*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje Drogie w końcu się doczekałam i mam dziś wizytę o 14.15! Będziemy Bobaskowi zaglądać między nóżki!
Potem Lidl kupić bluzeczki i spodenki dla niego
a teraz uciekam ogarniać dom bo przychodzą Panowie do wyceny ile za remont wezmą uhh i tak znowu będzie bajzel bo czeka mnie wymiana kaloryferów, rurek, parapetów, a w salonie na podeście będę chciała kuchnię z barkiem...
no nic, MIŁEGO DNIA :*Tymi lubi tę wiadomość
-
hej Kobietki - Mamuśki!
Wróciliśmy o północy, a od rana was nadrabiam. Od czwartku żeście zadrukowały - szok. Dziś mam USG połówkowe - 14.20.
Przy okazji zapisałam się już na USG III trymestru - mam 27.10.2014
Niedługo zaczynam się zbierać. Mam ponad godzinę jazdy w jedną stronę, a jeszcze muszę dojść 1,5 km na przystanek...Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolaola wrote:Czesc dziewczynyny co do paskudnych wynikow to mam pojedyncze bakterie w szyjce i w sobpte mialam cukier 175 ! Dzisiaj czekam na pomiar z samego rana na czczo zobaczymy jaki wynik. Nie wiecie jakie sa normy cukru we krwi u ciezarnych?
Trzymam kciuki za wizyty!
Ja dziś rano też na badaniach krwi- chyba lecą mi znowu hormony tarczycy, bo boli gardło, kark i trochę głowa. W piątek endokrynolog. Zrobiłam też morfologie i ze względu na to, że toksoplazmoza wyszła ujemne w obu klasach, czyli igg też ujemne- brak kontaktu- gin kazał powtórzyć igm teraz. Oby wszystko było ok. -
No to i my wróciliśmy po długim weekendzie. Ja na szczęście na moją ciążę nie mogę narzekać, aczkolwiek już powoli strasznie nie chce mi się do pracy chodzić...chetnie bym już na l4 poszła... Czekam z niecierpliwością na pierwsze kopniaki :)Ja mam wizytę dopiero za 10 dni, ale już się nie mogę doczekać ;p Choć to co prawda tylko wizyta kontrolna, bo połówkowe mam dopiero w połowie września. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na pozytywne informacje
-
Taką ciekawostkę Wam powiem, w związku z firmą mam sporo kontaktów handlowych w Chinach i mój główny kontrahent dziś się pochwalił, że za 2 miesiące będzie miał 2 dziecko.
Więc się chwalę że i ja ale za jakieś 4 miesiące i pytam czy znają już płeć (wiecie jakie to w Chinach ważne). Więc nie znają, u nich WOGÓLE nie ma badań USG
Więc cieszmy się, że u nas w ogóle są...Maud11, Ewelina88, bluegirl89, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane ! Już wróciliśmy z dziczy
Chciałam Was na bieżąco podczytywać ale zasięgu praktycznie nie było więc teraz marne szanse na nadrobienie tylu wpisów, mam nadzieje, że wszystko u Was jest w jak najlepszym porządku i dzidzie mają się dobrze.
Po dwóch dniach pobytu w dziczy zaniepokoiłam się bo przestałam czuć ruchy dziecka, pojechaliśmy więc do jakiegoś miasteczka do ginekologa aby sprawdził, czy wszystko jest ok. Na szczęście okazało się, że maleństwo ma się dobrze, w trakcie badania akurat poczułam kopniaka i widziałam to wszystko na monitorze.. No i najprawdopodobniej będziemy mieli córkę !!!
Co do ruchów raz czuje je bardziej , raz mniej są też delikatne przerwy - mam nadzieję , że to nic niepokojącego.. kurcze jak mój mąż przyłoży rękę do brzucha jak mała kopie to kurcze przestaje ( ucieka od tatusia) a mężowi wówczas jest przykro..
Kochane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
ps. dobrze jest do Was wrócićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 10:46
Ewelina88, Paula44, Kawa, Tymi, M4DZI4, Ag..., bluegirl89, jonka91, Agus89, isabelle lubią tę wiadomość
-
Witam;))
Powodzenia dzisiaj na wizytach
Sama mam we środę na NFZ. Tak się cieszę, że chodzę na NFZ i prywatnie, przynajmniej nie muszę czekać od wizyty do wizyty przez 5 tygodni bez podglądania maluszka, tylko co 2-3 tygodnie jestem u gina !:p
Doradzicie mi? Chciałam zamówić sobie koszulkę z fajnym nadrukiem ciążowym, ale zastanawiam się nad rozmiarem. Przed ciążą nosiłam koszulki w rozmiarze S, a teraz nie wiem czy brać S czy M;pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 10:51
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cześć mamuśki. Od 40 minut zbieram się aby napisać ale musiałam się uporać z taśma i kartką na drzwi, że dziś do 14.00 czynne. No myślałam, że mnie coś trafi gdy drukowałam kolejną. A jak już ładnie wycięłam to taśma nie chciała współpracować i od nowa drukowanie. Chyba to przez stres spowodowany dzisiejszą wizytą.
Tak pisałyście ostatnio o snach i ja dziś miałam noc pełną przygód. Najpierw chowałam się w jakiejś kukurydzy bo okradłam z jakimś gościem bank. Ale to nic, poszłam potem na wizytę a tam była możliwość zobaczenia dziecka przed porodem jak będzie wyglądać i nawet poszłam z nim na spacer na lody. Był to chłopiec, miał czarne loki i brązowe oczy i bardzo chciałam zdjęcie zrobić komórką ale nie mogłam dobrze uchwycić i w końcu ginka mi zrobiła, żebym mogła M pokazać jak będzie wyglądać bobas. Po wizycie miałam spotkać się z jedną ze styczniówek a była to szpilka. No i gdy doszłam na spotkanie w jakimś lesie to ona siedziała w jakimś szałasie tyłem do mnie, długie czarne włosy związane bardzo nisko. Po chwili się odwróciła i wyglądała jak kobieta z programu Cejrowskiego z jakiejś amazońskiej dżungli. W sumie nie wiem o czym rozmawiałyśmy ale ubijała coś w takiej wielkiej glinianej misie.
No i jak tu czytać takie sny? Przecież tego nie da się zinterpretować. ;P
Szpileczko pozdrawiam.Paula44, Tymi, szpilka, Maud11, bluegirl89, jonka91, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybelldandy wrote:Witam;))
Doradzicie mi? Chciałam zamówić sobie koszulkę z fajnym nadrukiem ciążowym, ale zastanawiam się nad rozmiarem. Przed ciążą nosiłam koszulki w rozmiarze S, a teraz nie wiem czy brać S czy M;p
Biorąc po uwagę Twoja figurę. ... XS!chudzino!
Ewelina - myślałam, że ja szukałaś w stogu siana!dziwaczne te sny mamy.
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka!! Mój mąż sobie to tłumaczy tak:
-Bo jak ja przykładam rękę to go uspokajam i wtedy nie chce kopaćale znikające górki na brzuszku obserwuje ze mną mówiąc -masz Obcego w środku, pamiętasz ten film?
hah)
Ewelina88, Ag..., Gwiazdeczka27, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się miedzy
nr 42 http://allegro.pl/koszulka-z-nadrukiem-ciazowym-mama-tata-ciaza-i4501572387.html
nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-prezent-dla-mamy-z-nadrukiem-fun-i4496316296.html
Nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-i4492183797.html
Która fajniejsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:12
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Gwiazdeczko witaj co do ruchów tez mam często schize bo sa dni ze delikatnie bardzo albo wcale nie czuje ruchów a np po 2 dniach z rana tak jak dzis sa wyraźne wiec myśle ze dziecko jest jeszcze na tyle małe ze nie ma sił cały czas bombardować
Ewelina uśmiałam sie jak nie wiem , mi dzis snila die moja ginekolozka ktora powiedziała ze mnie nie przyjmie ponieważ ma 170 pacjentów i koniec kropka a w śpimy gabinecie miała ścianę z zupkami z vifonu i innymi gotowymi świństwami do jedzenia , śniły mi sie gowna i ze gonił mnie pies bardzo dziwny z wyglądu , z naszych snów moze powstać naprawdę niezle fantasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:18
Ewelina88, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Witam się kochane po weekendzie
Nic nie pisałam bo u nas remont.Na dwa dni sobie do znajomych pojechałam, odpoczełam ( choc przy ich 2 letniej córci ciężko było hihi).Jak wróciłam to remontu cd więc dalej mam bałagan, kupe roboty i sprzątania ale najgorsze już za mną.
Agnb jestem z Tobą myślami i mocno trzymam kciuki za dobre wyniki!!!
A wszystkim jubilatkom spóznione ale najserdeczniejsze życzonka, dużo uśmiechu i pogody ducha na co dzień oraz pociechy z oczekiwanych dzieciaczków!!
Idę wziąc się w końcu za jakieś porządki po mału...Miłego dzionka i kciukam za wszystkie wizyty!!!Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość
-
witajcie Kochane
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ewelinko no to niezle z tym snem wlosy mam ciemne i dosc dlugie ale nos mniejszy niz INdianki amazonskie, no i mleczarnia jeszcze mniej obwislaale usmialam sie konkretnie
Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:Zastanawiam się miedzy
nr 42 http://allegro.pl/koszulka-z-nadrukiem-ciazowym-mama-tata-ciaza-i4501572387.html
nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-prezent-dla-mamy-z-nadrukiem-fun-i4496316296.html
Nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-i4492183797.html
Która fajniejsza?
Ja bym wybierała między pierwszym a drugim linkiem -
Kawa wrote:Jak mojego Bąbelka długo nie czuję to piję gorące kakao z 3 łyżeczek i w pozycji półsiedzącej czekam, zawsze reaguje wtedy
oczywiście po słodyczach bardziej jest aktywny niż po normalnym jedzeniu
bell ta z pszczółką
Dzięki, a biała czy czarna? bo nie mogę się zdecydować;PAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witaj gwiazdeczko, juz sie matwilysmy co u Ciebie:)
Bell- S, przeciez w M to się utopisz:)
Sluchajcie ale mialam akcje, mierze cisnienie wg zalecen lekarza i mam non stop od rana 160/170 na 110. wpadlam w panike bo mowil ze jak bedzie pow 140 to mam dzwonic. łeb mnie od rana boli i myslalam ze moze cos z tego. No i juz chcialam do niego dzwonic a mój mąż mowi pokaz ten aparat. A mi sie przestawilo z mmHg na kPa:) cisnienie prawidlowe 112/70:)
no kretynka ze mnie i tyle:DTymi, szpilka, Paula44, Gwiazdeczka27, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość