X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was od razna i nie mogę nadrobić. Jeszcze 7 stron.

Od rana siedze w pracy i pracuję dzisiaj na mikroskopie elektronowym. Czy macie jakieś informacje czy on może mieć działanie szkodliwe dla ciązy? On działa tak że zamyka się próbke w środku. Powietrze jest odsysane i efekty oglądam na komputerze. Wiecie może coś o nim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:39

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    A teraz WAŻNE pytanie więc w osobnym wpisie

wczoraj bardzo bolało mnie w krzyżu, ale tak tuż przy kości ogonowej niczym tego nie smarowałam, ale się zastanawiam czy malutka kropka maści rozgrzewającej mogę użyć, od brzucha daleko, powierzchnia bólu mała, ale mega dokuczliwa, myśłałam że do wanny nie dam rady wejść

Kochana mnie jak czasem boli to smaruję maścią końską (jest na samych ziołach) i moja ginekolog mi pozwala jej używać, oczywiście z umiarem :)

p.s mam Maść końska Forte (skuteczna ulga dla stawów, mięśni, i kręgosłupa)-Pferdebalsam swiss quality firma Herbamedicus. cena ok 38-45zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:04

szpilka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o z umiarem mi chodzi, bo czasem mnie tak trochę pobolewa, ale nie na tyle, żeby coś robić może dzidzia na jakiś nerw czasem naciśnie a może mi się wydaje, że nic takiego nie robiłam a coś zrobiłam i dlatego boli, ale wczoraj to było apogeum

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Ufff.. jestem juz po amnio i leze.
    Dziekuje Wam wszystkim za mile mysli i slowa.

Nie bylo tak zle, ale igla byla strasznie dluga. Jak mi ja wkluwali, to bylo tylko takie nieprzyjemne uczucie, ale nie bol. Zobaczylam tylko na usg, ze igla jest w srodku i juz nie patrzylam, balam sie. Zreszta musialam byc nieruchoma, to zamknelam oczy i oddychalam.
    Troche mnie na pocz zdenerwowali, bo powiedzieli, ze przepuklina sie powiekszyla, nerki tez i ze jest za malo plynu w macicy, wiec moze sie nie uda nic pobrac. No ale jakos sie udalo.
    Jednak od razu dali do zrozumienia, ze z bablem jest zle.... :(
    Teraz zostalo tylko czekanie na wyniki.

Ps. Sorry za pisanie bez polskiej czcionki, zle pisze z tableta a nie wiem, gdzie to sie tu ustawia.
    Kochana dzielna jestes. Musisz mieć dużo sił. Trzymamy za Ciebie kciuki

agnb6 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    Po pierwsze to agnb6 jesteś bardzo dzielna! Bardzo mocno Cię przytulam i codziennie myślami jestem z Tobą i Twoim maleństwem!

Ja dziś wstałam sobie o 7.00 nie wyspana za bardzo bo jakiś palant o 4.00 rano muzykę włączył ale nie wiem czy u nas w klatce czy obok bo okno otwarte było a nie miałam siły na balkon wyjść więc się mu upiekło bo już telefonu szukałam aby na policję zadzwonić bo to nawet muzyką nie można było nazwać.
    Ale ogólnie humor mam dobry. Wstałam troszkę wcześniej, posprzątałam kuchnie bo już się bałam, że nie będę miała jak zjeść śniadania. Taka się dziś jakaś piękna czuję, że aż mężowi pogratulowałam takiej żony! A niech mu będzie głupio, że sam na to nie wpadł. :P
    A teraz sobie siedzę w pracy uśmiechnięta od ucha do ucha bo jadę dziś do rodziców a nie widziałam ich od maja! Stęskniłam się za nimi, za babcią i rodzeństwem. Już się doczekać nie mogę.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:08

bluegirl89, szpilka, K_niecierpliwaMama, Maud11, renia83, agnb6, jonka91, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6, ja też jestem z Tobą!
    ania29, super ściana. Jakimi farbami malowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:33

agnb6 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was zażywa Prenatal Classic i ma po nim mdłości? Ja zaobserwowałam straszne mdłości zaraz po zażyciu i nie wiem czy brać je do następnej wizyty, czy przerwać i kupić inne suplementy. Dzięki za opinie i pozdrawiam

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania 29, piękny pokoik dla dzidziulka, i jeszcze jak dojdzie białe łóżeczko :) bardzo ładnie

relgh371buf3k1xz.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29, ale będzie piękny pokoik! bardzo podobają mi się kolory i pomysł z komodą :) u mnie będzie łóżeczko miętowe, reszta mebelków biała i jakieś miętowe akcenty na ścianach, może jakaś lampka w tym kolorze.. ew. jeszcze coś w fiolecie, ale czekam z "pracami" do czasu poznania płci :)

ou9mp2.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was zażywa Prenatal Classic i ma po nim mdłości? Ja zaobserwowałam straszne mdłości zaraz po zażyciu i nie wiem czy brać je do następnej wizyty, czy przerwać i kupić inne suplementy. Dzięki za opinie i pozdrawiam

Ja biorę Prenatal Classic, ale nie mam mdłości.

ou9mp2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    ania29, super ściana. Jakimi farbami malowałaś?
    Mieszałam białą farbę z pigmentami: turkusowym, niebieskim i odrobiną czarnego. W zasadzie tylko pigment czarny trzeba było kupić, całą resztę już miałam, więc za całość wyszyły grosze :)
    Cieszę się że się podoba. Domek na drzewku dopełni całości :)
    K_niecierpliwaMama wrote:
    ania_29, ale będzie piękny pokoik! bardzo podobają mi się kolory i pomysł z komodą :) u mnie będzie łóżeczko miętowe, reszta mebelków biała i jakieś miętowe akcenty na ścianach, może jakaś lampka w tym kolorze.. ew. jeszcze coś w fiolecie, ale czekam z "pracami" do czasu poznania płci :)
    Kolor miętowy bardzo lubię, sama mam pościel i kilka dodatków w sypialni :) Zapowiada się pięknie :)

Ja również łykam prenatal classic i nie mam po nim żadnych dolegliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:24

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam...

Wiki - szpitalem bielańskim naprawdę się nie martw, u mnie wśród znajomych i koleżanek rodziło tam ze 20 i każda zadowolona, a z 5 na Żelaznej to powiedziały że chaos rodzących kilkanaście i masakra. Ale pewnie też to zależy od dnia.

Agnb6 - dobrze, że już po. Wspieram :*

Ania29 - Twoja ściana jest niesamowita. Kobieto nie marnuj talentu!!!

Co do witamin to ja nie biorę żadnej gotowej mieszanki, tylko właśnie kwasy Omega z DHA, wit D, jod i kwas foliowy podwójną dawkę. No i teraz magnez bo mam skurcze. Moja gin stwierdziła, że trzeba brać to co brakuje dlatego miałam zlecone z badań krwi m.in. badanie na poziom wit D.

agnb6 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiki jeszcze zapomniałam Ci napisać że mam znajomą pediatrę, która powiedziała że w bielańskim szpitalu oddział neonatologiczny mają jeden z najlepszych w PL, kilka lat po remoncie i totalnym unowocześnianiu.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczyny czytam Was od razna i nie mogę nadrobić. Jeszcze 7 stron.

Od rana siedze w pracy i pracuję dzisiaj na mikroskopie elektronowym. Czy macie jakieś informacje czy on może mieć działanie szkodliwe dla ciązy? On działa tak że zamyka się próbke w środku. Powietrze jest odsysane i efekty oglądam na komputerze. Wiecie może coś o nim?
    wow.a czym Ty się zajmujesz?

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoraś ma już tzw.linea negra? czytałam gdzieś,że pojawia sięw 2 trymestrze.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba połowa z nas już ma pisałyśmy o tym kilka str wcześniej ;)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, nie doczytałam:)ja nie mam i się już schizuję.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    oo, nie doczytałam:)ja nie mam i się już schizuję.
    Ale czemu schizujesz? Ja też nie mam, chyba że jest taka jaśniutka i jej nie widzę ;)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo ja każde odbieganie od normy odbieram jako coś zlego. jak mnie piersi na początku nie bolały też się bałam,że to coś złego.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Linea nigra (łac. "czarna linia") - w drugim trymestrze ciąży u niektórych kobiet Linea alba może zmienić barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny. Krótko po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje."

Widocznie u nas nie zmieniła barwy ;)

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ