X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja powinnam uważać że nie jestem w ciąży bo mi nic totalnie nie dolegało poza tym że nie miałam miesiączki :)

Chociaż o tej lini mąż mi powiedział;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:58

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś ma już tzw.linea negra? czytałam gdzieś,że pojawia sięw 2 trymestrze.
    Ja mam taka delikatną jak ją dojrzę pod tymi paskudnymi włosami, które w coraz większej ilości rosną na brzucholu i też układają się w taką linie. Prynajmniejw zimie okruszek będzie dobrze ogrzany. :P
    Ale z tego co wiem nie każdej przyszłej mamie ona wychodzi.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już doczytałam:) może dlatego nic mi nie widac,bo mam jasne włosy,cerę, biała jestem jak ściana.

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, trochę późno ale szykowałam i pakowałam córcię, i pojechała :( kilka łez mi skapnęło no ale już ok :) mam nadzieję że to hormony i nie będę tak ślimtać za każdym razem :D teraz odliczam 2 tyg :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Styczniówki:)

Ale upał,szkoda ze sie tłuszcz tak łatwo nie moze wytopic dzieki temu;)

Ag wspieram Cie całym sercem,pamietaj ze zawsze i z kazdej sytuacji jest wyjscie a wszystko w naszym życiu ma jakis cel.Człowiek podczas cierpienia widzi tylko zakret ,Bóg widzi całą drogę dalej wiec Sercem jestem z Toba bo sama przezywałam podobną sytuację .Nigdy sie nie poddawaj i zawsze wierz ,pamietaj ze sa z Toba ludzie którzy dadzą sił w kazdym trudnym momencie,jakkolwiek by sie nie działoi co by nie było ,wiara czyni cuda,nie daj sie;)sciskam

Co do witamin to pioerwsze opakowanie wciagnełam Femibionu natal 2 ale mam kumpele farmaceutke która poleciła mi prenatal duo tam sa i wit i dha a jest o wiele tanszy,jem mało ryb wiec warto suplementowac sie dha tymbardziej zew w 1 ciazy brałam go na potege i moze dzieki teu również moje dziecko unikneło retinopatii mimo ciezkich przejsc i urodzenia sie w 28 tyg,gdzie do drugie ma problem z oczami.DHA swietnie wpływa na rozwój mózgu u dziecka oraz własnie wzrok,co do zwykłych witamin to sie zgodze ze nawet nie trzeba brac za duzo bo przeciez tyle tego teraz w sezonie w naturze ze starczy ale DHA polecam:)

Ewelinko nie tylko u Ciebie ktos sobie robił w nocy impreze,u mnie wracali z imprezy i spiewali na całe osiedle poczym stali pod moim oknem i gadali ba arli sie przez kolejne 30 min

Jade dzis z małzem do Ikei ,myslimy o zrobieniu sypialni,przeprowadzilismy sie 5 mc temu i póki co spimy na materacu,popatrze przy okazji na rzeczy dla dzieciaków;)

Jest ktos z wielkopolski???

Miłego dnia :)

agnb6 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No to... pomalowałam :D
    DSC0257jp_esnnpqp.jpg
    Jeszcze tylko lampka nocna w kształcie domku dla ptaków a w miejscu komody wyląduje białe łóżeczko. Teraz można w końcu posprzątać całą chałupę ;)
    Śliczny bedzie mial bobas <3 :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś ma już tzw.linea negra? czytałam gdzieś,że pojawia sięw 2 trymestrze.

Dziś podczas przygotowań do kąpieli zauważyłam jaśniutką brązową linię od pępka w dół. Zawołałąm męża czy on też widzi, powiedział że tak, więc mi się powolutku pojawia..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:04

szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    dobra zmyka Dziewuszki, do jutra!! A jak mąż wróci z testów relację zdam na pewno! :) ale pewnie dopiero jutro pod wieczór! Życzę miłego i spokojnego weekendu! Brzuchy do góry i leniuchować proszę!! ;)
    Bawcie się dobrze

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz oszaleje od oglądania wózków i fotelików

Chciałabym, żeby miał duża gondolę, bo mało że rodzimy w zimie więc musi być miejsce na śpiworki i inne cuda to jeszcze moj G ma 1,9m i kto wie czy nie urodzę jakiegos mega długiegp dziecka 58-63 cm a u mnie i w maju potrafi spaść śnieg, choć z reguły w marcu już można o nim zapomnieć, to jednak lepiej żeby taki potencjalny kolos miał gdzie nogo rozprostować w spiworku
    no i chciałabym, żeby był raczej lekki, bo co prawda będę go zostawiać na parterze bo na moich poniemieckich kreconych schodach o szerokości 85 cm nie ma opcji żeby wejsc na pietro z wozkiem :)
    a i jeszcze chciałabym, żeby miał duże koła do wiejskiej jazdy po wertepach
    no i był w przystepnej cenie
    wiem wiem moje wymagania za nic nie przystaja do wozkowej rzeczywistosci

Kawa, lwuska55592 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie wstepnie spodobał mi sie maked lucky (ten widziłam na żywo) i camarelo sprawiaja w internecie dobre wrazenie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.
    No i niech mi jeszcze jaka gwiazda powie, że to forum to nie nałóg. .
    Odpuściłam sobie czytanie na bieżąco dziś, bo mąż odebrał mnie od Rodziców i ....np trzeba było się zmobilizować i ogarnąć dom trochę - chociaż zadyszka była-"i pojechać do sklepu, żeby kupić to na co prawdopodobnie ! Będę miała ochotę.
    Pochodziłam 20min zjadłam Magnum i teraz padłam.

Anka - jaki zarabisty pokoik! Wiewiore też malowałaś? Śliczny jest ! Genialnie dobrane kolory. Po prostu WOW!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wózek wybrałam i co jakiś czas zaglądam sobie na stronę czy może ceny nie spadły :)

ahh WAŻNE Pani w sklepie ostrzegała że wszystkie CAPTIVIE to najcięższe wózki :) bo pytałam też o Captivię turbo dream ta z koniem ;)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja już wózek wybrałam i co jakiś czas zaglądam sobie na stronę czy może ceny nie spadły :)

ahh WAŻNE Pani w sklepie ostrzegała że wszystkie CAPTIVIE to najcięższe wózki :) bo pytałam też o Captivię turbo dream ta z koniem ;)
    ta captiva wg wym na zdjeciach ma 87 po zewnętrznej a w środku w gondoli sprawdzałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:11

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bebzol.com/pl/Dziecko-nie-bedzie-takie-zle.156022.html

nie mogłam się powstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:17

K_niecierpliwaMama, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Anka - jaki zarabisty pokoik! Wiewiore też malowałaś? Śliczny jest ! Genialnie dobrane kolory. Po prostu WOW!
    Tak :) Z dalsza w miarę to wygląda ;)

szpilka super zdjęcie :D Ciekawe jak to u naszych pupili będzie ;)

A my byliśmy dzisiaj u weterynarza z Milką. Dobrze że problemu nie zbagatelizowaliśmy, bo okazało się że uszka były strasznie zatkane przez świerzba i zdążył się już zrobić stan zapalny. Jeszcze poniedziałek i mam nadzieję że będzie z nią spokój :) Nie sądziłam że kot potrafi się aż tak głośno drzeć, serio ;) Przyzwyczajona jestem do swojego dorosłego kota, który jest w porównaniu do niej aniołem ;)
    Pojadłam słonego, słodkiego, trzeba chyba zabrać się w końcu za porządki :) Będę Was podczytywać, bo później strasznie ciężko ogarnąć hurtowo kilka stron ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    ta captiva wg wym na zdjeciach ma 87 po zewnętrznej a w środku w gondoli sprawdzałaś?

Ja tylko o nią zapytałam, ale od razu mi odradzono, więc tylko spojrzałam..
    Wybrałam Tako Baby Heaven Exclusive z takim kuferkiem zamiast torby pielęgnacyjnej ma 80cm albo Bebetto Silvia też 80 cm, wezmę napewno któryś z nich. (wymiary w środku gondoli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:58

szpilka, MartaKD lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka Twój M ma 1.9 wzrostu a u nas M 1,99 a ja 1,75 więc nie wiem jakie ubranka kupować hihi

szpilka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany,Wy już znacie wymiary wózków,a ja nawet nie wiem co do czego:) kolezanka mi tylko powiedziała,ze najlepiej brać 3 w 1, nosidełko, spacerowy i taki do spania:) i znam tylko jedną firmę:) nie przymierzałam sie jeszcze do zadnego ani nie dotykałam:) to chyba dlatego,że jeszcze tyle czasu:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten Baby Heaven Exclusive jest super,wlasnie ogladałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ