X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z tą ripostą to jest niezły pomysł, zastanawiam si tylko czy to nie wpłynie bardzo negatywnie na nasze sąsiedzkie relacje, mieszkamy w jednym domu. Ona jest bardzo zaciekła, wrednawa, nigdy dotąd nie wchodziłam z nią w konflikt, a wiem, że potrafi przysporzyć kłopotów...

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olać taką babę. Czym chyba nie muszę mówić ;) :D

Wiki współczuję... Gdybym była na Twoim miejscu to pewnie któraś z potraw wylądowałaby na kuchennej ścianie ;) hehe

zielarka, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie stąd moje ostatnie zdanie w poprzednim poście. Bo Ty ją znasz najlepiej. Ja z tamta koleżanką to wiedziałam, ze sie obrazi i bedzie chodzić z nosem w chmurach długi czas. Ale coś by trzeba wykombinowac, zeby powiedzieć delikatie ale jednak powiedzieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko może ta sąsiadka nie może mieć dzieci..? My kiedy już staraliśmy się długo i wciąż zasypywali nas gadkami o dzieciach też tak zaczęłam mówić.. że pierwsze praca, studia, czegoś się dorobić. Może rzeczywiście kierowała nią zazdrość?

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

czy bolala ktoras z was glowa z tylu po lewej stronie???

• zielarka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, wykluczyć nie mogę, jednak nie sądzę, oni są młodzi, są małżeństwem od roku, jesienią skończyli duży remont i jakoś nie widzę tu długotrwałych bezowocnych starań o upragnione dziecko. Za to niekończąca się edukacjo-specjalizacja trwa. I ok, każdy ma swoją drog, niech mi tylko nie wsadza nosa w moje sprawy.

Domka, ja mam dzis migrenę, boli pół głowy, oko, ucho i zęby.

FITop1.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam straszną migrenę, która trwała 3 tygodnie, dzień i noc. A przed ciążą praktycznie nie bolała mnie głowa, no może raaaaz na jakiś czas, a ciążowa migrena była tak straszna, że nie mogłam się przewrócić z lewego boku na prawy, nie życzę nikomu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie koniecznie, my rok po ślubie też zaczęliśmy starania, ja będąc na 2roku studiów dziennych poroniłam, nikomu nic nie mówiliśmy, plan miałam od razu iść też na magistra i zaocznie na Fotografikę i co miesiąc zawód, po dłuższym czasie płacz, zazdrościłam wszystkim dookoła, wszędzie widziałam małe dzieci, kobiety w ciąży i na złość co chwile ktoś się chwalił że się spodziewa dziecka, to bolało. Nie mogłam patrzeć nawet na dzieci w rodzinie... Na odczepnego zaczęliśmy mówić że pierwsze samorealizacja mimo że mamy dużą firmę i bez problemu byśmy wychowali trojaczki na raz, bo przecież nikomu nie powiem wprost - słuchaj no, mamy z tym problem! Później by były pytania i kiwanie głowami z przykrością..

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w takiej sytuacji mówiłabyś koleżankom, że gdybyś teraz zaszła w ciąż to byś ją usunęła? Bo to usłyszałam. Wydaje mi się, że nawet najbardziej cierpiąca niepłodna kobieta nie mówiłaby na odczepne takich tekstów.
    Zgorszona byłam też tym, że ona pracując w przedszkolu(staż z UP) mówiła, że "ma już dość tych dzieciaków i powstrzymuje się by któremuś nie przylać".
    No nic, na razie ochłodzę kontakty, bo nie chcę po prostu tracić energii na uśmiechanie się a na szczerość bez emocji mnie nie stać. Za jakiś czas, na chłodno wrócę do tego tematu,

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś nerwowa ta Wasza sąsiadka, po 8 godz. Z dziecmi moze ma ich dość, staz dostala, ale serca do tego nie ma, moze to ja wykancza. Jak dla mnie szkoda czasu na gadke z nia niech zyje jak chce a nastepnym razem powiedz ze nie zyczysz sobie takich uwag.
    Brak rozmowy z nia rowna sie spokojnym nerwom.
    Mnie tez czasami irytuja dzieci, ich zachowanie czy glosny krzyk w kolejce do kasy, mam nadzieje ze sama sie przekonam jak to jest gdy diabelek ;-) nie ja humoru a my musimy zrobic np. zakupy.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wczoraj fajny dzień - chociaż zaczął padać deszcz.
    Wieczorem znowu powrót bólu głowy. Niecierpię budzić się z migrena!
    Znowu miałam zły sen, że krwawię. Okropny... :(

Mąż pojechał do pracy całując uprzednio mnie a potem brzuch. To miłe ;)
    Spokojnego dnia. Ma któreś już termin polowkowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 07:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Na 2.09 :) mam połówkowe:)

Jejku współczuję takich snów, ja również dzisiaj źle spałam, ale to chyba z gorąca...bo snów żadnych nie pamiętam:-/

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dopiero za tydzień dostanę skierowanie na USG od mojej lekarki, a planuję się zapisać albo na 25.08, albo na 01.09 :)

A teraz lecę do przychodni dać na badanka siuśki i krew :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 07:44

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Zgorszona byłam też tym, że ona pracując w przedszkolu(staż z UP) mówiła, że "ma już dość tych dzieciaków i powstrzymuje się by któremuś nie przylać".
    Ona pracuje jako przedszkolanka? Mam nadzieję że nie... Dzieci potrafią wymęczyć, ale człowieka bez pasji do tego sobie nie wyobrażam. Sama bym się do takiego zajęcia nie nadawała

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam znajomych, którzy nie chcą mieć dzieci, ale nie dochodzi do takich nieprzyjemnych komentarzy.Ja szanuję ich zdanie,a oni moje i trzymają kciuki za moją ciążę:) Sama też od razu po slubie nie chciałam mieć dzieci. Później, gdy przyszły niepowodzenia, poronienia dwa,to robiłam sobie wyrzuty sumienia. Ale cóż, tak miało być.Nie ma co żałować:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami nie było mnie przez pare dni ale pokoik dla małej już prawie jest. W międzyczasie mieliśmy gości za 6dni mamy 1 rocznice ślubu a że w sobotę idą na wesele to przyjechali teraz. Fajnie odprężyłam się trochę:).
    Jeżeli chodzi o znajomych to my tylko mamy takich co nie chcą mieć dzieci jeszcze teraz ale nie przeszkadza im to, że ja zaszłam w ciąże bo wiedzieli przez co przeszłam i ze zegar tyka. Fajnie bo wspierają mnie jak tylko potrafią za to ich kocham.

ZIELARKA czasami trzeba powiedzieć w prost że ty szanujesz jej decyzję że nie chce mieć dzieci wiec niech ona uszanuję twoją. I niech dziwne komentarze zostawi dla siebie. A jej mąż co na to siedział cicho czy popierał to co ona wygaduje?

A odbiegając troszkę od tematu poszukuję kołdry do łóżeczka mogłybyście coś polecić, na co zwrócić uwagę itp?

MIŁEGO DNIA DLA WAS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:13

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny z rana. Nie było mnie od piątku bo weekend spędziłam poza domem. Zielarko! Unikaj tej znajomej, szkodsa nerwów. Super zdjęcie brzuszka, fana kobitka z Ciebie!

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.
    Wczoraj fajny dzień - chociaż zaczął padać deszcz.
    Wieczorem znowu powrót bólu głowy. Niecierpię budzić się z migrena!
    Znowu miałam zły sen, że krwawię. Okropny... :(
    Paula, jak mi Ciebie szkoda :| za każdym razem jak piszesz to bidulo coś Cię męczy... Chyba wzięłaś na swoje bary dolegliwości za wszystkie Styczniówki!!! worship.gif

Paula44 wrote:
    Ma któreś już termin polowkowego?
    Ja mam ustalone badanie połówkowe w przyszłym tyg. Tam gdzie je wykonuję, lekarze twierdzą że najlepiej wykonać je w 19 tygodniu, max. 20 i tak starają się zapisywać ciężarne. Mimo że możliwy termin to wg ich strony 18-23, zawsze informują że najlepiej przyjść właśnie wtedy...

Selene lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ona nosi spodnie w ich domu, on tylko nerwowo się uśmiechał. Powiedziałam jej, że pogadamy jak będą mieli swoje dzieco ale to tylko spowodowało, że mówiła swoje głośniej i bardziej drwiła.
    Najbardziej dotyka mnie to, że nie zgadzam się z jej zdaniem, moja córks to normalna 5 latka.
    Ona po prostu nie wie jak wygląda normalne życie z dzieckiem, że dziecko to nie tresowany pies.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:26

FITop1.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ