*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalenka wrote:To prawda faceci chcą synkow, a później jak jest córeczka to cała dla taty.
Mój chciał pierwszą córeczkę, więc nie ma reguły;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
myk z batonikiem zrobiłam przed usg ,i moje dziecie się tak wiercilo że nic nie dało się zobaczyć ;p
zobaczymy czy zadziała wieczorem sprawdzę
jeśli chodzi o zakupy muszę bardzo się powstrzymywać żeby nie kupować tego wszystkiego w hurcie ,mam już bardzo dużo rzeczy zwlaszcza dla dziewczynki(dostałam w spadku;p) i do dokupienia mam dosłownie pare rzeczy chyba że bedzie chlopiec wtedy zdecydowanie wiecej będzie mi potrzebneEwelina88 lubi tę wiadomość
-
a ja mam już kilka rzeczy, troszkę dla dziewczynki, reszta raczej neutralne. Byliśmy w weekend u rodziców i moja bratowa, wielka zdobywczyni lumpków, wydobyła i zakupiła nam kilka ciuszków
zapowiedziała, że to dopiero początek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:23
kejti91, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja obiecałam sobie, że zacznę zakupy we wrześniu, bo moja ciocia ma mi przywieź jakieś ciuszki za 2 tygodnie, ale dzisiaj już nie mogłam się powstrzymać. Pozamawiałam trochę ubranek na allegro i tablicy. Dziewczyny polecam ciuszki firmy KappAhl są naprawdę piękne i bardzo dobrej jakości. Ruchów jeszcze nie czuję, ale wczoraj widziałam na podbrzuszu twardą kulkę, a po chwili zniknęła- to już 18 tydzień.
K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość
-
klara22 wrote:Witam się i ja po bardzo leniwym weekendzie
piękne zdjęcia brzuszków
i genialny pokoik ,kolory i ta komoda genialna ,zazdroszcze talentu
zaczynam się bać bo prawie wszystkie już czujecie dzidziusia a ja jeszcze nie ;(.niby wszystko ok dzidziuś się wierci zmienia położenie a ja nic nie czuje ;(
ja jeszcze tez nic nie czuje a w czwratek zacznie sie 20 tydz, czasem jakies pukniecia tylko, a na usg tez sie caly czas krecila. Jak bylam u lekarza to powiedział, ze do 4 tygodni powinnam poczuc, ze nasza coreczka jest jeszcze mala, i nie ma na tyle sily zeby mocno kopnac i zeby mama to poczula
pewnie za niedługo poczujemy ruchyEwelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a skoro jestesmy przy ubrankach- jak ilościowo i rozmiarowo to widzicie? Wiem, że dla noworodka jest rozm.56, dużo osób mówi żeby kupować raczej 62 bo 56 się założy 2,3 razy i za małe. Ja póki co mam kilka rzeczy 68 i 2x62, wszystko z długim rękawem, ale zaczynam się zastanawiac czy tylko najmniejszych nie kupowac z długim, a te ciut większe już na krótki bo to będzie kwiecień/maj.. Jak myślicie? No i jeszcze jednak rzecz- pajace polecano mi rozpinane przez całą długość "nietoperze", a body wystarczy w kroku..natomiast co to są kaftaniki?? (wypisane na liście do wyprawki)
-
Jakiś czas temu wspaniała i wyjątkowa oraz skromna Paula44 wrzuciła tu linka, uznałam, że jest pomocny, więc go zapisałam w ulubionych. Może Wam też pomoże
Wyprawka dla noworodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 15:41
K_niecierpliwaMama, Paula44, Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość
-
Ja wszystkie ubranka zapinane kopertowo kupuję. Z rozmiaru 56 kupuję po 2 sztuki body z długim rękawem, krótkim, śpiochy, półśpiochy, kaftaniki, pajacyki, sweterki (bluzy), następnie ten sam zestaw tylko po 4 sztuki w rozmiarze 62. Taki mam zamiar bo sporo mam już rzeczy obiecanych więc nie szaleje. A potem zobaczę jak mi dzidziuch będzie rósł. Gorzej z kombinezonem bo nie mam pojęcia w jakim rozmiarze kupić.
K_niecierpliwaMama, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość
-
ja mam podzielone 56 i 62-68 osobno, tz wydaje mi sie ze 56 będzie dobre od chwili urodzenia z 2,3 misiące a potem już te wieksze ( zalezy tez ile dzidzia bd miala ja np mialam 52 cm dł) 56 co do bodziaków mam najwiecej z długim rękawem ,a 68 już kupuje różne i z długim i krótkim i na szelkach.
K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość