X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie koleżanki,które też chodzą do tego samego gina,co ja i im powiedział na usg genetycznym,że pewnie chłopiec,a u mnie nic.Wiec może dziewczynka? Mi obojętne,ale mąż by chciał synka.Ach ci mężowie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Marta co ile masz wizyty? :>
    co 4 tygodnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda faceci chcą synkow, a później jak jest córeczka to cała dla taty.

MartaKD lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mam dwie koleżanki,które też chodzą do tego samego gina,co ja i im powiedział na usg genetycznym,że pewnie chłopiec,a u mnie nic.Wiec może dziewczynka? Mi obojętne,ale mąż by chciał synka.Ach ci mężowie:)
    Dokładnie...mój nawet dodał, że jak będzie dziewczynka to od razu do klasztoru ;p Ale wiem, że jak już będzie pewna płeć to i tak się ucieszy, a córeczka będzie oczkiem w głowie tatusia :D

MartaKD, jonka91, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie,że tak:) ale mają coś takiego,że pierworodny to syn...przedłużenie nazwiska,nie wiem:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:46

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też liczył na syna. Ale to chyba normalne. Teraz się cieszy z 80-cio procentowej córki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:12

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój liczył na dziewczynkę :) Bo w rodzinie sami chłopcy. Ale będzie też chłopiec... Gin powiedziała że widocznie bardzo mocne geny ma M w swojej rodzinie że od kilku pokoleń nie było dziewczynki.

Co do kłucia i boleści - i mnie kłuje podbrzusze raz z lewej raz z prawej, czasem czuję takie pulsowanie. Pytałam gin - normalne.

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka my za jakieś tyg idziemy wszystko pozałatwiać więc zobaczymy już co i jak przy podpisywaniu umowy. ;)
    Co do płci to ja miałam od samego początku przeczucie na synka a ostatnio coś mi się wydaje, że dziewczynka. Ale tak naprawdę wszystko mi jedno, mój mąż tego samego zdania. Tylko mnie trochę wkurza bo jak mówię mu wieczorem, żeby położył rękę na brzuchu to poczuje maleństwo to nie chce bo mówi,że on prawie nic nie czuję. Smutno mi trochę z tego powodu...

Ag.... gdzie Ty jesteś??? Nic się nie odzywasz! Aż dziwne. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina powiedz mu "troszkę cierpliwości" mój też myśli że mały kopie na zawołanie. Niech mocniej przyłoży rękę, albo go dugnie albo coś powie do niego i nie mów mu kiedy kopie -o to było to, powiedz mu by sam Ci powiedział kiedy coś poczuje :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tak właśnie robię. Ale on to jest taki, że nie lubi okazywać uczuć - moim zdaniem w domu go nie nauczyli niestety. I ciągle twierdzi, że brzuchol za mały i jak będzie większy to będzie ciągle dotykał i głaskał. Smutno mi trochę ale kiedyś jak trochę za dużo wypił z bratem to wziął zdjęcie usg malucha i tak wyprzytulał i wycałował, że całe wymięte jest. :)

Paula44, renia83, K_niecierpliwaMama, Maud11, polaola lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana życzę Ci tak mocnych kopniaków jak u mnie :* jak je poczuje to sam będzie przychodził z łapskami! :)
    Jak miałam mniejszy brzuchol to też mój miał takie podejście, dopiero od jakiegoś tyg/półtorej poczuł więź? jeśli mogę to tak nazwać. :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Już nie mogę się doczekać tych silnych kopniaków, chociaż jak zobaczyłam ostatnio moją koleżankę w 33 tygodniu jak się zgina w pół z bólu i wydaje dziwne dźwięki z siebie to aż się boję. ;p Ostatnio mała tak wbiła się jej w żebra, że aż upadła.

zplX18SyZp.gif
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    niecierpliwa ja mam różne, przeróżne bóle, kłucia itp. Ale dzidzia się prawidłowo rozwija więc taki już podobnież mój urok. Biorę magnez na to. Co do szyjki, to gin powiedziała mi, że raczej to jest bezobjawowe bo też się o to martwiłam.

Dziekuję Ewelina.

ou9mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18tg i moje, właściwie Bąbelka-postępy :)
    w8tf2f.jpg

Ewelina88, jonka91, Maud11, K_niecierpliwaMama, MartaKD, Paula44, kejti91, szczesliwa89, A.loth, zielarka, waszka88, Bietka, bluegirl89, M4DZI4, agnb6, MonikaDM, Ag... lubią tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Hej. Ja wczoraj znowu zrobiłam zakupy dla Naszego Maleństwa. :) Rozmawiałam też z Mężem i zgodził się na moją propozycję imienia. Czyli będzie Alicja. :)

Tez po troszeczku kupuje bo nie mogę sie powstrzymać :) Mialam wytrzymać do usg genetycznego- udało sie, ale nadal nie mogę zaszaleć bo płeć tylko na 70%znam.. poki co kupuje pajace i bodziaki unisexy ;)

ou9mp2.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po bardzo leniwym weekendzie ;)
    piękne zdjęcia brzuszków :)
    i genialny pokoik ,kolory i ta komoda genialna ,zazdroszcze talentu :)

zaczynam się bać bo prawie wszystkie już czujecie dzidziusia a ja jeszcze nie ;(.niby wszystko ok dzidziuś się wierci zmienia położenie a ja nic nie czuje ;(

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale śliczny brzuchol!! W końcu ja muszę zrobić zdjęcia swojego. :)
    Klara nic się nie martw. Może bąbelek w nocy się wierci i nie czujesz. Poza tym na wielu stronach na necie jest napisane, że pierwsze ruch to 20-22 tc. Spróbuj wieczorem zjeść coś słodkiego lub napić się trochę coli, połóż się wygodnie przed tv i czekaj, ewentualnie z ręką na brzuchu. Może coś poczujesz, tak jakby takie puknięcie, drgania w brzuchu.

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:46

• belldandy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)

Dwa dni temu mówiłam, że kiedy położyłam rękę na podbrzuszu czułam puknięcie, ale nie byłam pewna czy to ruchy dziecka. Teraz jest to już bardziej odczuwalne i nie mam wątpliwości, chociaż w dalszym ciągu łatwiej jest mi poczuć puknięcia i drgania kiedy położę się wygodnie i przyłożę dłoń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:06

MonikaDM lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ