*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach!
właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką
achhh
Paula44, Malenq, Ewelina88, Agus89, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Bosze jak się cieszę.Mój małż w końcu jest w drodze do domu.Pewnie tylko na weekend ale i tak czekam stęskniona z wywalonym ozorem hehe :p
Ale fajne macie te brzuszki, takie kształtne, typowo ciążowe a ja przez to że i tak okrąglutka byłam to mam brzuch tak jakoś wyżej też mi wypchało,a przez ostatnie 2 tyg to wogóle jakoś wyskoczył z nienacka :p Mąż nie pozna jak wróci :pMalenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM na pewno dobrze Ci poszło...tylko teraz masz takie wrażenie:)
ja byłam u dentysty z tą ósemką i dostałam żel, nakazanie płukania i czekanie aż opuchlizna i "podobno" ropa zejdzie...następna wizyta w środę i wtedy zdecyduje co i jak.....dobrze, że mam jeszcze paracetamol....
-
Dziewczyny !!!! już na 100 % czuje ruchy dziecka! tak mnie puknęło od środka aż męża zawołałam aby położył rękę z nadzieją że się powtórzy i mąż też poczuł w tym samym momencie co ja
zresztą pamiętam już jakie to niesamowite uczucie po pierwszej ciąży. dziewczyny życzę wam też żebyście w najbliższym czasie też te ruchy poczuły bo to niesamowite i piękne uczucie
Boże żebym mogła cieszyć sie z tych ruchów dziecka i żeby wszystko z dzidzią było dobrze aby była zdrowa... tego również i Wam życzę z całego serduchaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:45
Ag..., nix, Malenq, M4DZI4, Ewelina88, Paula44, K_niecierpliwaMama, Bietka, isabelle, MonikaDM, agnb6, Izabelka88, jonka91, szczesliwa89, Maud11, neharika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Dziewczyny, głupie pytanie czego uczą w szkole rodzenia oprócz ćwiczeń oddechu i czynności porodowych?
Jest np. jak kąpać malucha albo pierwsza pomoc??
mam zamiar rodzić przez CC i niewiem czy jest sens bym zajmowała miejsce w szkole rodzenia..[/QUOTE
Ja dokładnie nie wiem bo jak pisałam wcześniej do końca nie chodziłam.W tym czasie co byłam to były właśnie takie cwiczenia oddechowe plus gimnastyka delikatna dla kobiet w ciąży.ale z tego co pamiętam to koleżanka co nie dawno rodziła chodziła z mężem i pod koniec właśnie były jakieś wykłady na temat pielęgnacji noworodka,pokazywanie jak kąpac,przewijac itp. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW czasie pierwszego spotkania omawiamy podstawowe zagadnienia związane z fizjologią ostatnich dni przed porodem, objawy rozpoczynającego się porodu, dietę, wykaz dokumentów oraz wyprawki niezbędnej przy przyjęciu i pobycie w szpitalu.
Drugie spotkanie to ćwiczenia relaksacyjno – oddechowe, odciążające kręgosłup, omówienie psychologii porodu oraz roli partnera w czasie jego trwania. W trakcie tego spotkania zapoznajemy się z oddziałem i salą porodową.
Kolejne trzecie spotkanie poświęcone jest noworodkowi – ćwiczymy kąpiel, pielęgnację skóry i pępka noworodka, przygotowujemy wyprawkę oraz omawiamy problemy związane z pierwszymi miesiącami życia dziecka. Omawiamy również zalety karmienia naturalnego oraz dietę matki karmiącej.
Czwarte ostatnie spotkanie to omówienie przebiegu połogu, higieny w tym okresie a także najczęstszych problemów okresu poporodowego. W trakcie naszych spotkań zapoznajemy się z indywidualnymi oczekiwaniami uczestników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:58
Ag..., Malenq lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Ja miałam 3 lata rude. Co chcesz wdziec:)
pytanie brzmi, czym farbujesz i po jakim czasie kolor plowieje i musisz znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:59
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
jonka91 wrote:A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach!
właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką
achhh
Ale bym sobie zjadła mleczną czekoladę.
-
Rudy robiłam zawsze u fryzjera, kolor faktycznie po miesiącu wygląda inaczej niż po farbowaniu ale mimo to te farby fryzjerskie są dużo lepsze. Przed ślubem robiłam w czwartek- wesele w sob i były idealne.
Moja mama ma za to miedziane juz dluuugo i farbuje w domu, ale niestety co 2 tyg trzeba odświeżać. Co do ceny farby to zdna różnica czy loreal czy jakas za 7 zł, rudy i tak się zmyje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 18:28
-
MonikaDM wrote:Ja na szczęście i lic. i mgr mam już dawno za sobą. Mieszkamy w DE i chodziłam tu na kursy iemieckiego. Poziom B1 zdany już dawno ale zachciało mi się B2 i ten egzamin dziś miałam. Obrona mgr jest fajna
Moja koleżanka zdawała będąc w ciąży, mówiła ze połowa obrony to była rozmowa o ciąży i o dzieciaczkach
aah..język.. uczyłam się niemieckiego 7lat i niewiele pamiętam, zamieniłam go na francuski. W efekcie certyfikat mam tylko z ang.ale jeszcze wszystko przede mną.
Też mam nadzieję na lżejsze traktowanie na obronie, a z drugiej strony głupio zasłaniać się dzieckiemnajbardziej boję się tego, że to będzie okres największego ciążowego odmóżdżenia..że nie będę mogła się skoncentrować itp..chociaż nie jestem pewna czy to nie bardziej w IIItrym. problemy ze skupieniem szarych komórek
-
Dziewczyny, czy bierzecie poza witaminami kwasy DHA? Dopiero niedawno wyczytałam, że mają duży wpływ na korę mózgową, tak jak Omega3, a moja gin. nic mi o nich nie mowila
Czytam skład swoich witamin (Prenatal Classic) i niestety nie ma DHA.. przy okazji zobaczyłam, że jodu też jakoś mało (15,6mg). Co o tym myślicie?