X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny, a ja mam dziś dzień pt:" Nic Mi Się Nie Chce " :) masakra :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    silatan to podobnie jak ja z umową, ale mi to nawet na rękę bo chcicłabym załapać się do państwowego przedszkola. No a z babciami mamy to szczęćie że teściowa nie pracuje i chętnie pomoże.

Moja teściowa niestety daleko, ale też by pomogła. :-)Mam nadzieję, że wytrwamy finansowo. Może podłapię sobie dzieciaków na korepetycje. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wkońcu dorwać też olej ze słodkich migdałów. 43zł/100ml
    8weihk.jpg
    Dotychczas wiedziałam że działa idealnie przeciw rozstępom, ujędrnia skórę przed i po porodzie, ku mojemu zaskoczeniu Pani w "Mydlarnia u Franciszka" doradziła by również używać na odparzenia i podrażnienia pieluszkowe u maluszka bo to 100% naturalny olej z certyfikatami. :) Użyłam dopiero tylko raz na brzuszku i zostanę przy nim na zawsze! :)

Jest 11 po południu a ja palę światło, zbiera się na burzę i jest strasznie ciemno! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:11

Malenq, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:37

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    My tez jesteśmy troszkę przerażeni, bo zaraz po porodzie staramy się o MDM, mamy już upatrzone gniazdko, teraz tylko czekamy na dzieciątko, żeby dopłata była większa.

Ale wiesz, że jak bierzecie kredyt to Twoje dochody z tytułu macierzyńskiego nie liczą się do tego? Bo my z mężem też się będziemy strać ale przed moim pójściem na zwolnienie, żebym liczyła się do kredytu a potem zrobimy poprawkę, że dziecko się urodziło i możesz dostać kolejne dofinansowanie. Tak nam poradził doradca finansowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:21

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja też mam połówkowe 18.08 i będę wtedy (wg usg) w 20 + 2, więc prawie jak Ty :)

O, i zmieniłam sobie suwaczek, bo jestem tydzień do przodu od samego początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:26

Kawa lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana :) Dziś w dobrym humorze bo mój małż już nie wyjeżdża w delegację i zostaje w mieście! Dostałam telefon że są już wyniki PAPPA do odebrania więc w tyg,najprędzej w środę pojadę po nie a w czwartek na comiesięczne badania siuśków i morfologię.Wizytę mam za tydzień we wtorek i pewnie dopiero wtedy się dowiem kiedy usg połówkowe.
    Miłego dzionka <3

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :D
    Ja dziś z rana odebrałam wyniki badań krwi i moczu, wygląda to tak na pierwszy rzut oka ok. W czwartek mam wizytę kontrolną u gina to mu to pokażę i zobaczymy co powie. Nadal nie przybieram na wadze, to też się lekarzowi poskarżę ;p Mam nadzieję, że dostanę już skierowanie na badanie EKG maluszka oraz już może na to połówkowe się umówimy ( mój też wychodzi z założenia, że 20-22 tydz się powinno robić). Ale to EKG miało być w 18 tyg więc może już wtedy dowiemy się któż to mieszka w moim brzuszku :D Strasznie jestem ciekawa już teraz bo wszyscy mi mówią, że "wyglądam" na chłopca, mąż też bardzo by chciał synka, a mnie to właściwie wszystko jedno, początkowo też chciałam chłopca, ale teraz jak sobie pomyślę, że dla dziewczynek jest dużo więcej fajnych ciuszków to sama nie wiem...BYLE ZDROWE:D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, witam się po weekendzie. Rozszalałyście się z postami, że nie dałam rady wszystkich dokładnie przeczytać.
    Ja też mam połówkowe 18 sierpnia :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Zastanawiają mnie te detektory tętna płodu. Mam taki z wyświetlaczem i moim zdaniem działa poprawnie. Ja mam tętno ok 86, mój syn 95, a dzidzius w brzuchu ostatnio miała 140. I badanie wygląda tak. Przykładam na środek brzucha nad wzgórkiem łonowym i słysze ciuch- ciuch -ciuch... Ale detektor nie liczy tylko myśli bo to nie sa puknięcia. Szukam dalej na samym dole znajduję swój puls 86 i szukam dalej i w pewnym momencie słycze inne tyk tyk ale podobne do ciuch ciuch i nagle wyskakuje 146. Także wiem że to to. Dzisiaj zaczęłam się bac bo nie znalazłam w tym miejscu co zwykle na środku brzucha tętna dziecka, tylko szukałam po całym brzuchu i znalazłam pierwszy raz po prawej stronie.
    Czy u Was też tak to wygląda? I jak rozpoznajecie jak nie macie wyświetlacza?
    Umnie też zazwyczaj po lewej stronie jest,chociaż dziś rano przemiesciło się na środek bardziej.Zawyczaj słychać ciuch ciuch,jakby pociag przejeżdżał,ale coraz częściej słyszę uderzenia po prostu, bicie serduszka.A skad wiem? bo liczę, też jest ok.143 na minutę.Na swoje czasami trafiam, bliżej pachwin:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry,po prawej stronie też mam zazwyczaj:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe bedzie najwcześniej w 20tyg, teraz mam 12go sierpnia wizytę, a od razu później moja gin idzie na 3tyg.urlopu.

Dziewczyny, do tej pory nie przejmowałam się bólami typu skurcze w okolicach jajników czy lekkie uciski- wszyscy,łacznie z lekarzami, zapewniają, że to powiększająca się macica i więzadła, ale.. od kilku dni mam taki kłujący ból na dole.. jakby szyjka? Nie mam pojęcia co to, ale na pewno nie brzuch i trochę zaczynam panikować czy rzeczywiście szyjka się nie skraca, a to byłoby dość niepokojące :| miałyście coś takiego i konsultowałyście z ginekologiem?

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jgk

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wczoraj znowu zrobiłam zakupy dla Naszego Maleństwa. :) Rozmawiałam też z Mężem i zgodził się na moją propozycję imienia. Czyli będzie Alicja. :)

Ewelina88, Kawa, jonka91, Maud11, M4DZI4, Ag... lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę teraz w czwartek.Na połówkowe się umówię pewnie za 2-3 tyg.Boje się,sama nie wiem czego.Nie plamię,nic mnie nie boli,na detektorze słyszę serduszko,a jednak...Wkręcam sobie,że mam za mały brzuch na przykład.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja mam różne, przeróżne bóle, kłucia itp. Ale dzidzia się prawidłowo rozwija więc taki już podobnież mój urok. Biorę magnez na to. Co do szyjki, to gin powiedziała mi, że raczej to jest bezobjawowe bo też się o to martwiłam.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Hej. Ja wczoraj znowu zrobiłam zakupy dla Naszego Maleństwa. :) Rozmawiałam też z Mężem i zgodził się na moją propozycję imienia. Czyli będzie Alicja. :)
    Zazdroszcze:) ja pewnie teraz w czwartek poznam płeć i też już bym chciała coś kupować dla maluszka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wpadliśmy do smyka, właściwie zaciągnęłam tam siłą Małża :P tak dla powolnego procesu uświadamiania. Chociaż jego mina kiedy trzymie rękę na brzuchu i czuje kopniaki mówi wszytsko! :D
    Śliczne ubranka tam mają, a ja nadal się wstrzymuję aż poznam płeć na 100%. Jeszcze tylko AŻ 14 dni! :)

K_niecierpliwaMama, Maud11 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:37

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta co ile masz wizyty? :>

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ