X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja powinnam uważać że nie jestem w ciąży bo mi nic totalnie nie dolegało poza tym że nie miałam miesiączki :)

Chociaż o tej lini mąż mi powiedział;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:58

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś ma już tzw.linea negra? czytałam gdzieś,że pojawia sięw 2 trymestrze.
    Ja mam taka delikatną jak ją dojrzę pod tymi paskudnymi włosami, które w coraz większej ilości rosną na brzucholu i też układają się w taką linie. Prynajmniejw zimie okruszek będzie dobrze ogrzany. :P
    Ale z tego co wiem nie każdej przyszłej mamie ona wychodzi.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już doczytałam:) może dlatego nic mi nie widac,bo mam jasne włosy,cerę, biała jestem jak ściana.

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, trochę późno ale szykowałam i pakowałam córcię, i pojechała :( kilka łez mi skapnęło no ale już ok :) mam nadzieję że to hormony i nie będę tak ślimtać za każdym razem :D teraz odliczam 2 tyg :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Styczniówki:)

Ale upał,szkoda ze sie tłuszcz tak łatwo nie moze wytopic dzieki temu;)

Ag wspieram Cie całym sercem,pamietaj ze zawsze i z kazdej sytuacji jest wyjscie a wszystko w naszym życiu ma jakis cel.Człowiek podczas cierpienia widzi tylko zakret ,Bóg widzi całą drogę dalej wiec Sercem jestem z Toba bo sama przezywałam podobną sytuację .Nigdy sie nie poddawaj i zawsze wierz ,pamietaj ze sa z Toba ludzie którzy dadzą sił w kazdym trudnym momencie,jakkolwiek by sie nie działoi co by nie było ,wiara czyni cuda,nie daj sie;)sciskam

Co do witamin to pioerwsze opakowanie wciagnełam Femibionu natal 2 ale mam kumpele farmaceutke która poleciła mi prenatal duo tam sa i wit i dha a jest o wiele tanszy,jem mało ryb wiec warto suplementowac sie dha tymbardziej zew w 1 ciazy brałam go na potege i moze dzieki teu również moje dziecko unikneło retinopatii mimo ciezkich przejsc i urodzenia sie w 28 tyg,gdzie do drugie ma problem z oczami.DHA swietnie wpływa na rozwój mózgu u dziecka oraz własnie wzrok,co do zwykłych witamin to sie zgodze ze nawet nie trzeba brac za duzo bo przeciez tyle tego teraz w sezonie w naturze ze starczy ale DHA polecam:)

Ewelinko nie tylko u Ciebie ktos sobie robił w nocy impreze,u mnie wracali z imprezy i spiewali na całe osiedle poczym stali pod moim oknem i gadali ba arli sie przez kolejne 30 min

Jade dzis z małzem do Ikei ,myslimy o zrobieniu sypialni,przeprowadzilismy sie 5 mc temu i póki co spimy na materacu,popatrze przy okazji na rzeczy dla dzieciaków;)

Jest ktos z wielkopolski???

Miłego dnia :)

agnb6 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No to... pomalowałam :D
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg
    Jeszcze tylko lampka nocna w kształcie domku dla ptaków a w miejscu komody wyląduje białe łóżeczko. Teraz można w końcu posprzątać całą chałupę ;)
    Śliczny bedzie mial bobas <3 :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś ma już tzw.linea negra? czytałam gdzieś,że pojawia sięw 2 trymestrze.

Dziś podczas przygotowań do kąpieli zauważyłam jaśniutką brązową linię od pępka w dół. Zawołałąm męża czy on też widzi, powiedział że tak, więc mi się powolutku pojawia..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:04

szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    dobra zmyka Dziewuszki, do jutra!! A jak mąż wróci z testów relację zdam na pewno! :) ale pewnie dopiero jutro pod wieczór! Życzę miłego i spokojnego weekendu! Brzuchy do góry i leniuchować proszę!! ;)
    Bawcie się dobrze

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz oszaleje od oglądania wózków i fotelików

Chciałabym, żeby miał duża gondolę, bo mało że rodzimy w zimie więc musi być miejsce na śpiworki i inne cuda to jeszcze moj G ma 1,9m i kto wie czy nie urodzę jakiegos mega długiegp dziecka 58-63 cm a u mnie i w maju potrafi spaść śnieg, choć z reguły w marcu już można o nim zapomnieć, to jednak lepiej żeby taki potencjalny kolos miał gdzie nogo rozprostować w spiworku
    no i chciałabym, żeby był raczej lekki, bo co prawda będę go zostawiać na parterze bo na moich poniemieckich kreconych schodach o szerokości 85 cm nie ma opcji żeby wejsc na pietro z wozkiem :)
    a i jeszcze chciałabym, żeby miał duże koła do wiejskiej jazdy po wertepach
    no i był w przystepnej cenie
    wiem wiem moje wymagania za nic nie przystaja do wozkowej rzeczywistosci

Kawa, lwuska55592 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie wstepnie spodobał mi sie maked lucky (ten widziłam na żywo) i camarelo sprawiaja w internecie dobre wrazenie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.
    No i niech mi jeszcze jaka gwiazda powie, że to forum to nie nałóg. .
    Odpuściłam sobie czytanie na bieżąco dziś, bo mąż odebrał mnie od Rodziców i ....np trzeba było się zmobilizować i ogarnąć dom trochę - chociaż zadyszka była-"i pojechać do sklepu, żeby kupić to na co prawdopodobnie ! Będę miała ochotę.
    Pochodziłam 20min zjadłam Magnum i teraz padłam.

Anka - jaki zarabisty pokoik! Wiewiore też malowałaś? Śliczny jest ! Genialnie dobrane kolory. Po prostu WOW!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wózek wybrałam i co jakiś czas zaglądam sobie na stronę czy może ceny nie spadły :)

ahh WAŻNE Pani w sklepie ostrzegała że wszystkie CAPTIVIE to najcięższe wózki :) bo pytałam też o Captivię turbo dream ta z koniem ;)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja już wózek wybrałam i co jakiś czas zaglądam sobie na stronę czy może ceny nie spadły :)

ahh WAŻNE Pani w sklepie ostrzegała że wszystkie CAPTIVIE to najcięższe wózki :) bo pytałam też o Captivię turbo dream ta z koniem ;)
    ta captiva wg wym na zdjeciach ma 87 po zewnętrznej a w środku w gondoli sprawdzałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:11

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bebzol.com/pl/Dziecko-nie-bedzie-takie-zle.156022.html

nie mogłam się powstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:17

K_niecierpliwaMama, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Anka - jaki zarabisty pokoik! Wiewiore też malowałaś? Śliczny jest ! Genialnie dobrane kolory. Po prostu WOW!
    Tak :) Z dalsza w miarę to wygląda ;)

szpilka super zdjęcie :D Ciekawe jak to u naszych pupili będzie ;)

A my byliśmy dzisiaj u weterynarza z Milką. Dobrze że problemu nie zbagatelizowaliśmy, bo okazało się że uszka były strasznie zatkane przez świerzba i zdążył się już zrobić stan zapalny. Jeszcze poniedziałek i mam nadzieję że będzie z nią spokój :) Nie sądziłam że kot potrafi się aż tak głośno drzeć, serio ;) Przyzwyczajona jestem do swojego dorosłego kota, który jest w porównaniu do niej aniołem ;)
    Pojadłam słonego, słodkiego, trzeba chyba zabrać się w końcu za porządki :) Będę Was podczytywać, bo później strasznie ciężko ogarnąć hurtowo kilka stron ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    ta captiva wg wym na zdjeciach ma 87 po zewnętrznej a w środku w gondoli sprawdzałaś?

Ja tylko o nią zapytałam, ale od razu mi odradzono, więc tylko spojrzałam..
    Wybrałam Tako Baby Heaven Exclusive z takim kuferkiem zamiast torby pielęgnacyjnej ma 80cm albo Bebetto Silvia też 80 cm, wezmę napewno któryś z nich. (wymiary w środku gondoli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:58

szpilka, MartaKD lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka Twój M ma 1.9 wzrostu a u nas M 1,99 a ja 1,75 więc nie wiem jakie ubranka kupować hihi

szpilka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany,Wy już znacie wymiary wózków,a ja nawet nie wiem co do czego:) kolezanka mi tylko powiedziała,ze najlepiej brać 3 w 1, nosidełko, spacerowy i taki do spania:) i znam tylko jedną firmę:) nie przymierzałam sie jeszcze do zadnego ani nie dotykałam:) to chyba dlatego,że jeszcze tyle czasu:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten Baby Heaven Exclusive jest super,wlasnie ogladałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ