*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się dzisiaj u Was dzieje. Ja byłam podpisać dokumenty w pracy, robiłam paznokcie, byłam na spacerze z synem, robiłam obiad, prałam i chyba tyle. Teraz będę leniuchowała. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką o niani. Ma bardzo fajną i oddaje ją za rok.
Co do szczepionek, robiłam też skojarzone. Moja dr pediatra (ok 60 lat, ma też córkę pediatrę która ma 4 dzieci) zawsze mi doradzała, które robi też wnuczkom, a które nie. ale np. na pneumo i meningokoki robiłam. Nie mam problemów z synkiem. Te pierwsze też robiłam skojarzone w jednym kluciu. Jest teraz dużo nowych, oczywiście poczytam, ale nie mówię NIE skojarzonym.www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Ja jakiegoś dola mam i psychicznego i energetycznego...
Zwałka się zaczęła gdy obdzwoniłam znajome bliższe i dalsze w celu skołowania koleżanki dla córki i kompana do rozmowy dla mnie, chciałam kogoś namówić na plac zabaw, albo nie dało się dodzwonić, albo, nie mogły, jedna,sąsiadka, powiedziała, że po południu się zobaczymy, ale się nie odezwała. a wszystkie mówiły, że przez wakacje możemy spotykać się codziennie.
Każda z nich wie w jakiej jestem sytuacji, że ciężko mi zorganizować czas z młodą gdy nie mogę chodzić, biorę leki...Ech pewnie głupoty plotę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:09
-
hej
Ag w tym linku tez masz opowiedziane tak tydz po tygodniu jak dzieciątko rośnie i wg tego to waga twojego malucha jest dobra http://www.mamazone.pl/tv/przebieg-ciazy,3.aspx
GabiKOR gratuluje dobrych wieści oby więcej takich
Jeżeli chodzi o szczepienia to ja będę szczepić na pewno na te podstawowe a o skojarzone noo zobaczę ale tak samo jak wiki nie mówię NIE.
A teraz tak z innej beczki czy was w domu też odwiedza położna? ja dzisiaj taką wizytę miałam i będzie do mnie przychodzić co miesiąc. Ale fajnie powiedziała mi co będziemy omawiać czego mnie nauczy że będziemy mierzyć tętno płodu itp byłam mile zaskoczona
a z tych przykrych sytuacji to rozkłada mnie choroba poradźcie jak sobie radziłyście z tym problemem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:14
Ag... lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Witam się po długiej przerwie, ale mój mąż ma urlop, więc korzystam
Mam pytanko. Co myślicie o podgrzewaczach do butelek?
Może jest tu jakaś mama, która już korzystała z takiego i podzieli się radami, czy brać pod uwagę przy kupnie te tańsze, czy lepiej kupić jakiś droższy? Czy naprawdę są takie idealne, że grzeją wodę do temperatury idealnej do picia, czy może przegrzewają?
Z góry dziękuję za wszystkie rady! -
A mnie tez cos przydołowalo na tle spolecznosciowym:)a wlasciwie moze nawet nie przydołowalo, ale dziwnie sie poczulam.
Moja przyjaciolka, ktora mieszka od roku w szczecinie, i o ile ja zadzwonie bo ona nie raczy, to nawet sie nie zapyta co u mnie.
w ptk zadzwonila czy jej nie odbiore w nd z dworca bo nie ma kto po nia przyjechac a ona ma za tydzien slub i wrocila do rodzicow.
napisalam jej w sob ze nie dam rady bo moj przemek maluje mieszkanie a ja sie zle czuje i nie dam rady sie spotkac pozatym bede u mamy a auto zostawiam jemu. Nawet nie odpisala, a wlasnie zadzwonila kolezanka czy bylam na wczorajszym spotkaniu bo sie we 3 kumpele widzialy.
Nikt mi nawet nie dał znac:/ nawet mi sie nie chce isc na to wesele w niedziele. pojde pewnie na obiad i wroce do domu.
Zielarka- dobrze ze jest forum, no nie:)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:31
-
Dziewczyny jeśli ktoras czeka na wyniki z badan na konflikt i ma konto na gmail to radze sprawdzic SPAM.
Mam wynik od tygodnia a teraz mnie tchnęło zeby do spamu zajrzec.
HPA-1 dodatnia, bez ryzyka wytworzenia przeciwciał anty HPA1a.MonikaDM, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhm ja bym z chęcią skorzystała z takich wizyt położnej, ale powoli zaczynamy remont praktycznie całego domu.. nawet nie miałybyśmy gdzie usiąść..
A moja ginekolog nawet nic o położnej czy jakichś spotkaniach tego typu nie mówi. Zapiszę sobe na liście pytań i zapytam ją następnym razem. -
Gabi cudowne wieści
Ag ciesze sie ze wszystko ok
u nas rownież wszystko wporzadku i ze mną i z dzidziusiem byście widziały mojego syna jak przeżywał i miał taka radochę ze szok No i bedzie na 99% dziewczynka juz 2 raz mi tak powiedziała w 16 tyg zasugerowała ale nie była za pewna a dzis znowu stwierdziła ze dziewczynka No wiec zobaczymy za mc
najpiękniejsze było jak ziewała 2 razy i ssala paluszki szok : d cos pięknego !!! Wazy 320 gram ,wszystkie narządy ok, Ginka powiedziała ze za mc jeszcze raz wszystko dokładnie sprawdzi , nast wizyta 15 września
juz odliczam dni
Paula44, Ag..., szpilka, Wiki81, Gwiazdeczka27, zielarka, Chanela, MonikaDM, belldandy, jonka91, Ewelina88, GabiKOR, agnesik, neharika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWstępnie podliczyłam rachunki ze zakupów dzidziowych (ubranka, akcesoria, kołyska, koszty wizyt, witamin, tekstyli) czyli wszystko na co dotychczas wydałam a wiąże się z ciążą. Póki co jest to ok 1100zł... Zobaczymy ile jeszcze maluszek pochłonie na "dzień dobry"
-
Ewelina, temat szczepien to temat rzeka. Ja jak urodzilam synka nie zgodzilam sie na szczepienia. Chcialam dac mu chwile, zeby uklad nerwowy sie rozwinal a sobie na poszerzenie wiedzy, bo jeszcze nie byla zbyt duza. Im wiecej czytalam tym bardziej przekonywalam sie, ze nie bede szczepic. No i tak zostalo. Maly nie szczepiony na nic, zdrowy jak ryba, przez 2 lata mial tylko trzydniowke. Ale to trudna decyzja, jeszcze jest duzo czasu wiec trzeba zglebiac wiedze
Tymi, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
kawa ja nawet o takich wizytach nie wiedziałam, tylko spotkałam koleżankę która niedługo będzie rodzić a mieszkamy w tej samej wiosce i zapytała mi się właśnie o położną, ja na nią oczy wywaliłam i nie wiedziałam, że takie wizyty nam przysługują one normalnie są na NFZ i podała mi do niej nr wczoraj zadzwoniłam i dzisiaj już była. A bałam się trochę bo mieszkam u męża ale nie jestem tutaj zameldowana i się zastanawiałam czy będzie przyjeżdżać no i później obejmie mnie opieką po porodzie zawsze jakieś dodatkowe źródło informacji a kobiecina ma ogromną wiedzę.
-
Co do szczepionek, to mam zamiar zainteresować się bardziej bliżej porodu, ale chciałabym mieć wpływ na to jakie wybiorę, bo z jednej strony rozważam tylko podstawowe, ale chciałabym mieć wgląd w skład i ewentualnie wybrać opcję bezpieczniejszą, nieco mniej się skłaniam ku rozszerzonym ale 5w1, bo 6w1 uważam za lekkie przegięcie dla organizmu dzidziusia, ale zobacze na czym stanie jak sie dokształce w tym temacie
-
dzis kolejne nieudane polowanie na body z lidla
dodam tylko ze koszulek z długim rekawem w rozm50/56 mnostwo, ale chyba wynika to z tego że nie zauważyłam ułatwień do wkładania przy główce czyli ani poszerzonej przestrzeni na ramionkach ani guziczkow
jak dzidzia pozwoli mi jechac na zakupy to jutro wycieczka do wro po jakies spodnie la mnie trzymajcie kciuki
-
nick nieaktualnyszpilka mi się udało dostać 62/68 rozmiar z guziczkami nad ramieniem, wzięłam białą i miętową
ale faktycznie była to ostatnia sztuka, a te bez ułatwień leżały w koszu.. Chciałam te bawełniane spodenki ale były tylko jedne w rozmiarze 50 : ] rajstop czy skarpetek też nie było.. o dziwo pościel też się szybko sprzedała. Ah a byłam ok15 w pierwszym dniu promocji!
Ale marka lupilo jest bardzo dobra jakościowo dlatego ludzie już od otwarcia sklepu buszują..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:51