*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Ja jeszcze nie przyjmuję DHA, ale lekarz powiedział żebym się zaopatrzyła i przyjmowała. Zastanawiałam się nad omega med optima, któraś z Waś przyjmuje taki? tam jest jod, wit D, kwas foliowy, DHA i żelazo, więc chyba wszystko co najważniejsze:)
Właśnie chyba też się zdecyduję. Mi potrzebne tylko DHA bo jod, wit.D, kwas foliowy i żelazo są w Prenatalu, który przyjmuję. Nie wiem czy są takie preparaty z samym kwasem DHA? chyba powinny byc.. -
ania_29 wrote:Kawa nie masz problemu z połykanie prenatalu classic? Też mam Prenatal Duo i niestety strasznie ciężko mi połknąć tę czerwoną tabletkę. Nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam a ta mi staje w gardle
miałam ten sam problem i po prostu przegryzam tabletkę na pół Aniu -
MartaKD wrote:ja to przyjmuję. mam zaburzone whcłanianie kwasu,więc wazne było u mnie branie kwasu i witamin.drogie dość sa.
MartaKD powiedz mi jeszcze czy nie czujesz się źle po nich?
Właśnie a powiedzcie mi czy to prawda, że zielona herbata wypłukuje kwas foliowy? Ja zanim zaszłam w ciążę to dużo jej piłam, teraz staram się ograniczać i zamieniać n coś innego, ale nie jestem w stanie wyeliminować jej całkowicie.
-
isabelle wrote:Moje są obolałe, ale już nie aż tak tkliwe jak w I trymestrze. Z niepokojem patrzę w lustro, zaczynam się wylewać z dwóch ostatnich staników, które były jeszcze dobre. Czas na zakupy!
-
nick nieaktualnyKawa wrote:MonikaDm moja siostra pracowała na Bonifratów, szybko z tamtąd uciekła, bo nie chciała odpowiadać za czyjąś śmierć.. na oddziale "sanitariuszem" był chłopak po technikum budowlanym (praca po znajomości) ale to nic, umiał doskonale robić zastrzyki, zakładać wenflony itp! ;/
jej koleżanka "pielęgniarka po prywatnej zaocznej szkole"(córka kogoś z zarządu) rozcięczała leki na zasadzie -eee trochę tego, yyy trochę tamtego...
totalny brak wiedzy.
Jezusie Nazarejski, aż mi sie włosy na skórze zjeżyły. To jest straszne, ze w "takich" zawodach gdzie pomyłka moze kosztowac życie ludzkie pracują ludzie ie wykwalifikowanie i po znajomościach!! Już mozna przezyć te babsztyle w urzędach bo tam Ci krzywdy nie zrobią, co nawyzej nawry poszarpią - ale żeby w szpitalach? To już za dużo jak na mnie.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:MartaKD powiedz mi jeszcze czy nie czujesz się źle po nich?
Właśnie a powiedzcie mi czy to prawda, że zielona herbata wypłukuje kwas foliowy? Ja zanim zaszłam w ciążę to dużo jej piłam, teraz staram się ograniczać i zamieniać n coś innego, ale nie jestem w stanie wyeliminować jej całkowicie. -
MartaKD wrote:Mity jeszcze zniose,ale zabobony już normalnie mnie denerwuja.Koleżanka przyszła do pracy z miesięczną córeczką,a kolezanki "tfu tfu,żeby nie zauroczyć". Paranoja jakas według mnie. Zauroczyć? co to średniowiecze?
o jezu, aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu:D
a co do stanika to moja koleżanka tak robi i twierdzi, że po pierwszej ciąży jej piersi rzeczywiście nie obwisły, a miały prawo bo urosły mega! mi to raczej nie grozi..mam 75b. zresztą nie wyobrażam sobie w upał po domu się cisnąć w staniorze. -
nick nieaktualnyisabelle wrote:Ja nie biorę nic, lekarz na ostatniej wizycie (w 13 tc) zalecił też odstawienie już kwasu foliowego. Z tego, co pamiętam, na forum jest jeszcze kilka dziewczyn z takimi samymi zaleceniami od lekarza. Zobaczymy, czy to się zmieni na następnej wizycie. Wyniki jak dotąd mam idealne.
A co do pasów ciążowych - zazdroszczę wam, że możecie nosić ubrania sprzed ciąży. Ja nie wchodzę - nie tyle w brzuchu, co w udach i tyłku. Czuję, że jestem nabrzmiała i opuchnięta - chyba jestem klasycznym przykładem zatrzymującej się w organizmie wody, bo odżywiam się podobnie jak przed ciążą. Nawet chyba jem mniej słodyczy, bo mnie nie ciągnie. Już kilka koleżanek powiedziało mi, że na bank będę miała dziewczynkę, bo bardzo się zmieniłam - raczej na niekorzyść.
Isabelle - polubiłam pierwszą cześć twojego wpisu tą o witaminach...a nie zarzymywanie sie wodu w organiźmie. No ja jetsem wdzięcznapóki co ze nie tyje nigdzie poza brzuszkiemBo mnie jest ogólnie i tak dużo
A co do witamin - to mi lekarz powiedział wlasie, zeby nie brać nic, bo nie mam żadnych niedoborów, a teraz jest taki ezon ze warzywa o owoce dostarczą mi wszsytko co potrzeba. Może później każe mi coś brać -
MartaKD wrote:a slyszałyście,zeby w ciąży nie zdjemowac stanika?bo cycki opadna?
ale się uśmiałam
podsumowując powinnyśmy chodzić z odrostami do połowy głowy, 40 tyg w tym samym staniku i z kokardą czerwoną na brzuchu co by go nam nikt nie zauroczył
Paula44, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:a slyszałyście,zeby w ciąży nie zdjemowac stanika?bo cycki opadna?
No to się ubawiłam po pachy
A słyszałyście, ze przez próg nie wolno przechodzić, bo....yyyyy - nie pamiętam, chyba dziecko nie mądre będzie
Aha i włosów nie wolno obcinac pod żadnym pozorem, bo też chyba mądrość dziecku odcinamy czy jakoś tak...
No naprawdę, moej dziecko będzie miało inteligencję orzeszka i będzie złem wcielonym (bo się maluję) - może urodzę Lucyfera?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:18
-
nick nieaktualnyDobranoc dziewczyny.
Znowu boli mnie głowa i jestem z tego powodu wściekła i załamana. Może mały chce znowu więcej hormonów? Jak mi do jutra nie przejdzie -to oszaleje.
Ag - masz info na priv.
Agnb6 - Uściski. Mam nadzieję, że dajesz jakoś radę. . .agnb6 lubi tę wiadomość