X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah ja wcześniej nie jadłam słodyczy, nic co słodkie owoce, ciasta, lody:)
    raczej na ostro, słono chrupki/chipsy a teraz w ciąży?... :)
    CIASTECZKOWY POTWÓR :D

Martaaa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam zdjęcia łóżeczka:

2hn55cx.jpg

50flti.jpg

szczesliwa89, jonka91, Ewelina88, Paula44, Cynamonek30, M4DZI4, kejti91, Monifah, rastafanka, MartaKD, Becia81 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa dostałam takie samo łóżeczko ;)

Martaaa lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, kawusia, kaweczka... W końcu! :D Cały dzień za mną chodziła ;)

Melula kołyska cudna, szkoda że mi takiej nikt nie pożyczy ;) Takiej wielkości musimy sobie zmajstrować łóżeczko na pierwsze pół roku :)
    Brzuchatki - brzuszki cudowne. Kiedyś mnie rozczulały ciążowe brzuszki a teraz sama swój dumnie wypinam do przodu. hehe :D
    belldandy nie zdążyłam Ciebie zobaczyć... Fryzurka którą pokazałaś będzie ładnie pasować do Twojej sukni :) Tylko czy nie szkoda aż tak spinać pięknych włosów, którymi się dziewczyny zachwycały? :)

Martaaa bardzo ładne mebelki. Pokoik - zazdroszczę. Masz gdzie poszaleć z kącikiem dla dziecka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 17:16

201501145565.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Mam na imię Marta mam 22 lata i podobnie jak i Wy spodziewam się maluszka. Aktualnie jest to mój 16 tydzień ciąży. Przyznam szczerze, że czytam Was już chyba od ok 1.5- 2 miesięcy lecz postanowiłam że odezwę się dopiero wtedy jak nadrobię zaległości w Waszych postach... stwierdzam ze jest to niemalże niemożliwe ponieważ piszecie jak błyskawice i nadal znajduję się w punkcie zero:P zatem będę czytała nadal te poprzednie posty jak i bierzące :) mam nadzieję, że nie jest za późno i mogę do Was dołączyć :) pozdrowionka- Marta

Martaaa, jonka91, Ewelina88, Paula44, M4DZI4, Wiki81, polaola, lwuska55592, K_niecierpliwaMama, neharika, MonikaDM, MartaKD, olka25 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się lenię cały dzień. Leżę i nic nie robię. Nie posprzątałam, obiadu nie zrobiłam, pranie nie wstawione. :P

Oglądam wózki.
    Podobają mi się te dwa.
    1. Camarelo Sevilla:
    5p9w9.jpg

2. Baby Design Lupo Comfort:
    f6eyx.jpg

Nie potrafię się zdecydować.

Becia81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Cześć dziewczynki! Mam na imię Marta mam 22 lata i podobnie jak i Wy spodziewam się maluszka. Aktualnie jest to mój 16 tydzień ciąży. Przyznam szczerze, że czytam Was już chyba od ok 1.5- 2 miesięcy lecz postanowiłam że odezwę się dopiero wtedy jak nadrobię zaległości w Waszych postach... stwierdzam ze jest to niemalże niemożliwe ponieważ piszecie jak błyskawice i nadal znajduję się w punkcie zero:P zatem będę czytała nadal te poprzednie posty jak i bierzące :) mam nadzieję, że nie jest za późno i mogę do Was dołączyć :) pozdrowionka- Marta

Witaj. :) Miło Cię poznać. :)

Marta159753 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Kawa, kawusia, kaweczka... W końcu! :D Cały dzień za mną chodziła ;)

Martaaa bardzo ładne mebelki. Pokoik - zazdroszczę. Masz gdzie poszaleć z kącikiem dla dziecka ;)

Aniu to jest zdjęcie może 1/4 pokoju więc mam gdzie szaleć :) a sypialnie mamy obok :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cafe37a4526.jpg

Hej.

Dziękuję za pocieszenie. Od siebie dodam, ze podbrzusze też mnie boli i ciągnie. Jestem na mg, , nospie i luteinie-jeszcze tydzień, a mimo to pobolewa.

Mąż wrócił wcześniej z pracy i wyciągnął mnie z domu - trochę na siłę. "Najwyżej gdzieś rzygniesz"- masz prawo. Oki.

Pojechaliśmy oglądać. Może znowu za wcześnie, bo w smyku to oboje jakoś tak dziwnie się czuliśmy. Ja wanienki i ubranka a mój mąż - wózki!

No więc wózki ;) pojechaliśmy do takiego faceta, który ma dwa duże sklepy tylko z wózkami, zajmuje się tym 20 lat a w domu prywatnym można sobie je wszystkie pooglądać.

Wybór dokonany. Camarelo carera- waga 9, 5 kg. Gondola 85cm, koła pompowane, moskitiera, folia przeciwdeszczowa kolor symbol CA-13 (granat, biały i wstawki czerwonego). Super lekki, wysokość jak dla mnie idealna i śliczny. Do tego zwrotny bardzo. 1400 zl.

Mebelki- zestaw jak na zdjęciu powyżej. Tzn. Łyżeczko 140, w zestawie jest materac , ochraniacz i pościel - tez z tygryskiem, ,komoda z przewijakiem, , szafa, regał, skrzynia na zabawki i półka na ścianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 18:24

szpilka, M4DZI4, Kawa, jonka91, Martaaa, Maud11, MonikaDM, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 a jak z ciezarem tych wozkow, wielkoscia gondoli itp

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c099e6f62fdc.jpg

A to najnowszy zakup ;)

M4DZI4, Kawa, kejti91, Maud11, polaola, agnb6 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero nastawiłam obiad bo wcześniej jakoś nie byłam głodna, zresztą małż w pracy był a synuś w mieście to i nie było komu gotowac. Poza tym tak mnie zamuliło 2 godz temu że zasnełam i dopiero 30 min temu wstałam.Spałam jak zabita a w międzyczasie była burza a ja nawet nic nie słyszałam :p
    Co do wózeczka to ja też się zastanawiam nad tym Baby Merc Q7 X bo mi się podoba a i cena przystępna :) A co do mojego jadłospisu na dziś to zjadłam 3 kanapki z sałatką,loda, rożka z ciasta francuskiego z nadzieniem jabłkowym i ciastko więc po obiadku basta na dziś :)
    Miłego wieczorku <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powiedz mi gdzie dorwałaś tego Camarelo bo szukałam na necie tu w naszych okolicach i nie mogłam znaleźć go..

ah i ile masz wzrostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 18:22

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy najtańsze, bukowe łóżeczko z IKEA, lubię je, zawsze mi się podobało, materacyk mamy po córci, mam też naprawde sporo ubranek po młodej, z pierwszych miesięcy większość unisex, ponieważ ja nie lubiłam różu, jednak po skończeniu roku moje dziecko okazało się wcieleniem wczesnej Dody ;)róż, róż, róż.
    Kupuję już, choć nieśmiało, kolejne fajne ubranka, które mi się trafią, jestem fanką seckond handów :) znajduję prawdziwe perełki za naprawdę grosze.
    To moje zdobycze:
    42b19731db4a90abmed.jpg
    next, Gap, George
    b11304a5296cc54fmed.jpg
    Pieluszki wielorazowe i kocyk Mamas&Pappas
    29934fe86132f53emed.jpg
    next
    51dbf5cf78c8735emed.jpg
    Stanik do karmienia yummy mummy
    ad7764facbce855fmed.jpg

Całość kosztowała ok 12 zł :D

jonka91, Maud11, MonikaDM, Ewelina88, Ag... lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny!
    własnie wrocilam od lekarza odnosnie tego mojego kaszlu i normalnie szlag mnie trafia!
    polowa tych pseudo lekarzy to sie do D nadaje. Ogolnie to byla moja najbardziej ekspresowa wizyta w zyciu ;] ledwo otworzylam japke zeby pokazac gardlo juz zaczal mnie osluchiwac ;] zapisal mi syropy mowi ze ziolowe wiec ok bla bla, pojechalam do jedenj apteki (która prowadza Polacy) i dla pewnosci pytam jeszcze tej babeczki czy nie ma przeciwskazan, ona zaczela czytac ulotke i mowi ze niby przeciwskazan nie ma ale tez nie przeprowadzono specjalnych badan w tym kierunku (no bo ciezko na ciezarnych badac) mowie ok ide do innej apteki i zaczelam inaczej pytam pani o cos na kaszel ze w ciazy i wogole i tez wyjela ten syrop ktory mi przepisal ale tez zaczela czytac i jeszcze poszla do szefa sie zapytac i on mowi ze no niby jest ziolowy ale silny i najlepiej najpierw z lekarzem prowadzacym skonsultowac, tyle zxe moj ;lekarz jutro ma wolne.. wiec pytam o cos innego bo sie udusze przeciez do czwartku, dali mi jakies tabletki z sola do ssania i mam pic duzo wody.
    matko ale sie rozpisalam.. ale wkurzylam sie strasznie..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa!

Wpisz w Google Bielsko, ogród wózków dziecięcych.

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa!

No niestety. . . Lekarze. ... kup sobie PRENALEN GARDŁO! TABLETKI do ssania.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka super zdobycze a ten stanik wygląda na wygodny... Przydałby się taki ;)
    Paula urocza bluzeczka :)
    Marta159753 witaj :) Nadrabianie 500 stron równa się szaleństwu :D Odpuść ;) Ciężko jest przeczytać wiadomości z jednego dnia a co dopiero mówić o kilku miesiącach ;)

201501145565.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie akurat mam ten PRENALEN GARDŁO bo jak bylam na switach w Polsce to bolalo mnie gardlo i na maxa pomogl myslisz ze z kaszlem tez sobie poradzi?

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zakupiłam dwie pary spodni ciążowych w h&m :D jedne krótkie na lato beżowe, a drugie dżinsy zwykłe to w nagrodę za pobranie krwi (robiłam na HIV).

zielarka, kejti91, polaola lubią tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ