WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag bardzo dziękuję za listę, jest taka przejrzysta, napracowałaś się! jak ogarnę się z praniem, obiadem i sprzątaniem to zacznę ją zmieniać pod siebie i malucha :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ag bardzo dziękuję za listę, jest taka przejrzysta, napracowałaś się! jak ogarnę się z praniem, obiadem i sprzątaniem to zacznę ją zmieniać pod siebie i malucha :)

Dziękuje:) wiesz ja to zrobilam podstawowy arkusz bo mi taki wytarczy poatym ja i excel sie nie lubimy, ale jak to moj mąż zobaczyl to powiedzial ze nie da sie na to patrzec i on tu mi zaraz porobi formuły... i tak go powstrzymałamm bo w jego wizji potrzebowalabym chyba pomocy specjalisty zeby to obsluzyc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:28

jonka91, Tymi lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio dowiedziałam od męża, że nawet drukarki nie potrafię obsługiwać, bo coś tam mu poprzestawiałam z rozdzielczością monitora.. (moim skromnym zdaniem z komputerem i innymi sprzętami się lubimy):P ale pan informatyk jest najmądrzejszy i wie lepiej.. :D

A i ps. Leon jest śliczny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:35

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag czy ja tez moge prosić :)))) byłabym bardzo wdzięczna [email protected] Sie uśmiałam ze snu z Wiki i Zielarka :p ja dzis mam dzien sprzątania :) a tak a propo tych mc w książce "w oczekiwaniu na dziecko " 6 mc jest od 23 do 27 tygodnia także ja juz nie wiem jak to liczyć ,dziwnie Belly liczy ,potem w książce 7mc jest od 28-31 ,8 od 32-35 i 9 od 36-40 tylko ze to chyba nie liczą od OM bo wtedy to 10 mc wychodzi. , chyba juz czaje bazę albo i nie czaje , wytłumaczy któraś ;p Co dzis robicie na OBIAD ? Brak mam pomysłu ;/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na obiad barszczyk biały z kiełbaną i ziemniakami :) szybko i smacznie..

Tymi lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi proszę bardzo:)
    Ja mam pierogi, wczoraj mi M kupil w przystanku pierogarnia wiec tylko odgrzeje sobie.

Jonka- Leon mówi dziękuje:P

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie, po co ma się kupować tyle pieluszek tetrowych jak będzie się miało korzystać z tych typu pampers? Czy to jest tak, że na samym początku tetrowe się wykorzystuje? czy np. po to aby wycierać buzię jak dziecko ulewa, albo przykryć je? ale czemu aż tyle tych pieluch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:48

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud rozbawiłas mnie aż śmiałam się w głos. Jachtu nie mam ale i tak jest super!!!

Ag fajne zdjęcie i brzuch typowo ciązowy i zauważyłam że nisko - może to efekt chłopczyka, ja mam dziewczynke i mam wysoko, coś słyszałam takiego kiedyś.
    Ana ale szczuplutka jesteś, fajne zdjęcie i fajny masz zlew w łazience.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robię klopsy z miesa mielonego, posiatkowanej kapusty białej i kaszy manny w sosie pomidorowym. Klopsów starczy na 3 dni, zawsze jak gotuje obiad to przynajmniej na 2 dni, żeby mieć spokój :P

M4DZI4, Tymi lubią tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a ja mam pytanie, po co ma się kupować tyle pieluszek tetrowych jak będzie się miało korzystać z tych typu pampers? Czy to jest tak, że na samym początku tetrowe się wykorzystuje?

tetrowe wykorzystuje sie podobno do wszystkiego, jak sie ulewa, na ramie twoje jak nosisz dziecko, mozna polozyc gdzies do wytarcia dziecka jak lezy na lozku, bierzesz ze sobą jako pewnie cos do wytarcia jak sie poslini pozyga czy pobrudzi obiadkiem pozniej.
    POzatym mama mi mowila ze tyle to dobra liczba bo tez na jakies bioderka czy cos sie wlasnie tetrowych uzywa- nie pamietam.
    One nie są drogie wiec duza ilosc nie idzie w parze z duza ceną. ALe moze barziej wspolczesne mamy ( niz moja w tym temacie) cos doradzą faktycznie.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a ja mam pytanie, po co ma się kupować tyle pieluszek tetrowych jak będzie się miało korzystać z tych typu pampers? Czy to jest tak, że na samym początku tetrowe się wykorzystuje?
    Ja miałam może 10 szt w tym 3 flanelowe i wykorzystywałam tylko do przykrywania synka w lecie w wózku. 3 może 4 mam nieużywane do tej pory, leżą nowe i czekaja na teraz.

A ile to jest dużo?

Mój Synek nie ulewał w ogóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:49

• M4DZI4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki :)
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i usg połówkowych.Super się czyta same dobre wieści!!!
    MartaKD jeszcze mi trochę brakuje do 20 tyg, dziś zaczynam jakby 19sty, 18tyg 0 dni :)
    Gwiazdeczka no to niezle się wkopałaś z tym połówkowym hihi, chciałaś przekombinowac i masz babo placek.Ale nie przejmuj się, chyba ja będę miała pózniej połówkowe od Ciebie bo następną wizytę mam 10 września, to będzie 21 tydz i gin powiedział że to nie będzie jeszcze usg połówkowe hmmm więc nie wiem kiedy on sobie wyobraża je zrobic...Chyba że coś mu się pokickało i na wizycie się dowiem że to "dziś".
    Miłego dnia wszystkim <3

Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzięki, chociaż już powolutku nie mieszczę się w żadne spodnie, nawet w mój ulubiony dres po domu jest już za ciasny:)

relgh371buf3k1xz.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić kotlety bo same się nie robią niestety.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mam leniucha ;/ koszmar, popijam sobie zieloną i trza dupeczkę do sklepu zebrać po śliwunie :) bo w końcu knedli nie będzie :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG jak można prosić, to ja też reflektuję na listę [email protected]

relgh371buf3k1xz.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako niedoświadczona to dla mnie 20 to bardzo dużo. Ale z drugiej strony przecież lepiej w sumie więcej niż mniej tak na wszelki wypadek. Z początku pierwsza myśl jaka mi się nasunęła, to, że tylko są potrzebne do noszenia przez dziecko. No! ale kto pyta nie błądzi :) dzięki dziewuszki niezastąpione :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci trochę tego Twojego kociego przyjaciela.. Ja od zawsze w domu rodzinnym miałam koty, niestety po ślubie wszystkie futrzaki zostały z rodzicami. A i teraz nie mogę wziąć nowego, bo mężu ma alergię na kocią sierść :( jak jeżdżę do rodziców to wszystkie koty muszą być wygłaskane, czasami to jest trudne, bo rozbiegają się po domu/podwórku, jak tylko usłyszą silnik naszego auta :P Nadmienię, że mąż z kotami się nie lubi i z wzajemnością, więc zawsze uciekają, jak nas wyczują..

• Tymi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ślicznie dziekuje ;)))) Bog Ci w dzieciach wynagrodzi w sumie to juz zaczął :d

Paula44 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Leon jest niestety podły i woli męża jak jest w domu- rano az mnie obudzil zebym go wziela, bo jak wstaje do pracy to Leon mu wlazi na kolana i nie chce zejsc- takie ich męskie kilka minut i ja mam bron boze nie przeszkadzac:) no ale ze chyba teskni za nim to te kilka min teraz moze trwac dluzej no i nie poradzisz- nie wyrzucisz z kolan takich mruczących oczu.
    A ciesze sie, ze go mam. Nie jestem sama i zawsze jest z kim pogadac:)

Jonka no to kup tego bez siersci:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ