X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach! :P właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką :P achhh

Paula44, Malenq, Ewelina88, Agus89, Maud11 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze jak się cieszę.Mój małż w końcu jest w drodze do domu.Pewnie tylko na weekend ale i tak czekam stęskniona z wywalonym ozorem hehe :p
    Ale fajne macie te brzuszki, takie kształtne, typowo ciążowe a ja przez to że i tak okrąglutka byłam to mam brzuch tak jakoś wyżej też mi wypchało,a przez ostatnie 2 tyg to wogóle jakoś wyskoczył z nienacka :p Mąż nie pozna jak wróci :p

Malenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM na pewno dobrze Ci poszło...tylko teraz masz takie wrażenie:)

ja byłam u dentysty z tą ósemką i dostałam żel, nakazanie płukania i czekanie aż opuchlizna i "podobno" ropa zejdzie...następna wizyta w środę i wtedy zdecyduje co i jak.....:-/ dobrze, że mam jeszcze paracetamol....

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!! już na 100 % czuje ruchy dziecka! tak mnie puknęło od środka aż męża zawołałam aby położył rękę z nadzieją że się powtórzy i mąż też poczuł w tym samym momencie co ja :) zresztą pamiętam już jakie to niesamowite uczucie po pierwszej ciąży. dziewczyny życzę wam też żebyście w najbliższym czasie też te ruchy poczuły bo to niesamowite i piękne uczucie

Boże żebym mogła cieszyć sie z tych ruchów dziecka i żeby wszystko z dzidzią było dobrze aby była zdrowa... tego również i Wam życzę z całego serducha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:45

Ag..., nix, Malenq, M4DZI4, Ewelina88, Paula44, K_niecierpliwaMama, Bietka, isabelle, MonikaDM, agnb6, Izabelka88, jonka91, szczesliwa89, Maud11, neharika lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie czego uczą w szkole rodzenia oprócz ćwiczeń oddechu i czynności porodowych?

Jest np. jak kąpać malucha albo pierwsza pomoc??
    mam zamiar rodzić przez CC i niewiem czy jest sens bym zajmowała miejsce w szkole rodzenia..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa przeważnie masz rozpisane programy z tematami, zerknij sobie na jakiś w necie wszędzie będzie to samo. Wrzucilabym linka ale z kom pisze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie czego uczą w szkole rodzenia oprócz ćwiczeń oddechu i czynności porodowych?

Jest np. jak kąpać malucha albo pierwsza pomoc??
    mam zamiar rodzić przez CC i niewiem czy jest sens bym zajmowała miejsce w szkole rodzenia..[/QUOTE
    Ja dokładnie nie wiem bo jak pisałam wcześniej do końca nie chodziłam.W tym czasie co byłam to były właśnie takie cwiczenia oddechowe plus gimnastyka delikatna dla kobiet w ciąży.ale z tego co pamiętam to koleżanka co nie dawno rodziła chodziła z mężem i pod koniec właśnie były jakieś wykłady na temat pielęgnacji noworodka,pokazywanie jak kąpac,przewijac itp.

relgh371ssmqv4f3.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dużo jest o tym co i jak po porodzie. ale faktycznie dobrze by było poczytać jaki jest plan takich zajęć

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za oświecenie :*

W ramach cc też mam to zagwarantowane ale myślałam że nieco więcej tego będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:54

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczęście! Kolejny raz godz 18.00 - czas w końcu zebrać się do domu - a tu burza. Wrrrr.....

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie pierwszego spotkania omawiamy podstawowe zagadnienia związane z fizjologią ostatnich dni przed porodem, objawy rozpoczynającego się porodu, dietę, wykaz dokumentów oraz wyprawki niezbędnej przy przyjęciu i pobycie w szpitalu.

Drugie spotkanie to ćwiczenia relaksacyjno – oddechowe, odciążające kręgosłup, omówienie psychologii porodu oraz roli partnera w czasie jego trwania. W trakcie tego spotkania zapoznajemy się z oddziałem i salą porodową.

Kolejne trzecie spotkanie poświęcone jest noworodkowi – ćwiczymy kąpiel, pielęgnację skóry i pępka noworodka, przygotowujemy wyprawkę oraz omawiamy problemy związane z pierwszymi miesiącami życia dziecka. Omawiamy również zalety karmienia naturalnego oraz dietę matki karmiącej.

Czwarte ostatnie spotkanie to omówienie przebiegu połogu, higieny w tym okresie a także najczęstszych problemów okresu poporodowego. W trakcie naszych spotkań zapoznajemy się z indywidualnymi oczekiwaniami uczestników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:58

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja miałam 3 lata rude. Co chcesz wdziec:)
    ja tez ciagle robie na rudo , ale szamponetkami, a wiadomo jak to z nimi .. kilka myc i po kolorze. Obecnie mam kilka odcieni ba wlosach tak mi sie posplukiwalo i brzydko to wyglada. Chcialam na slub zrobic sobie farba, myslalam o plomiennej iskrze joanny, ale boje sie ze po kilku myciach kolor bardzo splowieje i wyjdzie na to samo co w przypadku szamponetek z tym, ze odrosty mi zostana.

pytanie brzmi, czym farbujesz i po jakim czasie kolor plowieje i musisz znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:59

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko super :) Ja przez skórę nie czuję :) Tylko delikatne puknięcia w środku :)

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach! :P właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką :P achhh

Ale bym sobie zjadła mleczną czekoladę. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam włosy kiedyś szamponetkami (do 8 myć), teraz przerzuciłam się na Casting Creme Gloss z Loreal'a. Dłużej się trzyma, bo do 28 myć. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy robiłam zawsze u fryzjera, kolor faktycznie po miesiącu wygląda inaczej niż po farbowaniu ale mimo to te farby fryzjerskie są dużo lepsze. Przed ślubem robiłam w czwartek- wesele w sob i były idealne.
    Moja mama ma za to miedziane juz dluuugo i farbuje w domu, ale niestety co 2 tyg trzeba odświeżać. Co do ceny farby to zdna różnica czy loreal czy jakas za 7 zł, rudy i tak się zmyje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 18:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowałam domowo trwałymi farbami a i tak kolor szybko się spłukiwał, po miesiącu był beznadziejny. U fryzjera lepszy efekt dostaniesz. Nie ryzykowałabym przed własnym ślubem na Twoim miejscu :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ja na szczęście i lic. i mgr mam już dawno za sobą. Mieszkamy w DE i chodziłam tu na kursy iemieckiego. Poziom B1 zdany już dawno ale zachciało mi się B2 i ten egzamin dziś miałam. Obrona mgr jest fajna :) Moja koleżanka zdawała będąc w ciąży, mówiła ze połowa obrony to była rozmowa o ciąży i o dzieciaczkach :)

aah..język.. uczyłam się niemieckiego 7lat i niewiele pamiętam, zamieniłam go na francuski. W efekcie certyfikat mam tylko z ang. ;) ale jeszcze wszystko przede mną.

Też mam nadzieję na lżejsze traktowanie na obronie, a z drugiej strony głupio zasłaniać się dzieckiem ;) najbardziej boję się tego, że to będzie okres największego ciążowego odmóżdżenia..że nie będę mogła się skoncentrować itp..chociaż nie jestem pewna czy to nie bardziej w IIItrym. problemy ze skupieniem szarych komórek :)

ou9mp2.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem że ma dopiero 9 lat ale z drugiej strony tak szybko to zleciało że łezka w oku się kręci :) pewnie kolejne 10 też tak szybko zleci :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bierzecie poza witaminami kwasy DHA? Dopiero niedawno wyczytałam, że mają duży wpływ na korę mózgową, tak jak Omega3, a moja gin. nic mi o nich nie mowila :/ Czytam skład swoich witamin (Prenatal Classic) i niestety nie ma DHA.. przy okazji zobaczyłam, że jodu też jakoś mało (15,6mg). Co o tym myślicie?

ou9mp2.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ