X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro przy odbieraniu wyników mam miec wywiad z położna środowiskową

Miała może juz któraś z nas i się nie pochwaliła, bo nie wiem czego się mogę spodziewać, tzn znam tę częśc po porodzie, ale czegóż ona oże chcieć w 16 tc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a ja jutro przy odbieraniu wyników mam miec wywiad z położna środowiskową

Miała może juz któraś z nas i się nie pochwaliła, bo nie wiem czego się mogę spodziewać, tzn znam tę częśc po porodzie, ale czegóż ona oże chcieć w 16 tc

Ja jestem bardzo ciekawa. Jak dotąd instytucja położnej nie stanęła na mojej ciążowej drodze i w sumie za bardzo nie wiem, do czego mogłabym jej potrzebować skoro wszystkie tematy omawiam z lekarzem... Czy powinnam się o to zapytać mojego lekarza prowadzącego nawet jeśli chodzę prywatnie? Szpilka, jak to się stało, że masz umówiony ten wywiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:12

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    no to szczere wyrazy współczucia
    jedna sąsiadka nie lubi dzieci w ogóle a druga tylko dziewczynek
    O dziwo, starsza pani ma dwie córki :D naprawdę mnie ta reakcja rozśmieszyła :D zdziwiłam się, że w XXI wieku usłyszałam takie słowa, ale ponoć dziwienie się jest rzeczą ludzką ;)

Szpilka, może wykorzystaj możliwość i popytaj o wszystko?

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie - niestety szyjka się skraca i przez to te bóle i kłucie. Jutro lecę na posiew we wtorek wizyta i gin zdecyduje co dalej (chyba pessar). Więc nie lekceważcie żadnego bólu...

Z Maluszkiem ok. Chociaż gin był wyjątkowo małmówny. A tymczasem idę leżeć leżeć leżeć...

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa witaj w klubie :D jestem zaobrączkowana od 3 tygodni. spoko jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:36

FITop1.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Juśka witamy ;) Powiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat?;)

26 lat,lubuskie- okolice Zielonej Góry, dziś pierwszy dzień 5 m-ca. :D

MonikaDM, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale się dziś dzieje, wszystkim dziewczynom po wizytach serdeczne gratulacje dziewuszek! Juśka, ja dziś także zaczęłam 5 miesiąc! Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie mam za wiele czasu. Staram się być na bieżąco z wszystkimi postami! Trochę przerażają mnie Wasze zakupy, ja jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka. Myślę, że zakupy zacznę we wrześniu...
    Pozdrawiam wszystkie Panie!

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Hej, ja po wizycie - niestety szyjka się skraca i przez to te bóle i kłucie. Jutro lecę na posiew we wtorek wizyta i gin zdecyduje co dalej (chyba pessar). Więc nie lekceważcie żadnego bólu...

Z Maluszkiem ok. Chociaż gin był wyjątkowo małmówny. A tymczasem idę leżeć leżeć leżeć...

oj biedactwo, całe szczęście że zdiagnozowane i ż jesteś pod stała opieką. Będzie dobrze!!!

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle pielegniarka przy pobieraniu krwi zorientowala sie ze ciaza i zapytala czy pani dorotka (polozno-pielegniarka) juz robila ze mna wywiad;) a ze nie robila to w takim razie zrobi jutro jak bede wyniki odbierac, w necie znalazlam, ze taka polozna moze tetno dziecka sprawdzac, wiec jesli moja ma sprzet to moze sie pofatyguje moedzy wizytami ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko wszystko mi sie pogrubilo, jestem daleko w tyle z tymi komputerowymi udogodnieniami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka a jak pogrubiasz czcionkę?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nawiasie kwadratowym literka b slowo ktore chce pogrubic i w nawiasie kwadratowym literka b

tyle teoria bo jak sprobowalam pogrubic tylko imie jak dziewczyny robia to mi pogrubilo wszystko

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Martaa nie lekcewaz lez kochana, malo chodz po schodach, a bedzie ok.

Ja mam dzis wizyte, jak,juz pisalam mam je b. czesto ze wzgledu na szyjke, trzymajcie kciuki by mi,sie nie rozwierala, lecze dalej bakterie i podszyc niestety mnie nie moga.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam świetny sen na koniec nocy :D Śniło mi się, że mieliśmy w domu aparat
    USG, więc postanowiłam samodzielnie sprawdzić co u mojego małego. Posmarowałam się oliwką, przyłożyłam głowicę i pokazał się piękny dzidziuś. Ale najlepsze w tym wszystkim był widok oczka - jak z kreskówki :D Duży okrąg a w środku czarne kółeczko - no jakby jakieś dziecko na zdjęciu USG dorysowało :D hehehe

jonka91, Ag..., M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    w nawiasie kwadratowym literka b slowo ktore chce pogrubic i w nawiasie kwadratowym literka b

tyle teoria bo jak sprobowalam pogrubic tylko imie jak dziewczyny robia to mi pogrubilo wszystko
    Szpilka, jest prawie idealnie, tylko w tym drugim nawiasie kwadratowym przed literką "b" trzeba wstawić jeszcze znaczek "/" i będzie ok :-)

szpilka lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, heej!
    Jak co dzień zaglądam z rana do Was i przeglądam FB, patrzę co tam mądrego powrzucali znajomi... Natchnęłam się na filmik, który doprowadził mnie do łez ze śmiechu, jak dla mnie lepsza niż oryginał :D

https://www.youtube.com/watch?v=Sp0h3Naccos

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w pracy urlop i jeszcze leżę :p zbieram siły na dzisiejszy dzień - okulista, fryzjer, odebranie okularów i na koniec wisienka na torcie - ginekolog o 17 :) mam nadzieję że potwierdzi płeć, chociaż trzymam się zdania że ja zrobię się pewna za tydzień na połówkowych jak będę mieć jeszcze info z drugiej ręki :)
    Miałam też skoczyć dziś na ostatki wyprzedaży, ale po wczorajszym prasowaniu 4-godzinnym stwierdzam, że jednak mam w czym chodzić :p

Dobra, zwlekam się na siku, tosta z nutellą i spacer z psiurkiem :-)

Miłego dnia Mamuśki!

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) czy jak snilo mi się ze miałam gorący romans z ginekologiem to znaczy ze jest zle ze mną:D:D ?
    Na nast wizycie pewnie będę czerwona jak burak.
    A obudziła mnie dwójka dzieci, jedno kopie w brzuchu a drugie chodziło po mnie chyba z godzinę i mruczalo tuląc się okropnie. Chyba Leon zaakceptował po 2 dniach ze wróciłam bo nie odstępuje mnie na krok:)
    A teraz delektuje się twarożkiem z cukrem i smietana i jadę znów do sis do szpitala. Miłego dnia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:28

MonikaDM, Wiki81, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks i sny to jest problem majacych na nie niego STOPA

Ag... lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stopuje brak męża:) wiec gin może byc:P

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ