X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach! :P właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką :P achhh

Paula44, Malenq, Ewelina88, Agus89, Maud11 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze jak się cieszę.Mój małż w końcu jest w drodze do domu.Pewnie tylko na weekend ale i tak czekam stęskniona z wywalonym ozorem hehe :p
    Ale fajne macie te brzuszki, takie kształtne, typowo ciążowe a ja przez to że i tak okrąglutka byłam to mam brzuch tak jakoś wyżej też mi wypchało,a przez ostatnie 2 tyg to wogóle jakoś wyskoczył z nienacka :p Mąż nie pozna jak wróci :p

Malenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM na pewno dobrze Ci poszło...tylko teraz masz takie wrażenie:)

ja byłam u dentysty z tą ósemką i dostałam żel, nakazanie płukania i czekanie aż opuchlizna i "podobno" ropa zejdzie...następna wizyta w środę i wtedy zdecyduje co i jak.....:-/ dobrze, że mam jeszcze paracetamol....

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!! już na 100 % czuje ruchy dziecka! tak mnie puknęło od środka aż męża zawołałam aby położył rękę z nadzieją że się powtórzy i mąż też poczuł w tym samym momencie co ja :) zresztą pamiętam już jakie to niesamowite uczucie po pierwszej ciąży. dziewczyny życzę wam też żebyście w najbliższym czasie też te ruchy poczuły bo to niesamowite i piękne uczucie

Boże żebym mogła cieszyć sie z tych ruchów dziecka i żeby wszystko z dzidzią było dobrze aby była zdrowa... tego również i Wam życzę z całego serducha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:45

Ag..., nix, Malenq, M4DZI4, Ewelina88, Paula44, K_niecierpliwaMama, Bietka, isabelle, MonikaDM, agnb6, Izabelka88, jonka91, szczesliwa89, Maud11, neharika lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie czego uczą w szkole rodzenia oprócz ćwiczeń oddechu i czynności porodowych?

Jest np. jak kąpać malucha albo pierwsza pomoc??
    mam zamiar rodzić przez CC i niewiem czy jest sens bym zajmowała miejsce w szkole rodzenia..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa przeważnie masz rozpisane programy z tematami, zerknij sobie na jakiś w necie wszędzie będzie to samo. Wrzucilabym linka ale z kom pisze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie czego uczą w szkole rodzenia oprócz ćwiczeń oddechu i czynności porodowych?

Jest np. jak kąpać malucha albo pierwsza pomoc??
    mam zamiar rodzić przez CC i niewiem czy jest sens bym zajmowała miejsce w szkole rodzenia..[/QUOTE
    Ja dokładnie nie wiem bo jak pisałam wcześniej do końca nie chodziłam.W tym czasie co byłam to były właśnie takie cwiczenia oddechowe plus gimnastyka delikatna dla kobiet w ciąży.ale z tego co pamiętam to koleżanka co nie dawno rodziła chodziła z mężem i pod koniec właśnie były jakieś wykłady na temat pielęgnacji noworodka,pokazywanie jak kąpac,przewijac itp.

relgh371ssmqv4f3.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dużo jest o tym co i jak po porodzie. ale faktycznie dobrze by było poczytać jaki jest plan takich zajęć

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za oświecenie :*

W ramach cc też mam to zagwarantowane ale myślałam że nieco więcej tego będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:54

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczęście! Kolejny raz godz 18.00 - czas w końcu zebrać się do domu - a tu burza. Wrrrr.....

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie pierwszego spotkania omawiamy podstawowe zagadnienia związane z fizjologią ostatnich dni przed porodem, objawy rozpoczynającego się porodu, dietę, wykaz dokumentów oraz wyprawki niezbędnej przy przyjęciu i pobycie w szpitalu.

Drugie spotkanie to ćwiczenia relaksacyjno – oddechowe, odciążające kręgosłup, omówienie psychologii porodu oraz roli partnera w czasie jego trwania. W trakcie tego spotkania zapoznajemy się z oddziałem i salą porodową.

Kolejne trzecie spotkanie poświęcone jest noworodkowi – ćwiczymy kąpiel, pielęgnację skóry i pępka noworodka, przygotowujemy wyprawkę oraz omawiamy problemy związane z pierwszymi miesiącami życia dziecka. Omawiamy również zalety karmienia naturalnego oraz dietę matki karmiącej.

Czwarte ostatnie spotkanie to omówienie przebiegu połogu, higieny w tym okresie a także najczęstszych problemów okresu poporodowego. W trakcie naszych spotkań zapoznajemy się z indywidualnymi oczekiwaniami uczestników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:58

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja miałam 3 lata rude. Co chcesz wdziec:)
    ja tez ciagle robie na rudo , ale szamponetkami, a wiadomo jak to z nimi .. kilka myc i po kolorze. Obecnie mam kilka odcieni ba wlosach tak mi sie posplukiwalo i brzydko to wyglada. Chcialam na slub zrobic sobie farba, myslalam o plomiennej iskrze joanny, ale boje sie ze po kilku myciach kolor bardzo splowieje i wyjdzie na to samo co w przypadku szamponetek z tym, ze odrosty mi zostana.

pytanie brzmi, czym farbujesz i po jakim czasie kolor plowieje i musisz znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:59

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko super :) Ja przez skórę nie czuję :) Tylko delikatne puknięcia w środku :)

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    A ja wysłałam męża do sklepu po moją pierwszą zachciankę!! Potrzebowałam czekolady mlecznej, a niestety jej nie znalazłam w szafce.. Biedaczek pojechał ale chyba mu się na serduchu lepiej zrobiło, jak zobaczył mój uśmiech i łzy w oczach! :P właśnie popijam kawkę i zajadam się mleczna milką :P achhh

Ale bym sobie zjadła mleczną czekoladę. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam włosy kiedyś szamponetkami (do 8 myć), teraz przerzuciłam się na Casting Creme Gloss z Loreal'a. Dłużej się trzyma, bo do 28 myć. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy robiłam zawsze u fryzjera, kolor faktycznie po miesiącu wygląda inaczej niż po farbowaniu ale mimo to te farby fryzjerskie są dużo lepsze. Przed ślubem robiłam w czwartek- wesele w sob i były idealne.
    Moja mama ma za to miedziane juz dluuugo i farbuje w domu, ale niestety co 2 tyg trzeba odświeżać. Co do ceny farby to zdna różnica czy loreal czy jakas za 7 zł, rudy i tak się zmyje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 18:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowałam domowo trwałymi farbami a i tak kolor szybko się spłukiwał, po miesiącu był beznadziejny. U fryzjera lepszy efekt dostaniesz. Nie ryzykowałabym przed własnym ślubem na Twoim miejscu :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ja na szczęście i lic. i mgr mam już dawno za sobą. Mieszkamy w DE i chodziłam tu na kursy iemieckiego. Poziom B1 zdany już dawno ale zachciało mi się B2 i ten egzamin dziś miałam. Obrona mgr jest fajna :) Moja koleżanka zdawała będąc w ciąży, mówiła ze połowa obrony to była rozmowa o ciąży i o dzieciaczkach :)

aah..język.. uczyłam się niemieckiego 7lat i niewiele pamiętam, zamieniłam go na francuski. W efekcie certyfikat mam tylko z ang. ;) ale jeszcze wszystko przede mną.

Też mam nadzieję na lżejsze traktowanie na obronie, a z drugiej strony głupio zasłaniać się dzieckiem ;) najbardziej boję się tego, że to będzie okres największego ciążowego odmóżdżenia..że nie będę mogła się skoncentrować itp..chociaż nie jestem pewna czy to nie bardziej w IIItrym. problemy ze skupieniem szarych komórek :)

ou9mp2.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem że ma dopiero 9 lat ale z drugiej strony tak szybko to zleciało że łezka w oku się kręci :) pewnie kolejne 10 też tak szybko zleci :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bierzecie poza witaminami kwasy DHA? Dopiero niedawno wyczytałam, że mają duży wpływ na korę mózgową, tak jak Omega3, a moja gin. nic mi o nich nie mowila :/ Czytam skład swoich witamin (Prenatal Classic) i niestety nie ma DHA.. przy okazji zobaczyłam, że jodu też jakoś mało (15,6mg). Co o tym myślicie?

ou9mp2.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ