X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Może ją piersi bolały? Ja śpię w staniku sportowym, bo dzięki temu nie piersi nie są takie obolałe :)
    powiedziala,że nie zdejmuje,bo jej opadna.nic o bólu nie slyszalam. a w ogóle Was bolą piersi? mnie prawie wcale.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja jeszcze nie przyjmuję DHA, ale lekarz powiedział żebym się zaopatrzyła i przyjmowała. Zastanawiałam się nad omega med optima, któraś z Waś przyjmuje taki? tam jest jod, wit D, kwas foliowy, DHA i żelazo, więc chyba wszystko co najważniejsze:)

Właśnie chyba też się zdecyduję. Mi potrzebne tylko DHA bo jod, wit.D, kwas foliowy i żelazo są w Prenatalu, który przyjmuję. Nie wiem czy są takie preparaty z samym kwasem DHA? chyba powinny byc..

ou9mp2.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Kawa nie masz problemu z połykanie prenatalu classic? Też mam Prenatal Duo i niestety strasznie ciężko mi połknąć tę czerwoną tabletkę. Nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam a ta mi staje w gardle :/

miałam ten sam problem i po prostu przegryzam tabletkę na pół Aniu :)

ou9mp2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ale słuchajcie tego: W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę :D
    to moje będzie zlem wcielonym:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:25

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja to przyjmuję. mam zaburzone whcłanianie kwasu,więc wazne było u mnie branie kwasu i witamin.drogie dość sa.

MartaKD powiedz mi jeszcze czy nie czujesz się źle po nich?

Właśnie a powiedzcie mi czy to prawda, że zielona herbata wypłukuje kwas foliowy? Ja zanim zaszłam w ciążę to dużo jej piłam, teraz staram się ograniczać i zamieniać n coś innego, ale nie jestem w stanie wyeliminować jej całkowicie.

c7hyim7.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Moje są obolałe, ale już nie aż tak tkliwe jak w I trymestrze. Z niepokojem patrzę w lustro, zaczynam się wylewać z dwóch ostatnich staników, które były jeszcze dobre. Czas na zakupy!
    też musze kupić.chociaz myslalam,że bardziej mi urosna.mam dość duże C/D i bylam lekko przerazona,ale póki co nie wygladam jak Pamela:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę z ręką na brzuchu...a brzuch pod ręką faluje i przewala się...coś niesamowitego...aż wyciska łzy...

nix, MonikaDM, Malenq, jonka91, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Leżę z ręką na brzuchu...a brzuch pod ręką faluje i przewala się...coś niesamowitego...aż wyciska łzy...

U nas nadal cisza w brzuchu. Nie mogę się doczekać tych emocji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:09

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    MonikaDm moja siostra pracowała na Bonifratów, szybko z tamtąd uciekła, bo nie chciała odpowiadać za czyjąś śmierć.. na oddziale "sanitariuszem" był chłopak po technikum budowlanym (praca po znajomości) ale to nic, umiał doskonale robić zastrzyki, zakładać wenflony itp! ;/
    jej koleżanka "pielęgniarka po prywatnej zaocznej szkole"(córka kogoś z zarządu) rozcięczała leki na zasadzie -eee trochę tego, yyy trochę tamtego...
    totalny brak wiedzy.

Jezusie Nazarejski, aż mi sie włosy na skórze zjeżyły. To jest straszne, ze w "takich" zawodach gdzie pomyłka moze kosztowac życie ludzkie pracują ludzie ie wykwalifikowanie i po znajomościach!! Już mozna przezyć te babsztyle w urzędach bo tam Ci krzywdy nie zrobią, co nawyzej nawry poszarpią - ale żeby w szpitalach? To już za dużo jak na mnie.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    MartaKD powiedz mi jeszcze czy nie czujesz się źle po nich?

Właśnie a powiedzcie mi czy to prawda, że zielona herbata wypłukuje kwas foliowy? Ja zanim zaszłam w ciążę to dużo jej piłam, teraz staram się ograniczać i zamieniać n coś innego, ale nie jestem w stanie wyeliminować jej całkowicie.
    Nie, nie czuję się źle.Ale fakt,troszkę sie przez chwile odbija ryba:) ale tylko przez pierwszy okres brania.Ja bralam od początku ciązy,jak sporo jeszcze wymiotowałam i prawie nic nie jadła.O zielonej herbacie nic nie słyszałam.

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mity jeszcze zniose,ale zabobony już normalnie mnie denerwuja.Koleżanka przyszła do pracy z miesięczną córeczką,a kolezanki "tfu tfu,żeby nie zauroczyć". Paranoja jakas według mnie. Zauroczyć? co to średniowiecze?

o jezu, aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu:D
    a co do stanika to moja koleżanka tak robi i twierdzi, że po pierwszej ciąży jej piersi rzeczywiście nie obwisły, a miały prawo bo urosły mega! mi to raczej nie grozi..mam 75b. zresztą nie wyobrażam sobie w upał po domu się cisnąć w staniorze.

ou9mp2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ma opaść i tak opadnie:) grawitacja:)

K_niecierpliwaMama, jonka91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:25

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja nie biorę nic, lekarz na ostatniej wizycie (w 13 tc) zalecił też odstawienie już kwasu foliowego. Z tego, co pamiętam, na forum jest jeszcze kilka dziewczyn z takimi samymi zaleceniami od lekarza. Zobaczymy, czy to się zmieni na następnej wizycie. Wyniki jak dotąd mam idealne.

A co do pasów ciążowych - zazdroszczę wam, że możecie nosić ubrania sprzed ciąży. Ja nie wchodzę - nie tyle w brzuchu, co w udach i tyłku. Czuję, że jestem nabrzmiała i opuchnięta - chyba jestem klasycznym przykładem zatrzymującej się w organizmie wody, bo odżywiam się podobnie jak przed ciążą. Nawet chyba jem mniej słodyczy, bo mnie nie ciągnie. Już kilka koleżanek powiedziało mi, że na bank będę miała dziewczynkę, bo bardzo się zmieniłam - raczej na niekorzyść.

Isabelle - polubiłam pierwszą cześć twojego wpisu tą o witaminach...a nie zarzymywanie sie wodu w organiźmie. No ja jetsem wdzięcznapóki co ze nie tyje nigdzie poza brzuszkiem :) Bo mnie jest ogólnie i tak dużo :)

A co do witamin - to mi lekarz powiedział wlasie, zeby nie brać nic, bo nie mam żadnych niedoborów, a teraz jest taki ezon ze warzywa o owoce dostarczą mi wszsytko co potrzeba. Może później każe mi coś brać :)

• renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a slyszałyście,zeby w ciąży nie zdjemowac stanika?bo cycki opadna?
    buhaha :) ale się uśmiałam :) podsumowując powinnyśmy chodzić z odrostami do połowy głowy, 40 tyg w tym samym staniku i z kokardą czerwoną na brzuchu co by go nam nikt nie zauroczył :) :) :)

Paula44, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe można od 18tc robić podobno. Ja idę w 20 jakoś bo wcześniej gin na urlopie.

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a slyszałyście,zeby w ciąży nie zdjemowac stanika?bo cycki opadna?

No to się ubawiłam po pachy :) :) :)

A słyszałyście, ze przez próg nie wolno przechodzić, bo....yyyyy - nie pamiętam, chyba dziecko nie mądre będzie :D :D :D

Aha i włosów nie wolno obcinac pod żadnym pozorem, bo też chyba mądrość dziecku odcinamy czy jakoś tak...

No naprawdę, moej dziecko będzie miało inteligencję orzeszka i będzie złem wcielonym (bo się maluję) - może urodzę Lucyfera? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:18

• Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie powinnam wyskakiwać ze stanika ;) teraz już mam rozmiar G... aż się boje co będzie później. Ja śpię też w specjalnym topie, bo inaczej byłoby mi strasznie niewygodnie...

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny.

Znowu boli mnie głowa i jestem z tego powodu wściekła i załamana. Może mały chce znowu więcej hormonów? Jak mi do jutra nie przejdzie -to oszaleje.

Ag - masz info na priv.

Agnb6 - Uściski. Mam nadzieję, że dajesz jakoś radę. . .

agnb6 lubi tę wiadomość

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ