X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się chyba nie napijesz:) mój mąż robi wino.ja uwielbiam wino,ale czekam wytrwale do porodu,później do skończenia karmienia piersią.na razie piję czasami Karmi albo Warke Radler 0%

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie :) Winko z wiśni już od jakiegoś czasu bulgocze, na pewno coś się ostatnie na "za rok" :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ponad rok temu z wycieczki na Ukrainę przywieźliśmy wino mołdawskie.I czeka na tę najlepszą okazję:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:04

Paula44, Paula44, zielarka, ania_29, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wstałam...ble...ale upał. Dziś przyjeżdżają do nas Rodzice (na basen), bo co tu robić w taki upał, jak nie siedzieć w wodzie, nie?

ja to mam schize, bo też bym weszła do tego basenu, ale ta chemia do wody...boję się. Na pewno lepiej niż w jakiś stojących zbiornikach czy basenie miejskim, ale i tak się boję. Trochę mnie dziś rano wypchnęło do przodu. krew z nosa puściła się na maxa!

Kurcze, a tyle tej wiataminy C jem na szczelność tych naczynek..., nie wiem czemu? Wiem,że objętość krwi się zwiększa...ma któraś tak czasem?

Cholerka, oszaleje do tej wizyty. Niech ktoś wstawi do tabelki - wizyta 25 sierpnia, na 90% chłopczyk Szymuś.

Ja to bym tam karmi i nic z tej działki nie piła, ta też jest % , mało, ale jest!

Ziewam jak krokodyl. A ! Zdecydowaliśmy się z mężem na te mebelki z Meblika!
    Jest ta promocja do 25 sierpnia. Wpłacimy zaliczkę, ale o dostawię poprosimy w listopadzie. Są takie słodkie i bardzo dobrze wykonane. No i mają te zawiasy specjalne, więc się nimi nie trzaska. Gwarancja 7 lat. Potem można wymienić same froty, np. jak małemu znudzi się żyrafa, słoń, hipcio, to można dokupić takie z autami np.
    Poza tym dokupić biurko i inne. Do tego jedna ściana będzie właśnie taka ala dżungla - super nalepki na ścianę znalazłam na allegro. :)

4 dni temu poczułam łaskotanie i takie banieczki na dole....a teraz ciągle cisza...i niecierpliwie czekam na to pukanie , fikołki, o których piszecie.
    Chciałabym już styczeń...., żeby dzidziola przytulić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:06

ania_29, jonka91 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz byłam na dwóch weselach w ciąży.Na pierwszym prawie nic nie jadłam, nie dość,że było mało jedzenia,to na sam widok miałam mdłośći.Prawie nie tanczyłam,to był 7 tydzień i bałam się bardzo poronienia.Na drugim pojadłam więcej,bo było pysznie,ale po powrocie juz nie miałam tego w żołądku:)i potanczyłam więcej. Na naszym weselu była kuzynka męża w 5 miesiącu ciąży,skakała jak głupia,do tej pory jak ogladam płytę,to się zastanawiam jak ona tego dziecka nie zgubiła gdzieś na parkiecie:) Ja szczerze mówiąc nie wyobrazam sobie własnego wesela w ciąży.Ani przygotowan,ani tym bardziej samego wesela.Do 12 tygodnia to ja się bałam się kichnąć:(

Izabelka88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co Karmi wypiłam 2 razy i 2 razy Warkę Radler 0%. Na Karmi jest napisane 0,5%,ale to właściwie jest nic, wynik produkcji. Znam kobiety, które piły wino czerwone w ciąży,a co najgorsze znam i widuję też takie,co palą w ciąży! Więc myślę,że jedno Karmi na miesiąc nie zaszkodzi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje z mężem jesteśmy abstynentami, więc nie mam dylematu pić karmi czy nie :)
    Będąc w 2 miesiącu z córcią byliśmy na ogromnym weselu, tańczyłam jak szalona, ale to chyba z nieświadomości, teraz już bym tak nie zrobiła.

jonka91, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na weselu w 4-5 tyg. Bałam się szaleć na parkiecie - bardziej bujałam się na boki niż tańczyłam :) wybieraliśmy raczej tylko wolne kawałki. Wcześniejszą ciąże poroniłam więc w pierwszych tygodniach to się obchodziłam jak z jajkiem :)

w piątek byłam na wizycie. Są dwie rączki i dwie nóżki :) Fiutki nie widać - więc raczej Dziewczynka. Mój M stwierdził, że po prostu nasz SYN jest wstydliwy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:32

jonka91, zielarka, M4DZI4, Maud11, neharika, Wiki81, agnb6, Ewelina88, Agus89, Cynamonek30, Ag... lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Póki co Karmi wypiłam 2 razy i 2 razy Warkę Radler 0%. Na Karmi jest napisane 0,5%,ale to właściwie jest nic, wynik produkcji. Znam kobiety, które piły wino czerwone w ciąży,a co najgorsze znam i widuję też takie,co palą w ciąży! Więc myślę,że jedno Karmi na miesiąc nie zaszkodzi.

Nie ma określonej ilości alkoholu, która powoduje FAS. Nie ryzykowałabym nawet kieliszka wina. Pracowałam z dziećmi z tym zespołem i uwierzcie mi, że ogromnie zaburza jakość życia. Także "NIE PIJĘ W CIĄŻY" :)

jonka91, zielarka, Gwiazdeczka27, K_niecierpliwaMama, Izabelka88, Agus89 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest warka redler 0% nowa i nia jest tak jak w innych piwkach że niby zero % a z tyłu jest napisane 0,5% . Ja bym nawet tego nie nazwała piwem tylko napojem gazowanym, ale spróbowałam i mi to nie smakuje. Karmi nie lubie, czasami jak moj M pije piwko to wezmę łyczka.
    Byłam na weselu gdzie znajoma w 7,5 miesiacu ciąży bawiła się cała noc tańczyła non stop, nic się nie stało, myśle że każda z nas zna na tyle swój organizm żeby wiedzieć ile ,,moźna,,. Ja osobiście chyba bym tylko kilkaanście razy zatańczyła, cały czas zmęczona jestem ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    właśnie oglądałam tak z grubsza te małe wózki i ładne, fajne nie powiem, ale cóż mi z małego wożka za tyle pieniędzy jak w kwietniowych chłodach czy też wielkanocnych opadach śniegu dziecko mi się ze spiworkiem nie zmieści, zresztą najwyżej będzie szedł wózek a zanim taka mała istotka ledwie wystająca ponad gondolę
    mi na wysokość żaden nie przesszkadzał tak żebym od razu uznała, że za wysoki, niektore starszego typu to na szerokość, ale to tak bardziej na zdjeciach, no ale przyzwyczajona jestem do wozkow sprzed 5-15 lat jak się kuzynów czy siostrezncow ciotecznych woziło wielkim wozkiem bez skretnych kol :)

No wlaśnie ja tak samo pomyślałam. Ten Camarelo ma naprawdę dużą gondolę i malemu na pewno było by wygodnie (bo ten ABC ma gondolę 10 cm krótszą), a jak patrzyłam na filmikach to znowu ten Camarelo taki wysoki nie jest, moze bedzie mi wystawał czybek głowy nad niego :) Zobaczę na zywo, bo póki co jeszcze zadnego wózka na żywo nie widziałam. A jak sobie przypomnę te "stare" wózki to pamiętam, ze znad budy nikogo nie było widać :) Na pierwszy ogień na pewno pójdzie wygoda malucha :)

szpilka lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki :)
    Nadrobiłam wczorajsze wpisy, dobrze że nie naskrobałyście za dużo :P
    Ja całą sobotę byłam nad zalewem całą rodzinką i z przyjaciółmi.W końcu mam małża koło siebie i się nacieszyc nie mogę :) Dziś chyba zostaję w domu bo upał straszny a już nie ma jak zamoczyc pupki w jeziorze :( Może jakiś spacer wieczorkiem jak już się schłodzi :)
    Agnb jestem z Tobą,trzymaj się dzielnie i myśl pozytywnie.Oby wyniki były lepsze niż się spodziewasz!! Musi byc dobrze <3
    Ania 29 ślicznie zrobiłaś ten pokoik :) zdolniacha !
    Pinia dziękuję że wrzuciłaś swoje zdjęcie, to ja już swojego nie muszę bo wyglądam prawie tak samo jak Ty hihi :) Może mąż mi kiedy walnie jakąś fotkę to się podzielę swoim wizerunkiem :p
    Miłej niedzieli wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 11:40

renia83, agnb6 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Dziewczyny, czy bierzecie poza witaminami kwasy DHA? Dopiero niedawno wyczytałam, że mają duży wpływ na korę mózgową, tak jak Omega3, a moja gin. nic mi o nich nie mowila :/ Czytam skład swoich witamin (Prenatal Classic) i niestety nie ma DHA.. przy okazji zobaczyłam, że jodu też jakoś mało (15,6mg). Co o tym myślicie?
    ja kupuję prenatal duo - w jednym opakowaniu jest prenatal classic i prenatal dha :)

zielarka ja piłam laktuloze w wpierwszej ciąży, ale średnio pomagała, niezawodna jest dla mnie owsianka - mleko i otręby owsiane. ale otręby, bo płatki juz tak nie działają. a lekarz polecił też wypić 3 szklanki ciepłej wody, jedna za drugą, a potem biegusiem do wc :)

gwiazdeczko uwielbiam Twoje małpki :) a ta wkurzona tupiaca stópką jest rewelacyjna :)

MartaKD czy wiesz do kiedy będziesz stosowala heparynę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia ! Wywal ze zdjęcia "Y"!!!!!!! :)

Co do alkoholu.... dla nas jest 0,5%, dla dziecka....no właśnie.
    W ciąży ani łyka! Ja tam w ogóle nie przepadam za % - zdarza się baaaaaardzo rzadko i to zazwyczaj maleńkie piwko z sokiem, martini ze sprytem i w sumie tyle. Także nie mam problemu, a nawet gdybym lubiła ... w CIĄŻY NIE PIJĘ!!!!!!!

Mąż pojechał na zakupy znowu ;)

nic mi się nie chce....
    Kupiłam te naklejki na ścianę...oczywiście nie mogłam się zdecydować, który arkusz!bo 3 były do wyboru takie XL. no i wzięłam dwa, bo na jednym nie było słonia, hipcia i krokodyla, a na drugim brak małpki, węża i palmy ;)

palma to mi chyba odbiła... hihihi!

jonka91, olka25, K_niecierpliwaMama, szpilka lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

palma to mi chyba odbiła... hihihi!

Na pewno nie bardziej niż mi ;) Pokaż naklejki jak przyjdą :)

Radlera 0% miałam okazję się napić na początku ciąży. O ile lubię te piwa procentowe, o tyle to mi w ogóle nie podeszło - oddałam mamie :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:

Dzisiaj powitał mnie o to taki wpis:
    Jesteś w 18 tygodniu ciąży
    (17 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 5
    Trymestr: 2

Jak miło....

Aniu śliczna ściana..:)

Miłej niedzieli:)

M4DZI4, zielarka, MonikaDM, Ag... lubią tę wiadomość

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na wesele wybieram sie w pazdzierniku. :) taki jest plan ;p
    ogolnie wczoraj caly dzien bolala mnie głowa i czuje ze dzis bedzie powtórka z rozrywki...
    wieczorem przyjechal przejazdem tato z bratem moim i kurcze przywiezli mi pasztecior!!! :) i OGÓRKI KISZONE (od babci w dodatku!)!!! nie mialam problemu z dzisiejszym sniadaniem ;d najesc sie nie moglam ;p a teraz siedze i czkeam na mojego bo pojechal zobaczyc jakas budowe.. milej niedzieli ;)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Nie ma określonej ilości alkoholu, która powoduje FAS. Nie ryzykowałabym nawet kieliszka wina. Pracowałam z dziećmi z tym zespołem i uwierzcie mi, że ogromnie zaburza jakość życia. Także "NIE PIJĘ W CIĄŻY" :)
    ale kto tu mówi,ze ja pije alkohol w ciąży, mówię tylko,że znam takie kobiety, które piły wino w ciąży raz na jakiś czas.Moja kuzynka miała taka ochotę na wódkę w ciąży,że szalala wręcz,a wcześniej wódki nie lubiła.Poszła do lekarza i pyta czy ona może łyczka.Lekarz mówi,że skoro ma pani wpaść w depresję,to niech się pani napije łyczka.nalała sobie kieliszek, powąchała i na tym sie skonczyło:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b92b9449288.jpg

ja byłam na weselu w 4-5 tyg. Bałam się szaleć na parkiecie - bardziej bujałam się na boki niż tańczyłam :) wybieraliśmy raczej tylko wolne kawałki. Wcześniejszą ciąże poroniłam więc w pierwszych tygodniach to się obchodziłam jak z jajkiem :)

w piątek byłam na wizycie. Są dwie rączki i dwie nóżki :) Fiutki nie widać - więc raczej Dziewczynka. Mój M stwierdził, że po prostu nasz SYN jest wstydliwy :P
    widze brzuszek tez większy wyżej niż niżej,mam podobnie,chociaż mniejszy jakis:)

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ