X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 przesyłam dużo ciepła dla was

agnb6 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag... Ty to masz zdrowie, żeby tak długo siedzieć. :)
    jonka dzisiaj się bawisz na weselichu? Jeśli tak, to udanej zabawy :)
    Agnb6 cały czas trzymam kciuki, żeby prawda okazała się nie taka straszna...

Tak dzisiaj, dziękuję bardzo :) kolejne wesele czeka nas ale już w 27 tygodniu :) w tedy to już piękna piłeczka będzie, choć w sukience którą teraz sobie na wesele kupiłam też brzuszek ślicznie się prezentuje :)

Długo nie zabalujemy, bo mój kochany jutro ma testy do policji, więc ok. północy się zmyjemy. A i jeszcze kawałek musimy dojechać, bo ok. 55 km :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A tak w ogóle. Kiedy wybieracie się na USG połówkowe? Ja miałam zaplanowane na pierwszy tydzień września, czyli równo w 20 tyg. Teraz, skoro mąż od 1 września wyjeżdża już do nowej pracy - nie będzie mógł ze mną pójść i zastanawiam się, czy jeśli przełożę USG na 19 czy 18 tydzień to będzie OK dla badania? Z niecierpliwością czekamy na poznanie płci i chciałabym, żeby mąż był wtedy ze mną. Ale z drugiej strony obawiam się usłyszeć znów od lekarza, że za wcześnie na płeć.

Ja byłam w 19tyg i było juz dobrze widac płec i wszystkie inne narzady ;)
    Chyba ze dzidzia sie tak odworci, ze nie bedzie chciala pokazac.

14vyx7t.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Tak dzisiaj, dziękuję bardzo :) kolejne wesele czeka nas ale już w 27 tygodniu :) w tedy to już piękna piłeczka będzie, choć w sukience którą teraz sobie na wesele kupiłam też brzuszek ślicznie się prezentuje :)

Długo nie zabalujemy, bo mój kochany jutro ma testy do policji, więc ok. północy się zmyjemy. A i jeszcze kawałek musimy dojechać, bo ok. 55 km :)
    Aaa... no to od razu kciuki dla męża :) Zdaj nam jutro relację :)
    Dzisiaj zapowiada się piękna pogoda na ślub, przynajmniej w moich stronach :)

jonka91 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Niemożliwe, wszystkie jeszcze susłują? :D Dzień dobry! :*

Ja od 7:00 na nogach, zaliczone sniadani i zakupy co tygodniowe :) Teraz oczywiscie forum ;) Później musze cos ogarnąc w mieszkaniu, musze zmusić męża do przymiarki garnituru, bo niby mamy jeszcze 3 tyg. ale jak mu sie utyło to trza bedzie jakiś nowy sprawić. No i na obiad przyjeżdża jego siostra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No to... pomalowałam :D
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg
    Jeszcze tylko lampka nocna w kształcie domku dla ptaków a w miejscu komody wyląduje białe łóżeczko. Teraz można w końcu posprzątać całą chałupę ;)

Ania ta sciana jest boska. Ty to sama namalowałaś? Przyznaj się - kupiłas tapetę, albo gotowe naklejki ;)

Jonka - udanej zabawy.

jonka91 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ania ta sciana jest boska. Ty to sama namalowałaś? Przyznaj się - kupiłas tapetę, albo gotowe naklejki ;)

Jonka - udanej zabawy.

Sama, ale pomysł zerżnęłam ;) Aż taka twórcza nie jestem :)

201501145565.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29- super, strasznie mi sie to podoba, jak będzie chłopczyk to chyba zgapię od Ciebie, oczywiście nie wiem czy mi tak ładnie wyjdzie ;p najwyżej "zatrudnię" przyjaciółkę, która ma ten artystyczny dar :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Wiki - ja nie znam opinii o szpitalu bielańskim z netu tylko od znajomych, które od razu mi powiedziały że żaden inny szpital - że tam jest super. A położnej nie ma co wykupować bo i tak jest ich tyle, że przy kilku z nim położna siedziała prawie cały czas i sobie gadały hehe :P

Tylko największą trudnością się jest tam dostać.
    Martaaa bardzo Ci dziękuję za ten wpis. Nawet nie wiesz jak się boje. Dzisiaj czytałam rano o problemach z dziećmi po wylewach przy porodzie. A jak mąz mnie zobaczył to mnei tak ochrzanił, że niestety musze przyznać, że ma rację. Myślę, że jak tylko dr na wizycie mi zaproponuje, żeby u nich rodzić, to od razy sie zgodzę.
    A co do wagi i sylwetki w ciązy z wczorajszych waszych dyskusji to nawet nie będe tego próbowała komentować. Dobrze tylko że wczoraj bylam tak ajęta pracą, że nie miałam jak wejść na forum. Wieczorem byłam na kolacji z mężem i późno wróciłam i to tez bardzo dobrze. Są w życiu rzeczy ważne i ważniejsze. Człowiek nawet nie wiem jakie cierpienia są dla niego przygotowane. A waga?

Maud11, Ewelina88, Gwiazdeczka27, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg
    Jeszcze tylko lampka nocna w kształcie domku dla ptaków a w miejscu komody wyląduje białe łóżeczko. Teraz można w końcu posprzątać całą chałupę ;)
    Ania jestem pod wrażeniem. Dumna jestem z Ciebie!!!

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg

Piękna ściana! Jestem pod wrażeniem.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dobra- dowod ze istnieje naprawde i jestem w ciąży:)

ja i moj bimbolek:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5da42ae9611.jpg
    Ag dokładnie tak sobie Ciebie wyobrażałam. Super wyglądasz

Paula44, Ag... lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg
    muszę pokazać mojemu mężowi:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie czytaj, to niczemu dobremu nie służy a tylko może spowodować większy stres. Jesteś pod specjalistyczną opieką lekarską i to jest najważniejsze

Wiki81, nix lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu natchnęłaś mnie i zrobię też coś artystycznego w pokoju lub wezwę kolegę do malowania :D

Jeśli chodzi o BIMBAŁECZKI zauważyłam że się zrobiły pełniejsze ale mam B więc nie przeszkadzają mi, nie są już bolesne jak na początku więc śpię goła i wesoła :P i po domu też poruszam się bez biustonosza pod bluzką :)

Wspominałyście że dziewczynka odbiera urodę a chłopczyk nie. To opowiem Wam taką sytuację :)
    Moja kumpela mocno wierzy w te przesądy, cały czas twierdzi że wyglądam ślicznie i jest pewna na 100% że to chłopak i że ten przesąd to prawda! BO jej siostra jak spodziewała się dziewczynki to wyglądała okropnie, a szwagierka pięknie (nosi chłopca) i na końcu dodała że ona przecież też wyglądała pięknie w ciąży!
    Wtedy coś się we mnie zagotowało!! Miałam ochotę wykrzyczeć jej w twarz że co za bzdury wygaduje?? Przecież miała syf na syfie na twarzy, plecach i prawie wyłysiała tak jej włosy garściami leciały, nie wspominając o notorycznie powracających zimnach na ustach! i mówi mi że pięknie wyglądała? O MATKO dobrze że się w język ugryzłam!

Dzień dobry :)

MartaKD, szpilka, Maud11, Ewelina88, Gwiazdeczka27, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d9a508ed464.jpg

I nr 2 (gumka)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5e73a32ca1.jpg
    Super brzuch. Jestes genialna !! Powinnaś to opatentować. Wniosek mogę pomóc Ci napisać do UP

Paula44 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No to i ja się pochwalę brzucholem :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c86039300d0b.jpg

U mnie z kolei zawsze było tak: duże piersi, mały brzuch, duża pupa...a teraz i brzuch nadrabia :D Kocham ten mój brzucholek :D
    Piersi i pupa sa idealne, zawsze takie chciałam mieć:):):) Zadroszczę Ci

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    wieczorem nie miałam już siły nic pisać
    Aniu ściana super

Agnb6 trzymam kciuki, żeby się okazało, że jest dużo lepiej niż mówili

co do stanika i dużych piersi to moje sporadycznie bolą, ale jak nie wychodzę z domu to najwygodniej mi bez stanika a spanie w staniku to dla mnie koszmar, jak mi się przyśnie zanim go zdejmę a w tej chwili mam 70h, choc chyba niedługo trzeba będzie coś niecoś zmienić na większe np miski do sałatek :)

wagowo dziś wreszcie 1 kg na plus od poczatku ciąży

no i przyjechał wczoraj pan i wreszcie mamy okna w pustym pokoju po 1,5 roku starań i cyrków czekania na geodete, projektanka zgode ze starostwa i uprawomocnienie pozwolenia na budowe (tak, tak jak chce się wybić okna trzeba mieć POZWOLENIE NA BUDOWĘ) są wreszcie moje kochane okienka, więc będzie można tam przenieść salon a w miejsce salonu jakaś komoda dla dzidziusia bo na razie łóżeczku uda sie wcisnąc do sypialni poki troche nie podrosnie

Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz WAŻNE pytanie więc w osobnym wpisie

wczoraj bardzo bolało mnie w krzyżu, ale tak tuż przy kości ogonowej niczym tego nie smarowałam, ale się zastanawiam czy malutka kropka maści rozgrzewającej mogę użyć, od brzucha daleko, powierzchnia bólu mała, ale mega dokuczliwa, myśłałam że do wanny nie dam rady wejść

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ja na szczęście i lic. i mgr mam już dawno za sobą. Mieszkamy w DE i chodziłam tu na kursy iemieckiego. Poziom B1 zdany już dawno ale zachciało mi się B2 i ten egzamin dziś miałam. Obrona mgr jest fajna :) Moja koleżanka zdawała będąc w ciąży, mówiła ze połowa obrony to była rozmowa o ciąży i o dzieciaczkach :)
    Ja zdawałam B2 w zeszłym roku chyba. Zdałam. ale sam egzamin nie wspominam zbyt miło.
    Daj znać jak wynik i teraz juz o tym nie myśl. Było minęło.

MonikaDM lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ