X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dzięki, a biała czy czarna? bo nie mogę się zdecydować;P

Bierz S-ke, ja preferuję biały.
    Póki co ja, mając rozmiar XS-S, nie kupuję żadych ciążowych ubrań, bo i tak mam luźniejszy styl więc wszystko pasuje, jak będzie ciasne to dopiero wtedy zakupię ze dwie bluzki :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja jeszcze siedzę na basenach ale tez musze zaraz się pakować bo dzisiaj wracamy do domu. Cieszę się ze przed wyjazdem wszystko wysprzątałam. Fajnie wrócić do czystego domu.
    Ja juz bardzo mocno czuje ruchy. Raz z prawej raz z lewej strony.
    Fajnie czytać o tym ze robicie remonty i przygotowujecie dom dla dzidziusia. Tez o tym marzę ale jeszcze poczekam do wizyty w Warszawie. Chociaż codziennie oglądam tapety i meble.

Oczywiście wszystkie trzymamy kciuki za wizyty ja za swoje.
    Bell ja wybrałabym białą koszulkę.

Paula44, Tymi lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi no ja bylam przerażona.
    Kawa ja tez wlasnie mieszcze sie we wszystko oprocz jeansow:) kiedys mialam taką faze na bluzki odcinane pod biustem wlasnie wiec mozna powiedziec ze mam pełno ciążowych koszulek bo na teraz są idealne.
    A ze styl tez mam luźny dosc to wlasnie wszystko mi pasuje.
    Ale te koszulki są slodkie- w nich to wlasnie ciąże widac bo w moich zwyklych ciuchach to wlasnie nie bardzo:) Bell no i bialą weź;)

Selene i Martaa tez mam jutro połówkowe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:58

Martaaa, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell z tej aukcji to mnie się osobiście najbardziej podoba nr 36 i 44 ;) (ta ręka Boga)

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Zastanawiam się miedzy

nr 42 http://allegro.pl/koszulka-z-nadrukiem-ciazowym-mama-tata-ciaza-i4501572387.html

nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-prezent-dla-mamy-z-nadrukiem-fun-i4496316296.html

Nr 11 http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-i4492183797.html

Która fajniejsza?;)

Biała z pszczółką :D ja się tylko zastanawiam jak one gatunkowo wychodzą...
    Jak już zamówisz i Ci przyjdzie to koniecznie napisz, czy rozciągliwe, jak rozmiarówka i ogólne wrażenia. Ja sie powoli zaczynam zastanawiać czy nie zakupić takiej,ale z długim rękawem...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to jutro wspieramy się i trzymamy kciuki wzajemnie!!!

Ja tylko mam nadzieję, że moja gin znowu nie spanikuje i że z moją szyjką będzie ok :(

Belldandy - mi się podoba biała z pierwszego linka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:15

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa to moze ty pogadaj z gin zeby Cię nie straszyla, bo jesli gin panikuje to co dopiero ty. wytlumacz jej ze bylas w szpitalu i nie bylo tak zle jak ona to namalowała... nosz kurcze we wszystkich naszych stresach lekarz powinien uspokajac a nie ddatkowo denerowac.
    O ktorej masz badanie? ja o 13.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie żałuję że mój M nie był ze mną, bo zaraz by jej parę słów powiedział. Ona może nie tyle panikowała co od razu mówi dam skierowanie do szpitala a tam zrobią jeszcze raz USG i zdecydują co dalej ale proszę się przygotować na kilka dni w szpitalu.

Jutro Tomek idzie ze mną wiec chociaż wsparcie będę miała.

Ja mam na 10.30

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde im bliżej wizyty tym bardziej niedobrze mi... Już zdążyłam się porzygać ale nie wiem czy to ze stresu czy wina całego opakowania pierników.:/

Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jutro tez z męzem, przylecial specjalnie na to badanie. Moze sam tez zapyta o wiecej rzeczy bo ja to trace głowe po wejsciu do gabinetu:)
    bedzie dobrze!

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Kurde im bliżej wizyty tym bardziej niedobrze mi... Już zdążyłam się porzygać ale nie wiem czy to ze stresu czy wina całego opakowania pierników.:/

wyluzuj! ja dostalam opiernicz za wysokie cisnenie przed wizytami i nakaz mierzenia rano i wieczorem, bo nie wolno sie stresować:)

10 głębokich oddechów- zastosować natychmiast!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ag że wizyta razem z eMem jest naprawdę ok, bo facet pyta o rzeczy o których ja bym nawet nie pomyślała bo wydaje mi się oczywiste - a potem się okazuje, że ja się czymś martwię a on mówi - przecież pytałem gin i mówiła że to i to :P

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

Ja myślę ze to jakiś stres albo emocje? bo mam tak samo, strasznie mi nie dobrze, boli głowa...

Jeszcze na dodatek mały się bardzo uaktywnił i ciekawe czy spokojnie usiedzi w czasie wizyty..

• marrtka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, znacie jakieś sklepy (oprócz happy mum), gdzie mogę znaleźć fajne wizytowe sukienki? Mamy wesele pod koniec września i zaczynam się rozglądać, brzuch już będzie widoczny. Nie chcę wyglądać jak ubrana w spadochron albo namiot, jestem niska a mój rozmiar to xs.

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj wizytę, o 15 po 6 tygodniach i powoli zaczynam się denerwować. Ale na pewno będzie wszystko dobrze, a Maleństwo chyba upodobało sobie mój pęcherz moczowy jako super rzecz do kopania :)

Ewelina88, Tymi, Paula44 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zbieram się na tą wizytę. Nie wiem czy jeszcze będę dziś na forum bo mam w planach zakupy to napiszę co i jak jutro. Kawa i chyba Melula mamy o tych samych godzinach prawie badanie więc podzielimy stres na 3. :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczęta, znacie jakieś sklepy (oprócz happy mum), gdzie mogę znaleźć fajne wizytowe sukienki? Mamy wesele pod koniec września i zaczynam się rozglądać, brzuch już będzie widoczny. Nie chcę wyglądać jak ubrana w spadochron albo namiot, jestem niska a mój rozmiar to xs.

Fajnie by wyglądała taka sukienka :) też mam pod koniec września imprezę rodzinną i chyba ją zakupię :)

http://allegro.pl/koronkowa-sukienka-z-baskinka-mala-czarna-s-m-i4493570754.html

marrtka, Ewelina88, rastafanka lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ja jestem w podobnej sytuacji(wesele 28,09), z tym, że w weekend właśnie kupiłam sukienkę i wcale nie w ciążowym sklepie, poszukaj dużo jest takich odciętych pod biustem, moja dodatkowo dół ma jakby złożony z 2 części, które na siebie nachodzą i idealnie eksponują brzuszek (jest tam na niego sporo miejsca). Jak chcesz to wieczorem się w nią ubiorę i pstryknę fotkę. Poszukaj bo na serio nie warto na jeden wieczór kupować sukienkę typowo ciążową, której już potem nie wykorzystasz...

marrtka lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jesteście wierzące czy nie ale wklejam Wam.

W chwilach smutku, zmartwienia polecam pieśń z tej strony o tytule Niech Cię Pan Błogosławi i Strzeże http://www.swjozef.pl/ (trzeba kliknąć na coś w menu i po prawej stronie pojawia się Muzyka i wybieramy tą pieśń).
    Dla mnie jest piękna i super wykonanie... śpiewam mojemu Kacprowi... to taka moja modlitwa...

Ewelina88, Paula44, Tymi, MartaKD, Maud11 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknamama. pl i mam cos jeszcze w polubionych na fb- jak wroce do domu dam znac i napisze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ