkowo bo jest w prenatalu. 62mg to nie za mało? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 19:21

renia83 lubi tę wiadomość

ou9mp2.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kochanie ja nie biorę, bo jak brałam - jakiś tydzień - to strasznie mocno mi sie obijało tym olejem (kwas DHA) i to nieprzyjemne uczucie było dzień po dniu....rozmawiałam z ginem i ON powiedział, że nie muszę ich koniecznie brać....

oj to też bym zrezygnowała w takiej sytuacji..

ou9mp2.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion Natal 2 Plus z kwasami DHA (200 mg). Do tego jeszcze czterokrotną dawkę dzienną żelaza.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przyjmuję DHA, ale lekarz powiedział żebym się zaopatrzyła i przyjmowała. Zastanawiałam się nad omega med optima, któraś z Waś przyjmuje taki? tam jest jod, wit D, kwas foliowy, DHA i żelazo, więc chyba wszystko co najważniejsze:)

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz przyjmuję jod i wit D, kwas foliowy właśnie mi się skończył i chyba nie będę kupować. Zresztą jak się zdecyduję na optimę to mam wszystko w jednym.

c7hyim7.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore od poczatku ciazy 1 raz dziennie http://www.pregnaplus.pl/ i od drugiego trym. 2 razy dziennie folik. Staram sie pregne popijac dosc mocno ale rano o,6. 00 polykam ja prawie na wpollezaco i na czczo a powinno sie w czasie jedzenia jednak ja czekam pozniej caly dzien na kupke bo po tym oleju jest troszke lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 20:06

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin powiedziała że mam wybrac cały zapas kw foliowego tzn skończy mi się gdzieś za 4 tyg a potem zobaczymy, gdzieś czytałam że całą ciążę powinno się go brać bo w każdym trymestrze także nie mam pojęcia czy trza czy nie :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Bosze jak się cieszę.Mój małż w końcu jest w drodze do domu.Pewnie tylko na weekend ale i tak czekam stęskniona z wywalonym ozorem hehe :p
    Ale fajne macie te brzuszki, takie kształtne, typowo ciążowe a ja przez to że i tak okrąglutka byłam to mam brzuch tak jakoś wyżej też mi wypchało,a przez ostatnie 2 tyg to wogóle jakoś wyskoczył z nienacka :p Mąż nie pozna jak wróci :p
    Ja też mam wyżej większy brzuch.może dlatego,że było juz na nim trochę tłuszczyku przed ciąża?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja jeszcze nie przyjmuję DHA, ale lekarz powiedział żebym się zaopatrzyła i przyjmowała. Zastanawiałam się nad omega med optima, któraś z Waś przyjmuje taki? tam jest jod, wit D, kwas foliowy, DHA i żelazo, więc chyba wszystko co najważniejsze:)
    ja to przyjmuję. mam zaburzone whcłanianie kwasu,więc wazne było u mnie branie kwasu i witamin.drogie dość sa.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja mam w okolicy wiele szpitali i faktycznie wybor to masakra.
    a najgorsze ze wystarczy ze jedna os napisze- ja mialam problem z tym, a tu zmarlo dziecko i juz nie wiesz ktory wybrac a takich opini niestety kilka jest w kazdym o szpitali:/
    nie wiem jaki wybrac i jeszcze nie mysle o tym.
    Ale moze sa jakies dziewczyny z Katowic i okolic i cos doradzą albo powiedza gdzie rodza :)

Ja, gdybym nadal mieszkała na Śląsku to wchodziłaby w grę tylko prywatna klinika na Łubinowej w Katowicach. Mimo, ze w razie probleów przewożą co innego szpitala, to ja z otoczenia mam tylko dobre informacje nie tylko o porodzie ale i po pobycie w szpitalu np. przy komplikacjach. Ewentualnie jakbym musiała to chyba wybrałabym Mikołów.
    Jesli chodzi o Bonifratów to ja bym go z kolei nigdy w życiu nie wybrała :) Moja koleżanka jak poszła tam zapytać o poród, oprowadzała ją połozna i zapytała jej jak to jest w tym szpitalu ze znieczuleniem to położna jej odpowiedziała, ze prawdziwy poród to taki jak kobieta z bólu chodzi po ścianach - koleżanka uciekła gdzie pieprz rośnie. Jak widać każda ma inne zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 20:44

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja biorę obecnie witaminy Prenatal Classic i Prenatal DHA- paczka DUO (czyli w jedenj były wit w tabletkach i DHA w kapsułkach) po 30tab w listku, zapłaciłam 38zł.

wcześniej piłam olej lniany z biedronki-fuj, później próbowałam tran mollers smakowy (ten dla dzieci) ale odbijało mi się po nim cały dzień i wymiotowałam.. bleee!

malenq też tak miałam z tym odbijaniem! Dlatego polecam w kapsułkach ;)

ah i Jod biorę osobno Walmark-kelp ok 11zł ;)

Kawa nie masz problemu z połykanie prenatalu classic? Też mam Prenatal Duo i niestety strasznie ciężko mi połknąć tę czerwoną tabletkę. Nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam a ta mi staje w gardle :/

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm moja siostra pracowała na Bonifratów, szybko z tamtąd uciekła, bo nie chciała odpowiadać za czyjąś śmierć.. na oddziale "sanitariuszem" był chłopak po technikum budowlanym (praca po znajomości) ale to nic, umiał doskonale robić zastrzyki, zakładać wenflony itp! ;/
    jej koleżanka "pielęgniarka po prywatnej zaocznej szkole"(córka kogoś z zarządu) rozcięczała leki na zasadzie -eee trochę tego, yyy trochę tamtego...
    totalny brak wiedzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu kochana spróbuj w trakcie jedzenia, przemiele/pogryzę bułkę w buzi i jak mam ją już połykać to wrzucam do ust tabletkę i połykam, wtedy jej nie czuć wogóle a też miałam z tym problem na początku :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Spróbuję, może faktycznie pójdzie lepiej :) Gdyby miała śliską otoczkę, to by pewnie nie było problemu. W końcu apap ma chyba podobną wielkość a wchodzi gładko :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja początkowo przekrajałam je nożem na pół... :) ale teraz mam metodę p.w:)

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ