X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    ja też się zastanawiam nad Camarelo (Carera), po 21.08. będę w PL więc pojedę obejrzeć go na żywo to na pewno napisze swoje spostrzeżenia. Tylko ja jestem z kolei mała (155 cm wzrostu) i chyba Gwiazdeczka mi pisała, ze wózek może mie przytłoczyć bo jest spory, ale tak strasznie mi sie podoba :) Fajny jest też Tako extreme, ale droższy niż Camarelo a bardzo podobny moim zdaniem. Ale chcę też zobaczyć ABC Design Turbo6s - tylko on taki jak czołg mi się wydaje i mała gondola jest.
    właśnie oglądałam tak z grubsza te małe wózki i ładne, fajne nie powiem, ale cóż mi z małego wożka za tyle pieniędzy jak w kwietniowych chłodach czy też wielkanocnych opadach śniegu dziecko mi się ze spiworkiem nie zmieści, zresztą najwyżej będzie szedł wózek a zanim taka mała istotka ledwie wystająca ponad gondolę
    mi na wysokość żaden nie przesszkadzał tak żebym od razu uznała, że za wysoki, niektore starszego typu to na szerokość, ale to tak bardziej na zdjeciach, no ale przyzwyczajona jestem do wozkow sprzed 5-15 lat jak się kuzynów czy siostrezncow ciotecznych woziło wielkim wozkiem bez skretnych kol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:33

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny wcinam własnie kanapkę z pasztetem i pomidorem z własnego chleba, z siemieniem lnianym...dziś upał, a chleb się piekł w 250 i 200 st, jednak warto było...nic nigdy nie smakowało lepiej!
    4cad614fa0234c20med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:41

Agus89, Bietka, Wiki81, Ag..., Izabelka88, K_niecierpliwaMama, jonka91, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Styczniowki,

Rzadko tu zaglądam, ale mam do Was pytanko. Musze wkoncu kupić sobie nowy biustonosz, bo już nie mieszcze się w swój obecny. Mam dylemat bo nie wiem jaki rozmiar mam kupić. Przed ciążą miałam miseczkę b. Kupić 2 rozmiary większe, czy pod koniec ciąży kupić następny? Jak Wy to zrobilyscie?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, o swoje cycusie w ciąży trzeba trzeba bardzo dbać i nie kupować stanika na wyrost a dopasowywać do kolejnych wcieleń. Nie da si przewidzieć z jakim rozmiarem wylądujemy przed porodem, nie mówiąc juz o czasie po porodzie.

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    wow.a czym Ty się zajmujesz?
    Z wykształcenia jestem informatykiem pracuję na uczelni, a naukowo obecnie analiza obrazu. Wiem że prowadzenie zajęc mi nie szkodzi, zresztą od czerwca do października mam wolne, a nie wiem właśnie jak ze sprzętem - ale to takie dodatkowe badania nie musze ich robić na co dzień

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    witam się i ja, trochę późno ale szykowałam i pakowałam córcię, i pojechała :( kilka łez mi skapnęło no ale już ok :) mam nadzieję że to hormony i nie będę tak ślimtać za każdym razem :D teraz odliczam 2 tyg :)
    A mój Synek właśnie wrócił. Taki stęskniony. My zresztą też. Dzisiaj mam super miły dzień.

ania_29, Ag..., renia83, jonka91 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko super wyglądasz a chlebek wygląda pysznie :)
    Właśnie wróciliśmy z rekonstrukcji oblężenia twierdzy... Efekty pirotechniczne - świetne. Szkoda tylko że buraków na tym widowisku nie brakowało. Gdybym była kotką, to pazurki same by mi się wyciągnęły i zaczęłabym co niektórych drapać. Wrrr.... Nie znoszę takich wieśniaków. I to osoby w wieku pod 50-tkę... Żenada...

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiało być super! zazdroszczę!

FITop1.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Była mowa o linea negra, któraś z Was martwiła się, że jej nie ma. Na pocieszenie napiszę, że ja też nie mam czegoś takiego, a blondynką o jasnej cerze nie jestem. Zmieniły się się za to piersi, a najbardziej brodawki. Zaczynają pojawiać się na nich tak jakby dodatkowe kanaliki, taka gęsia skórka, czytałam, że tak ma być i dzisiaj to właśnie dostrzegłam. Z miłych rzeczy - ciągle czuję maluszka w brzuchu, kotłuje się tam, przewraca i smyra mnie raz z lewej, raz z prawej strony. Chciałabym, żeby tak cały dzien robił i tylko wyczekuję:) Zazwyczaj uaktywnia się pod wieczór i z rana:) Cudowne uczucie.

K_niecierpliwaMama, zielarka lubią tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie linea negra jest od jakichś dwóch tygodni, a czasem nawet pępek wychodzi mi na wierzch jakbym była w IIItrym o.O ale cieszę się bo to oznacza, że są postępy ;) za to ruchy nadal słabiutko czuję.. jak przykładam stetoskop to jest stukanie- to mnie pociesza :)

ou9mp2.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, bardzo ładnie wyglądasz :) super kombinezon!
    podasz przepis na chlebek? jeszcze nigdy nie robiłam

ou9mp2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisy biorę stąd, zakwas mam od dawna, sama go zrobiłam, to łatwe i daje wielką satysfakcję :D
    http://przepisnachleb.pl/

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.:)
    Mąż do pracy odesłany można iść dalej spać hehe. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Witajcie Styczniowki,

Rzadko tu zaglądam, ale mam do Was pytanko. Musze wkoncu kupić sobie nowy biustonosz, bo już nie mieszcze się w swój obecny. Mam dylemat bo nie wiem jaki rozmiar mam kupić. Przed ciążą miałam miseczkę b. Kupić 2 rozmiary większe, czy pod koniec ciąży kupić następny? Jak Wy to zrobilyscie?
    Są specjalne staniki dla kobiet w ciąży - które albo są w połowie z elastycznej koronki albo całe. Ja kupiłam takie na samym początku i brafiterka doskonale mi dobrała - pasowały mi na początku, pasują teraz i na pewno będą pasować pod koniec ciąży.
    Pozdrawiam, lutówka :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w niedzielę Męża wysyłać do pracy br......niedobra ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja wstałam z lekkim bólem głowy, ale zaraz się z tym uporam. Nie wiem co chcę na śniadanie i wróciłam do chlebka Zielarki i mam na niego wielką ochotę. Patrzę raz na zdjęcie Zielarki (super) a raz na chlebek i nie wiem co fajniejsze. A wyglądasz Zielarka na prawdę super.

Miłego dnia

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki! 40% ciąży za mną :)
    Mam pytanko czy Wy tez macie problemy z budzeniem się w nocy? Ja często tak mam , że przebudzam się np. o 3.00 albo ok. 05.00 i zasnąć nie mogę... Wstaję też jak na mnie bardzo wcześnie bo zawsze potrafiłam spać do 10.00 ,11.00.

Udanego dnia dziewczyny, ja dzisiaj się pakuję i o 05.00 startujemy na pojezierze drawsko-pomorskie nad jeziorko polodowcowe :D ( przynajmniej nie będę miała problemu z tak wczesnym wstaniem ) ;)

ps. będę mimo wszystko co jakiś czas Was podczytywać, bo przecież po 2 tygodniach to bym tyle przegapiła co tam u Was, i nie dała rady nadrobić zaległości :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł! :)
    A my dzisiaj przerabiamy jabłka i nastawiamy cydr :) Pierwsze podejście do tego specyfiku, ciekawe jak wyjdzie :) Popołudniu jest święto pieroga, więc z ciekawości pewnie podskoczymy :)

MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cydr bez % ?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ale cydr bez % ?
    Nie no, jak bez %? :D Na razie trzeba nastawić i niech fermentuje a później do butelek :)

201501145565.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ