X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro przy odbieraniu wyników mam miec wywiad z położna środowiskową

Miała może juz któraś z nas i się nie pochwaliła, bo nie wiem czego się mogę spodziewać, tzn znam tę częśc po porodzie, ale czegóż ona oże chcieć w 16 tc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a ja jutro przy odbieraniu wyników mam miec wywiad z położna środowiskową

Miała może juz któraś z nas i się nie pochwaliła, bo nie wiem czego się mogę spodziewać, tzn znam tę częśc po porodzie, ale czegóż ona oże chcieć w 16 tc

Ja jestem bardzo ciekawa. Jak dotąd instytucja położnej nie stanęła na mojej ciążowej drodze i w sumie za bardzo nie wiem, do czego mogłabym jej potrzebować skoro wszystkie tematy omawiam z lekarzem... Czy powinnam się o to zapytać mojego lekarza prowadzącego nawet jeśli chodzę prywatnie? Szpilka, jak to się stało, że masz umówiony ten wywiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:12

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    no to szczere wyrazy współczucia
    jedna sąsiadka nie lubi dzieci w ogóle a druga tylko dziewczynek
    O dziwo, starsza pani ma dwie córki :D naprawdę mnie ta reakcja rozśmieszyła :D zdziwiłam się, że w XXI wieku usłyszałam takie słowa, ale ponoć dziwienie się jest rzeczą ludzką ;)

Szpilka, może wykorzystaj możliwość i popytaj o wszystko?

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie - niestety szyjka się skraca i przez to te bóle i kłucie. Jutro lecę na posiew we wtorek wizyta i gin zdecyduje co dalej (chyba pessar). Więc nie lekceważcie żadnego bólu...

Z Maluszkiem ok. Chociaż gin był wyjątkowo małmówny. A tymczasem idę leżeć leżeć leżeć...

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa witaj w klubie :D jestem zaobrączkowana od 3 tygodni. spoko jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:36

FITop1.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Juśka witamy ;) Powiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat?;)

26 lat,lubuskie- okolice Zielonej Góry, dziś pierwszy dzień 5 m-ca. :D

MonikaDM, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale się dziś dzieje, wszystkim dziewczynom po wizytach serdeczne gratulacje dziewuszek! Juśka, ja dziś także zaczęłam 5 miesiąc! Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie mam za wiele czasu. Staram się być na bieżąco z wszystkimi postami! Trochę przerażają mnie Wasze zakupy, ja jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka. Myślę, że zakupy zacznę we wrześniu...
    Pozdrawiam wszystkie Panie!

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Hej, ja po wizycie - niestety szyjka się skraca i przez to te bóle i kłucie. Jutro lecę na posiew we wtorek wizyta i gin zdecyduje co dalej (chyba pessar). Więc nie lekceważcie żadnego bólu...

Z Maluszkiem ok. Chociaż gin był wyjątkowo małmówny. A tymczasem idę leżeć leżeć leżeć...

oj biedactwo, całe szczęście że zdiagnozowane i ż jesteś pod stała opieką. Będzie dobrze!!!

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle pielegniarka przy pobieraniu krwi zorientowala sie ze ciaza i zapytala czy pani dorotka (polozno-pielegniarka) juz robila ze mna wywiad;) a ze nie robila to w takim razie zrobi jutro jak bede wyniki odbierac, w necie znalazlam, ze taka polozna moze tetno dziecka sprawdzac, wiec jesli moja ma sprzet to moze sie pofatyguje moedzy wizytami ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko wszystko mi sie pogrubilo, jestem daleko w tyle z tymi komputerowymi udogodnieniami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka a jak pogrubiasz czcionkę?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nawiasie kwadratowym literka b slowo ktore chce pogrubic i w nawiasie kwadratowym literka b

tyle teoria bo jak sprobowalam pogrubic tylko imie jak dziewczyny robia to mi pogrubilo wszystko

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Martaa nie lekcewaz lez kochana, malo chodz po schodach, a bedzie ok.

Ja mam dzis wizyte, jak,juz pisalam mam je b. czesto ze wzgledu na szyjke, trzymajcie kciuki by mi,sie nie rozwierala, lecze dalej bakterie i podszyc niestety mnie nie moga.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam świetny sen na koniec nocy :D Śniło mi się, że mieliśmy w domu aparat
    USG, więc postanowiłam samodzielnie sprawdzić co u mojego małego. Posmarowałam się oliwką, przyłożyłam głowicę i pokazał się piękny dzidziuś. Ale najlepsze w tym wszystkim był widok oczka - jak z kreskówki :D Duży okrąg a w środku czarne kółeczko - no jakby jakieś dziecko na zdjęciu USG dorysowało :D hehehe

jonka91, Ag..., M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    w nawiasie kwadratowym literka b slowo ktore chce pogrubic i w nawiasie kwadratowym literka b

tyle teoria bo jak sprobowalam pogrubic tylko imie jak dziewczyny robia to mi pogrubilo wszystko
    Szpilka, jest prawie idealnie, tylko w tym drugim nawiasie kwadratowym przed literką "b" trzeba wstawić jeszcze znaczek "/" i będzie ok :-)

szpilka lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, heej!
    Jak co dzień zaglądam z rana do Was i przeglądam FB, patrzę co tam mądrego powrzucali znajomi... Natchnęłam się na filmik, który doprowadził mnie do łez ze śmiechu, jak dla mnie lepsza niż oryginał :D

https://www.youtube.com/watch?v=Sp0h3Naccos

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w pracy urlop i jeszcze leżę :p zbieram siły na dzisiejszy dzień - okulista, fryzjer, odebranie okularów i na koniec wisienka na torcie - ginekolog o 17 :) mam nadzieję że potwierdzi płeć, chociaż trzymam się zdania że ja zrobię się pewna za tydzień na połówkowych jak będę mieć jeszcze info z drugiej ręki :)
    Miałam też skoczyć dziś na ostatki wyprzedaży, ale po wczorajszym prasowaniu 4-godzinnym stwierdzam, że jednak mam w czym chodzić :p

Dobra, zwlekam się na siku, tosta z nutellą i spacer z psiurkiem :-)

Miłego dnia Mamuśki!

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) czy jak snilo mi się ze miałam gorący romans z ginekologiem to znaczy ze jest zle ze mną:D:D ?
    Na nast wizycie pewnie będę czerwona jak burak.
    A obudziła mnie dwójka dzieci, jedno kopie w brzuchu a drugie chodziło po mnie chyba z godzinę i mruczalo tuląc się okropnie. Chyba Leon zaakceptował po 2 dniach ze wróciłam bo nie odstępuje mnie na krok:)
    A teraz delektuje się twarożkiem z cukrem i smietana i jadę znów do sis do szpitala. Miłego dnia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:28

MonikaDM, Wiki81, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks i sny to jest problem majacych na nie niego STOPA

Ag... lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stopuje brak męża:) wiec gin może byc:P

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ